Şimdi Ara

Photoshop'ta Yazıyı Hizalama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Photoshop'ta dizilmiş olan bir yazıyı, aynı anda hem sol ve hem sağdan nasıl hizalayabileceğimiz konusunda yardım rica ediyorum.
    Teşekkürler

     Photoshop'ta Yazıyı Hizalama



  • SarıAy arkadaş sizi durduran olmak istemezdik doğrusu. Ama verdiğiniz adreste benim sorumu karşılayan bir yanıt yok maalesef.
    Ben yazı hizalamasından söz ediyorum. Orada ise şekillerin hizalanmasından söz ediliyor. Teşekkürler...
  • biraz detaysız yazmışsın. hem hem sol ve hem sağdan ortalanmış bir yazı ortada olmuyormu. Daha detaylı anlatırsan yardımcı olabilirim. Verdiğim linteki derste bir katmanı seçili alan içerisinde nasıl ortalayabileceğin anlatılmış. Yazılarda şekiller gibi birer katmandır. Yani seçim aracı ile (kısayol tuşu M) yada ortalamak istediğin başka bir katmana layer penceresinde ctrl ile tıkladığında oluşan seçim alanı içerisinde nasıl hizalayabileceğin anlatılmış. Yani oradaki ders sayesinde hizlama yapamamak mümkün değil. Eğer başka bir şey anlatmak istiyorsan daha açık şekilde yazmalısın.

    edit : eksik anlatım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yellowmoon -- 12 Mart 2007; 17:09:24 >
  • Merhaba
    Özelinize attığım mektupta da belirttiğim gibi, net olan sorumu anlamamış görünüyorsunuz. Ortalama başka şey, hizalama başka şey. Ama ben sorumun yanıtını bu arada bulmuştum. Teşekkür ederim. Bendeki photoshop'un sorunlu olmasından kaynaklanıyormuş. Silip yeniden yükledim. Şimdi yapabiliyorum. Teşekkürler. Saygılar...
  • Sevgili kusadasi. Hala benim anlamadığımı iddia ediyorsunuz ama photoshop üzerinde iyi bir hakimiyetinizin olmadığı anlaşılıyor. Size verdiğim linkte photoshop'ta şekil yada yazı farketmeden bir katmanın ister diğer bir katman üzerine yada tüm çalışma alanına nasıl hizalanabileceği anlatılmıştır. Her ne kadar linkteki derste ortalama gösterilmiş olsada diğer butonlara tıklayarak istediğiniz hizalamayı bulabileceğinizi düşünmüştüm. Amacım sizi yermek yada başka şeylerle itham etmek değil. Dikkat edersen forumda bir çok photoshop ehli varken anlatım hatandan dolayı kimse cevap vermedi.
  • Neyse bu konuyu şöyle sonuçlandıralım sarıay kardeş. 27 yıldır reklam dünyasında olan, 18 yıldır photoshop kullanan, bu işin eğitimini yurt dışında almış biri olarak, sorduğumuz sorunun yanıtı, programı silip yeniden yüklemekmiş.
    Hizalama işlemlerini defalarca daha önce yapmıştık. Bu son çalışmada olmayınca, belki deneyimi olan birisi akıl verebilir niyetiyle, zaman kaybetmemek için sorma gereği duymuştuk. Zira, hizalamaları sağlayan düğmeler aktif hale gelmiyordu. Ama uzun uzun anlatmadan, "yazıyı sağdan ve soldan nasıl hizalarız" diye kısacık ve not olarak sorduk.
    Photoshop'tan anlamadığımız, diğer arkadaşların yanıt verme gereği bile duymadıkları maddeleri gereksiz sanırım. Böyle bir deneyemi olan iyi niyetli bir arkadaş yanıt verirdi sanırım. Ama böylece silip yeniden kurmanın da bir çözüm olduğunu hep birlikte öğrendik. Yazışma işe yaramış oldu sanırım. Çözüm için, photoshop'a çok hakim olmak gerekmiyormuş kısacası.
    Teşekkürler...
    Türkçemize sahip çıkılması dileğiyle...




  • Özür dileyerek bir düzeltme yapmak istiyorum. Photoshop'u 16 yıldır kullandığımı hesapladım. 18 biraz fazla olmuş. Saygılarımla.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kusadasi

    SarıAy arkadaş sizi durduran olmak istemezdik doğrusu. Ama verdiğiniz adreste benim sorumu karşılayan bir yanıt yok maalesef.
    Ben yazı hizalamasından söz ediyorum. Orada ise şekillerin hizalanmasından söz ediliyor. Teşekkürler...


    Eğer yanlışım varsa düzeltin ama sizden yapmış olduğum alıntıda, verdiğim linkte sorunuzu karşılayan yanıtın olmadığını iddia etmişsiniz. Şimdi yanlızca 2.5 yıldır photoshop kullanan ve 2.5 yıldır grafik tasarım yapan biri olarak, 18 yıllık tecrübenizle değil böyle bir soruyu sormak, verilen doğru cevaba yanlış demek ne kadar mantıklı geliyor. Ayrıca hala tarafımdan anlama zorluğu çektiğimi ima etmenize rağmen, sanırım bu dertten muzdarip olan sizsiniz.
    Türkçemizin kesinlikle doğru kullanılması dileği ile....

    edit : 16 yılmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yellowmoon -- 19 Mart 2007; 14:08:31 >




  • peki sarıay sen kazandın, teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.