Şimdi Ara

Pioneer oto cd çalar modeli seçiminde yardımınızı istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sizden biraz yardım isteyeceğim. 2004 Opel Corsa C arabam var. Arabamdaki ses sistemini (kasetçalar) değiştirmek istiyorum. Öyle çok ses, bas falan istemiyorum. Temiz sesle mp3 dinleyebilmek istiyorum. Çok para harcamak da içimden gelmiyor.

    Ön kapılardaki hoparlörleri değiştirmeyi düşünmüyorum. Arkalara Pioneer oval 2 yollu 260 W iki hoparlör taktırmayı düşünüyorum. Anfi falan düşünmüyorum.

    Teyp seçiminde ise Pioneer’in kumandalı, USB’li, ön panalde aux girişi olan, geleceğe yöenelik de anfi çıkışı olan, 300 TL yi aşmayacak model bakıyorum.

    Fiyatlarını bilmemekle birlikte seçeneklerim arasında olan modeller ise şunlar:
    2100, 2110, 2120, 3110
    Bunlar garantili olanlar ama bildiğim kadarıyla kumandasız modeller. Bunun yanında kolay bulunabiliyor, uygulanabiliyor mu bilmem ama bu ürünlere aparatla direksiyondan kumanda entegre edilebiliyor galiba.

    Garantisiz modeller ise şunlar:
    2150, 3150, 3050, 4050
    Bu ürünlerin herhangi biri benim ihtiyacımı görecek cinsten ama fiyat/özellik karşılaştırmasını bilemiyorum.

    Sizce hangi ürün ihtiyaçlarım doğrultusunda, fiyat/özellik bakımından ön sıradadır. Bu arada teknik özelliklerini bilmemekle birlikte favorim 3150.

    Yorum ve yardımlarınızı bekliyorum.







  • 4050ub
  • 4050ub aralarından en şık görünen. Bu kesin.

    Peki çıkış özellikleri ?
    4 hoparlör ve ileride anfi ile subwoofer bağlamak üzere, bu modellerin hepsinin de çıkışları benim ihtiyacımı karşılar mı? Teknik ayrıntısını bilmiyorum. Bana kalsa bu modellerden en ucuzunu alır geçerim.
  • arkadasım 300 lıraya sakın o saydıgın teyplerden bırını alma
    6050 ub al hepsinde guzel motorıze kafa demolu ve usbli aynı zamanda saydıklarının hıcbırı motorıze kafa degıl ve demo yok
    300 liraya sıfır 6050 ub bulmak mumkun
  • Balıkesir de yaşıyorum. Şu an doğubanktan ürün almak gibi bir şansım yok. Ancak internetten alınabilir. 6050 için internette fiyatlar 400-450 civarı.
    Balıkesirde teypçilerden al dersen en azından benim baktıklarım 250 liralık aleti 350 liraya bana satmaya çalışıyor.
  • Benim esas merakım bu modellerin çıkışlarında gözle görülür önemli bir fark var mı? Ne bileyim mesala sub çıkışı. Çıkışlarında fark yoksa en ucuzunu alır geçerim.

    Mesela favorim olan 3150 nin özellikleri arasında 2 RCA Pre-Outs / Direct Sub-Drive yazmakta. Bundan anladığım, galiba teyp üzerinden subwoofer kontrol edilebilecek. Peki 2 RCA Pre-Outs ne demektir? 2 yollu çıkış demek mi? 3, 4 yollu çıkış tabiki daha zengin müzik demek ama 2 yollu çıkışla aralarında (basit sistemlerde Teyp + 4 hoaprlör) çok mu fark var?
  • 4050 Ub. İnternet üzerinden 250 TL ye almıştım. Bu cihazı yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum. 3 tane RCA çıkışı mevcut. Ama ben anfi kullanmıyorum. 3 Rca sanırsam left, right ve sub çıkışları. Evet bu teypte de teyp üzerinden sub kontrolleri var. Ama dediğim gibi anfi kullanmadığım için standart hoporlor üzerinde bile bu sub değişiklikleri fark yaratıyor. Usb girişi arkada ve uzatma kablosu ile beraber aracın istediğin bir gizli bölmesine usb yi gizleyebiliyorsun. Kumandası var. Aux girişi önde. Sesi berrak ve temiz. Ben aracıma bilgisayarımın 4+1 ini taktım onunla dinliyorum. Bası gayet temiz dışarıya dinletmiyor ama aracın içindekiler müziğe ve basa doyuyor.

