Şimdi Ara

PhotoShop da Yüzlerce resmi anında boyutlandırın

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elinizde yüzlerce resim var ve web sitenizde ve resim galerinizde yayınlamak istiyorsunuz. Fakat hepsini tek tek boyutlandırmak problemli bir iş.Bunun çok kolay bir yolu var. Daha doğrusu varmış bende yeni öğrendim.
    Tıklayın



  • http://forum.donanimhaber.com/m_6987327/mpage_1/key_//tm.htm#6998130
    9 Mayis 2006...
    quote:

    Orjinalden alıntı: zaymins

    Benim Yöntemim (önerim) poşotop*
    1- bir dosya açtım
    2 - Action yüzer menüsünden önce New set sonra nev action komutları vererek kayıta başladım
    3- image size komutu ile 800x600 pixel olması gereken resmin orantılı küçülmesi için ya enini 800 yada boyunu 600 yaptım (orantısal küçüldüğünde en küçük kenarın limitte olması gerektiği için)
    4- Canvas size komutu ile 800 x 600 (proceed) yaparak ölçüyü kesinleştirdim.
    5- Save as komutu ile "kücülmüsler" boş yeni bir klasör oluşturup, dosyayı buraya kayıt ettim. dosyayı kapattım
    6- "record" durumunda olan actionu stopladım
    7- Masa üstünde yeni bir klasör acarak ismine kuculecekler yaptım. tüm kücülmesi gereken imajları resimleri bunun içine koydum
    8- Poşotopa dönüp File menüsünde Automate bölümündeki Batch komutunu verdim.
    9- Karşıma gelen sorgu penceresinde az önce kayıt ettiğin actionu seçtim. action setine "resize800x600" vermiştim actionun ismine ise resize8x6 vermiştim. Acılır menülerden bunları seçtim
    10- Source açılır menüsünde Folder seçili iken Choose düğmesi ile "kücülecekler" ismi verdiğim klasörü bulup seçtim altındaki üç kutucuk işaretsiz
    11- Destination bölümünde yine folder seçili iken choose düğmesi ile "kuculmusler" ismi verdiğim klasörü seçtim.. Overwrite action... seçeneğini işaretledim.
    12 FİNAL-- Bu bath komutu penceresini "OK" dediğimiz anda tüm resimlerimizi tek tek acarak ölçülendirerek aynı isimle kayıt etmeye başlayacaktır.. arkanıza yaslanıp poşotopu izleyebilirsiniz.


    actionu yapamayan arkadaşlar için
    http://rapi dshare.de/files/20005819/resize800x600.atn.html

    oltayı verdim umarım balık tutmak için hevesiniz vardır.
    kolay gele



    Kesin benden kopye çekmiş

    son söz : vieuxdecoq paylaşımın için teşekkürler




  • arkadaşlar teşekkürler.
    ben yapılamıyo sanıyordum.
    bu bilgi çok yararlı oldu.
    teşekkür
  • sağol kardeş hergün bir konu açılıyordu bununla ilgili..artık yönlendiririz buraya..
  • sevgili zaymins kardeş
    senin anlatımını şimdi okudum. Aksiyonu kaydederken resmi kayıt etmeyi de kaydedersek batch fonksiyonunun bir özelliği kalmıyor. Çünkü Batch aksiyonu olduğu gibi çalıştırıyor. Senin aksiyonun kayıt yaparsa (yani resmin üzerinde yaptığın işlemlerden sonra resmi herhangi bir dosyaya kaydedersen ve bunu aksiyona eklersen) Batch fonksiyonu iki defa iş yapmış olur.
    Daha açık anlatmak gerekirse batch fonksiyonunu çalıştırdık ve fonksiyonumuz bir resmi açıp aksiyonu çalıştırdı. aksiyon ne yapıyordu? Resmi boyutlandırıp kaydediyor. Batch çalışınca resim aksiyon tarafından otomatik olarak kaydedilecek. Daha sonra batche buraya kaydet dediğin için tekrar kaydedilmiş resmin üzerine kaydedecek.
    Yada diyelimki aksiyonumuzu kaydederken resmi "a" klasörüne kaydettik. Sonra batch fonksiyonumuda "b" klasörünü seçtik. Uygulamayı çalıştırınca hem "a" hem de "b" klasörüne resimlerimiz iki kez boyutlandırılacaktır.
    Bu nedenle aksiyon kaydederken sadece yapacağımız işlemi kaydedip durduralım. Kayıt işlemini batch zaten yapıyor.
    Bilmem yanılıyormuyum?
    Çalışmalarınızda başarılar dilerim.




  • Ne demek istediğini anladım..
    Batch fonksiyonun yaptığı işi ben birde actiona yaptırmışım diyorsun.. ama fonksiyon ayarlarında kayıt seçeneğini işaretlemediğim için iki kere kayıt olmuyor merak etme.. ama senin söylediğin daha doğru gibi geldi şu an bana..Yani kayıt işini Batch fonksiyonun seçeneğini tıklayarak ve action steplerinden çıkararak yapmak daha doğru gibi.....ayrıca benim yöntemde a-b klasör olayında orjinal dosyaya müdahale olmuyor onuda denedim gördüm.. Belki ilk işlem anlamında işi 1 step uzatmışım ama otomatik yapmaya başladığı zaman netice olayında ve sürede bir fark yok onuda gördüm...
    Dikkatin takdire şayan..
    Kolaylıklar diliyorum..
  • Ayrıntıyı buraya yazmamın sebebi amatör arkadaşların şaşırmaması içindi. Yoksa sizinde yazdığınız gibi ne yaptığını bilen birisi seçimlerini aksiyona göre yapacaktır. Fakat dikkat etmemiz gereken bir başka husus daha var. Photoshop ortalama bir bilgisayar için çok büyük bir program ve bir hayli hafıza yiyor. Programı en ekonomik şekilde kullanmak için ufak ayrıntıları atlamamak gerekiyor. Bir arkadaşımın bilgisayarında programa işlem yaptırırken beklemekten sıkılıp tüm yaptığım işlerden vazgeçip bilgisayarı resetlemiştim.
  • Konular nereye gitmiş.Silinip duracaksa kendimizi yormayalım..
  • Teşekkürler emek için güzel kolaylık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medyatör -- 25 Temmuz 2006; 18:13:38 >
  • Ayrıca aynı sitede elimizde ki bir çok resmin adını kolayca değiştirebilmemiz için de bir ders var. İhtiyacı olan arkadaşlar için benimde bir katkım olsun.
    Buradan
  • bu arada quick epics die bi program var.hem batch yapıor çok hızlı hemde çok iyi bir şekilde dosya boyutunu küçültüyor.(çok fazla kaliteden ödün vermeden). bence her webmaster da olması gerek bir program..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.