Şimdi Ara

pic 16f84a düzgün çalışmıyor acill yardıımmm...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar pic16f84a ile basit bir devre yaptım. Devrenin amacı portb,0 ve portb,1 pinleri arasına bağlı bir switch ile gelen 1 bilgisini alıp switch durumuna göre portb,2 pinine bağlı bir probtan gelecek 0 ve 1 değişimlerini denetlemek. Yani devrennin iki konumu var ilki; probu bağlanacağı nokta 0 ise devreyi 0 konumuna alıp probu ölçüm noktasına bağlamak. Ölçüm noktasındaki değer 0 dan 1e gececek olursa devre porta çıkışını 1 yapıp alarm veriyor ve reset atana kadar alarm devam ediyor. İkinci konum ise tam tersi yani ölçüm noktası 1 den 0 a geçerse aynı işlemi yapıyor. şimdi sorunuma geleyim. Devreyi 1 konumuna alıp voltajı verdiğimde düzgün çalışıyor. Probu 0 a bağlayarak alarm oluşturuyorum. prob 0 bağlı iken devreyi 0 konumuna alıp reset attığım anda alarm susuyor. Fakat devre 0 konumunda iken probu 1 e bağlayarak alarm oluşturuyorum. Prob 1e bağlı iken devreyi 1 konumuna alıp reset atıyorum. Bu sefer reset attığımda alarm susmuyor. Devrenin voltajını kesip belli bir süre bekleyince tekrar düzgün çalışıyor. Birde devreyi 0 konumuna alıp voltaj verdiğimde düzgün çalışıyor. Devreyi 1 konumuna aldığımda yine belli bir süre çalışmıyor. Bir türlü işin içinden çıkamadım. Acil yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada devre proteus da dört dörtlük çalışıyo. Devreyi bread boarda kurdum sonuç yine aynı. Baskı devre çıkartıp plakete kurdum yine problem var. Kafayı yiyecem acil yardım...
     pic 16f84a düzgün çalışmıyor acill yardıımmm...







  • 1k lük pull-up direncini 10k ile değiştir ve mcu nin vcc ve vdd pinleri arasina en yakin yere 100nF ilk kondansatör ekle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • portb deki swıtch uçlarını 10k ile pulldown yap
  • slayer_ank kullanıcısına yanıt
    slayer hocam pull-up direncini 10k ile denedim ve dediğin gibi 100nf ekledim ama birşey değişmedi. Daha sonra aklıma ses yükseltme devrelerinde kullanılan dekuplaj devresi geldi. Pic in besleme voltajını 100R direnç üzerinden verdim ve 100R un her iki tarafına 100nf bağlayıp diğer uçlarını şaseye verdim veeeeeeeeee sorun çözüldü. Teşekkür ederim. Saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evren kılıç

    portb deki swıtch uçlarını 10k ile pulldown yap

    evren hocam teşekkür ederim. Şu an için problem çözüldü gibi. Başka problemler olursa buray yazarım. İlginize teşekkürler.
  • osmanertomac O kullanıcısına yanıt
    o ilaveyi yapmanız sizin faydanıza, devre kararsız çalışma gösterebilir
  • evren kılıç E kullanıcısına yanıt
    Hocam devre yine sapıtmıştı. En son sizin dediğinizi uyguladım. Şu an harika çalışıyor. Çok teşekkür ederim. Bu bağlantı türü başka hangi durumlar için uygundur. Yani bir daha buna benzer sorunlarla karşılaşmak istemiyorum .
  • Giriş olarak kullandiginiz bütün pinlerde ,konfigürasyonuza göre ya pull down yada pull up yapmalisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evren kılıç E kullanıcısına yanıt
    pull-up yada pull-down yaparken diren değeri hep 10k mı olacak? Birde en verimli MCLR direnci kaç ohm olmalı? İlginize teşekkürler.
  • Ben 10k kullanirim mcrl için ise 4.7k

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.