Şimdi Ara

Photoshop için Full HD Laptop Sorunsalı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık iki aydır yeni birbilgisayar üzeride mağaza mağaza dolaşıyorum. Bir Photoshop kullanıcısı, fotoğraf ve görsel sanatlar üzerine çalışan biraz da oyun oynayan biriyim.

    6 Senedir kullandığım laptopun ömrünü tamamlayınca piyasaya yeni giren laptoplar ve dolayısı ile de Full HD Bilgisayar ekranlarıyla tanıştım. Başta herşey mükemmel ve dükkanda muhteşem görsellik veren bu monitörler evde kullanıma açtıktan sonra anlaşıldı ki kesinlikle bir Photoshop veya görsel sanat ile uğraşan ve oyunları da gerçek renkleriyle görmeyi sevenlere göre değilmiş.

    Full HD bilgisayar ve Photoshop handikaplar:

    1- Çözünürlür. Full HD ekranda Photoshop ekranı ile birlikte bütün simgeler inanılmaz ufalıyor, gözün görmesi zor bu ufaklık bir hayli zor bir çalışma platformu sağlıyor. Hatta bazı versiyonlarda mouse ikonu pencere uygulamalarında kapbolur hale geliyor.

    Photoshop için Full HD Laptop Sorunsalı!

    2- Renk. Full HD bilgisayarların panelden mi kaynaklanan bir sarı renge sahip, daha doğrusu her renk abartılı, siyahlar fazla siyah beyazlar fazla beyaz ve hafif sarıya çalıyor ekranları. Özellikle Photoshop ekranları full hd olmayan ile yan yana getirildiğined bariz renk farklılığı göze çarpıyor. Bu da çalışmaları orijinal renklerde görememeyi sorun kılıyor. Doğru renkleri göremeyince doğru renk çıktısı da alamıyorsunuz. Renklerin abartılı olması tonlara da etki yapıyor ve az tonları yüzde 2 veya 5 gibi olanları görmeyi imkansız kılıyor. Yani sağlıklı bir şekilde çalışmak mümkün değil, renkleri yanlış.

    3- Parlaklık. Full HD ekranlar göze iyi gelen ama abartıla bir tona sahip bu da üzerinde geldiği Win 10 beyaz pencerelerinde daha fazla göze çarpıyor. Neredeyse gözü kör edecek kadar bir beyazlır ortaya koyarken full hd olmayan bir bilgisayarda Win10 pencere beyazı göze bu kadar rahatsızlık vermiyor.

    Photoshop için Full HD Laptop Sorunsalı!

    4- Yazı kenarları bozukluğu. Bir çok program full hd bir çözünürlük için hazırlanmadığından, çoğunda yazı kenarı bozuklurlarına neden oluyor, göze kötü gelen bu bozuklukların nasıl çözüleceği hala muamma.

    5- Oyun performansı. Bu abartılı ve sarı renk oyunlarda gözle görülür görüntü kayıplarına neden oluyor. Oyunlardaki alacakaranlık sahnelerde sahnede bir şeyleri görebilmek imkansız hale geliyor karanlık noktalar daha da karanlık olunca ara tonlar kayboluyor, böylece zifiri karanlık bir odada anca bu parlak ve abartılı tonlardaki nesneseri görebiliyorsunuz ama çoğu detay bu tonlar altında kayboluyor.

    6- Performans. Full HD göze hoş görünse de işlemciyi de ekran kartını da bir hayli yoran bir seçim. Özellikle oyunlarda akıcı bir performans için oyunları full hd altında çözünürlüklere getirerek akıcı oynamak mümkün iken full hd olduğunda oyunlar yerlerde sürünüyor. Full HD için sistemin de bin hayli yüksek olması gerekiyor oysaki ki gayat de yeterli full detay oyun full hd dayatması ile minimum seviyede ancak oynanıyor.

    Photoshop için Full HD Laptop Sorunsalı!

    Yani tavsiyem Full HD ekran alacak iseniz sistem çok güçlü değilse boşuna almayın, Photoshop kullanacaksanız renginin sarıya kaymayan ekranı bir tek Asus'un altın sarısı bir tek laptopunda gördüm onun dışındaki yüzlercesi aynı kepazelik, sarı yani yanlış renklere sahip kullanamazsınız.

    Photoshop Full HD ekranlar için pencerelereni de büyüten bir ayar ile güncelleştirene kadar da gözlerinizi korumak için Full HD ekranlardan uzak durun.

    Bütün bu sorunlar bir yazılım ile çözülecek şeyler belki şimde kahrını çeker yazılım ile çözüldüğünde bayram edersiniz bilemem ama ben aldığıım iade edip 1366 çözünüklür ile ki piyasarda bulunması artık imkansız oldu yoluma ağrısız ve sızısız devam etmeye karar verdim.

    Photoshop için Full HD Laptop Sorunsalı!

