Şimdi Ara

Php mi Asp.Net mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
26.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caut

    durumun vehameti ortada işte.. biri kalkar bugün çoğu sitenin kabullendiği js nimetine bok atar diğeri kalkar facebook php'de yazılıyor hala der öteki kalkar vs. ingilizce öğrenin diye boşuna bağırmıyoruz ama dinleyen yok işte.

    etraf coder'dan geçilmiyo. Üzme kendini
  • php bence asp.net e göre hem daha aktif hemde daha akıcı bir dile sahip cod dizinidir.
    ücretsiz ve sürekli gelişiyor ve yenilikler ekleniyor olmasıda faydalarından birisi tabiki.
    asp sunucu tarafında bir çok sitede soruna sebeb olabiliyor. gerek msql sıkıntıları veya sunucu yorumlama sıkıntıları gibi hatalara neden olabiliyor.
    ben bir çok sitemde php yazılım dilini tercih ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caut

    durumun vehameti ortada işte.. biri kalkar bugün çoğu sitenin kabullendiği js nimetine bok atar diğeri kalkar facebook php'de yazılıyor hala der öteki kalkar vs. ingilizce öğrenin diye boşuna bağırmıyoruz ama dinleyen yok işte.

    Nasil yani! Facebook halen php kullanmaktadir gerekli kisimlarda. Bazi yerlerdede Hiphop ile php > c++ cevrilmektedir.

    https://developers.facebook.com/opensource/
  • Kac tane cevap yazilmis hepside programci masallah ama hala asp veya asp.net herneyse ona dil diyorlar. Arkadasim asp yada asp.net bir programlama dili degildir. PHP ise bir programlama dilidir.
  • Valla gulmekten oldum adamin biri demiski bankalar kullaniyormus asp yi. Dogrudur belki turkiyede kullaniyordurda. Koskoca ebay, paypal var php kullanan ayrica sadece facebook degil googleda php kullaniyorki bu siteler dunyada acik ara 1 2 3. siteler ya ne bankasindan bahsediyon sen? visual studio da kodlari renklendiriyormus. Onun icin bi IDE ye gerek yokki bi text editoru de ayni seyi yapabiliyor mesela notepad++, komodo edit vs. vs.. bu cok ustun bir ozellik mi :D ? Biride sikayet etmis biz ekmek yiyemiyoruz. Kardesim madem o kadar iyi developersin programcisin neden baskalarina site yapmakla ugrasiyon? Yap kendine devasa bir site oradan ekmek ye. Kaldi ki bir senin para kazananmaman yuzunden herseyi degistirecek degiller. Microsoftu cokertmeye calisiyormuslarmis. Microsoft su haliyle tekeliyle herseyi para ile satiyor. dusun bide acik kaynak alternatifi olmasa ne yapar? Hersey senin cebinle bitmiyor yani.
  • Birde microsoftun zaten birtek OS u var ki oda ilerde olecek az kaldi. Serveri olsun databasei olsun buyuk bir projeyi kaldiracak kapasiteye sahip degil.Mesela google facebook gibi devasa siteleri microsoft ortaminda yurutmeniz imkansizdir neredeyse. Linuxun desktopta bazi sorunlari var bunlar sadece yazilim ve donanim sirketlerinin destek vermemesinden kaynakli degil (mesela nvidia gibi grafic kartlari, adobeun ve hatta bi ara mozillanin destegini cekmesi linuxten) linux serverda calistigi gibi calisiyor desktopta . Bir idle durumu yok microsofttaki gibi dolayisiyla cpunun omrunu azaltabiliyor isinma sorunu yuzunden falan.Register falan gibi fazladan bi ayrintida yok hani bazilari diyor linux 13 milyon sati ya ne olacak microsoft 200 milyon.tamamda o 200milyonun cogu gereksiz ivir zivir. Fakat dosya sistemi windowsun ki ile kiyaslanmayacak kadar iyidir mesela linux bir sistem kurulu ise makinada ve dosya sistemi linux tip bir sistem ile formatlanmis ise hard disk windows taki gibi defragment etme gibi bir sorununuz olmaz hicbir zaman cunku programlarin parcalarini windowstaki gibi birini bi uca birini oteki uca falan atmaz derli topludur.daha baska teknik ustunlukleride var journal gibi oralara girmeyeyim...




