Şimdi Ara

PHP kodlarını nasıl yazıyorsunuz ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sitenin tasarımı için Dreamweaver vb programlar kullanılıyor ok. Fakat PHP kodlarını yazarken farklı bir program, bir PHP editörü kulanıyor musunuz ?

    Aynı soruyu ASP için sorcaktım ancak aklıma Visual Studio ve diğerleri geldi :)



  • php coder r2 beta die bi program kullanıyorum... mantıksal hiç bi yardımı yok. sadece html kodlarıyla php kodlarını renk olarak farklı gösteriyo. yani sadece kodları rahat ayırabiliyorum.

    mantıksal olarak bi program varmı hiç bilmiyorum. sadece notepad neyine yetmiyor.
  • Yok abi mesela Visual Studio ya da Dreamweaver'i açınca nasıl <input yazıp boşluk yazınca bu tagın kullanılabilir özellikleriyle ilgili drop-down bir menü geliyorsa buna benzer kullanımı olan bir program kastettim. WYSIWYG tarzı arabirimi olan, doğru yazılıp yazılmadığını kontrol eden falan mesela.

    Gerçi böyle bir şey yoktur herhalde çünkü olsa Office'ten daha meşhur olurdu :) Gerçi zend'in sayfasında ( http://www.zend.com/ ) böyle bir şeyin betası vardı -zend studio 3.5 beta-. Çıkınca herhalde güzel bir şey olur, dili ortaya çıkaranlar tarafından yapıldığına göre.
  • notepad
  • notepad.

    Mydonose'un dediği gibi kod renklendiren bir editör seç. mesela ben crimson editör kullanıyorum.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Mydonose</i>
    <br />php coder r2 beta die bi program kullanıyorum... mantıksal hiç bi yardımı yok. sadece html kodlarıyla php kodlarını renk olarak farklı gösteriyo. yani sadece kodları rahat ayırabiliyorum.

    mantıksal olarak bi program varmı hiç bilmiyorum. sadece notepad neyine yetmiyor.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Mantıksal derken sanırım programın neresinde hangi komutu kullanacağını gösteren bir programı mı kastettin anlayamadım. Ancak yaklaşık 45 gün önce nette gezinirken bir program bulmuştum. Ben sadece ne bileyim table'larını belirliyordum ve o program şaaakk diye bana e-ticaret sitesi yapıyordu. Bütün herşeyi yapıyordu program:)))) Ohaa falan oldum:))))) Sonra biraz programın içeriğine falan baktım. Herşeye "if" döngüsü kullanmış alt alta yüzlerce, binlerce if. böghhh oldum:))))

    Sonra hdd'im elim bir kazaya gitti. İçindeki bütün bilgilerim ve dökümanlarımda uçunca o programa dair kaynaklarda beraberinde uçtu:))




  • zend studio üç buçuk betayı indirdim. Bakalım nası bişeymiş. Abi bıktım yazmaktan ya anlasın program ne yazcamı, dw veya vs.net nasıl anlıyorsa :)
  • google da php editorleri diye aratırsan bissürü sonuç çıkar
    geçen gün phped diye bi program var ben kullanamadım ama sen bi dene
    bi mail form yapamadım gitti kaç gündür kafayı yiyecem yaa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.