    Sonuç. Günümüz bilgisayarlarında satıcıların kurnazlığı dediğim şey Full HD olmaz ise olmaz gibi hareket etmeleri. Aslında hepi topu 15 inç bir ekrana baktığımız düşünüldüğünde Full HD bir ekrana çok daha fazla detay ve veri sığdırmayı garantiler iken buna bakacak gözlerimizin değişmediğini ve aynı oran ve büyüklükte şeylere bakarak işlem yapabildiğimizi unutuyorlar veya unutturmak istiyorlar.

    1366 belki bir tv ekranını bilgisayara görselliğe indirgerken, full hd ekran ise bir bilboard tabelasını 15 inçlik bilgisayar ekranına sığdırıyor. Aslında bir dev afiş veya tabela için yapılmış ayrıntılı görselliği 15 inç içinde göstermeye çalışmak bana göre tamamen bir saçmalık. Göz sağlığı için de doğru değil. Bana göre.

    Fikri olan da paylaşır ise sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 14 Kasım 2016; 17:14:44 >







  • Ben de 15.6 inç laptopmkullaniyirum full hd. Oyun oynarken renkte bir sıkıntı fark etmedim ama simgelerin ve yazıların küçük gozukmesimokayi doğru. Gerçekten de küçük gözüküyor ama ona da alıştım 1 haftada. Ede 21 inç monitör var full hd, film izlerken falan ona bağlıyor laptopu güzel oluyor. Zaten ekran ayarlarından laptopun ekranını 1366x768 yapabiliyorsunuz. Bence full hd günümüzde olmazsa olmazdır. 100 lira fazla verir full hd modeli alirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Full HD iyi görüntü kalitesini yükseltiyor ama bunun için görüntünün de kaliteli olması gerekiyor, bu bir.

    Yani 760x480 boyutundaki bir fotoğrafı Full HD bakıp da daha kaliteli göremezsin, 1940x1080 çözünürlükte ve üzeri bir resmi kaliteli görebilirsin, bu iki.

    Bu işlem için de işlemcinin de çok kaliteli ve yüksek olması gerek, bu üç.

    Günümüzde full hd görüntüde filmleri 15 inç TV'de full hd izlemek zaten saçmalık. Fotoğraflar biraz daha cam gibi görünecektir ama göz 1366x768 kaliteli bir fotoğrafı da cam gibi görüyor aslında.

    Simge ve yazıların küçük gözükmesi Win10 ayarları ile büyütülüyor ama henüz Photoshop simgelerinin büyütülme ayarını görmedim çok fazla ufalıyor, bu bir handikap. İleride çok ciddi göz bozukluklarına sebebiyet vereceği kesin.

    Renklerin farkında olmaman dra normal çünkü profesyonel değil belli ki amatör bir kullanıcısın sadece film ve oyun için kullanıyorsun bu yüzden benimle aynı detayları görmen mümkün değil.

    Günümüzde full hd bir bilgisayarı i5 bir işlemci ile randımanlı kullanmak zor oyunları hele full hd oynamak çoğunda mümkün değil muhtemelen 1366x768 ayarına getirilerek full detaylar ile oynamak mümkün, yoksa medium ayarlarda full hr oynarsın ki buna kalite diyene gülerim ben. Saflık olur bu.

    Siz yine de profesyonel bir görsellik ve grafik resim ve fotoğraf çalışanı iseniz sözümü dinyelin önce ayrıntılı test edin dediğime gelecekseniz sonra başınızı bi yerlere vurmayın bu belayı niye başınıza sardınız diye.





  • Yazılım, oyun, film ve günlük hayat için kullanıyorum. Oyunları highda oynuyorum. Üst düzey olmasa da orta karar bi makine var. İşlemci i7 6700hq şu ana kadar bi sıkıntısını görmedim tasarinla ugrasmadifim için renk konusunda sizin kadar detaycı degilim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte zaten ben de onu söylüyorum tasarımcı, fotoğrafçı, ressam, çizer, grafikerin alabilip kullanacağı bir durumda değil şu an Full HD bilgisayarlar. Ya alıp profesyonel bir şekilde renk kalibrasyonu yaptıracaklar öyle kullanacaklar yada monitörlerin düzelmesini bekleyecekler. Gerçi monitör kalibre edilebilir olsa HP geri iade ettiğim bilgisayarı kalibre eder bana geri verirdi, yapamadılar iade aldılar.

    Bu arada Full HD ekran sizin söylediğiniz gibi öyle 1366x768 veya Full HD altında bir çözünürlükte kullanılamıyor maalesef. Öyle yapıldığı taktirde bütün yazıların kenarları bozuluyor. Yani Full HD aldığınız bir cihaz sadece Full HD kullanılabilir diğer çözünürlükler sadece süs. Deneyin görün.
  • Bayagi kinlenmissin bu monitörlere ben kaçayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç sorma yepyeni bilgisayar severek aldım içim gitti geri iade etmemek için, tam bir ay uğraştım doğru kalibre edebilmek için ve doğru göz yormayan hale getirmek için. Allahın her günü HP müşteri hizmetlerini aradım, girip çıkmadığım site, öneri, makale kalmadı yok anasını satiim, çözüm yok. Oyunları da full hd oynatamıyor ki hepsini 1366x768 yapıyorsun full grafikleri alabilmek için, e o zaman full hd ne diye aldık diyor insan.

