Şimdi Ara

PIONEER PL-400 [YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar...
    Başlıkta da belirttiğim gibi Pioneer PL-400 model bir pikabım var. Direct Drive bir pikap. Cİhazdan gayet memnunum fakat, son zamanlarda 45 lik plak dinlerken sorun yaşıyorum. Cihazın devrini 45liğe göre aldığım zaman devirde dalgalanma oluyor. 1 saniye aralıklarla sürekli bir şekilde hızlanıp yavaşlıyor. İyice anlatmak gerekirse; bi 33lük devire bir de 45lik devire kendi kendine geçiyormuş gibi bir his uyandırıyor. 33 lük plak dinlerken bir sorun yaşamıyorum, devir gayet stabil ve hiçbir şekilde devir değişmiyor. Sorunun 33-45 seçimi yapan düğmededir diye düşündüm ve cihazı açıp kontak sprey sıktım fakat düzelmedi.

    Tecrübe ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız memnun olurum. İyi haftalar...

    https://www.youtube.com/watch?v=WcFAzcJeyTk bu linkteki videoda aynı benim gibi sorun yaşayan bir kullanıcı daha var. Bahsettiğim problem aynı bu şekilde.







  • Mer_SL kullanıcısına yanıt
    Pikabınızın kullanıcı ve servis kılavuzunuhttp://www.vinylengine.com/library/pioneer/pl-400.shtml adresinden temin edebilirsiniz.

    Bu tür pikaplarda bahsettiğiniz soruna genellikle devir ince ayar potansiyometrelerinin okside olup kirlenmesi yol açar. Anladığım kadarı ile pikabınızın üzerinde böyle bir devir ince ayar potansiyometresi yok. Ama içinde, motora bağlı baskılı devre üzerinde VR1 ve VR2 trimpotları var. Biri 33, diğeri 45 devir için... Servis kılavuzu bunların bir dual trace osiloskop yardımı ile ayarlanmasını öneriyor. Böyle bir olanağınız olmadığına göre yapabileceğiniz tek şey bu trimpotları baskılı devre üzerinde bulmak, çevresindeki devrelere gelmeyecek şekilde yağsız kontakt sprey sıkmak ancak ayarını bozmamak için çevirmemek ve düzeleceğini ummak.




  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Evet pikabın üstünde ince ayar için bir potans yok. Fakat araştırmam sonucu cihazın altında 33-45 devir için 2 adet ayar için vida olduğunu gördüm. Sizce bu vidalari sağa sola çevirerek ayar yapmaya çalışsam mı yoksa sprey sıkıp bir kaç gün beklesem mi?
  • Mer_SL kullanıcısına yanıt
    Daha önce yazdığım gibi bu trimpotları sağa-sola çevirmeyin. Sadece yağsız kontakt sprey uygulayın. İlk uygulamadan sonra cihazı hemen kapatmayın. Bir kaç saat ara ile spreyi tekrarlayın.

    Sonuç alamazsanız keskin bir alet ile trimpotun konumunu işaretleyin. Sprey uyguladıktan sonra sağa-sola çevirin. Sonra tekrar işaretlediğiniz konuma getirin. Bunu yapmak tabi sizin sorumluluğunuzda...
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Bu işlem için bana önerebileceğiniz kaliteli bir yağsız kontakt sprey var mıdır? Philips'in kırmızı bir spreyinden bahsediliyor. Siz ne dersiniz?
  • Philips'in kırmızı spreyi bildiğim kadarı ile yağlı... Mavisi galiba yağsız idi... Uzun süredir Philips sprey bulamıyorum. Üzerinde yazar... Üzerinde bisiklet ve zinciri resmi varsa kesin yağlıdır! :)

    Philips bulamayınca uzun süre bir Amerikan markası kullandım. Büyük kutuydu ve ters tutunca da püskürtüyordu... Döviz çok yükselince o da bulunmamaya başladı. Son olarak yerli Beta marka kullanıyorum. Büyük kutu (500 ml.) , üzerinde metalik gri fon üzeri mavi ve siyah yazı var, "co.contact - degreaser cleaner - for all electronics & sensitive materials" yazılı. Bundan memnunum.

