Şimdi Ara

Phiz (kendi oyunum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bir süredir iphone için oyun yazıyorum ve ilk ciddi oyunum yayınlandı ve her ne kadar satışları pek etkilemiyor olsa da Apple tarafından puzzle ve family kategorisinde "New & Noteworthy" bölümüne secildi. Elimde bir miktar promosyon kodu (ücretsiz) var U.S. accountı olanlar için, eğer isteyen olursa pm atarsa verebilirim. Oyunu deneyip, eğer begenirseniz en azından bi yorum yaparsanız cok sevinirim. Tabi satın alarak da yardımcı olabilirsiniz ama çok şart degil. Özellikle ingilizce bilip, yorum yapabilecek arkadasların yardımlarını bekliyorum. Hem bana yardımı olur, hem de oyun size bedavaya gelmiş olur. =)

    Link (U.S. store için):

    http://itunes.apple.com/us/app/phiz/id385108595?mt=8

    Türkiye için:

    http://itunes.apple.com/tr/app/phiz/id385108595?mt=8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leweo -- 12 Ağustos 2010; 0:35:04 >







  • bedava kod isteyen de mi yok =S
  • Dostum eline sağlık gayet güzel olmuş, satın almadım oynamadım ama hoş duruyor. Yorum yazmak isterdim ama öncelikle satın almam gerekiyormuş. US account um var. Her türlü destek vermeye açığım söyle yeter.
  • Abi pm olarak attım kupon kodunu, bedava indirip oynayabilirsin.. Umarım keyifli vakit gecirirsin. Destegin için tesekkürler...
  • oyunun resimleri hoşuma gitti. zaten iPod da hep nfs türü büyük oyunlar oynayıp şarjı yiyeceğimize bu tür oyunlar oynayarak kendimizi geliştirelim
  • Dostum aldım kuponu oyunu da aldım güzel de bi yorum yazdım yolun açık olsun daha nicesini görürüz inşallah.

    Yalnız benim alet JB'li uzun zamandır itunes dan program almıyordum, şuan yüklemede problem çıktı Phiz'i yüklemem için authorize yapmam gerekiyo öyle yapınca da bütün programlarım gidecek, ne yapmam lazım bilen var mı?
  • @canlion70 :

    Abi sana da pm attım. İyi eglenceler, umarım begenirsin...
  • @sarper26 :

    Abi jb hakkında hiç bi fikrim yok malesef, öyle bi durum varsa hiç riske atma istersen. Sen bilirsin, nasıl istersen.

    Destegin için cok tesekkür ederim tekrar...
  • appsync 4.0 bir daha kuruyorum bir de güncellemesi gelmiş onu yapayım inşallah olur olmazsa maalesef deneyemeyeceğim oyunu
  • Sağlık olsun abi, denemenizi isterim, etrafımdaki insanlar daha cıkmadan oynama fırsatı buldu. Elinden bırakamayanlar var =)

    Sorun şu ki o kadar oyunun arasında şimdilik kayboldu. Umarım haftaya lite versiyonu cıktıgında oyunda biraz öne cıkma fırsatı bulur...
  • Kurdum oyunu gayet güzel oynanabilirliği çok hoş. Lakin tam çözemedim, tamam kare dikdörtgen yapıp sarı mavi yok edicez de o şöyle gülen suratlar ne yapıyor

    Yalnız yukardakileri falan hesap etceksin öyle kolay bi oyun değil yani eline sağlık.
  • Abi sen söylemesen farkına varmayacaktım, acıklamayı eksik yazmısım simdi düzeltiyorum. Ama burada kısaca anlatayim oyunu:

    Oyunda bir renkli kareden tutarak bir digerine bir dikdörtgen cizecek sekilde parmagınızı cekiyorsunuz. Bu dikdörtgenin içinde kalan karelerden köselerde bulunanların renkleri aynı olmalı. Bu sekilde yüzleri yok ediyoruz. Herhangi bir levelda bütün yüzleri yok ettiginizde level bitiyor.