  • Microsoft ve "Diğerleri" rekabeti var gibi geldi bana :)
  • Birde yukarda biri demis facebook baska programlarda kullaniyor.O dediklerin eklentiler gibi seyler asil iskeleti php ve mysql dir.o dediklerinden biri cache mysql icin kullaniciya cache kopyasini vermek icin boylece hizini artiriyor sitenin, kaldi ki mysql facebookun muhendisleri optimize etmislerdir konfigirasyonunu modifiye etmislerdir. dusun yani mysql gibi hizli bir veritabani bile facebook gibi bir siteyi kaldirmazken siz microsoftun ms sqlini hatta abartip msacssess i kullanalim diyorsunuz. ayni sekilde c++ i kullanmalarida hiz yuzundendir yuksek ihtimalle.degilse iskeleti php mysql dir facebookun.
  • duzelteyim google php kullanmiyor. c++,python ve java karisimi kullandigina dair soylentiler var. :D
  • Ne PHP ne ASP !
    Burada yorum yapanlar acaba hiçmi "htop" komutunu kullanmadılar ? Bakın bakalım sistem yükünün yüzde kaçı sunucu veya veri tabanından oluşuyor ? Templateleri at sql e herşey sql dönsün ondan sonra gir foruma "asp mi ? PHP mi?" Hiçbiri !
    Hangi proje kriterler nelerdir ? Ziyaretçiler neler istiyor? Hangi noktada yığılmalar oluşuyor ? vs. vs
    İlk önce ne yapmak istediğinizi söyleyin daha sonra size fikir veye yardım konusunda katkıda bulunalım.
    Bazıları Java Mava bir şey diyor ! Google kullanıcı tarafında Java kullanır ama enteresandır ki kaynak kodlarnda Java kütüphanesi urlsi bulunmaz (Özel alt sayfalar hariç)!

    Ben WSGI kullanıyorum ne apache, ne php, nede asp (Gerçekte hepsini kapsıyor.)! Bana çok rahat yetiyor örnek Celeron makinada aynı anda 200 kullanıcı rahat yanıtlayabiliyor. Tabi daha yoğun bir traffik söz konusu olursa benim için Django kaçınılmaz oluyor.

    Daha önceden yapmış olduğum bir cgi(python) site var ve bunun içinde Jquery vs gibi bir çok bileşen var. Her ne kadar cgi betikleri CPU patlamasına sebep olsada sistem yükü 0.01 civarındadır(%). Tüm site içeriği (ürünler, sayfa bilgileri ) 10 KB boyutunda bir TXT dosyasında tutuluyor(dinamik olarak değiştirilebilir). Neden SQL kullanayım veya neden asp veya PHP ? Hiç bir sebebim yok kullanmam gereken bileşenin amacıma uygun olması gerekmektedir.
    Sakın bu cümlelerden anti PHP yada ASP ci biri olduğum çıkarılmasın çünkü kullandığım kontrol paneli PHP dir.

    Saygılar...




  • Google'da php kullanıyor demişler ya tabiki kullanacak rakibi olan windowsun yaptığı dili kullanacak hali yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cihat_,

    Google'da php kullanıyor demişler ya tabiki kullanacak rakibi olan windowsun yaptığı dili kullanacak hali yok

    Google python kullanıyor.

    Örnek sayfa:

    http://support.google.com/bin/static.py?hl=tr&page=portal_contact_options.cs




  • php forver
  • Arkadaşlar üzerinden çok zaman geçmesine rağmen bütün yorumları okudum. Ama genel olarak herekes demiyorum, hangisinin neden daha iyi neden daha kullanışlı ya da yapılıp yapılamayanlar hakkında çok bilgi vermemişler. Bence bu işi yapan arkadaşlar bu konuda detaylı bilgi verselermiş daha iyi olurmuş. Tamamen ücretli yada ücretsiz olarka düşünmemek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: butze

    php en iyisidir ve hep öyle kalacak windowsun teknolojileri hep gelip geçici

    Her iki dili de kullanıyorum. İkisi de benim isteklerimi karşılıyor.

