Şimdi Ara

Piyano Albümü kitabını bitiren biri piyanoda hangi seviyededir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sizce Nevhiz Ercan & Gül Çimen - Piyano Albümü kitabını bitirdikten sonra özellikle ABRSM'e göre hangi seviyede oluruz? RCM olarak da söyleyebilirsiniz. Bu ikisi dışındakileri pek iyi bilmiyorum o yüzden özellikle bunları sordum. Kitabı daha bitirmedim ama bitirmekte kararlıyım o yüzden şimdiden teşekkürler sjdbsj

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bahsettiğin kitabı bilmiyorum ama ABRSM'in grade 8'ine baktım. İstanbul Üniversitesi Devlet konservatuvarı ve Mimar Sinan devlet konservatuvarının (ki benim okulumdu) lisans piyano için istediklerinden çok çok daha kolay gözüküyor. Chopin etude bile istememişler. Kitabı bilmediğimi söyledim ama piyano eğitimindeki kitaplar ve müfredat bellidir. Hanon, Czerny, Bach iki sesli envansiyonlar, üç sesli envansiyonlar, beethoven ilk dönem sonatlar şeklinde seviye artarak gider eğitimde. 2-3 kitap birlikte götürülür. Çaldığın parçalardan yola çıkarak seviyeni tahmin edebiliriz sadece. Yada ABRSM'nin seviyelerindeki parçalara benzer seviyedeki eserleri çalıp çalmadığına bakarak.
  • hangi parcalari icerdigini soylerseniz yardimci olabiliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, bu cevabı göz önünde bulunduracağım kesinlikle Ayrıca konservatuvarlar benim seviyem için fazlasıyla uzak diyebilirim, hobi olarak çaldığımı belirtmeyi unutmuşum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bıktım... -- 16 Mayıs 2019; 14:50:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Axwell. kullanıcısına yanıt
    Ben en son Çaykovski - Napoliten Şarkı'yı öğrendim. Kitabın sonlarına doğru da Khatchaturian Andantino ve Etude var, Erkin - Kağnı var, Kabalevski Sonatin ve Rondo - Toccata var vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rahatça 5 kendini zorlarsan 7. chopin etudelere direk daldırma kendini, waltzlar güzel bir başlangıç olabilir. waltzlardan op9dakiler kolay ve güzeldir bir de herkesin bildiği c sharp minor var o da gayet keyifli.
  • Axwell. kullanıcısına yanıt
    Öneriler için çok teşekkürler ama hangi sınava göre 5. seviye olduğunu sorabilir miyim? RCM 5. seviye ABRSM'de aşağı yukarı 3'e denk geliyormuş galiba. Aynı zamanda bir seviyeden diğerine geçerken aşağı yukarı bir yıl geçiyormuş diye biliyorum ama ben de bir yıldır piyano çaldığım için kendimi nerede görmem gerektiği konusunda kafam biraz karışık. Zaten eğer 5. seviye derken ABRSM'i kastettiyseniz bir seviyeyi geçmek için üç ay bile beklememiş olmam gerekiyor. Böyle bir durumda Chopin etüdlere atlamak ölüm gibi olabilirdi :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rcm olarak 5. kendi tecrubelerimden yola cikarak anlatiyim.oncelikle hobi olarak basladim ve hic egitim almadim. butun ogrendiklerim kendi tecrubelerim ve arastirmalarim. kimi zaman cok calisiyorum kimi zaman hic oturmuyorum. yaklasik 10 sene olacak ve halen chopin etudelerde bayagi sorun yasiyorum. ve ben cok ara vererek calistigim icin surekli tekrar ediyorum kendimi. piyanoya 1 ay ara verirsen 6-7 ay geriye atiyor seni. 6 ay verirsen neredeyse en basa kadar geri dusuyosun. cunku kas hafizan ucup gidiyor, nota yerlerini dahi unutuyorsun. buna cok dikkat et. eger egitimini almicaksan, kendi kendine ogreneceksen chopin etudeleri ciddi disiplin istiyor. 1 yil boyunca tempolu devam edersen etudeleri halledersin. ama olay her gun calismak. hangi hocayi dinlediysem ne yapin ne edin o piyanonun basina her gun oturun diyor. sozun ozu ne kadar istekle calisirsan ne kadar ugrasirsan o kadar ilerlersin. chopin etudes diyoruz ama chopinin elleri ortalama bir erkegin ellerinden daha kucuktu unutma :)) hakiki etude dersen liszt'e bak derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Axwell. kullanıcısına yanıt
    Hobi olarak da olsa yine de bir öğretmenden eğitim alıyorum, disiplinli şekilde gidiyorum. Ancak böyle bir durumda bile Chopin'in etüdleri için bir yıl çok kısa bir süreymiş gibi geliyor :D Umarım bir yıl sonra etüdler olmasa bile tüm nocturneleri çalabilecek seviyeye gelirim. Hiç eğitimini almadan sıkıntı yaşayarak bile olsa böyle parçalar çalabilecek seviyeye gelmeniz tebrik edilesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.