Şimdi Ara

Pioneer 717 -Q Acoustics Concept 20

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi akşamlar. Bookshelf speaker almak istiyorum ve bu konuyu bir kaç gündür araştırıyorum. Araştırdıkça daha da çıkmaz bir hal aldı durum. Bu yüzden de yardımınıza başvuruyorum. Önceki sistemimin müzik performansından memnun değildim zaten sony avr ve sony tower kullanıyordum. Odam küçük olduğu için bookshelf tercih sebebim. Odam 10 metre kare falan. Aradığım özellik ise basslarının iyi olması. Araştırmalarıma göre bookshelf lerin yapıları itibari ile alt frekanslarda pek başarılı değilmiş fakat aynı araştırmalarım sonucu çok başarılı olanları da varmış. Ben ise bütçeme göre en iyi performansı verebilecek bir ürün arıyorum. Dinlediğim müzik türleri ise; elektronik, deep house, indie pop, indie rock. Sizden istediğim bu özelliklerde ve aşağıda verdiğim hoparlörlerden hangisi beni tatmin eder? İsteğimi karşılar?

    MONİTÖR AUDIO BX2

    Heco Victa Prime 302

    Magnat Monitor Supreme 202

    CASTLE KNIGHT 2

    WHARFEDALE DIAMOND 9.1


    Sizin ayrı ürün tavsiyelerinize de açığım. İkinci el almayı düşünüyorum. Bütçem max 900 tl. Fakat Castle Knıght 2'yi bulamadım ne yazık ki.

    Gene bir sorum olacak, alacağım ürünü PIONEER A-449 ile kullanacağım. Bir sıkıntı yaratır mı? Yeterli gelir mi? Vereceğiniz tavsiyelere ihtiyacım var. İyi forumlar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony Tony -- 16 Mart 2016; 14:32:15 >











  • Castle dukkanhifide bulabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @HI-DEF-MAN Cevabınız için teşekkür ederim. Peki sizin attığınız bu listeden veya benim listemden istediğim özelliğe yakın önerileriniz var mıdır?
    @headbanger6

    Cevabınız için teşekkür ederim. Ne yazık ki 2. el arıyorum. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony Tony -- 15 Ocak 2016; 0:37:13 >
  • Tony Tony kullanıcısına yanıt
    Benim tercihim şu yönde olurdu.
    İnfinity Kappa 200
    Polk Audio RTi1 ( bass biraz az kalabilir ama kalite üst seviyededir)
    NHT zero (bass az kalabilir ama kalite iyidir)
    ELAC
    Energy
    Tangent (sıfır olduğu ve fiyatı uygun ayrıca dinlenecek türe uyum )
    Polk TSI (bass çok güçlü genel kalitede yukardaki üçlü kadar iyi değil)
    Jbl LX2 ( zamanının iyi hoparlörü ama eski )
    Klipsch (güçlü çalar ama som tercihim olurdu)

    Amfi ne yazık ki üst sebiye bir cijaz değil ama tüm bu hoparlörleri sürecek gücü var. Beilki ileride biraz daha iyi bir amfi ile özellikle ilk iki önerimden %50 daha iyi performans çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HI-DEF-MAN -- 16 Ocak 2016; 6:19:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tony Tony kullanıcısına yanıt
    Bu arada sizin listelediğiniz alternatifler ile kıyaslarsam klipsch tangent ve polk tsi dışındakiler en az iki kat daha iyi hoparlörlerdir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hi Def man'in yazmış olduğu bookshelflerin içinde en iyi iş yapacak olan model bana göre Elac bs123.. Alt frekansları çok iyi bookshelfler de var piyasada mesela Wharfedale diamond 9.1 veya mission mx2 pek çok kule tipinden daha iyi altlara inebiliyorlar ve orta tonları da meşhur ingiliz hoparlörü kıvamında.. Castle knight2 çok devasa bir bookshelf alt frekanslar da iyi ama seste bir entegrasyon yok yani Wharfedale kadar veya diğer aşağıda yazdıklarım kadar iyi çalamıyorlar Size 900-1000tl civarı bir bütçe için bir tavsiye listesi yapayım işinize yarar belki;

    1) Elac bs 123 (victa yerine bunu düşünebilirsiniz arada fark çok büyük olacaktır) ya da Amazon dan ünlü hoparlör tasarımcısı Andrew Jones imzalı efsane olma yolunda ilerleyen yeni model Elac B5 i satın alabilirsiniz (229usd shipping dahil)
    2) Mission mx2 veya mx1 (oldukça büyük çalan çok başarılı bir seri)
    3) Wharfedale diamond 9.1 (gözünüz kapalı alabilirisiniz hem ucuz hem de her bir şeyden biraz biraz verebilen bir hoparlör misal sahne, alt frekans, orta band başarısı)
    4) Q acoustics concept 20 (1000 tl civarı için bence en iyi Seçenek fakat güçlü ampli ile sürülmesi önerilir)
    5) Kef iq3 - iq1 - q1 vs.. (Uni-q koaksiyel sürücülü herhangi bir model küçük alanda çok iyi iş yapar tizler kulakları belli bir ses seviyesinden sonra zorlayabili)
    6) Rega rs1 küçücük bir kasası var ama ses kalitesi ve bass performansı şaşırtıcı 800-900 civarı alınabilir.