    Ancak neden windows teknolojileri geçici dediniz? Yani yeni versiyon çıkmasından dolayı dediyseniz, linux ve php de sürekli gelişiyor. Eskiden php sadece script diliydi, programlama dili değildi. Kendisini geliştirdi OOP eklendi ve programlama dili haline geldi. ASP de script diliydi, kendisini geliştirdi C#,VB.net programlama dillerini kullanan platform haline geldi.

    Gelişim her zaman her iki tarafta da olacak. İkisi de kalıcı.
  • Hepsini okudum linkin. İlginç bir yazı olmuş.

    Her iki dili kullanan biri olarak bazı bilgilerimi paylaşmak istiyorum.

    Her iki dili kullanarak e-ticaret sitesi yazdım (sanal pos kısmı hariç)

    Siteyi önce PHP'de kodlamaya başladım, sonra PHP yaptığım tasarımların aynısını ASP.NET Webform içinde yapmaya başladım.

    Burada her iki dilinde karşılaştığım artılarını ve eksilerini yazacağım. Yazacağım eksiler belki ben bilmediğim için olabilir. Böyle bir durum olursa beni uyarın lütfen.

    PHP'de hoşuma giden include ile sayfa gömme olayı ASP.NET'te yok. Bunun yerine masterpage ve user control'ünü alternatif olarak kullandım.

    PHP; jQuery ve CSS ile çok uyumlu iken, ASP.NET'de bazı ufak uyumsuzluklarla karşılaştım. Bu zorluklardan birkaçını paylaşmak istiyorum.

    Aşağıdaki basit jQuery plugin kodu PHP ile çalışıyor
     
    <script type="text/javascript">
    $(document).ready(function() {

    $('.slideshow').cycle({
    fx: 'fade',
    delay: -5000,
    pager: '#nav'
    });
    });
    </script>


    Maalesef aynı kod asp.net'te çalışmadı. Çalışmama sebebi ise $('.slideshow') ifadesi. Bunu $(".slideshow") olarak değiştirince çalışıyor. PHP tarafında ise ' ve " iki halide kabul ediyor.

    CSS'den bir tane örnek vereyim. Div tasarımlarında kullandığım width: 78%; bu % ler php kısmında tasarımda uyumlu çalışırken. ASP.NET'te kaymalar oldu. Bende % yerine sabit px değerler yazdım.

    ASP.NET'in artıları yok mu? Olmaz mı. Hataları o kadar rahat buluyor ki, neredeyse hatayı kendisi düzeltecek :). Hata ayıklama çok rahat ve basit. PHP'de ise beni çok zorladı.

    ASP.NET'de eventler hayatınızı çok kolaylaştırıyor.

    ASP.NET'de hazır kontroller sayesinde PHP'de saatlerimi alan kontrolleri dakikalar içinde yaptım. Tabi bu bazen dezavantaj oluyor. PHP'de kontrolü kendim yazdığım için onun herşeyine hakimim, ama ASP.NET'te durum biraz farklı. ASP.NET'te kontrolü kendim yazamaz mıyım? Yazarım ama hazırı varken insanın yazası gelmiyor :). ASP.NET biraz tembelliğe alıştırıyor.

    PHP'de kod yazdığınızın farkına varıyorsunuz. Düz vitesli bir araba gibi. ASP.NET ise otomatik vitesli, bazen kodun kendi kendine yazıldığını sanıyorsunuz :)

    Sonuç olarak, tasarımda ve javascript kodlamasında ASP.NET beni biraz daha uğraştırsa da, projeyi ASP.NET ile daha kısa sürede tamamladım.
    Çünkü kontroller hazırdı. Fakat PHP'de kullandığım kontrolleri daha önceden hazırlamış olsaydım ve copy paste ile kullansaydım o zaman PHP ile daha kısa sürede biterdi.

    Kendi firmam olsa, PHP + MYSQL tercih ederim. Neden?

    Oldu ki siteniz çok tuttu, çok hit almaya başladınız. Facebook'a rakip oldunuz. Şimdi lisans ücretlerini konuşalım :).
    Herkes diyor ki windows server lisansı şu kadar dolar. Ama hesaplamadıkları bir durum var. Facebook, google vs... tek bir sunucu kullanmıyor. Yüzlerce sunucu kullandığınız zaman o lisans ücretini kullandığınız yüzlerce sunucu ile çarpacaksınız. Ortaya dev paralar çıkar.

    PHP, MYSQL bu konuda öne çıkıyor.

