Şimdi Ara

Pioneer PDP-427XA... doğru kararmı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
9.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese selam,

    araştırmalarım doğrultusunda lcd olarak sony bravia 40v200 ile, plazmada pioneer arasında kalmıştım ve karar olarak PDP-427XA almaya karar verdim.

    yeni çıkmış olmasına rağmen aranızda bu ürünü alıp kullanan varmı acaba?

    birde şu burnin olayı canımı sıkıyo benim. mesela ben arka arkaya lord of the rings serisini seyretmek istesem altta ve üstte siyah bantlarmı kalacak kesin olarak?

    pioneer kullanan herkes bu durumdan şikateyçimidir acaba? genel olarak pioneer bu konuda biraz problemli gibi gözüküyor.

    cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.



  • Merhaba,

    daha once, yurt disindaki Pioneer 7. nesil kullanicilarinin sorunlarina dair
    bazi yazilar gondermistim.
    Ilgili topic'i bularak okuyabilirsiniz.

    Ilk donem kullanimi ile ilgili tavsiyelere uyarak,
    burn-in problemini halletmenin mumkun oldugu soyleniyor..
    Bu problemleri hic yasamayanlar da cikiyor..

    7. nesil Pioneer, bilinen en iyi plazma seceneklerinden..
    selamlar
  • kaça buldunuz ürünü,,,???
  • cevap için teşekkür ederim....


    ürünü doğubankın dışındaki bir pioneer satıcısından, yanılmıyorsam ismi beyza idi (hatta konyalı lokantasının karşısı) 4550 ytl ye buldum. eğer kesin cevap isterseniz evde bakarım kartvizitine.

    birde doğubankın dışındaki siemens ten 4450 ytl fiyat aldım. siemens ne alaka derseniz, beyaz eşya alırken satıcı tv ne alıyorsun diye sordu bende pioneer diyince, e o zaman ben sana satayım dedi ve fiyat olarakda bunu verdi.

    fiyat olarak bana makul gözüktü bunlar. eğer daha ucuza bulabilen varsa bende öğrenmek isterim :)
  • 4500 izmirde askı kiti ile,,aynı yani
  • selam..şu an almayı düşündüğün tvyi yani Pioneer PDP-427XA ben de yeni aldım daha 1 ay olmadı.şu ana kadar bi sorunla karşılaşmadım ve gayette memnunum...ben tekofaks bayisinden aldım 5400 e,ses sistemi sehpa faln derkn 6500 ü buldu fiyat.ama inan görüntü kalitesi dışında şıklık da istiosan düşünme al ürünü.buldugun fiyat da güzel bence...doğubanktan almaya güvenemedim dısardan tekofaks bayisinden aldım ben.sonucta 1 ölü pixel bile olsa garantisi var güvenebilcegin bu şekilde.dogu bankta o kadr ilgileneceklerini sanmıyorum.panasonic pv 60 modeli de çok iyi ama dış paneli kötü ben o yüzden pioneer aldım sana da kesinlikle tavsiye ediyorumm....düşünme git al hemen:)...
  • cevaplar için teşekkür ederim,

    bende doğubanka güvenemediğim için oradan almadım. bir pioneer yetkilisi siemens bayisinden sahrayıcedit/istanbul'da 4795 ytl ye el sıkıştım. kısmetse beyaz eşyalarımla birlikte takriben 1 ay sonra kavuşacağım :)

    bir şey daha sormak istiyorum, bir arkadaşım içime kurt düşürdü. bu bizim 1024x768 olması ps3 için gerçekten büyük bir kayıpmı? keyifle oyun oynayamayacakmıyım full hd olmadığı için? kendisi sony bravia aldı.. yanılmıyorsam 46'' bir modeli almış olması lazım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: goxelgs



    selam..şu an almayı düşündüğün tvyi yani Pioneer PDP-427XA ben de yeni aldım daha 1 ay olmadı.şu ana kadar bi sorunla karşılaşmadım ve gayette memnunum...ben tekofaks bayisinden aldım 5400 e,ses sistemi sehpa faln derkn 6500 ü buldu fiyat.ama inan görüntü kalitesi dışında şıklık da istiosan düşünme al ürünü.buldugun fiyat da güzel bence...doğubanktan almaya güvenemedim dısardan tekofaks bayisinden aldım ben.sonucta 1 ölü pixel bile olsa garantisi var güvenebilcegin bu şekilde.dogu bankta o kadr ilgileneceklerini sanmıyorum.panasonic pv 60 modeli de çok iyi ama dış paneli kötü ben o yüzden pioneer aldım sana da kesinlikle tavsiye ediyorumm....düşünme git al hemen:)...


