Şimdi Ara

PiEZO ELEMANI HAKKINDA BİRKAÇ SORU!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bahsettiğim bu alet çoğunuzun bildiği gibi kinetik enerjiyi elektrik enerjisine çevirerek adeta bir üreteç vazifesi görüyor. Üzerine gelen basınç kuvvetinin büyüklüğüne göre bir elektrik akımı yaratarak -kaba tabir ile- bir LED lambanın anlık yanmasına yetecek kadar bir voltaj üretebiliyorlar. Benim asıl ilgilendiğim konu ise bu aletin dijital davul yapımında kullanılıyor olması. Çünkü bu akım aynı zamanda bir sinyal olarak herhangi bir alıcıya bağlanarak kullanılabiliyor.

    Piyasa da genelde madeni para büyüklüğünde modelleri mevcut ve farklı boyutlarda olanlarını ancak online satış ile bulabiliriz. Konuyla alakalı bilgili olan arkadaşlara sorum şu olacak: Elimde bir dijital bateri çalışma pedi var ve alete vuruşlarda çok az ses çıkıyor. Tahmin ediyorum içerisinde bu piezo elemanından mevcut. Eğer bu piezonun boyut olarak daha büyüğü ile kullanılırsa daha az güçle vurmanın daha kuvvetli bir sinyal ve ses üretimi sağlayacağı gibi bir durum olabilir mi? Örneğin bu piezo elemanının pahalıda olsa daha hassas ve/veya büyük modelleri ile daha başarılı bir işlem yapılmış olur mu sizce?

    Evet derseniz kullandığım cihazda ki düşük ses sorununu bu malzemeyi değiştirerek çözebilmem gibi bir öneri olacak. Yok ne boyutta olursa ne hassaslıkta olursa yapılan vuruşun basıncı değişmeyeceğinden elektrik sinyalinde de bir değişiklik yaşanmaz diyorsanız başka bir çözüm daha doğru olacaktır.

    Şimdiden teşekkürler.

    Youtube Videosu:https://www.youtube.com/watch?v=6-AdteS59lA







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.