    Ancak bu facebook, google gibi dev siteler C++, C, JAVA gibi derlenen programlarda kullanıyor. Tek başına PHP yeterli gelmiyor. Yani bu tarz siteler yapmak için yanında C++ veya JAVA'da öğrenmeniz gerek. Google arama kısmında python kullanıyor bildiğim kadarıyla.

    ASP.NET ise zaten derlenen bir dil olan .NET dillerini kullanıyor. Bu yüzden msn.com, myspace.com, live.com, hotmail.com siteleri ise tek başına ASP.NET ile yazıldı.

    Yani ASP.NET bilen bir kişinin facebook gibi büyük bir site yapması imkanlı iken, PHP bilen bir kişinin bu tarz büyük bir projeyi tek başına PHP ile yapması maalesef çok zor. Bunun yanında java veya c++ mutlaka öğrenmeli. Tabi bunun PHP ile entegrasyonu var. Bu bakımdan bakıldığında, internette bu tarz makaleler az ya da türkçe kitaplar. ASP.NET kaynak bakımından daha zengin görünüyor.

    Kendi şirketim olsaydı PHP+MYSQL'i seçerdim.

    Dünyada PHP daha çok kullanılıyor, Türkiye'de ise ASP.NET daha fazla. Yani aylık maaşla çalışmayı düşünüyorsanız, kurumsal bir şirkete girmeyi düşünüyorsanız, kesinlikle .net öğrenin.

    Şirket kurmayı ya da freelance çalışmayı düşünüyorsanız PHP öğrenin

    Hangisi ile daha çok para kazanacağınız tamamen size kalmış. Freelance işinde tek başına bilgi yetmez, çevrenizde olmalı.

    Visual studio web express versiyonu ücretsiz, ancak mysql veritabanını entity framework ile kullanacağım derseniz, buna izin vermiyor. Fakat ücretli versiyonu izin veriyor. MSSQL express kullanırım derseniz, oda 10 gb ile limitli. Yani express versiyonlar da sürekli bir limit durumu varken, netbeans, mysql, php'de limit yok.

    İşletim sistemi ve visual studio'nun paralı versiyonunu aldığınız da her sene ya da 2 yılda bir, yeni versiyon için upgrade ücreti vermeniz gerekecek. PHP tarafında ise upgradeler ücretsiz.

    Karar sizin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Programmer -- 28 Haziran 2013; 2:00:05 >




  • welrocken W kullanıcısına yanıt
    quote:

    Orijinalden alıntı: welrocken

    quote:

    Orijinalden alıntı: TrueBlack

    quote:

    Orijinalden alıntı: welrocken

    quote:

    Orijinalden alıntı: N-Fenksyon


    quote:

    Orijinalden alıntı: welrocken

    quote:

    Orijinalden alıntı: N-Fenksyon

    Microsoft ve ürünlerie zerre güvenmiyorum. Sadece çıkarına uygun hareket eden bir şirket.

    Çıkarlarına uygun hareket etmeden ayakta kalabilen bir şirket gösterirsen iyi olur.

    Linux yeter mi?

    Linux'u kim geliştiriyor?

    Wiki: Şirket/Geliştirici: Linus Torvalds ve on binlerce gönüllü

    Arkadaş'a sormuştum neyse ben öğreneceğimi öğrendim, Microsoft ile kıyaslamış da bu gönüllüleri


    Neden gönüllüleri küçümsüyoruz ki? Gönüllüler, Microsoft gibi para yiyici canavarlardan çok daha iyi iş çıkarıyorlar.

    Ubuntu, Linux tabanlı bir işletim sistemidir ve İngiltere'de kurulmuş Canonical diye bir firmanın desteklediği ve yatırım yaptığı bir işletim sistemidir.
    Neo4j, Neo Technology'nin ürettiği yeni bir veri tabanıdır; kullanımı tamamen ücretsizdir ( yazdığınız programlarda kullanıp o programları "satmaktan" para kazanmadığınız sürece, ki zaten para kazanıyorsanız bunun bir kısmını da üretenlerle paylaşmamak ayıp olurdu herhalde :P ) web sitelerinizde vs. bedava kullanabilirsiniz. ( MySQL, Oracle, MongoDB vs. saymıyorum bile. Aaa.. saydım. )
    Firefox, Thunderbird vs. Mozilla tarafından üretilir ve tamamen ücretsizdir.
    PHP, Hadoop, Redis, Memcache, LibreOffice, GIMP, Blender, SketchUp....

    ve daha bir çok ücretsiz ve açık kaynak yazılımlar ortalıkta dolaşıyor, bunların bir çoğunun da Microsoft'un ürettiği yazılımlardan çok daha sağlam ve kullanışlı olduğunu düşünüyorum.