    Normalde potları yağsız kontakt temizleyici ile temizledikten sonra içine çok az miktarda yağlı da sıkarım. Ama sizin trimpotlar volume potu gibi sürekli sağa sola çevrilmesi gerekmediğinden buna gerek yok.
  • Philips yok piyasada gerçekten. Bende de fotoğraftaki spreyden var fakat iyi randıman alamadım. Bir kaç potansta kullandım fakat değişen olmadı. İlk sıktığım anda hafif yağlı gibi fakat kuruyunca yağ kalmıyor. Siz memnunsanız belirttiğiniz markadan eğer, ben de ondan alıp deneyeceğim.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     PIONEER PL-400 [YARDIM]




  • Mer_SL kullanıcısına yanıt
    Bunların çok da farklı olduğunu sanmıyorum. Kullandığınız potlarda belki oksidasyondan ziyade aşınma nedeni ile etkili olmamış olabilir. Yine de başka marka denemekte fayda var.
  • Kursun hocam gerekli bilgiyi vermiş bende bir kaç cümle katayım .
    Phılıps artık kontak sprey üretimi yapmıyor ,elde kalan ürünler satılıyor ,Tahtakale Yıldız han da telefon yedek parça satan dükkanlarda var . onun yerine Perfects markası adı altında üretim var , kalite aynı ,ben kullanıyorum memnunum ,ayrıca Loctite marka üründe kullanıyorum ,hangisi derseniz perfects derim .

    bazı teyp ve pikap motorlarının arkasında lastik ile kapatılmış delik vardır , bu deliğin içinde ayar vidası mevcuttur , bu ayarla deviri ayarlayabilirsiniz . fakat bazen motorların kollektörleri kirleniyor ,1200 numara zımpara ile temizlenip izopropil alkol ile dikkatlice kirden arındırılması gerekir ,ayrıca kollektöre ve kömürlere asla yağ gelmeden iki milin etrefına çok az mineral yağ konup montajlanmalıdır .

    Bu konuda bilginiz azsa hiç ellemeyin derim , tamamen motoru bozarsanız ,tamiri ve yenisini bulmanız imkansız olabilir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 29 Mart 2016; 1:59:42 >




  • Dediğiniz yeri Tahtakale'de biliyorum fakat bu konularda bilgim çok değil. Bu sebeple girişmeyeceğim. 45 lik plağım 3-4 tane vardı artık dinlemem onları maalesef. 33 lüklerim ile devam ederim.

    Pikabın içini bir kere açtım çok enteresan bir yapısı var. Üst kısmı alt kısımdan ayırmak için alttaki vidaları sökmek yetmiyor. Üstü ve altı birbirlerine entegre şekilde üretilmiş gibi. Sonunda komple ayırdım birbirinden fakat toplaması zor oldu bu sefer. Neyse ki zararsız bir şekilde kapatabildim.

    Bir konu hakkında daha danışmak istiyorum;

    Amfilerin içini pırıl pırıl temizleyenleri görüyorum. Bu işlem için de çeşitli temizleme spreyleri kullanıyorlar. Bu spreyler amfinin katlarına bir zarar verir mi ve vermez ise eğer bana nasıl bir temizlik yapmamı tavsiye edersiniz? Amfimin içi tozlu ve temizlendiği zaman çok güzel bir görünüme kavuşacağını düşünüyorum.




  • Tozzzz ,en sevmediğim şey ,heleki sağlam ısınan cihazlarda toz daha bir fazla .
    benim uyguladığım yöntem . fakat olabilecek zararlardan sorumlu değilim ,çünkü devre kartını görmeden karar vermek imkansız , bir tuner katı örnekle çok tehlikelidir temizlik için .

    Öncelikle elektrik süpürgesi ve kıl dökmeyen kaliteli fırça ile ön tozunu alırım , sonra devrede bobin ve trafolara değdirmemek kaydıyla ,izopropil alkol ile yıkarım . fırça yardımı ile .
    Tuner ve bobin olmayan devre kartlarını gerekirse deterjan ve fırça ile yıkarım ,sonra durularım . dik vaziyette güneş gören bir yere bırakır 1 gün beklerim ,sonra sıcak hava tabancası veya saç kurutmada olur , nemi varsa alırım .
    yıkama işlemi sırasında trimpot ,pot ,switch gibi elemanlar zarar görebilir ,bunların olmamaması gerekir .
    yine en sağlıklısı izopropil alkol . bazı inatçı lekelere içine çok az selilozik tiner katarım .

    Temizlik işlemi çok risklidir , yanlış yapılacak bir uygulama cihazın çalışmamasına neden olabilir !.