    Monitor audio bx2 alt frekans ve vokal performansı iyi bir model fakat çok kuru bir sesi var. Bunu dinleyince hemen hissediyorsunuz. Rx serisi biraz daha iyi bx'den.. Mesela bx2 düşüneceğinize rx1 vs.bulursanız onu düşünün derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @HI-DEF-MAN @atalayalper

    Değerli cevaplarınız için ikinize de çok teşekkür ederim. Ürünleri kendimce listeledim artık dinleyerek araştırarak ilerleyeceğim. Ayrıca Amfi'yi ileride değiştirmeyi düşünüyorum. Ve bu konuda benim açımdan nokta olacak şekilde pioneer a-878 reference almayı düşünüyorum nasipse.
  • Sonunda kablolama ve Dac hariç sistemimi tamamlayabildim. Önerileriniz için teşekkür ederim. Özellikle Alper abi senin baya bir başını ağrıttım. Tekrardan teşekkürler. Kararımı q acoustics concept 20 de kıldım. Ve garantili full kutu içerikli ilk günkü gibi çiziksiz bir cihaza sahip oldum. Bu sırada amfimi de değiştirerek pioneer a 717 referans aldım.

    http://hizliresim.com/A7LmL7

    http://hizliresim.com/YkDBa2

    http://hizliresim.com/Xk0vj5


    Şimdi bir sorunum var. Ne yaptıysam istediğim sesi elde edemedim. Ses yarıdayken speakerdan boowlama sesi geliyor. Bağlantıları mı yanlış yaptım diye düşünmeye başladım. Bu yüzden bir kaç foto çektim yardımınızı umabilirim diye.

    Aşağıda resimlerde speakerın ve amfinin çıkışları gözüküyor. Kaynak olarak pc den dinliyorum. Bağlantıları nasıl yapmam gerekiyor?

    http://hizliresim.com/QBaAnj

    http://hizliresim.com/1vLyb5

    http://hizliresim.com/kBbkd9

    http://hizliresim.com/BPrMkD


    Edit: Ayrıca speakerlar duvara çok yakın ondan dolayı basslarda şişme olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony Tony -- 16 Mart 2016; 19:47:02 >




  • bence sorun kablodan eğer o resimdeki kabloyu kullanıyorsanız.
    bide sağın eksisi ile solun artısını mı bağladınız benimmi gözüm yanlış görüyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 16 Mart 2016; 16:25:37 >
  • evet hocam kablo yanlış bağlanmış kabloda çok kötü ve çok ince
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Yok bağlantıyı o şekilde yapmadım sağ alt ve üst tarafın artı ve eksisine bağladım. Evet kablo çok kötü. Kablolama ve dac'a ileride yatırım yapacağım. Bu haftasonu idarelik hiç değilse bundan daha iyi bir kablo alırım.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba elac b5 ile q accustics 3020'yi kıyaslarsanız hangisini önerirsiniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • metalmilita kullanıcısına yanıt
    Hocam elac b5 amazondan alacaktim fakat vergiler dahil 1200 tl yi buldugu icin vazgectim uzerinde yazdigi gibi de kargo bedava degil haberiniz olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tony Tony kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum bu durumda q accustics 3020 düşüneceğim bende, siz sorunu hallettikten sonra hoparlör hakkındaki görüşlerinizi iletirseniz sevinirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım yanlış anlaşılmalar var.
    amazon.comdaki o kargo bedava genellikle amerika ve kanada için geçerli.
    türkiyeye ciddi kargo parası tutuyor birşey almaya kalkarsanız.vergi de cabası.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Evet kargo parası çıktı hemde 200 tl. Artı vergi %20 değil daha fazla aldı. Ben normalde kargo bedava vergi dahilinde 230 dolardan %20 700-800 tl hesaplamıştım kargo +200 + hesaptan fazla vergi ile vazgeçtim.
  • Amfi ve hoporlörü iki gündür deniyorum. İlk başta yanlış bağlantılar ve yer sebebi ile aradığım sesi bulamasam da şu anda çok memnunum. Evet kablolar çok kötü artı dac, ara kablo vs de eksik. Şu anda pc üzerinden spotify ve indirdiğim bir kaç flac dosyası ile dinleti yapıyorum fakat buna rağmen beni memnun ediyorsa ileride dac + güzel bir kablolama ve güzel bir ayak ile tadından yenmez. Şunu da belirtmek gerekiyor tabii, kulağım o kadar tecrübeli değil keza bende öyle. Fakat bu virüs bana da bulaştı ve bir yerden tecrübe vs edinmek gerekiyor. Şu anda memnunum. Kısık seste amfi yarıda, pc ise %5 de tüm deyatları duyuyorum. Ses açma gereksiniminde hissetmiyorum. Concept 20 ler çok iyi çalan fakat çok güçlü bir amfi ile sürülmesi gereken bir hoparlör. Benim 717 lere bağlamadan önce arkadaşımın daha düşük pioneer'larına bağlamıştık orada kendi halinde çalan hoparlör 717 lerde şaha kalktı. Basslar son derece dengeli, dinleti sesi arttırmama rağmen karmaşa yaşanmıyor. Vaktim olursa bir video çekip yükleyeceğim inşallah.




  • Tony Tony kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun ben de 3020 düşünüyorum, bakalim videonuzu da merakla bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metalmilita kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim. En yakin zamanda yuklemeye calisacagim insallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.