Şimdi Ara

Piezo Elektrik Zemin...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, üniversite bitirme ödevi olarak enerji geri kazanımı sağlayacak bir sistem yapmak istiyorum. Sistem şöyle bir şey; piezo elektrik malzemeden üretilmiş halı,parke gibi bir zemin malzemesi üzerine basıldıkça elektrik üretecek ve bu elektrik enerjisini depolayarak daha sonra da fakültenin kordorunu aydınlatmak için kullanacağım fakat bu zemin malzemesini ne kadar aradıysam bulamadım. Bununla ilgili yurt dışında yapılmış uygulamalar var. Hatta bu işi yapan firmalarda var fakat bu malzemeyi perakende olarak satan bir yer bulamadım. Bu konuda bilgisi olan, beni yönlendirebilecek arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. Şimdiden yardım eden herkese teşekkür ederim.



  • Zemin malzemesinden kastın hazır bir sistem midir anlamadım.
    Ancak şu var, piezo elemanını laminant parke malzemesinin altına bile yerleştirsen eğer üstüne gelen basıncı bir şekilde iletebiliyorsa işinizi görecektir. Tabi ne kadar sert ve hızlı bir hareket alabilirse o kadar yüksek bir değer üretecektir.
    Bahsettiğiniz zemin malzemesini satan firmaların bir linkini verebilirseniz bir mimar olarak bildiğim benzer firmaları önerebilirim.
  • http://pavegen.com/

    Bu firmadaki adamlar sistemin doğrudan uygulamasını gerçekleştiriyorlar. Yapmak istediğim işi kısaca şöyle anlatayım. Nasıl güneş panelleri ile elektrik üretimi için hazır halde sistem satılıyor ve bunun yanında sadece panel de satılıyor. İsteyen istediği paneli aküyü vs alarak kendi sistemini kurabiliyorsa bende bu şekilde sadece bu zemin malzemesini almak istiyorum. Zemin malzemesinden kastım bu halı gibi duran şey. Bunu alarak fakültenin girişine koyacağım ve giren çıkanlar bastıkça akü şarj olacak. Aküdeki elektriği de koridorun aydınlatılması içi kullanacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.