Şimdi Ara

Piranha Zuma İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
29.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    İşlerimin yoğunluğundan dolayı Piranha Zuma incelememi yazamamıştım. Fakat iyi ki de yazamamışım, çünkü 2-3 haftalık süre zarfında telefonu her şeyiyle kullandım, bu sayede eksilerini de, artılarını da görme fırsatım oldu.

    Piranha Zuma gerçekten süslü bir paket içerisinde bize veriliyor, kutusunun bile albenisi var. Ben alır almaz her yerini kurcaladığım için paketinin süsü kaçtı. İdare ediverin…

     Piranha Zuma İncelemesi


    Demiştim paketini gerçekten süslü yapmışlar diye… Önce dışarısındaki reklam kutucuğunu çıkarıyorsunuz, ardından içerisindeki kutunun kapağını açıp, içinden çekiyorsunuz, iyi sarıp sarmalamışlar.

     Piranha Zuma İncelemesi


    Gelelim paket içeriğine… Bir üstteki fotoğrafta da göreceğiniz gibi paketi ilk açtığımızda Piranha Zuma ve Kullanım Kılavuzu ile karşılaşıyoruz. İçerisinde Piranha Zuma, kullanım kılavuzu, elektrik fişi, usb kablosu, kulaklığı, pili ve kalemiyle birlikte geliyor.

     Piranha Zuma İncelemesi


    “İyide kardeş bunun elektrik fişinde neden kablo yok?” diye soracak olursanız. Fotoğrafın sağ-alt köşesinde görmüş olduğunuz usb kablosu, aynı zamanda bu fişin kablosu… “Fotoğrafın orta-alt kısmındaki siyah şeyde ne?” diye soracak olursanız, oda telefonu parmaklarıyla kullanmak istemeyip, kalem tercih edenler için yapılmış. Açılmış halini bir sonraki fotoğrafta görebilirsiniz.

     Piranha Zuma İncelemesi


    İşte telefonun önden görünüşü ve o siyah zımbırtının açılmış hali… Açıkçası kalemi pek kullanışlı değil, telefonun üzerinde olmasını tercih ederdim, ekstradan yanımda taşımak kesinlikle akıl karı değil. Ayrıca kalemin kapağını çıkartması tam bir eziyet, kuvvetlice çekmeniz gerekiyor.

     Piranha Zuma İncelemesi


    Telefonun arkadan görünüşü de bence güzel, sadece “Şu komik piranha logosu yerine daha iyi bir tasarım yapılamaz mıydı?” diye insan kendine sormuyor değil…

     Piranha Zuma İncelemesi


    Üstteki fotoğraftan da göreceğiniz gibi usb girişi ve ses ayar düğmeleri telefonun sol tarafında, dünya üzerindeki solak insan nüfuzunun az olduğunu düşünürsek, sağ el için ses ayar düğmesi ulaşılabilir ve kullanışlı. Ek olarak; telefonun yan-üst kısmında gördüğünüz usb girişi aynı zamanda şarj girişi olarak kullanılmakta…

     Piranha Zuma İncelemesi


    Telefonu aldığım gün fotoğraflarını çekmiştim, zaten tarihinden ve üzerindeki jelatininden belli oluyordur. Yukarıdaki fotoğrafta karanlıkta nasıl göründüğüyle ilgili bir fikir edinmeniz açısından önemli diye düşünüyorum. Oldukça şık değil mi?

    Yukarıdaki fotoğrafta da görüldüğü gibi menüler ekranda görülmekte, telefonun menüleri iki sayfadan oluşmakta, ikinci sayfanın fotoğrafını çekme gereği duymadım.

     Piranha Zuma İncelemesi


    Bazı arkadaşlar kulaklık girişinin nasıl olduğunu sormuş, bende bu konuda hayal kırıklığına uğrayanlardanım. Maalesef kulaklık girişi yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi…

    Genel olarak telefonun kullanımı oldukça rahat, nümerik tuş takımlarını aratmıyor diyebilirim. Fakat mesaj yazarken biraz sıkıntı yaşatıyor.