    Saygılar...
  • Fikrim biraz biraz şekillendi. Öğrendiğim kadarıyla 2150, 3050 ve 3150 modellerinde sub çıkışı var fakat subwoofer teypten kontrol edilmiyor. 4050 almayı düşünüyorum. 4050'de subwooferı önden kontrol edebiliyorsunuz. USB girişinin gizli olması bence avantaj. Çünkü önde takılı dursa benim ufaklık onu kırabilir. Tek çekindiğim nokta joistiği. Kolay bozulmaz herhalde. Fiyatı ise gittigidiyorda en düşük 250 TL.

    Bakalım bundan sonra uygun fiyata almak var. Ve sonrası teyp çerçevesi ve hoparlör seçimi.
    Şu çerçeve canımı sıkıyor esasında küçücük plastik parçasına 70 Lira vermek bana batacak. Yani Şahin arabam olsa bu derdim olmazdı.
  • 4050 ub al hocam izmir çankaya nakit fiyatı 240 lira.yarın montaja gidicem bende.
  • 7150 ub nasıl arkadaşlar. 380 civarı fiyatı. oda yeni çıkmış. beyaz aydınlatma daha hoşuma gitti benim.
     Pioneer oto cd çalar modeli seçiminde yardımınızı istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydemir52 -- 12 Haziran 2009; 20:11:31 >
  • Bir işimden dolayı yarın İstanbul'a gideceğim arkadaşlar. Fırsat bulabilirsem Doğubank'a gidip araba çerçevesi ve Pioneer 4050ub almayı düşünüyorum. Bunların yanında bir çift hoparlör almak lazım. Öndekiler kalacak. Orjinal arabanın 17 cm hoparlörleri. Arkalara Oval Pioneer hoparlör alacağım. Sizce PIONEER TS-A 6902I 2 YOLLU 260W HOPARLÖR alsam işimi görür mü? Mesela son seste boğar mı? Fazla para harcamak istemiyorum. 3 yollu 4 yollu pek düşünmedim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ümitç

    Bir işimden dolayı yarın İstanbul'a gideceğim arkadaşlar. Fırsat bulabilirsem Doğubank'a gidip araba çerçevesi ve Pioneer 4050ub almayı düşünüyorum. Bunların yanında bir çift hoparlör almak lazım. Öndekiler kalacak. Orjinal arabanın 17 cm hoparlörleri. Arkalara Oval Pioneer hoparlör alacağım. Sizce PIONEER TS-A 6902I 2 YOLLU 260W HOPARLÖR alsam işimi görür mü? Mesela son seste boğar mı? Fazla para harcamak istemiyorum. 3 yollu 4 yollu pek düşünmedim.



    son seslerde çok değil biraz boğabilir ama bir teyp çıkışından alabileceğin en iyi verimi alabilirsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maydemir52

    7150 ub nasıl arkadaşlar. 380 civarı fiyatı. oda yeni çıkmış. beyaz aydınlatma daha hoşuma gitti benim.
     Pioneer oto cd çalar modeli seçiminde yardımınızı istiyorum.



    Arkadaşım ben 1 ay önce 350-TL ye aldım.
    Tek kelimeyle muhteşem.
    Bir de dediğin gibi beyaz aydınlatma oldukça güzel.
    Bence başka hiçbir modeli düşünmenin anlamı yok.

