Şimdi Ara

PHP + Mysql Veri Süzme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bir mysql de etkinlikler adında bir tablom var ve burada yer, tarih, açıklama ve birim bilgilerini topluyorum. Tüm etkinlikleri süzme işlemini php ile yapabildim ancak aynı yerde ve aynı tarihte bulunan yani çakışma bulunan etkinlikleri sıralama kısmında takıldım bir sorgu hazırladım ama başaramadım. Yardımcı olabilecek var mıdır?


    Öncelikle birinci sorgu ile tarih sıralaması yapıp sıra sıra tarih ve yeri aldım, ikinci sorguda da buna uygun sorgulama yapmaya çalıştım ama sanırım ikinci sorguda hata var, ayrıca her çakışma tabloda kendi içerisinde farklı renkli görünsün diye renklendirmek istedim ama o da olmadı :(


    PHP + Mysql Veri Süzme Sorunu







  • Öncelikle birkac tavsiyede bulunacagim.


    1. Veritabaninda sema isimlerini Turkce/Ingilizce karistirmak ileride sorunlara yol acabilir. Sürdürülebilirlik acisindan sema column, table isimlerini Ingilizce tutmani tavsiye ederim.
    2. While loop'un icinde her loop'da sorgu yapmak performans sorunlarina yol acabilir. Bunun yerine bütün veriyi 1 sorgu ile toplayip, while loop'un icinde süzebilirsin.


    Cakisan tarih icin farkli renk eklemek icin de class kullanmani tavsiye ederim. HTML5 bgcolor niteligini desteklenmiyor. Bi CSS dosyasinda class'ini tanitip, loop'un icinde tr elementine class'ini ekleyebilirsin.

    Kod

    Yığını:
    */ CSS Kismi */ .pinkBackground { background: pink; } .... */ PHP Kismi */ $clashClass = $sayac >= 2 ? 'pinkBackground' : ''; <tr class="<?php echo $clashClass; ?>"> ....
  • yer_kullanim_tablosu.


    yer_id, tarih.



    eğer bir bir yer bir tarihte kullanımdaysa bu tabloya kayıt edeceksin. Çözünürlüğü gün verdiğin için tarih koydum. Eğer saatlikse ona göre vereceksin.



    yani bir oda için 365 gün kayıt olacak.


    Bir yere kayıt almadan önce bu tabloyu kontrol edeceksin.


    Bir takvim basarken iki tarih arasını bu tabloya sordurup dolu ve boşları göstereceksin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.