Şimdi Ara

Pirelli PRG 4202G ye router ile bağlanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Pirelli modeme router ile bağlanmak ve tüm internet çıkışlarını bu routerdan yapmak istiyorum. Eğer Pirellide WAN ETH i "internet yok" ve gelişmiş seçeneklerden PPPoE yi aktar yapıp, PPPoE yi kendi routerımdan (Netgear WNDR3700) yaparsam, benim router internet IP sini alarak internete bağlanıyor. Pirellide düz modem olarak çalışıyor. Ancak bu durumda Pirellideki telefon portu Pirellide internet olmadığından doğal olarak çalışmıyor. Yani ben SOL un telefon hizmetinden vazgeçersem Pirelliyi düz modem yapıp, router işlemlerini kendi routerımdan istediğim gibi ayarlayabiliyorum.

    Pirellideki telefon portunu açık tutup, kendi routerımı internete çıkıs/giriş noktası olarak kullanma imkanı var mıdır. Sanıyorum bu durumda PPPoE Pirelli tarafından yapılacak. Ama bu durumda Pirelli nin routerının kapatılması ve internet IP sinin LAN daki routerımla paylaşması gerekecek. Bu konuda bilgili arkadaşların desteğini rica ediyorum.

    Teşekkürler.







  • Öncelikle olaya hakimseniz ve pirelli için root kullanıcısı yetkiniz varsa şu şekilde deneyebilirsiniz.

    Elinizdeki routerın wan port Mac adresini Pirellinin WAN Mac adresi ile değiştirin ve routerı pirelliyi kullanmadan SOL e direkt bağlayıp internete bağlanın. Daha sonra pirellinin WAN ethernet bağlantırını dhcp client olarak değiştirin.

    Bu durumda pirelli routerınız üzerinden internete bapğlanacak ve telefon hizmetiniz de çalışmaya devam edecek. Ben NoNoh ile bu şekilde çalıştırabiliyorum.
  • Teşekkür ederim Nacer.

    Network konusuna yeterince hakim olduğumu sanıyorum.

    Söylediğiniz metot gerçekten ilginç. Eve gidince söylediğini deneyeceğim. WAN eth bağlantısının DHCP client olarak değiştirilmesi mümkün mü? Fiberden gelen eth kablo Pirellinin WAN portuna bağlı. Router ise başka bir ethernet kablosu ile Pirelli ye bağlı. Bu durumda içteki LAN IP si internete açılan bir fiziksel bağlantı için kullanılabilir mi? Bunu hiç duymamıştım. Peki, bu durumda PPPoE nerede yapılıyor: Pirelli de mi? Router da mı?
  • Bende kırmızı olan pirelliden var. İnternete bağlanma metodunu pppoe yerine dhcp client olarak ayarlayabildim. Tıpkı standart bir routerda yapılabileceği gibi. Ancak Root yetkim var. Bunun etksi var mı bilmiyorum.



    Elinizdeki router wan portu üzerinden superonlina bağlanıyor. Tıpkı pirelli gibi.
    Pirelliyi de wan portundan diğer routerın lan portlarından birine bağladığınızda pirelli sizin ağınızda bir client oluyor.

    Dikkat etmeniz gereken şey,
    1. Routerın LAN IP si 192.168.2.x ise, pirellinin LAN 192.168.1.x gibi faklı bir subnnette olmalı.
    Pirellinin WAN'ı 1. routerdan 192.168.2.x subnetinde bir IP alacak.



     Pirelli PRG 4202G ye router ile bağlanma




  • Anladım. Temiz bir çözüm. Ancak ben routerda 4 adet megabit ethernet portu olduğu için routerdan LAN çıkışlarını kullanacağım. Pirelli sadece bunlardan birini kullanan client olacak. Daha fazla LAN portu gerekirse o zaman Pirellininkileri (tabiiki farklı bir subnette olmak kaydıyla) kullanırım.

    Umarım benim routerda MAC adres kopyalama vardır. Sanıyorum SOL MAC adres üzerinden veriyor bağlantıyı. Bu da demek oluyor ki SOL un verdiği modem yerine başka modem kullansak farklı MAC adress olduğu için çalışmayacak.

    Çok teşekkür ederim.
  • Hemen hemen tüm routerlarda MAC adres clonlaması vardır. Siz zaten pppoe ayarlarınızı yapmış olduğınızdan mac adresini clonladığınız anda nete çıkabilmeniz gerekiyor.
  • Nacer, çok teşekkür ederim. Aynen dediğin gibi yaptım ve gayet güzel oldu. Hem kendi routerım ilk giriş noktası oldu, hem de Pirelli üzerinden telefonu kullanabiliyorum.

    İki şey dikkatimi çekti. Kendi routerımda MAC adres clonlaması yapmadan da internete bağlanıyor. Diğeri de Pirelli 4202G nin ayarlarını biraz değiştirdin mi Pirelli göçüyor. Hiç bir şeye cevap vermez oluyor. Resetlemekten başka çare kalmıyor. İşletim sistemi biraz kırılgan.
  • Hort oluyor biraz.

    Pirelli konsolunda bütün MAC adresleri gözükürken WAN MAC adresi gözükmüyor ne hikmetse (!). Root yetkisi yok, artık vermiyorlar.

    WAN MAC adresi bulmanın bir yolu var mı ki klonlayıp kendi routerımızdan çıkabilelim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hazar

    Hort oluyor biraz.

    Pirelli konsolunda bütün MAC adresleri gözükürken WAN MAC adresi gözükmüyor ne hikmetse (!). Root yetkisi yok, artık vermiyorlar.

    WAN MAC adresi bulmanın bir yolu var mı ki klonlayıp kendi routerımızdan çıkabilelim?

    Cihazın üzerinde bir etiket yok mu? Orada mac idleri yazıyor olması gerek. 226G de var böyle bir etiket.
    Ayrıca A226G de ethernet switch in mac idsi ile wan ethernet mac id aynı. USB, Bridge ve Wireless mac idlerinin son iki hanesi de mesela a3-a4-a5 gibi takip eder şekilde.

    Hiç yapamazasnız pcnize wireshark kurun. routerınızı wan portundan pc nizin ethernet portuna bağlayıp wireshark ile ethernet portunuzu dinleyin. routerınız pppoe service aramak için istek yaparken wireshark muhtemelen yakalıyacaktır macid sini.




  • Etikette yazan ethernet switchinki, WAN bende farklı çıktı. Wireshark ile buldum, teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.