    Umarım anlatabilmişimdir, simdi bunu bir de ingilizce olarak oyuna yazmam lazım :D
  • Oh be kardeşim ben de oynuyorum oynuyorum bitmiyor oyun :D
  • Oyun ilk baslarda genel olarak kolay, ama level 25e filan geldikten sonra "hay ...." demeye baslıyorsun =) Benim kardesim 1 level için 3-4 saat harcadı oradan biliyorum =)
  • Arkadaslar az önce sarper26'nın bazı sorularına elimden geldigince cevap vermeye calıstım. Merak edenler için buraya da cevabı koyuyorum.

    quote:


    Abi sordugun soruların cok kısa bir cevabı yok ama elimden geldigince kısaca anlatmaya calısayim.

    Bir kere apple'a uygulama göndermek için yıllık üyelik alıyorsun. Üyeligin ücreti yılda $100. Fakat ücret biraz sembolik, cünkü üye olurken bir çok işlem var ve sadece ciddi insanları kabul ediyorlar. Noterden belge filan alman gerekebiliyor. Sirketler içinse iş iyice allak bullak.

    Bu üyeligi aldıktan sonra geliştirdigin programı yolluyorsun, ve apple tarafından kontrol edilmesini bekliyorsun. Uyman gereken bir cok kural var, eger bunlarda bir sıkıntı yoksa uygulaman onay alıp App Store'a konuyor. Fiyatı kendin istedigin gibi ayarlayabiliyorsun. Bu fiyatın %30u Apple'a ait, kalan %70 cebine kalıyor. Fakat herhangi bir uygulamada minimum $150 kazanman gerekiyor, bunun altında kazandıgın para Apple'ın cebine kalıyor. Ne zaman kazanırsan o zaman alıyorsun paranı.

    Bu işin geliştirdikten sonraki boyutu. Geliştirmek içinse,

    Apple developer sayfasından 3.3 gb civarı bir dosya indiriyorsun. İçinde sdk, derleyici filan gibi programlama aletleri ve kaynak kodlar var. Bunlar cercevesinde herhangi bir dilde yazdıgın gibi uygulama geliştirebiliyorsun. Yardımcı aletler bir cok baska dildekinden cok daha kolay ve kullanıslı, sonucta apple yapıyor =) Dilin de kendine göre güzellikleri ve zorlukları var. Fakat programlamaya yeni olan insanların pek baslangıc yapması dogru olan bir dil degil.

    Geliştirme süresi bir cok degişkene baglı. Bu oyunu ben tek basıma yaptıgım için ona göre bir rakam vermek gerekirse, 25 gün kadar günde 14-18 saat arası. Kişi veya kişilere yaptıgın işe ve bir cok başka seye baglı olarak bu 1 hafta ile 1 sene arasında degişebilir.

    Gelelim satışlara.. Benim oyunlarımdansa genel bir bilgi vermek gerekirse, ortalama kalitede bir uygulama günde 1-10 arası bir satış rakamında geziniyor. Bu demektir ki $1 bir oyun ayda $21-$210 arası bir para kazanabiliyor. Tabi bu rakamlar "tutan" uygulamalar için dudak uçuklatıcı. Tutan bir uygulama ise günde minimum 100 tane satış yapabiliyor, "tutmaya =)" devam ettigi sürece. Bu da $1 bir uygulama için ayda $2100 gibi bir rakam. "Angry Birds" gibi bir oyun içinse ayda milyon dolardan bahsetmek gerekiyor. Anlayacagın zor bir market, ama sansın biraz yaver giderse, iyi paralar getirebiliyor.

    Umarım birazcık sorularını acıklayabilmişimdir ;)




  • Güzel oyuna benziyor , us accountum yok ondan sadece burdam güzel diyebileceğim :)
  • Bize verilen kuponlar malesef sadece U.S. accountıyla kullanılabiliyor. =( Bu konuda Apple'a cok sikayet var ama dinleyene işte
  • us acount yok ve tr'dede kredi kartlı acountum yok destek olmak isterdim ama :(
  • satışlar nasıl gidiyor
  • bana atarmısın bedava kod
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.