Şimdi Ara

Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346 (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Tomhagen Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.398
Cevap
167
Favori
140.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kahve olarak, moliendo çok öneriliyordu aldım, çekirdekleri biraz küçük gibi geldi bana . biraz ekşi tat verdi belki tam yapamadım bilemiyorum. Bana çok uymadı tadı.
    Amazon’da en çok satılan kahve olan Julius Meinl President aldım. Çekirdekleri moliende ye göre biraz daha büyük. Kahve tadını çok güzel aldım. şimdilik favorim bu.

    Starbuckstan bir iki çeşit aldım. Statbucks bir başka hakkaten, en iyi tadı Bunlardan aldım ama kampanyasını kovalamak lazım bir alana ikincisi yüzde 50 indirimli gibi şeyler oluyor sürekli.
    Gözüm hep tchibo Batista kahvesindeydi, fiyatı 1 kg 799 TL idi pahallı diye almıyordum ama şuan tchibo sitesinde indirim var 630 TL gibi bir fiyat olmuş sipariş verdim hemen bakalım nasılmış.

    Makineyi alırken su arıtıcı, kireç çözücü yağ çözücü masrafı olur mu diye korkarken devasa bir çekirdek kahve maliyetim oluştu. günde 7 8 bardak içiliyo. Brita sürahi için kartuş aldım oradaki sudan makineye su veriyorum. Hazır su taşımaktan bıktım çünkü. Bu şekilde brita ile devam edip makinenin içindeki su arıtıcı ömrünü doldurunca çıkarıp bidaha kullanmamayı düşünüyorum sorun olur mu sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müfettis06 -- 23 Mart 2024; 4:30:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Tavsiyelerin için teşekkürler hocam deneyeceğim dediklerinizi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • müfettis06 M kullanıcısına yanıt
    Migrosta indirim vardı Starbucks kahvelerinde bende makineyi alınca en yakın migros diye deneme amaçlı bilindik bir marka diye 200 gr bir çekirdek aldım 171 tl idi fiyatı makine henüz kargoda daha denemedim kahveden anlayan biri değilimdir sadece elimde çekirdek olsun diye rastgele aldım zamanla öğrenicez artık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • müfettis06 M kullanıcısına yanıt
    Olmaz hocam. Yanlız size önerim suyu akşamdan kaynatıp sabah makineye koyunuz. Brita filtresinide haftada bir kaynar suda 1-2 dk bekletiniz. Bu tip filtreler bakteri üretebiliyor. Daha önce yukarıda bilimsel makaleleri paylaştım.

    Çekirdek olarakta hocam biraz zevk meselesi, ancak varsa yakınlarda butik bir kavurucudan taze kavrulmuş çekirdek temin edebilirsiniz. Sütlü, aromalı ve şekerli kahvelerde ortalama bir blend kahve yeterlidir. Blend kahvelerin fiyatları genelde uygundur. Çiğ kahvelerin fiyatı 3 aşa 5 yukarı belli. Gerisi kavurucunun iyi iş çıkarmasına ve fiyatlamasına bakıyor. Bunun yanı sıra değirmen kaliteside en önemli faktörlerden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 23 Mart 2024; 15:52:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ziplayankaplumbaga Z kullanıcısına yanıt
    Hocam demleme ünitesi tüm modellerde aynı. Üst ekranlı modellerin içi neredeyse komple aynı. Ufak tefek tasarım ve yazılım farkları var. Lattegoda süt haznesi ucu bağımsız. saecodaki gibi cappucinnatore ye bağlı olmadığı için daha hijyenik diyebiliriz. Onun harici kimisi için saeco süt haznesi daha pratik ve iyi sonuç veriyor ama tamamen göreceli bir durum söz konusu. İçinize sineni tercih edebilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhaba.

    2 gün önce philips 5443/70 kahve makinesini aldım. Şuan için makine beni memnun etti. Ancak sanki doğru çalışmayan bir fonksiyonu var.

    Sıcaklık ayarı low, mid ya da high ne seçersem seçeyim sütü kaynatıyor. Hadi high ile mid arasındaki farkı ben hissedemedim diyeyim. Ama lowda da aynı. Bunun bir çözümü ya da doğru uygulama yöntemi var mı? Yoksa bir arızadan mı şüphelenmeliyim?

  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Evet hocam paylaştığınız makaleleri okudum. Emeğinize sağlık çok teşekkürler.
    Bu başlıkta görüp pufy yağ tableti aldım, bir ay olmuştu makineyi alalı, bi tane attım hemen 1.33 gram diyo sanırım paketinde. Burada gördüklerim kadar kötü bi görüntü çıkmadı hafif kahveli su çıktı.
    Kireç için yılda bir yeterli bence. Yada makine uyarı verirse. Yağlamayı da 6 ayda bir yaparım yeterli olur heralde 😀

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • müfettis06 M kullanıcısına yanıt
    Hocam tablet kireç çözmez. Kireç için kireç çmzücü almanız gerek. Tablet, süt ve kahve kalıntıları ve dezenfeksiyon için. Lattegonun cappuccinatore göre bir avantajı da süt haznesi tamamen bağımsız. O sebeple (kullanıma bağlı) daha hijyenik diyebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 23 Mart 2024; 23:19:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xallez X kullanıcısına yanıt
    Hocam gıda termometresi varsa çıkış sıcaklığını ölçmeyi deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,bir haftalık Saeco makinamda süt köpürtme işlemi kesik kesik ve sağa sola dağınık olmaya başladı,her tarafa sıçratması da cabası.(süt kaynamış ve soğumaya bırakılmış ılık süt,market ürünü değil)
    Ayrica iki bardak koyduğumda bir taraftaki bardak bariz bir şekilde az oluyor.Var mi basina gelen acaba

