Şimdi Ara

Phpnuke Ve Easyphp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bu ikiliyi bir kez basariyla kurdum calistirdim anacak simdi easy phpde yerelweb e bastigimda karsima direk apache test sayfasi geliyo ve hic bir sekilde phpnuke u calistiramiyorum bu konuda yeniyim lutfen bir yardin edin :(



  • easy php yerine apache kursan daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. easy php'den daha iyidir.

    Apache hakkında kısaca kurulum bilgisi;
    Öncelikle http://easynews.dl.sourceforge.net/sourceforge/apache2triad/apache2triad1.5.3.exe
    adresinden apache yi indiriyoruz. Sonra bilgisayarımızda istediğimiz bir yere yüklüyoruz. Yaptığımız sayfaları apache2triad klasörü içinde htdocs klasörünün içine atıyoruz.Htdocs'un içinde klasör oluşturarak atmanızı tavsiye ederim.Örneğin htdocs klasörü içinde deneme klasörü oluşturup yaptığımız php sayfaları deneme klasörü içine atalım. Dosyaları çalıştırmak için explorer veya firefox (tavsiye ederim) gibi bir tarayıcı da adres çubuğuna http://localhost/deneme yazınca sonucu göreceksiniz. Mysql'de işlem yapmak için http://localhost/phpmyadmin yazacaksınız. Sonra karşınıza kullanıcı adı ve şifre soran kutu gelecek. Kullanıcı Adı : root şifre : triadpass ' dir . Kullanıcı adı ve şifreyi girdiğiniz zaman phpmyadmin paneli ile karşılaşacaksınız. Artık istediğiniz gibi db oluşturup silebilirsiniz. Kullanımı gayet kolaydır.


    php-nuke'u apachede daha rahat çalıştırırsın.




  • easyphp de apache var zaten. Eğer yeni kursun diyorsan bilemem. Daha hızlı çalışması için apache2 kurulabilir belki.

    www klasörünün içine açtıysan böyle bir sorun olmaması gerekiyor. www klasörünün içinde nuke gibi bir klasörünün içine açtığında adres satırında klasörün adını da yazman gerekiyor.
    http://localhost/nuke
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.