Şimdi Ara

Pisa sınavı gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eğer Öğretmenleri gerçekten "BAŞTACI" yapmaz iseniz, yani Üniversite sınavlarında öğretmen olmak sıradanlaşır ve önüne gelen öğretmen olursa! Böyle bir sonuç kaçınılmaz olur. Aklı başında olan bir insan Üniversite sınavlarında en yükseğe "ÖĞRETMENLERİ" koyar. Bizim ülke acınılası bir biçimde en dibe öğretmenleri koymuş. Önüne gelenin öğretmen olduğu bir ülke den kimseye bir hayır gelmez.Üniversite sınavların da DOKTOR, MÜHENDİS,HAKİM,SAVCI her ne ise üst statü de olan meslek gruplarını tercih edenler. LÜTFEN ÖĞRETMENLİĞİ TERCİH EDİN.
    Aklım yettiğince açıklamak ihtiyacı hasıl oldu. Kusurum varsa affola.



  • konuyla alakalidir degildir bilmem ama bence ogretmenlik yuksek lisans yapildiktan sonra kazanilmalidir.

    liselerde, orta okullarda hep matematik, fen, fizik, kimya, turkce .... gibi brans dersleri vardir. benim gorusume gore bir fizik ogretmeni(ornek olmasi icin fizik ogretmeni ) fizik alaninda lisans yapmali ve ogretmen olmak icin gereken bilgileri egitim alaninda yuksek lisans yaparak tamamlamalir. ogretmen kendi alanini ustun koru, ezberlenmis sekilde degil de bilincli sekilde aktarmalidir.
  • Nitelikli insanlar "öğretmen" olmalı diye düşünüyorum. Öğretme veya öğretim birikim ister. Öğretmeniniz eksik birikimli ise bu size yansır. Diğer yandan hayat hengamesi içinde anne-babaya (ebeveyn) çok iş düşüyor.

    Sevgi ve saygılarımla,
  • Yaşamın temel amacı nedir bilinmez. Ama ben insanlar için temel gayenin bilgi ve tecrübelerini aktarmak olduğu düşüncesindeyim. LÜTFEN Çocuklarınıza zaman ayırın. Bilgi ve tecrübeleriniz zamanın içinde kaybolup gitmesin. Bu dünya da bir iz bırakın... Aslında bilgi ve tecrübelerinizi tüm insanlıkla paylaşın...
    Sevgi ve saygılarımla,
  • Öğretmenliğin ne olduğunu üniversitede gördüm.İlkokulla lisedeki öğretmenlerim, para için bu mesleği yapan zavallı insanlardı.
  • Sayın Ohol Oula "zavallı insanlardı" şeklindeki betimlemenizi şiddetle kınıyorum. Yazdığım yazıdan dolayı alınan tüm Öğretmenleri tenzih ederim. Amacım mevcut öğretmenleri eleştirmekten çok sistemi eleştirmek ile ilgili idi. Ama aslen söylemek istediğim eğitim aile de başlar ve eğitim kurumlarında devam eder. O kadar kötüyüz ki sormayın gitsin.
    Eğitim ve öğretim farkını bir türlü algılayamam. Hangisi olmalı onu da bilemem. Ama eğitim daha üst bir kavram gibi geliyor bana! Bu vesileyle TDK nın sitesinin daha aktif olması düşüncesindeyim. Neredeyse sıfır hizmet var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 25 Aralık 2016; 2:2:2 >
  • 40 yaş üstü veya hamile ya da yeni çocuğu olmuş öğretmenler kesinlikle normal değiller. Devletten iyi maaşlı bolca tatili olan bir iş mi mühendislik mi ?
  • Ogrencilerin kotu not almasinin sebebi ogretmenleri degil yalnizca.
    O ogrenciyi yetistiren ogretmeni yetistiren fakultedeki hoca da yanlis, o kotu notu alan ogrencinin anne babasini yetistiren hoca da yanlis, onun hocasi da yanlis, o sinav merkezini yoneten adam da yanlis. Bir yanlislar zincirinin sonucu bu.
    Bir kere, sadece ezberleyen kisinin basarili oldugu bir egitim sistemi sacmalar. Muhakeme, düşünme, mukayese etme gibi yetilerin gelişmesi gerekiyor, cocugun neye egilimi varsa ne yapmak hosuna gidiyorsa onu yapmasi gerekiyor.