     Piranha Zuma İncelemesi


    “Mesaj yazarken ne gibi bir sıkıntı yaşatıyor?” diye soracak olursanız. Dokunmatik ekran olduğundan, nümerik tuş takımlarındaki gibi seri yazılmıyor. Ama mesaj yazma mantığı aynı, yazılacak harf gelene kadar ekrandaki tuşlara basıyorsunuz.

    Şarjı nasıl diye soracak olursanız, en son ne zaman şart ettiğimi unuttum. İlk şarjında kısa süreli dayanabilmişti, malum pillerin performansı birkaç şarjdan sonra ortaya çıkıyor. Yaptığım her şarjın ardından bekleme süresi biraz daha uzadı. Telefonu sıklıkla kullandığımı, ekran ışığının sönmek bilmediğini, dakikalarca konuşma yaptığımı farz edersek kesinlikle çok iyi dayanıyor. Hem de dokunmatik ekran ve ekran büyüklüğünü göz önüne alırsak mükemmel olduğunu söyleyebilirim.

    İki hattı birden sorunsuz çalıştırabiliyor. Dilerseniz diğer hattı devre dışı bırakıp, sadece istediğiniz hattın çalışmasını sağlayabiliyorsunuz. İki hattın mesajları aynı kutuya mı geliyor diye endişe etmeyin, ikisi birbirinden tamamen bağımsız. Kaydettiğiniz telefon numaraları da aynı şekilde… Mesaj göndermek veya arama yapmak istediğinizde hangi hattı kullanmak istediğinizi zaten soruyor, ya da siz seçiyorsunuz, hata yapma şansınız yok.

    Televizyon ve radyosu gerçekten başarılı, telefonun altındaki anteni açtığınızda oldukça net bir şekilde istediğiniz analog yayını izleyebiliyorsunuz. Hatta radyosu anteni açmadan çalışabiliyor ve oldukça mükemmel ses veriyor.

    Genel olarak Piranha Zuma’yı almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Her koşulda ve hava sıcaklığında çalıştığı ve çekim gücünün yüksek olduğu tarafımca test edilmiştir. (İki gün içinde birkaç farklı şehirde bulundum. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Bilecik, Bursa, Kütahya, Eskişehir, Afyon, Isparta ve Burdur. Kuzeyden güneye iki gün boyunca güneş, yağmur, kar, soğuk, sıcak hepsini gördü ve bana mısın demedi. Gittiğim her yerde de ulaşılabilirdim.)

    Şimdilik bu kadar, aklıma gelmeyen ve yazmayı unuttuklarım olabilir. Sorduğunuz sorulara elimden geldiğince cevap veririm.

    Genel Özellikleri:

    - Çift hat kullanım teknolojisi (Aynı anda aktif iki hat)
    - 3.0 inç 262K renkli dokunmatik TFT LCD ekran
    - Analog TV özelliği
    - Harekete duyarlı olarak müzik çaları, FM radyoyu, resimleri ve duvar kağıdını kontrol edebilme
    - Dokunmatik ekranı titreşim destekli kullanabilme (EasyTouch™ Vibration)
    - Java
    - Yüksek işlem hızı (MTK 6230 ve MTK 6302)
    - Dijital FM Radyo
    - 2.0 Megapiksel kamera
    - Mp3/Mp4 Çalar
    - Bluetooth
    - Ses ve video kayıt edebilme
    - Çift hoparlör ile güçlü stereo ses çıkışı
    - SMS/ MMS ve E-Posta
    - GPRS Class 12 ve WAP Desteği
    - Webcam olarak kullanabilme
    - 64 Polifonik zil sesleri (Mp3 parçalarını zil sesi olarak kullanabilme)
    - Ahizesiz görüşme- Handsfree
    - Ajanda, takvim, hesap makinesi, dünya saatleri
    - 1000 Kişilik telefon rehberi
    - Oyun (Ayrıca Java oyunları yüklenebilir)
    - 1500 mAh Li-Ion pil
    - 200 saate varan bekleme ve 5 saate varan uzun konuşma süresi
    - 900/ 1800 mHz çift band desteği
    - 126 gram ağırlık ve 111x56x15 mm boyutlar
    - 400x240 piksel ekran çözünürlüğü
    - 1 GB Micro-SD kart hediye
    - 2 Yıl Garanti

