Şimdi Ara

Pilsan 12v akülü arabaya led lamba döşeme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • S.a arkadaşlar. Başlıktada belirttiğim gibi arabanın üzerindeki lambaları dandik cansızdı. bende 3 lü olan ledlerde 4 tane alıp 2 si öne 2 si arkaya döşedim canavar gibi de oldu. bağlantılarını da devamlı yanmasın gaza basınca yansın diye kendi orjinal lambalarının bağlantılarından aldım. Sorun şurdaki lambalar geri gidince yanıyor ileri gidince yanmıyor :) bunu nasıl düzeltebilirim ? gaza basınca yanma olayı hangi parça ile yapılıyor arızayı nerde aramam gerekiyor?




  • Peki kartın gücü buna yetecek mi? Bunları kontrol eden kart yok mu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • -OFLU- kullanıcısına yanıt

    vallaha önde akünün olduğu yerde bağlantılar var kart mart görmedim. videolardan izlediğim kadarıyla koltuğun altında bi elektronik kart oluyor ama orayada bakmadım.

  • Eski lambaları klasik kutupsuz ampul muydu ? Yeni ledlerin kutuplarini değiştirmeyi deneyin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    evet kutupsuz ampul vardı. Bak o hiç aklıma gelmedi, vites kolunun bağlantılarını ters düz yaptım düzelirmi ki diye düzelmedi, bide lambalardan deneyim olmadı direk aküden bağlantı alır anahtar koyarım.

  • motora ileri veya geri hareketini veren bir röle veya türevi vardır muhtemelen. yoksa da röle ekleyin. bu rölenin açık kontaklarını da doğrudan akü ile ledler arasında çekeceğiniz kabloya bağlayın. tek bir risk var. bu hatta kısa devre olursa veya ledlerde problem olursa doğrudan aküden bağlantı alındığı için aküye zarar verebilir. Buna önlem olarak da ledlerin çektiği akımı tespit edip bu akımın biraz üstünde bir cam sigorta araya bağlayabilirsiniz. kısa devre olduğunda her şekilde sigorta yanacaktır zaten. ledler bozuk olursa da aküye zarar veremez.

  • Th3r4p1sT T kullanıcısına yanıt

    vitesin altında role var. Röleye gelen kabloları da ters dönderdim sadece kolun konumu değişiyor, vites geriye çekince ileri, ileri itince geri gidiyor. Şu led girişlerini bi ters düz deneyim olmadı dediğiniz gibi yaparım.

  • Hocam led girişlerine ters voltaj vermenizi tavsiye etmem. o yüzden röle bağlayın dedim. röleye ters düz voltaj verebilirsiniz. yani mevcut led girişi ucuna röle bağlayın. rölenin çıkışına da aküden kablo bağlayın. böylece hem yukarıdaki arkadaşın da söylediği gibi kart çıkışını zor duruma sokmamış olursunuz. hem de ledleriniz yanmaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.