    - Bizim ulkemizde doktor, muhendis, avukat degilsen ac kalacagin gorusu hakim. Resim yapmayi seven bir kiz , birak guzel sanatlar okumayi , eger Anadolu'daysa Istanbul'a okul okumaya gonderilmeme tehdidi altinda; malum Anadolu'dan Istanbula giderse o**spu olma riski var. ( Kafa boyle )
    - Iyi universitelerin Istanbul, Ankara ve Izmir'de olmasi yanlis. 90 tane universite acmak ovunulecek bir sey degil. 20 tane universiten olsun, hepsi ODTU gibi olsun.
    - Herkes universite okumak zorunda degil. Universiteler, meslek erbabi yetistiren kurumlar degil. Universitenin amaci bilim yapmaktir. Meslek lisesi konsepti de budur aslinda. College ve University farki gibi bir seyden bahsediyorum. Ahmet insaat muhendisi olmak, piyasada calisip para kazanmak, mutahit olmak istiyor. Ahmet'in alacagi egitim, piyasa dinamiklerini de iceren, pratik agirlikli bir egitim olmali. Mehmet, insaat malzemeleri hakkinda bilimsel calismalar yapmak , daha direncli, daha elastik alasimlarla statik calismalar yapmak istiyor. Mehmet'in okuyacagi bolum yine insaat muhendisligi ama daha akademik bir bolum olmali. Bu ayrimin yapilmasi gerekiyor. Yurtdisinda bu ayrim cok guzel var. Bizde 2 senelik uni okuyan ya da meslek lisesi mezunu "basarisiz" gibi algilanir. Halbuki saglikli bir toplumun ve egitim sisteminin ikisine de esit derecede ihtiyaci var. Mehmet de gerekli ama Ahmet de cok gerekli.
    - Yabanci dil ogretimi mevzusu. 10 senede Intermediate seviyede yabanci dil ogretemiyoruz cocuklara. Universite hazirlik siniflari Yes,Hello, How are you? hihihi diye utanarak soran insan dolu. İnsanlar sosyal iletişim kuramıyor, düzgün telafuz edemiyor kelimeleri , hatta telafuzu bırak 20 tane kelime zor biliyor. Nasıl bu kadar kazma İngilizce öğretiyor sistem ben cidden anlamıyorum. Haftada 2 saat ingilizce dersi olsa, ortaokul 1. sınıfta başlasa ( 6. sınıf ) 700 - 800 saat arasi bir sure yapiyor bu Universite basina kadar.
    - Ogretmenlik, sadece meseleyi bilmek ile sinirli degildir. Ogretebilmek, sabirli olmak, cocuklara yaklasim vs gibi konular da cok onemlidir. Gercekten bir matematik ogretmeni, matematik muhendisi kadar matematik bilir, bir de ustune bir suru pedagoji egitimi almasi gerekir. Kimse bunlari Turkiye'deki paraya bilemez. Ogretmen maasi dusuk. Ama bu skorlari alan ogrencileri yetistiren ogretmenleri, cocuklari doven, ezberle egiten, notla tehdit eden ogretmenleri dusunce de bu maas yuksek. Iyi hocalar yok bu, tabi ki var. Ama bir o kadar da kotu hoca var bana gore.
    - Bizde sirf kolay koca bulsun diye "ogretmenlik" okutulan insanlar var. Bizim toplulumuzun cok daha buyuk sorunlari var oncelikli halledilmesi gerekilen. Pisa'ya gelinceye kadar bu bakis acisinin degismesi gerekiyor.
    - Yetenekleri baz alinarak cocuklar egitilmeli, her ogrencinin bilmesi gerektigi kadar Tarih,matematik, vatandaslik, trafik vs egitimi verilmeli; geri kalan mufredat ogrenci yetenegine gore verilmeli. Cocuk imam mı olmak istiyor, öğrensin ortaokulda 200 tane sure. Hiç sorun yok. Sen bilgisayar mühendisi olmak isteyen çocuğa ortaokulda Java öğretebiliyor musun ondan haber ver.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 26 Aralık 2016; 7:40:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sayın Mephalay yazınızdan alıntı yaptım izninizle.

    "Bir kere, sadece ezberleyen kisinin basarili oldugu bir egitim sistemi sacmalar. Muhakeme, düşünme, mukayese etme gibi yetilerin gelişmesi gerekiyor, cocugun neye egilimi varsa ne yapmak hosuna gidiyorsa onu yapmasi gerekiyor. "

    Mükemmel bir tespit.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.