    Paket İçeriği:

    - Cihaz
    - Kulaklık
    - Dokunmatik ekran kalemi
    - 1 adet pil
    - 1 GB Micro SD kart
    - Şarj aleti
    - USB Kablo
    - Garanti belgesi
    - Kullanma kılavuzu







  • cihaz güzele benziyor ama o kalemle kulaklık girişi çok kötü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-72878BAA5 -- 7 Nisan 2009; 13:03:43 >
  • telefon şarjdayken kulaklık kullanmıyosun demı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: laprace

    cihaz güzele benziyor ama o kalemle kulaklık girişi çok kötü


    Evet kalem olayı gerçekten kötü, telefonun altındakini ilk başta kalem sanmıştım, çektiğimde anten geldi. Gerçi kalemi kullanan olacağını sanmıyorum. Çünkü ekrandaki ikonlar parmakla müdahale edilebilecek kadar büyük, kalem olmadanda sorunsuz kullanılabiliyor.

    Aslında kulaklık girişinin dizaynına fazla kızamıyorum, sonuçta bir telefon diğer markalar gibi elbetteki farklılık yapacaktır. Bir Samsung, motorola v.b. cep telefonlarınında şarj ve kulaklık girişleri aynı yerde... Ama yine de normal bir kulaklık girişi gerçekten hiç fena olmazdı. Televizyon, radyo falan derken insanın beklentileri de yükseliyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: ar-te

    telefon şarjdayken kulaklık kullanmıyosun demı


    Maalesef şarj ve kulaklık girişi aynı yerde olduğundan ikisini aynı anda kullanamıyoruz. Ama düşünüldüğünde diğer marka birçok telefonda aynı... Ama ayrı ayrı olsa, ve kulaklık girişide normal olsaydı hakikaten tadından yenmezdi.




  • kulaklık kalıtesı nası acaba mp3 veya radyo dınlerken ?
  • hocam fotorgraf cekimi nasıl bir iki örnek olarak zuma ile cekilmiş foto koyabilirmisin? ben twix modelini kullanıyorum sesi çok gür çok yüksek fakat kulaklık için aynı seyi söyleyemiyorum.
    acaba twix te yasadıgım şu sorunlar zuma da da var mı?

    resetlenip sim1 veya sim2 için pin kodu sorma
    sim1 veya sim2 gidip tekrar gelme
    bluetooth veri aktarımı yavaş
    rehberde sim1 sim2 ve telefonda kayıtlı bütün numaraları gösteriyor dolayısıyla bir kişinin numarası birden fazla görünüyor
    mp3 playerda sardırma yok
    kamera 2 mp yazıyo ama 1mp bile degil
    mesaj sesi harici secilmiyor


    bu sorunlar var mı zumada?
    ikincisi birde ikinci sim için arama tuşu görmedim yoksa samsung larda oldugu gibi tek tuştan mı 2 sim kontrol ediliyor. birde sim1 ile görüşme yapılıyorken sim2 ye gelen cagrı sim1 bekletilip cevaplanabiliyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihangir151 -- 8 Nisan 2009; 2:14:59 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: j.sparrow
    kulaklık kalıtesı nası acaba mp3 veya radyo dınlerken ?