    Neyse iade ettim de paramı aldım gittim kendime 1366x768 ekran bi hp aldım da biraz nefes aldım. Tamam modası geçmiş bir çözünürlükte aldım diye millet makaraya alıyor da olabilir ama moda dediğin o külfeti ve cehennemi çekmektense böyle işimi gücümü sağlıklı yaparım maksimum grafiklerle de oyunumu oynarım. Alacak arkadaşları da başta uyarırım, biraz dikkatli olsunlar sonra hakikaten bunu niye aldım ben demesinler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 15 Kasım 2016; 23:10:28 >




  • Ekran kartı ve işlemcileri neydi acaba sistemi merak ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HP PAVILION GOLD 15-AU002NT CORE İ5 6200U 2.3GHZ-8GB-1TB+8GBssd-15.6"-2GB-W10

    Güzem bir cihaz hafif ve hızlı ama gel gör ki full hd photoshop simgelerini ufalttı, mouse oku kayboluyordu ve renkler her full hd gibi sarıya çalıyordu bir ay geri vermemek için uğraştım ama hp de ben de bir çözüme ulaşamadım sonunda iade ettim ve piyasaya yeni sürülmüş bir aylık bir başka model hp bilgisayarı aldım.

    Yenisi:

    HP 15-ay104nt Intel® Core™ i7-7500U İşlemci 12GB 1TB+ 8GB AMD R7 M440 4GB Windows 10 Notebook

    Ekran kartı biraz düşük ama çalışmalarım anca bu ekranda sağlıklı mümkün oldu. Bir de ilki kadar havalı değil ama malzemesi kaliteli.

    Önce iş sonra eğlence. İş yoksa para da yok eğlence de :)
  • İşinizi görüyorsa yeterlidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ne yalan söyleyeyim işimi görüyor tam aradığım bu, full hd olmayan, ekranı da doğru "en azından benim için doğru" renk veren hali benim sızlanmamı kesti, demek ki ben bu kızla, pardon bilgisayarla evlenmem hayrıma olacakmış, eksiği gediği olabilir daha iyisi şuydu denebilir ama daha iyisini değil bana uygununu bulmak zorundaydım.

    Bu da kısmetime piyasaya yeni sürülmüştü, ilk alanlardan biri olmuşum zaten.

    HP sevdiğim bir marka özellikle müşteri hizmetleri ve müşteri memnuniyeti konusunda 6 senedir deneyimledim, bu da markaya öncelik vermeme neden oluyor. Sağolsunlar sorunumu çözmeye çalıştılar çözemeyince de hiç tereddüt etmeden geri altılar. Bu da marka değeri demek benim için.

  • Ben markaci degilim ama Casper'a da karşıyım. Tek malını almam onların. Kronik sorunu yoksa Casper disinda her bilgisayar tercihim dahilindedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında tam aradığım cihaz Casper'da vardı. Heme ekran ölçüsü, hem işlemci hem de ekran görüntüsü çok iyiydi, üstelik fiyatı da şu anki aldığımdan 350 lira ucuzdu ama yine de güvendiğim bildiğim marka ile devam etmeyi tecrih ettim, Casper da bence ismini duyurmuş yerli bir marka olarak desteklenmeli, kötülemek hemen doğru olmaz.

    Mesela aynı sorunları Casper bilgisayarda yaşasam kesin niye yerli malı aldım, bütün suç markada diye bir önyargı ile suçlayacağıma eminim, ama konu HP olunca ya vardır bir çözümü adamları hemen suçlamayayım diye sürekli araştırıyorum veya sorunları hep yumuşatıyorum.

    Aynısını Apple kullananlar da yapıyor markalarına toz kondurmuyorlar bir sürü sorunu abidik gubidik yanlarına rağmen marka değerinin arkasına sığınıp savunuyorlar.

    Bu yüzden her markanın artısı eksisi vardır ama Casper da desteklenmeli ve zamanla sorunlarını aşarak piyasada söz sahibi olmalıdır. Dediğim gibi şu an piyasada tam aradığım laptop o markada vardı. Kasasında kullandığın çerçeve piyano siyahı olunca onu bile mazeret edebiliyorum, sevmediğim bir malzeme türü hemen çizilen kirlenen ve gereksiz parlayan o malzemeyi evimde cihazlarda kullanmıyorum.




  • Evet ben arastirirken de denk geldim Casper gerçekten muadillerine göre ucuz oluyor. Ama dedigim gibi hiçbir markaya olmayan garezim Caspera var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.