Şimdi Ara

php ile anlık güncelleme hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar yardım edebilirmisiniz php ile anlık güncelleme yapmk istiyorum ajax filan buldum ama tam olarak yapmak istedigim şey şu
    veri tabanında oluşan değişiklileri tarayack bir sistem
    degiştiginde
    silindiginde
    yeni bir şey eklendiginde anlık olarak güncelleyecek bir şey ypmak istiyorum intrnette bulduklarım sadece veri tabanına yeni bir şey ekleyice güncelliyor benim istedigim silince veyada degiştirincede güncellesin yani veri tabanındaki bilgi değişince anlık olarak degiştirsin böyle birşey yapan varmı yada kod olarak bulan varmı yardım edermisiniz



  • Anlattığın olayı en güzel NodeJS ile yapabilirsin. Ama o kadar bilgin ve kullanacağın araç yoksa Javascript setInterval fonksiyonu ile ajax kullanarak yapabilirsin.

    Buradaki makalede bahsediliyor.

    http://bcakir.com/jquery-ile-sayfa-yenileme-refresh.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hım nodejs yi duymuştum server i en az kastıgı söyleniyor ama tam olarak bilmiyorum bir bakarım kardeş yorumun için çok sagol :)
    her 2 siylede denemeye çalışırım bir bakyım sonuç ne olacak
  • jquey + ajax tavsiye ederim.

    jquery ajax json php example
    anahtar kelimelerini aratın, milyon tane örnek bulacaksınız.

    jQuery.ajax() belirli aralıklarla güncellemeleri html veya json olarak çekip, ilgili yerde yine jQuery fonksiyonları ve seçicileri kullanarak gösterebilirsiniz.

    Arka tarafta ajax'ın sorguladığı php scripti veritabanında dilediğiniz aramayı yapar. jquery kullanmak zorunda değilsiniz elbette, salt javascript ve ajax da kullanabilirsiniz ama jquery işinizi kolaylaştırır. Bu; kolay uygulanan, klasik, kabul görmüş bir yaklaşımdır.

    NodeJS de güzeldir elbette ama o bambaşka bir ekosistem; klasiğin oldukça dışında. Bunun için sunucu tarafına birşeyler kurmanız ve bu olayı ayrıca öğrenmeniz gerekmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voenetto -- 5 Şubat 2015; 10:30:16 >
  • Ayrıca bir de 2 saniye yazmışsınız; örneğin aynı anda bağlı 500 kişi her 2 saniyede bir sunucuyu sorgularsa sunucunuz bayılabilir. Bunun için ya süreyi uzatmalı ya da alternatif yöntemlere geçmelisiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voenetto -- 5 Şubat 2015; 15:33:23 >
  • dediginiz yöntemlere bakacagım peki sizin dediginiz şey sunucu kilitlene bilir dogru ama face book gibi ne bilyeim anlık iletisi olan yerler neden kilitlenmiyor biliyorum facebook gibi büyük bir web sitenin kendi sunucusu var neden kilitlenmiyor anlık olmasını istiyorum sadece ?
  • Bu basit gibi görünen ama komplike bir konu. Facebook vs böyle problemler yaşamamak için yük dengeleme (load balancing) kullanır. Ayrıca statik dosyaları CDN ile dağıtıyorlar, load balancingde upload edilen dosyalar kendi içinde sunucular arasında senkronize oluyor, veri tabanı cacleri, statik cacheler, vs.vs... Öyle kolay iş değil sunucu yönetimi programlamadan ayrı bir iş. (zaman alması açısından)

    Ayrıca klasik apache vs yerine nginx gibi asenkron sunucular kullanılıyor. Bir nginx asenkron yapısı ile tek başına bile aynı anda 10bin bağlantıyı idare edebilir.

    Bir Facebook yapmayacaksanız bunlara takılmaya gerek yok bence. Ama şu sorunun cevabını da düşünüp ona göre planlama yapmalı. Günün en yoğun saatinde aynı anda kaç kişi bağlı olacak? (ve de 1 istek kaç saniyede cevaplanıyor?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voenetto -- 7 Şubat 2015; 15:19:30 >
  • yorumlarınız için teşekkürler
    tabikide programlama ve kullanım agları ve işletim sistemleri veri tabanları gibi olaylar önemli zaten sistemin can parçaları
    ama bu iş için yıllarını vermiş olan birisinden yardım aldım ve bir çok konuda yardım etti bana sistemin en başında sunucuya anlık istek göndermek yerinde sunucuda değişiklik oldugunu anlayan bir sistemin hiç yormayacağını söyledi ve mantıkta ilk başta dogru veri tabanındaki değişikligi yoklamdan yani yenilemeden nasıl anlayacak derseniz orasını daha anlatmadı yıllarca google ve yahoo gibi servislerde çalışmış bir mühendis belkide şu ana kadar bildigini anlatacak ve sistemin şu ana kardar en iyisini söyleyecek birisi olması gerek her halde
    tekrar msjın için teşekkürer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.