    Kulaklık kalitesi iyi olmasına rağmen sesini çok fazla açamıyorsunuz, yüksek sesle müzik dinlemeyi sevenler için sonucun hüsran olacağını söyleyebilirim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: cihangir151
    hocam fotorgraf cekimi nasıl bir iki örnek olarak zuma ile cekilmiş foto koyabilirmisin? ben twix modelini kullanıyorum sesi çok gür çok yüksek fakat kulaklık için aynı seyi söyleyemiyorum.
    acaba twix te yasadıgım şu sorunlar zuma da da var mı?

    resetlenip sim1 veya sim2 için pin kodu sorma
    sim1 veya sim2 gidip tekrar gelme
    bluetooth veri aktarımı yavaş
    rehberde sim1 sim2 ve telefonda kayıtlı bütün numaraları gösteriyor dolayısıyla bir kişinin numarası birden fazla görünüyor
    mp3 playerda sardırma yok
    kamera 2 mp yazıyo ama 1mp bile degil
    mesaj sesi harici secilmiyor


    bu sorunlar var mı zumada?
    ikincisi birde ikinci sim için arama tuşu görmedim yoksa samsung larda oldugu gibi tek tuştan mı 2 sim kontrol ediliyor. birde sim1 ile görüşme yapılıyorken sim2 ye gelen cagrı sim1 bekletilip cevaplanabiliyor mu?


    Piranha Zuma ile çekilmiş fotoğraf örnekleri:

     Piranha Zuma İncelemesi


     Piranha Zuma İncelemesi


     Piranha Zuma İncelemesi


    Fotoğrafları saat 03:00 civarlarında ve oda ışığında, 1600*1200 pikselde çektim, foruma koymak için 640*480’e düşürdüm. Zaten karanlık ortam çekimlerinde net fotoğraflar alabileceğimi düşünmüyordum. Doğal ışık ortamlarında, gündüz ve gece çekimleri de yaptığımda buradan fotoğrafları paylaşırım. Bu fotoğrafların tam bir fikir vereceğini zannetmiyorum, çünkü gece ve yapay ışık altında telefonla çekilen fotoğraflarda sonuç almak mümkün değil.

    Kulaklık sesi:

    Diğer arkadaşa da söylediğim gibi maalesef kulaklıktaki ses zayıf kalıyor, telefonun kendi sesi ise çok gür çıkıyor.

    Twix’in sim sorunları Zuma’da da var mı?

    Telefon şimdiye kadar hiç kendi kendine reset çekmedi. Ya da hatlardan herhangi birinin gidip gelmesi gibi bir problem yaşamadım. İki hattı birden sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum.

    İki sim karttaki numaralar ne şekilde gösteriliyor?

    Sim1 ve Sim2’deki numaralar hep birlikte gözüküyor. Twix’te nasıl bilmiyorum, ama bunda Sim1’deki numaralar sarı bir ikonla birlikte gösterilirken, Sim2’deki numaralar yeşil bir ikonla gösteriliyor. Herhangi bir karışıklık yanşaması söz konusu değil.

    Bluetooth:

    Bluetooth özelliklerini nadiren kullanmaktayım, bu yüzden diğer telefonlara kıyasla hızını söyleyemeyeceğim. Fakat PC-Zuma arasında bluetooth kullanarak yaptığım aktarımlarda; 300KB dosyayı 3-5saniye, 700KB dosyayı 10-12saniyede, 3.69MB bir dosyayı da yaklaşık 1dakika 20 saniyede tamamlandı.

    Mesaj sesi ve mp3:

    Maalesef Zuma’da da mesaj sesi harici olarak seçilemiyor, içerisindeki olan tonlardan herhangi birini kullanmak zorundayız.

    Mp3 player ise dediğiniz gibi, ileri geri sarılamıyor. Yok başa sarayım, yok biraz ilerisinde ki güzel melodiyi dinleyeyim diyemiyorsunuz.

    Arama tuşu:

     Piranha Zuma İncelemesi


    İki sim içinde dokunmatik ekranda ayrı ayrı arama butonları mevcut, yukarıdaki fotoğrafta pek belli olmasa da (acele çektiğim için titrettim kusura bakmayın) alt tarafta 1. ve 2. Sim için arama butonları gözükmekte.

    Aynı zamanda numarayı girip telefonun sol tarafındaki arama butonuna bastığınızda yine karşınıza hangi simi kullanarak arama yapacağınız sorgusu çıkıyor.