    tekofaks bayisi mi? boyle bir bayi varmı bilmiyorum ancak tekofaks panasonic turkiye dagıtımcısı.

    pioneer lar digicom tarafından ulkemizde dagıtılmaktadır. karısıklıgı duzeltebilir misiniz ben pek anlayamadım




  • tekofaks bayisi mi? boyle bir bayi varmı bilmiyorum ancak tekofaks panasonic turkiye dagıtımcısı.

    pioneer lar digicom tarafından ulkemizde dagıtılmaktadır. karısıklıgı duzeltebilir misiniz ben pek anlayamadım


    evet tekofaks panasonic türkiye dagıtımcısı,pioneer ın da dagıtımcısı digicom...ama digicomun siemens in vs nin bayisi oldugu gibi tekofaks ında bayileri var ve ağırlıklı olarak panasonic satıyolar.ama tabi ki panasonic dısında markalarda da satış yapıolar..pioneer,lg,samsung,loewe gibi...vestel bayisinde sony görebilirsin mesela başka bi örnek olarak...
  • farkındayım konunun ne oldugunun.. sadece pioneer tv aldıgınız yerde surekli tekofaks adı kullanmanız kafamı kurcaladı.. tekofaks bayisi diye birsey yoktur. urunlerini tekofakstan alan bayi vardır.. tekofaks bayisi dediginizde sadece tekofaks urunlerini yani panasonic satan bayi anlasılır. acaba dedim boyle tabelasında "tekofaks" yazan bayiler mi var, cunku biliyorum "digicom" un bayisi var
  • Aylarca onlarca seçeneği tek tek saatlerce yanyana koyarak seyrettim. İnceledim. Dokundum. Teknik detaylarını inceledim. Yüzlerce insanla konuştum. En son 16 televizyonun bir ara da olduğu bir showruma gittim ve yine inanın bana Pioneer Plazma abi ben burdayım. Dha ne bakınıp duruyorsun hala aradaki bariz kalite farkını görmüyormusun der gibiydi. Hatta dedi de sanki ve arkadaşım olan bayisinden 436XDE modelini + Yan hoparlörlerini ve dönerli masaüstü tablasını da birlikte satın aldım. Media Receiver'i ayrı bu modelin çift Hdmi çıkışı, kart okuyucusu, aynı anda 6 cihaz bağlama imkanı ve üzerinde standart olarak ek bir donanıma gerek kalmadan digital karasal yayınları almak için tuneri bile var. Daha ne olsun.

    Şimdi çıkan modellerini biraz daha ucuza satmak için ufak tefek kısıtlamalar yapsa da kullanılan panel aynı. Yani kalite aynı.

    Kim ne derse desin. Kesinlikle emin bir şekilde iddia ediyorum ki çok memnun kalınacak bir ürün.

    Tabi şu an 1080p'yi destekleyen 1920x1080 çözünürlüğe sahip 127 ekran PDP-5000EX'i çıktı ama almak ne mümkün. Üstelik 7. jenerasyon. Kesin olan bir şey varsa o da şudur. Pioneer bu işi yapıyor abi.

    Şu sıralar artık 7-8 milyarın üstü alımlarda kesinlikle 1080p Tv almak lazım. Ama 4-7 milyar arasında başka seçenek bakmayın bile.

    Saygılar...




  • Hayirli olsun arkadas

    kullanici arkadaslar kullanim izlenimlerini biraz detayli anlatsalar cok faydali olur.

    selamlar
  • teknosada en düşük fiat garantisiyle satıyorlar.4,999 axess e 12 taksit.nakit fiatı 4,499
  • kardes,

    nick'ten niye vazgectin, hayirli olsun
  • Merhaba arkadaşlar,

    SXRD mi yoksa plasma mı derken nihayet kararımı verdim ve bir 427XA aldım. Dün gece kuruldu. Ön izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

    TV'yi digiturk, dvd ve divx olarak seyretme şansım oldu. 2-3 ay boşuna araştırma yapmışım gibi hissettim. Araştırmanın başında tercihim pioneer idi, sonunda da dönüp dolaşıp buna geldim. Görüntü gerçekten güzel. Digiturk yayınlarında deformasyon yok. 82 ekran CRT televizyonum ile aynı kaliteyi veriyor. DVDde ise daha başarılı. Pikselleşme yok. Hızlı görüntülerde bulanıklaşma yok.

