Şimdi Ara

pioneer dv 490

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar,dv 490 ürününü kullanan,artıları ve eksilerini yazacakların bilgilerine ihtiyacım var,
    bu forumlarda bir sayfada 490 modellerinin sorunlu olduğunu okumuştum,herhangi bir sorun yaşayan var mı???
    dv 490 ile hdmı görüntü izleyen ve izlenimlerini yazabilecek ayrıca bu makine ile en az 5 metrelik hdmı kablosunu nereden bulabileceğime yardımcı olacaklardan da cevaplarını bekliyorum,şimdiden teşekkür ederim...



  • Selamlar ;

    Ben aldım ve sorunsuz kullanıyorum.Forumu tarattım ama sorunlu olduğuna dair herhangi bir yazıya rastlamadım.Ben gayet memnunum ama sorunu olan varsa neymiş bende merak ettim.

    Saygılarımla.
  • Pioneer DV-490 larda üzerindeki mediatek chipden dolayı Pal DVD lerin upscale edilmesinde sorunlarla karşılaşılınıyor. Bir üst modeli DV-696AV ise daha üst versiyon bir chip mevcut ve gayet iyi bir ürün. Takip ettiğim yabancı sitelerde 696AV kullanıcılar tarafından bayagı begenılen, 490 ise sorunlu bır urun olarak belirtiliyor.


    üstteki yazı bu sitedeki forumdan alınmış bir yazıdır.
    Bu sorunun ne olduğunu anlamadım bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_11196158/mpage_2/tm.htm
  • Selamlar ;

    Sanırım tüm endişelerinizi giderecek ve konuya gerekli açıklamayı getirecek kişi Sn. Teknika'dır.Kendisine özel mesajla ulaşıp kafanızda soru işareti yaratan düşünceleri kendisine sorarsanız size gereken yakınlığı göstereceğine emin olabilirsiniz.

    Saygılarımla.
  • Pioneer 490 Dvd Player ile duyunlanlar doğru.

    Ben 868 olan üst modelini ve 380s modelini kullanıyorum.

    490 modelini kullanmadım. Ama tüm yorumlar duyduğun şekilde.

    Zaten 490 Dvd player normal kullanım için üretilmiş standart HDMI çıkışlı bir ürün. Adamların yurt dışında kopya Dvd, Divx film seyretme gibi bir derdi yok. Çünkü, adamların para sorunu yok.

    Olay bu aslında.

    Saygılar...



    quote:

    Orjinalden alıntı: reef1905

    Selamlar ;

    Sanırım tüm endişelerinizi giderecek ve konuya gerekli açıklamayı getirecek kişi Sn. Teknika'dır.Kendisine özel mesajla ulaşıp kafanızda soru işareti yaratan düşünceleri kendisine sorarsanız size gereken yakınlığı göstereceğine emin olabilirsiniz.

    Saygılarımla.




  • teknika yardımın için teşekkürler öncelikle,

    şimdi bende daha önce dv 393 modeli vardı onda kopya dvd ve divx okuyabiliyordum,490 modelini ısmarladım ama daha gelmedi elime 490 modelinde kopya dvd ve divx izlerken sorun yaşayabileceğimi mi söylüyorsun?

    393 ile 490 arasında teknik olarak bir fark var mı hdmı bağkantısı dışında biliyormusun?
  • Pioneer'in hiç bir model Dvd Player'inde okuma sorunu yok. Asla okuma sorunu yaşamazsınız. Bu yıllardır böyle.

    490'ın tek sorunu, Divx yazılımlarının Firmware güncellemeleriyle ilgili. Pek rahat bulunmuyor. Yoksa aslında güzel bir ürün. Aynı zamanda Divx Ultra yok.

    Saygılar.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Hemisferik

    teknika yardımın için teşekkürler öncelikle,

    şimdi bende daha önce dv 393 modeli vardı onda kopya dvd ve divx okuyabiliyordum,490 modelini ısmarladım ama daha gelmedi elime 490 modelinde kopya dvd ve divx izlerken sorun yaşayabileceğimi mi söylüyorsun?

    393 ile 490 arasında teknik olarak bir fark var mı hdmı bağkantısı dışında biliyormusun?