    Televizyon ve radyosundan küçük kareler:

     Piranha Zuma İncelemesi


     Piranha Zuma İncelemesi


     Piranha Zuma İncelemesi


    Umarım yardımcı olabilmişimdir, atladıklarım varsa affola, gece gece bu kadar oldu.




  • hocam verdiğin detaylı bilgiler için teşekkürler. zuma alacaktım ama piranha üretilerinin bu iş üzerine yeterince önem vermediğini anladım. twix teki eksiklikleri zuma dada görüyorum anlattıgınız kadarıyla. twix modeli çıktıgında tasamına hayran kalmıştım ve hiç düşünmeden almışım. ama sonrasında karsılastıgım basit ama gerekli olan birçok ayrıntının atlandıgını görünce üzülmüştüm. kulklıgın zayıf sesi bluetooth yavaslıgı kamera kalitesi rehberdeki görünen numaraları kaldıramama( sadece sim1 veya sim2 rehberini secmenize ragmen bütün sim1 sim2 tel rehberindeki numaralar görünüyor dolayısıyla her iki hattınızdada kayıtlı olan aynı numaralar kalabalık yapıyor) mp3 playerda sardırma yok vs vs. neyse alan arkadaslar umarım memnun kalırlar hayırlı olsun diyelim tekrar teşekkürler.
  • dostum guzel ınceleme elıne saglık bende tema degıstırebılırmıyız baska kullanma sansımız varmı bılgılendırırsen sevınırım...
  • cok tesskkur ederım guzel bı tanıtımolmus
  • güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık
  • İnceleme için teşekkürler. Ben de almayı düşünüyorum.
  • telefonda ekranı parmak ile ileri geri kaydırma fonksyonu varmı örnek resimlerde menu içlerinde parmakla kullanırken sorun oluyormu dokunmatık hassasiyeti nasıl video inceleme olsa daha iyi fikir sahibi olurduk aslında neyse buda iyi bi inceleme olmus elıne saglık..
  • kardes birde tv'de hareketli goruntulerde takilmalar kasilmalar oluyor mu?
  • biraz para biriktireyim bu telefonu alıcam
  • cihangir151

    Rica ederim.

    Aslında dediğiniz gibi küçük ayrıntılar bile insanın hevesini kırmaya yetiyor. Şahsen benim için oldukça yeterli bu haliyle, telefonda ne arasam var. Fiyat/Performans karşılaştırması yaptığımda çoğu telefonu rahatlıkla geride bırakıyor. Ah bir de o ayrıntılar olsa, herhalde fiyatı daha düşük olmazdı.

    kutlay1

    Teşekkür ederim. Sanırım temadan kastınız ekrandaki menülerin rengi, şekli, vs... Maalesef değiştirilemiyor sanırım, sadece ekran kilitliyken bulunan duvar kağıdı, yada ekran koruyucu falan değiştirilebiliyor.

    ar-te, ardent_boy

    Teşekkür ederim arkadaşlar.

    ilkbilir

    Ufak detaylar dışında canı sıkacak birşey yok, şahsen her ihtiyacımı karşılıyor. Fiyat/Performans oranı oldukça yüksek, kesinlikle tavsiye ediyorum.

    paylasturka

    Maalesef iPhone gibi parmakla ekranı hareket ettirme şansımız yok. Şimdiye kadar kalemini kullanma ihtiyacı hiç hissetmedim, ekran kalibrasyonu yapma gereği dahi duymadım, neye dokunuyorsam o menü açılıyor. Menüler arasında gezinirken hiçbir sorun yaşamıyorum. Hassasiyet konusuna değinecek olursak benim için bir artı bir özellik üfleyince değişen türden değil, dokunma dışında hafiften baskı uygulamak gerekiyor (baskı uygulamak bile denmez), bence bu güzel bir özellik zırt-pırt birşeylerin açılmasını istemem.

    Video inceleme yapmayı çok düşündüm fakat bu konuda deneyimli değilim, neresinden başlayıp, neresini anlatmam gerek iyice bir deneyim kazanmam lazım, eğer hala yapılmamışsa bir video inceleme yaparım.

    turexx

    Şimdiye kadar izlediklerimde herhangi bir takılma yaşamadım. Gayet akıcı ve seri bir şekilde gösteriyor.

    speedman

    Parasının hakkını fazlasıyla veriyor.