    Tek beğenmediğim tarafı sesi. Entegre subwooferlı toshiba CRT televizyonumun sesinden sonra ses tıngırtı gibi geldi. Ama bu benim için önemli değil. Ses sistemim var.

    Kumanda çok kullanışlı ve bence şık. Televizyon, görüntü kalitesi kadar önemli olduğunu düşündüğüm tasarım ve şıklık konusunda bence 1 numara. Kapalı durduğunda dahi göz alıcı bir güzelliği var. Tabi bu zevk meselesi.

    Şimdilik bu kadar.

    Saygılarımla.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: raifkokten

    teknosada en düşük fiat garantisiyle satıyorlar.4,999 axess e 12 taksit.nakit fiatı 4,499


    fiyat bakımından ,dediğiniz model 4270xa yanılmıyorsam. 427xa ların fiyatı 5399 gibi birşey olması lazım. en azından ben alırken öleydi. eğer değilse keşke bekleseymişim :)

    quote:

    Orjinalden alıntı: Akseaus
    SXRD mi yoksa plasma mı derken nihayet kararımı verdim ve bir 427XA aldım. Dün gece kuruldu.



    hayırlı olsun, güle güle kullanın. anlattıklarınız doğrultusunda iyi bir karar verdim gibi geliyor. daha evimin tadilatı bitmediğinden kuramadım plazmayı.

    bu ürünü kullanan veya araştıran arkadaşlar, burnin problemi ile ilgili nasıl bir tedbir almayı düşünüyorsunuz? bende sizlerin tavsiyelerinize göre kullanmayı planlıyorum.




  • Teşekkür ederim. Siz de güle güle kullanın.

    427XA'da burn-in için bazı yapısal önlemler var. Örneğin statik bir görüntü 3 dakikadan fazla ekranda kaldığı zaman ekran yavaş yavaş renk değiştiriyor. Ama tabii bu logolar için çözüm değil.

    Kendi adıma bir çok yerde belirtilen basit önlemleri ilk 200 saat için uygulayacağım:
    1. Logo ve statik görüntü içeren yayınlarda 2 saatten fazla kalmamak.
    2. Kontrastı ve parlaklığı orta seviyede tutmak.

    Bir şey daha belirteyim. Bu önlemlerin hiçbirini almayan ve gündüz televizyonu aynı kanallarda full time açık olan bir 436RXE kullanıcısı arkadaşımın burn-in problemi yok. 427'de de durumun farklı olduğunu sanmıyorum. Ama ben yine de tedbirli davranmayı tercih ederim.

    Saygılarımla.
  • Hayırlı olsun....

    Burada bir çok model için ayarlar mevcut. Bende kendi 436RXE model cihazımı bu önerilere uyarak kullanıyorum. Şu ana kadar hiç Burn-in sorunu yaşamadım.
  • Hayirli olsun,

    duvar aparati mi, masa standi mi kullaniyorsunuz
    Cihazin icinden mi cikti, ayrica mi aldiniz.
    Eger ayricaysa neyi kaca aldiniz ?

    selamlar
  • Teşekkürler.

    Masa standı kullanıyorum. 2 siyah cam raftan oluşan, stand kısımları gri renkler de içeren (427xa renkleri ile uyumlu), tv genişliğe ile aynı ölçüde bir stand. TV bu standa asılı duruyor ve 45 derece sağa sola döndürme şansı var. TV'yi aldığım EN Plus'ta tek başına 500'e satılıyordu. TV ile birlikte 200'e bıraktılar. TV asıldığı zaman sağlam durup durmadığına özellikle dikkat ettim. Çünkü 2 yaşında bir kızım var. Aklıma kötü şeyler geldi. Ama sağlam duruyor. Üzerine devirme şansı yok.

    Saygılar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.