Şimdi Ara

Pili Takayım mı Çıkarayım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yeni bir Packard Bell EasyNote TE-69 aldım. Her şeyden memnunum fakat tek bir sorunum var. Pili nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Bu konu hakkında bir çok forumda bir çok konu açılmış, hepsini araştırdım. Hiçbirinde kafamda bir şey oluşmadı. Nasıl kullanmalıyım, bilenler cevap yazabilir mi? Yardıma ihtiyacım var. (Soran olur diye söyleyeyim dedim UPS cihazım yok.)



  • Bizim pc hocası pili takarsanda takmazsanda ömrü 4-5 yıl demişti. sen bence pili tak aniden elektrik kesintilerinde donanım zarar görmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sezer1578 kullanıcısına yanıt
    Ya aslında ben de öyle düşünüyorum ama bu konuda ağzı olan konuştuğu için biraz düşünüyorum bu konuyu.
  • Nalk kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 tane notebook kullanıyorum pili hep takılı kullanıyorum arkadaşlarimda öyle kullanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sezer1578 kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir sorun çıkmıyor değil mi?
  • Nalk kullanıcısına yanıt
    yok. 1 tanesi alalı 4 sene oldu pili bozuldu diğeri sağlam .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezer1578

    yok. 1 tanesi alalı 4 sene oldu pili bozuldu diğeri sağlam .

    Tamam hocam sağ olun.
  • Nalk kullanıcısına yanıt
    rica ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuya dair en güncel ve ciddi araştırmaya dayalı yazılardan birisi:http://www.enpedi.com/2010/09/notebooklarda-batarya-nasl-kullanlmal.html

    Bataryayla ilgili ek programlar da kullanabilirsiniz. Tavsiye edilenlerden bir tanesi: BatteryCarehttp://batterycare.net/en/index.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gopc@

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nalk

    Merhaba arkadaşlar. Yeni bir Packard Bell EasyNote TE-69 aldım. Her şeyden memnunum fakat tek bir sorunum var. Pili nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Bu konu hakkında bir çok forumda bir çok konu açılmış, hepsini araştırdım. Hiçbirinde kafamda bir şey oluşmadı. Nasıl kullanmalıyım, bilenler cevap yazabilir mi? Yardıma ihtiyacım var. (Soran olur diye söyleyeyim dedim UPS cihazım yok.)

    Pili takılı kullanmak ile kullanmamak arasında olan bir çok kişi mevcut. Aslında evinizdeki elektiriğe güveniyorsanız pili çıkartarak kullanmanızı tavsiye ederim ama kesinlikle uzun süreli değil. Örneğin haftada 1 gün pil ile kullanın ki pilin kapasitesi ve hücrelerinin ömrü bitmesin. Çünkü kullanılmadan köşede duran piller kullanılmadığından dolayı içinde birikme yapar ve ömrünü kullanmasanızda doldurur. O nedenle pilsiz kullanımda haftada 1 gün kullanmak hem pil ömrünü uzatır hemde keyfinizi kaçırmaz.

    Yok kardeş ben böyle şeylere gelmemem elektriğime güvenmiyorum benim işlerim belli olmaz önemli çalışmada pat diye kesinti olursa sıkıntı yaşarım diye pil ile kullan Notebook Battery Care'i bilgisayarına yükle buradan pilin kalan ömrünü takip et. Detaylar kısmındaki Kayıp yazan kısım ne kadar düşükse pilin ömrü okadar uzun :) En kötüsünden 1,5 yılda batarya ömrünün %75'i ölür sürekli kullanımda 2. yıla girdiğinde %95'i ölür ki benim o şekilde :D şimdi şarjdan çekince max 3dk kadar dayanıyor yeni bir pil alma vakti geldi :D

    Pillerin sıfırını ise 70-100 TL arasında piyasada bulabilirsin. 2 yılda 100TL pil ücreti vermek hiç birşeydir benim için o nedenle pil ile kullanırım şahsen.

    Ayrıca pil ile kullanım ile kullanmama arasında performans farkıda olmaz sadece şarjda kullanım ile kullanmama arasında performans farkı olur.

    Umarım açıklayıcı olmuştur. Tavsiyeme gelirsek kesinlikle pil üzerinde olsun neme lazım Türkiye'de yaşıyoruz elektrik ne zaman kesilir hiç bilinmez :D

    Zaten başıma gelen bir olaydan sonra artık kesinlikle çıkarmam pili. Ödev yapıyordum. Birden şalter attı. Gitti ödev. Tekrar başlamak zorunda kaldım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.