    2007 -de 6950
    2008 -de 6050
    2009 -da 7150 alınabilecek en iyi modeller.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Ümitç

    Bir işimden dolayı yarın İstanbul'a gideceğim arkadaşlar. Fırsat bulabilirsem Doğubank'a gidip araba çerçevesi ve Pioneer 4050ub almayı düşünüyorum. Bunların yanında bir çift hoparlör almak lazım. Öndekiler kalacak. Orjinal arabanın 17 cm hoparlörleri. Arkalara Oval Pioneer hoparlör alacağım. Sizce PIONEER TS-A 6902I 2 YOLLU 260W HOPARLÖR alsam işimi görür mü? Mesela son seste boğar mı? Fazla para harcamak istemiyorum. 3 yollu 4 yollu pek düşünmedim.


    Benim de arabam Corsa C
    firsatciyiz . com sitesinden 4 adet 6925 hoparlör alıp
    Pioneer 7150 teyp ile tesisatımı kurdum.
    Kesinlikle tavsiye ediyorum.

    Teyp olarak önden USB girişli olanları tavsiye etmiyorum.
    Elinizle çarparak zarar verme olasılığı yüksek.
    BEnim teyp te USB girişi arkada ve kutunun içinden çıkan kabloyla
    küllüğün hemen arkasındaki boşlukta duruyor usb bellek.

    Ben sırf bu usb meselesinden dolayı Pioneer ın 4150SD modelini bekliyordum.
    SD kart girişli olacak ve çok rahat edecektim.
    FAkat Pioneer ın 2009 modelleri bence görüntü olarak kaliteli değil....
    7150 aralarında en iyisi ama o bile geçen yılın en iyi modeli olan 6050 (f/p olarak en iyi - tabiki daha iyileri vardır) den kötü.

    Ayrıca aracın corsa olduğu için düşünebilirsin, 2009 modellerde wired remote girişi mevcut.
    70-TL ye alacağın bir aparatla direkisyon üzerindeki kumanda düğmeleri ile yeni pioneer teybini kontrol edebilrsin.

    Doğubanktaki tüm dükkanları dolaştım.... bilmiyorum ne kadar güvenirsiniz ama
    başka model düşünmeyin bence....




  • arkadaşlar uzun zamandır bi oto teyp peşindeydim. Bayaa bi araştırdım piyasayı, ihtiyacım, önden USB girişi olan, kırmızı-beyaz ışıklı 250 YTL civarında bir teypti. Pioneer 3150-3100 gibi modeller ilk tercihlerimdendi. Bu pazar gününe kısmetmiş. Ankara'da oturuyorum, Maltepe pazarına gittim. Pioneer Mehmet diye bi yer var. Oradan Pioneer 3150 UB aldım.
    250TL'ye 2 taksit + montaj ücretsiz yaptılar. Çerçeveye de 10 TL verdim.
    Arabam 2006 Megane II HB Expression TDci. İç ışıklandırmam beyaz-kırmızı. Dolayısıyla, duruş ve tip olarak 3150 en uygun modellerden biriydi benim için.
    İlk ses testlerimde performansını çok iyi buldum. Evimde ses sistemi olarak Logitech Z-5500 kullanan birisi olarak iyi ses nasıl alınır biliyorum. Tabii ki arabadaki akustik çok farklı oluyor. USB'yi çok hızlı okuyor. Menü kullanımı çok kolay değil ancak aranılan bir sürü özellik var menülerde. Arabanın içine de güzel yakıştığını söylemeliyim.
    Spot olmasından dolayı 50'li pioneer serileri ucuz. 00'lı seriler 300 milyondan başlıyor.
    Yakın zamanda ABD'de idim. 3100ün ABD satış fiyatı Wall-Mart'ta 130USD+eyalet vergisi(%8Civarında) idi. 3150 görememiştim.

    Kısacası durum böyle....:)




  • arakdşlar pıonerr 5150 doğubnkta 270tl ama ne kadr güvenebilr bilmiorum doğubanktan alışveriş yapan varsa görüşlerini paylaşırsa sevinirm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.