    Microsoft Windows'u satın alıp bilgisayarına yükledikten sonra bir de Microsoft Office'e bir sürü para vermek çok kötü bir durum. Oysa ki Ubuntu'yu ücretsiz olarak indir (zaten 700 MB'lık 1 cd'ye yazdırabilirsiniz) bilgisayarına kur ve LibreOffice'i hemen kullan. Ubuntu, Linux Mint, ve bunun gibi Debian Linux'lerde içinde gelen bir yazılımdır, içinde gelmese bile Software Center'den kolayca indirip kurabilirsin.

    Ben kendimi Linux kullanırken çok daha rahat hissediyorum, çok daha seri çalışıyor, bana çok daha güven veriyor ve bilgisayarım üzerinde bana çok daha fazla güç sunuyor. Windows kullanırken kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum. Hayır şunu yapamazsın yasak/yetkin yok, bunu indiremezsin paralı/30 günü geçtin. Zaten Windows'un verdiği hatalar vs. beni çıldırtıyor, tamamen bug dolu.

    Microsoft'un ürettiği neredeyse her şey eksik, yetersiz, hatalı, yavaş ve aşırı derecede RAM/HDD/CPU yiyici. Bir yerden sonra bilgisayarının özellikleri ne kadar iyi olursa olsun Windows yine çok çok yavaş çalışıyor. ( Bunu kendim farkettim bir yerde okuduğumdan söylemiyorum yani. )

    Linux'un tek eksiği bilgisayar oyunlarının Windows için üretilmesi bunu da Microsoft, DirectX'i çıkarıp büyük şirketleri bunu kullanmaya "zorlamakla" başardı. Ama artık bu sorun kalkmak üzere çünkü OpenGL/AL kullananların sayısı gün geçtikçe artıyor ve Linux için de oyun çıkartılmaya başlandı.

    OpenGL ES 2.0 sayesinde artık Mobil ve Web Tarayıcıları için 3 boyutlu ve grafik bakımından zengin oyunlar çıkartılabiliniyor.

    Edit: Ayrıca şunu söylemem gerekir ki, Microsoft'un en sinir olduğum yönü "ırkçı" olmasıdır. Ürettiği şeyler sadece Windows'da ya da Xbox'da çalışmak zorundadır. ASP de bu yüzden Microsoft Windows'da çalışmak zorundadır ki- bu çok saçma bir şey. Çünkü sunucuda fare ne alaka? Arka plan resmi ne alaka? Hatta ekran kartına bile gerek duyulmaması gerek. SSH ile uzaktan bağlanacaksın sunucuya. Yani boşuna bu masaüstü, fare, pencereler vs için CPU döngüsü harcamamalı. Ben şahsen sunucularımda "Ubuntu Server" kullanıyorum. Mükemmel bir şey. Sadece siyah bir ekran üzerinde beyaz yazılar. ( Tabiiki bu yazıların renklerini dilediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz :D ). Bir şey yükleyecek olduğumda bir "sudo apt-get install (uygulama ismi)" yazıyorum sonra enter'a bastıktan sonra bir iki üç.. kendisi iniyor, kendisi kuruyor ve kendisi çalıştırıyor. Sana sadece (uygulama büyükse ve internetin yavaşsa) oturup izlemek kalıyor. İyi seyirler... :)

    Eee.. O halde ne diyoruz...?

    Yaşasın Linux, Yaşasın açık kaynak!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clfrnctn -- 24 Eylül 2013; 2:28:34 >




  • Bu konuda verilen yanlış bilgilerin haddi hesabı yok.

    1-2 kişinin cevabı dışında verilen cevapların hepsi amatörlerin cevabı.
  • TSF Aristona T kullanıcısına yanıt
    ee sonra ?
  • Beyler Sadece Tek Kelimeyle Php Dünya Döngüsüdür. Asp Kapalı Bir Kutu.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.