    Philips (saeco) Tam Otomatik Kahve Makineleri - EP4346

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • burakkurnaz61 B kullanıcısına yanıt
    bizde benzer bir sorunu yaşıyoruz, üstadlar kireç çözme işlemi tavsiye ettiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Hocam daha 15-20 fincan kahve ancak yapmışızdır,okadar erken istiyorsa işimiz var demektir:)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kaynamış ev sütü ile köpük alamazsınız.. zerre seviyesinde ki kaymaklar sistemi tıkar..

    kesinlikle dolaptan soğuk hazır süt kullanmalısınız, en iyi köpük için. %3 ve üzeri yağ seviyesi olan (3-3.3-4 olan sütler var)


    @meeb




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 25 Mart 2024; 1:30:14 >
  • K Kaffeereiniger24 - 150 temizleme tableti, 1,6 g, tam otomatik kahve makineleri için, süzgeç taşıyıcı makine – temizleme tableti Sage, Seaco, Philips, WMF kahve otomatı ile uyumluhttps://www.amazon.com.tr/dp/B00LDQ9M18?starsLeft=1&ref_=cm_sw_r_apan_dp_VJT8S62RCEWR1SRV85B3 Philips in tabletleri çok pahalı, bunu kullanan var mı arkadaşlar, tavsiye eder misiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Covannii -- 25 Mart 2024; 13:24:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • burakkurnaz61 B kullanıcısına yanıt
    Hocam açık sütlerinde yağını alıyorlar şu dönemde. Süt kalitesi üretim maliyetleri sebebiyle oldukça düştü.

    Bunun yanı sıra uzun uzadıya pişmiş ev sütünde köpük performansı zayıf olur. En iyi sonuç için yüksek yağlı homojenize uht/pastorize süt kullanmanızı öneririm.

    Elinizde french press varsa sütü test etmek için mikrodalgada ısıtıp frenchpresste köpürtmeyi deneyebilirsiniz.

    Bkz.
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=qKvwDXi36mA

    Bunun yanı sıra iki bardakta farklı miktarlarda süt olması pek normal değil hocam. Cappuccinatore bir yerledçrden kaçırıyor yada tıkanmıştır muhtemelen.

    Yabancı forunlarda cappucinatorenin içindeki metal pinin tıkalınolması sebebiyle sorun yaşandığını belirtmişler. Teknik manuele bakar çözmüşler. Cappuccinatre yi söküp temizlemeyi deneyebilirsiniz. Kaymak parçası tıkamıştır muhtemelen.

    Örnek teknik manuel bkz. Sizdeki de benzerdir.https://drive.google.com/file/d/1jdxbTfjYIrxbS4mNfZpY6ZjCCK9jcmcU/view

    Kaynak forum:https://www.coffeeforums.com/threads/help-please-saeco-xelsis-sm7685-milk-frothing-issues.20480/

    Torx t10-15 vidayla sökmeniz gerekecekmiş. Makine yeni ve müdahele etmek istemiyorsanız servise vermeniz gerek. Ancak bu tip tam otomatik makinelerin hemen hemen hepsinde bu tip sorunlar sıklıkla yaşanır. O sebeple kendiniz müdahele etmeyi öğrenmenizde fayda var.

    Sökmeden de önce isterseniz tablet temizliği deneyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 25 Mart 2024; 21:3:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Covannii C kullanıcısına yanıt
    Hocam marketlerin kendi markasıyla satılan ucuz bulaşık makinesi tabletlerini poşetinde elle 4 e yada 2 ye bölüp kirlilik durumuna göre kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Cok teşekkür ediyorum ilginize

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim philips ve saeco için bir satış elemanı 6 ayda bir bakım masrafı olduğunu bu yüzden epey maliyetli bir ürün olduğunu onun yerine bakım masrafı olmadığı için ve daha iyi olduğunu düşündüğü için melitta caffeo ci modelini önerdi sizin düşünceniz nedir?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ziplayankaplumbaga Z kullanıcısına yanıt
    Yok hocam öyle birşey. Daha doğrusu tüm otomatik makinelerin marka farketmeksizin bir miktar bakıma ihtiyaci var ama kendiniz yaparsanız öyle büyük masraflı şeyler değil. Kullanıcının düzenli zaman ayırması gerek sadece. Yani marka farketmeksizin haftalık aylık temizliğini yapmanız, gerekiyorsa yağlamanız gerek. Değirmen sıkışırsa söküp temizlemeniz gerek. Conta eskirse kaçırırsa yırtılırsa değiştirmeniz gerek. Otomatik makinelerin tamir videoları var yputubeda, onlara bakarsanız iç sistenlerin çok benzer olduğunu görebilirsiniz.

    Zaten çoğunun içi ve çalışma şekli benzer. Bazı parçaları, solenoidler ve pompalar(ULKA pump) aynıdır genelinde.

    Örnek olarak philips/saeco seramik değirmen kullanırken Delonghide çelik değirmen var. Melitta ne kullanıyor bilmiyorum.

    Arçelik beko grundig vestel karaca tchibo vb satılan çin üretimi ürünler var çoğunun fabrikası parçası aynıdır, onlarda iç sistem biraz daha farklı. Çelik değirmen çelik hazne vs var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Şöyle bilgi verildi hocam philips için 6 ayda bir filtre değiştiriyorsunuz 750tl bunun için eksts para ödeyerek filtre değiştirme sorunu yok dendi. Peki 20 25 civarında hangi makineyi önerirsiniz? Saeco aldım geçen gün hepsiburada üzerinden 17000tl kararsız kaldım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.