  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Ben nemli bir bez ile fazla detaylara girmeden genel bir temizlik yaptım bu şekilde oldu. Fakat ulaşamadığım yerler var hala. Örneğin, resimlerde de görüldüğü gibi soğutuculara takılmış 2 ayrı devre kartı var. Bunları güzelce parlatmak istiyorum. Trafoların üstünde de hala gözüken bazı tozlar var. Yağsız kontakt sprey veya yağlı sprey bu temizlik için ne derece faydalı olabilir?
    Bu mesaja eklenen görseller:

     PIONEER PL-400 [YARDIM]




  • Linkini verdiğim videoda adam ilk önce basınçlı toz savar ile kalın tozlardan cihazı arındırıyor, sonra yağsız kontakt sprey ile komple cihazı temizliyor. Sanırım bu yöntem güvenli. Komple cihazı spreyledikten sonra 1-2 gün cihaza güç vermezsem nemli alan da kalmaz temizlenmiş olur diye düşünüyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=kwDBWO0izQo
  • Araba motoru yıkatmak gibi , bilinçsizce yaptığınız her işlem size şimdi olmasada ileride problem olarak geri döner
    Galericiler motor yıkarlar çünkü albeni önemli ,3-5 ay sonra aracın elektrik akasamında çıkacak problemden sorumlu olmazlar . satmışlardır gitmiştir araç .
    sizde şimdi yanlış yaptığınız bir temizlik işlemi sonucu trimpot veya benzeri devre elemanına zarar verirse , ya şimdi ya da sonra oluşacak hasarlara hazırlıklı olun derim .
    Hele ki A 878 . hani sizin daha önce forumda onca yıla rağmen kondansatörlerim sağlam dediğiniz cihaz ,başka problemlere gebe kalır .
    Ellemeyin derim .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Valla hastayım zaten bu yıkamacılara(!) Adamlar arabaları öyle bir yıkıyorlar ki tamamen biliçsizce. Tazyikli suyu fren disklerinin oradan bir sokuyor, artık o su nerelere gidiyor Allah bilir. Motor yıkama da aynı dediğiniz gibi. Tamamen yanlış bir şey. Arabaların su girmemesi gereken yerlerine su giriyor buna ben de karşıyım.

    Yukarıdaki mesajlarda da belirttiğim gibi Blue Bird marka sprey var bende. Her ne kadar tutmadığım bir sprey olsa da dün akşam amfinin düz bir yerine sıktım ve sıkar sıkmaz kuruduğunu gördüm. Çabuk kuruyor olması belki başımıza açacak sorunları ortadan kaldırmaya yardımcı olur veya kaldırır, kaldırmaz pek emin değilim. Hiç ellemeyin demeniz beni düşündürdü, bu haliyle bırakmak istiyorum. Başıma iş çıkarmayayım, hafif tozlu bir şekilde kullanayım gitsin o zaman




  • Mer_SL kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle
  • Mer_SL kullanıcısına yanıt
    İyi tasarlanmış bir bilgisayar kasasında iyi bir hava akımı oluşur. Bu nedenle elektrik süpürgesi veya hava filtresi gibi çok toz tutarlar.
    Hi-fi cihazlarda ise fan olmadığından, olsa bile termostatlı olup nadiren devreye girdiğinden içlerinde aşırı toz oluşacağını sanmıyorum.
    Duvara monte edilmiş LCD/Plasma TV'ler çalışma ısısı ile arkalarında hava konveksiyon akımı oluşturduklarından büyük miktarda toz toplayabiliyorlar.

    Bence hi-fi cihazlarda titiz ev hanımları gibi temizliği takıntı haline getirmemek lazım. İçlerinin pırıl pırıl olması gerekmiyor. Aşırı temizlik faydadan ziyade zarar getirebilir.

    Bir kompresör alıp evde bulundurabilirsiniz. Bununla balkonda yapılacak 15-20 saniyelik bir temizlik PC'nize de yeter, hi-fi cihazlarınıza da yeter.
    http://www.hepsiburada.com/bilgisayar-kompresorleri-c-83843




  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Ben bir de böyle bir şey buldum. Daha ekonomik ve daha az yer kaplayan. Sizin gönderdiğiniz linktekiler kadar güçlü değil belki ama ev ortamında iş göreceğini umuyorum. İnternette videosunu izledim adam amfinin içini bununla temizliyordu. Gücü fena değil.

    https://www.technospray.net/urun/basincli-toz-savar-sprey/
  • Mer_SL kullanıcısına yanıt
    Atmosferin ozon tabakasına zarar veren böyle *suruktan şeylere para vermeyin derim. :) (pardon!)
    Üstelik az para da değil. Bir 100 TL verin ömür boyu kullanın. Ben böyle bir alet yıllar önce aldım, hala kullanıyorum. Üstelik tornado gibi güçlü.
  • Az önce Bauhaus'a gittim. Bahsettiğiniz kompressörleri test ettim gerçekten çok güçlüler. 100 TL civarında. Alıp bulundurmak gerekir. Bir çok işe yarar. Aynı zamanda çekme özelliği de varmış. Gitmişken fotoğraftaki yağsız kontak spreyi aldım. Elimde bulunsun, ufak temizlik işlerinde yardımcı olur diyerekten.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     PIONEER PL-400 [YARDIM] PIONEER PL-400 [YARDIM]




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.