  • Dün bende BİMEKS de biraz inceledim dokunmatik ekranı gayet başarılı kamerası ve TV si da o kadar kötü değil şimdide CREA MS2 SmartPhone ve PİRANHA ZUMA arasında kaldım :D
  • daha önce pıranha twıx kullanmıştım
    daha önce yazılan mesajlara baktığımda twıx de bulunan can sıkıcı sorunların zuma dada devam ettiğini görüyorum
    twix de öncelikli sorun video konusundaydı.
    sadece 176x144 piksel videoları oynatabiliyordum
    çeşitli converter prıogramlarla 240x320 p videolar oluşturdum
    ama twix bu videoları görüntülemeyi başaramamıştı
    ayrıca 176x144 piksel de bile tam ekran oynatımda takılmalar oluyordu
    büyük boyutlu fotoları açmama,ayrıca tam ekran foto görüntüleyememe gibi sıkıntılarda mevcuttu.
    müzik konusunda ise ileri-geri sarmanın olmaması ve düşük kulaklık performansı can sıkıcıidi
    ama dış ses son derece güçlü idi bunu belirtmek isterim.
    kameraya gelirsek hiç gelmeyelim değil 2 mp, vga kalitesi bile yok
    en önemli sorunda fotoda parça parça netlik bozuklukları olmasıidi
    video ise korkunç,çekme daha iyi
    artıları yokmuydu vardı elbet
    öncelikle çift hat sorunsuzdu
    pil ömrüde harika idi.
    genel olarak twixden memlun değildim
    zuma ise dış görünüşüyle beni cezbetmişti ama görüyorum ki özellik anlamında ilerleme yok gibi.




  • cumartesi günü vatan bilgisayardan 351 tl ye 5 taksitle aldım.
    telefonun dış görünüşü gerçekten güzel, elinize aldığınızda dandik bir telefon olmadığını anlıyorsunuz.
    öncesinde 2 adet nokia telefonum vardı. malum yeni telefon aldığımız için rehber olayını halletmek gerekiyordu. 300 adet kişinin 1 yada daha fazla numarası vardı. 2adet cep telefon numarası kayıtlı ise sadece ilk kayıtlı olanını alıyor. eski telefonunuzda ev iş tefonu olarak kayıt yapmışsanız hepsini alıyor. sime kaydederek yapmadım çünkü 1 den fazla olan numaraları kişi isimlerinde örnek olarak ahmet1 ahmet2 diye kayıd ediyor o yüzden nokiadan rehberdeki kartvizitleri pc suit programı ile alarak zumanın hafıza kartına rehber adlı klasör oluşturarak yükleyip elle tektek telefondan ekledim. bu biraz zahmetli oluyor.
    birde telefonda duvar kağıdı hiçbir işe yaramıyor çünkü hep menü içinde kalıyor ekran yani tuş kilidine geçtiğinde görebiliyorsunuz duvar kağıdını çok saçma olmuş bence. ana ekranda durmuyor telefon tuş kilidini açınca menü ekranına geçiyor otomatik...
    iki simde bekleme konumundayken aktif olarak açık olup sim1 e arama geldiği andan itibaren sim2 iptal oluyor yani sim2 yi arayanlar ulaşamıyor size. sim1 de konuşma bitince ikiside aktif oluyor. sim2 içinde aynı şeyler geçerlidir..




  • bugun bende media markta biraz kurcaladım dokunmatık cok hassas işini iyi yapıyor 5 dakıka kurcaladım sadece dikkatımı ceken menülerde gezerken her ekrana dokundugunuzda cıkan ses (tuş sesi diyelim )onu kapatamamıs olmam seviye 1 e geliyor ama yinede cok ses cıkartıyor kullanan arkadaslar bu sesi tamamem kapatabılıyorlarmı acaba
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.