Şimdi Ara

Pil Durduk Yere Biter mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kütüphanemde, nem çekmeyen korunaklı bir yere bıraktığım şarj edilmeyen VARTA Longlife, Nikel AA pillerime işim düştü. 3x adet kalmıştı. Baktım ki 2x tanesi tamamen boşalmış; saati bile çalıştıramıyorlar; diğeri zar zor iteliyor. Pillerin üzerinde 2025 tarihi de mevcut. İşim düştükçe kullanırım diye topluca almıştım. Hiç dokunulmamış şarjsız piller tükenir mi? Yoksa pakete boşları da mı kakalamışlar? Bunun teknik bilgisi mühim, öğrenmek isterim. Zira kendinden boşalabiliyolarsa niye toptan alayım ki... ihtyacım olanı kadarını alırım.




  • yanlış bilmiyorsam pillerin bir raf ömrü var yani bitebilir diye tahmin ediyorum

  • :Elbette biterler. Bunun fiziksel açıklaması da vardır ama piller sakladıkları enerjiyi zaman içinde sürekli biçimde yavaş yavaş kaybederler. Eskimiş pillerde ise enerji kaybı zaman açısından çok daha hızlı olur.

  • uzun süre kullanıyorsanız biter
  • yaklaşık 7 sene evvel eneloop pillere geçiş yaptım rahat ettim...


    eneloop piller kuru (kullan at) piller gibi kutularından çıkarıldıkları an kullanılabilmektedir. üstelik sahip oldukları enerjinin %70 ni 5 yıl sonra bile saklayabilmektedirler. böylece kutularını açmadan ya da şarj ettikten sonra kullanmadığınız eneloop pilleri 5 yıl sonra kullanmak isterseniz size istediğiniz performansı sunacaklardır. bu sayede hayatınızı kolaylaştırıp size zaman kazandıracaktır. bu özelliklerin yanında şarjlı piller gibi defalarca şarj edilerek kullanılabilmektedir. hatta bu değer aaa piller için 5000 ve aa piller için 2100 kez gibi gerçekten yüksek bir rakamdır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.