  • teknika bir sorum daha olacak,upscale özelliği 490 modelinde yok mu ya da düzgün çalışmıyor mu? mesela 696 kadar iyi mi çalışmıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemisferik -- 28 Nisan 2007; 20:03:47 >
  • Selamlar ;

    Çeşitli yerlerde okuduğum upscale açıklamaları kafamı karıştırdı benimde.Açıkçası yeni karşılaştığım, açılımını tam olarak bilmediğim bir terim.Bunun açıklamasını basitçe yaparsanız sevinirim.Zira okuduklarım çok kafamı karıştırdı.
    Birde merak ettiğim bir konu daha var.Mesela bende Pioneer dv-490 kullanıyorum ve Türkçe karakter sorunum yok.Bazı arkadaşların divx izlerken Türkçe karakter sorunu yüzünden mağdur olduğunu okuyorum.Dvd'den Türkçe karakteri okuyan player divx oynatırken neden Türkçe karakter sorunu çıkartıyor ? Arada ne fark var ?

    Saygılarımla.
  • bildiğim kadarıyla upscale özelliği çözünürlüğü sanal olarak 720p ve daha üstüne çıkartan normail dvd leri sanal hd kalitesine yükselten bir özellik,490 modelinde de tam çalışmadığı söyleniyor ancak aradaki farkın çok ta abartılacak kadar olmadığı söylenmekte,
    bende seninle özelden yazıştıktan sonra bu başlığı açtım ancak istediğim cevapları alamayınca başka yerlerden araştırdım,bence çok önemli bir özellik değil en azından bir üst modeline 100 Tl daha fazla vercek kadar önemli değil ama bu benim fikrim zaten ben 625P izleyebiliyorum component bağlantı yaparak.

    Sonuç olarak normal dvd lerin çzöünürlüğünü sanal olarak hd kalitesine yükseltmeye upscale deniyor,eğer yanlış bir bilgi veya eksik bir kısım varsa daha detaylı bilen arkadaşların cevaplamasını umarım.

    birde ben sana özelden upscale yazacakken yanlışlıkla o sırada prog.scan ile ilgili bir yazı okuduğumdan prog.scan özelliği yok yazmışım reef kusura bakma asıl anlatmak ve sana sormak istediğim buydu,divx altyazıları hakkında da teknik bilgim olmadığından istediğim gibi anlatamayabilirim ama dvd lerin içinde filmle birlikte altyazı dosyası bulunurken divxlerde filmi ayrı altyazı dosyasını ayrı açıyorsun açtığın altyazı dosyasının da formatından dolayı uyumsuzluk veya dvd playerın özelliğinden dolayı dil desteği sorunları olabiliyor diyerek açıklamaya çalışabilirim.




  • Selamlar ;

    Hemisferik verdiğin bilgiler için çok teşekkür ediyorum.Bende problem etmiyorum bu özelliği çünkü HD dvd alacağım sistem gereksinimlerimi tamamladıktan sonra.Eğer dvix altyazı sorunu altyazı dosyasının format uyumsuzluğundan kaynaklanıyor, bunun sonucunda Türkçe karakter sorunu çıkıyorsa altyazı dosyasının formatını değiştirerek bu sorundan kurtulunuyor olması lazım.Yoksa ben mi yanlış anladım ? Neyse zaten ben dvd ile divx izlemem, izlesemde sanırım bunlar bu saatten sonra Türkçe ve Türk filmleri olur

    Saygılarımla.
  • kimi dosyaların formatında veya adında değişiklik yapıp filmle aynı ada getirdiğinde altyazı sorunu çözülürken kimi üretici firmalarda divx playerlarına Türkçe karakter desteği hiç koymuyorlar örneğin panasonic ev sinema sistemlerindeki oynatıcılar gibi.

    Firmaların kendi firmware adı verilen güncelleme dosyalarını yükleyip playerda bunu okutup tanıttığınızda da altyazı destek sorunu çözülebiliyor ancak ben hiç güncelleme yapmadım hangi sitelerde bulunuyor nasıl yapılıyor pratik bilgim yok.Piyasada bildiğim kadarıyla 4/4 lük divx oynatan altyazı sorunu olmayan bir player bulunmuyor 100 divxten 1 tane bile olsa sorunlu okuma çıkabiliyor bu yüzden ortalamada en az sorunlu olanı tercih etmeye çalışıyor insanlar.

    Görüşmek üzere...
  • Selamlar ,

    Paylaştıkça bilgi çoğalıyor.Ben player ile mutluyum Allah herkese nasip etsin Tekrar teşekkürler Hemisferik.

    Saygılarımla.
  • rica ederim faydalı olduysam ne mutlu...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.