Şimdi Ara

Photoshop Afiş Hazırlama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bir arkadaşımın ödevi için photoshopta afiş hazırlamam gerekiyor. Boyutları 100cm x 70cm olacak buda bilgisayarı çok kastırıyor çalışırken. Ben bunu daha küçük ölçekli yapsam sonra büyütsek çok sıkıntı çıkarır mı ? mesela 50 ye 35 gibi orantılı bir boyutta çalışsam ?



  • Vektörel bir programla çalışırsanız bu tip sorunlarla karşılaşmazsınız (illustrator, corel vb) vektörel programlar vektör tabanlı olduğu için proje dosyalarınız çok küçük boyutlarda olur ve dilediğiniz boyutta baskı alabilirsiniz.

    illa ps ile çalışacağım diyorsanız, baskıya girecek işin 300dpi çözünürlükte ve bastıracağınız boyutta olması gerekir, bu şekilde ancak kaliteli bir çıktı elde edersiniz. Daha küçük çalışıp büyütürseniz görüntüler yazılar renk geçişleri vs deforme olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutozturk -- 2 Aralık 2014; 11:07:13 >
  • engineer3418 E kullanıcısına yanıt
    cevap gelmiş ama ben birkaç ekleme yapayım, bu baskı matbaa da olmayacaksa ve digital baskı merkezinde yapılacaksa 150 dpi bile işinizi görecektir.
    Bunun yanısıra photoshop cache ve history seviyesini düşürün. Örneğin 1000 adetlik bir history sayısı açık olan dosyanın çalıştığı alanda sürekli genişleyecektir.
    Bu da bir süre sonra 1 gb'lık dosya olarak karşınıza çıkar. Ayrıca PSD yerine PSB olarak kayıt edin, bu da büyük ebatlarda sıkıntıyı ortadan kaldırır.

    Vectörel programlar aslında çözüm ama görsellik gerektiren adımlarda photo editörleri daha iyi sonuç veriyor. Ancak afiş içinde fotoğraf hiç bulunmuyorsa,
    direkt olarak Coreldraw veya Illustrator'da çalışmanız daha iyi olur. Küçük ölçekli olarak çalışmak işi çözer ama baskıda sorun olabilir.

    Digital baskı merkezleri için photoshop içinden Photoshop PDF olarak kayıt ederseniz sorun çıkmaz, ben bu şekilde 70x100'ü sorunsuz bastırıyorum.
    Son bir ayrıntı olarak CMYK formatında çalışmayı deneyin, baskı için daima bu renk derinliği ile işe başlayın...




  • Çok teşekkür ederim, ps ile ilgili tavsiyelerinizi deneyeceğim , Ai yi tercih etmeme sebebim afiş jeolojik dönemlerle ilgili birşey olacak ve bol miktarda resim kullanılacak grafiksel şeylerden çok resim ve yazılardan oluşacak bir kaç efektlede fotoğraf ve arkaplana biraz canlılık katmayı düşünüyorum okadar. O yüzden ps kullanmak daha cazip geldi. Tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için. @umutozturk @Harris32
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.