Şimdi Ara

Piyasada Asus P6X58D PREMİUM Anakart Neden Yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Asus P6X58D Premium anakart bulamıyorum.Çıkalı bir hayli zaman olan bu anakart neden piyasada yok? Bilen varsa cevaplasın lütfen!!!







  • Arkadaşım verdiğin fiyatların çoğu P6X58D-E modeline ait heralde önemli fark yok ikisinin arasında veya onun yerine bunuda alabilirsin demek istedin. Önerdiklerinin 2 sinde benim istediğim model var ikiside vatan da orda da listede var ama stokta yok. Benim anlamadığım piyasa gigabayt kaynıyor fakat asus un bu modeli yok.Bende daha öncede asus kullanmış ve çevresinde de asus kullanılan ve hiçkimseden bu konuda şikayet duymamış biri olarak gene asus almak istiyorum.Fakat dediğim gibi anlamadığım bir sebepten firmalar getirmiyolar.Nedenini ve ne zaman getireceklerini merak ediyorum açıkçası
  • eksa ile konuştum 10 güne ancak gelir diyorlar. 0216524999 ara istersen.
  • kardeşim sana birşey anlatayım. 3 ay önce sistem upgrade yaparken. rampage 3 extreme mi alsam yoksa maximus 3 extreme mi alsam. rampage 3 extreme hiç bir yer de yok. bir de elimde i7 860 olduğu için maximus ağır basıyor. rampage 3 extreme i beklesem mi beklemesem mi kararsızım. dedim nasılsa elimde i7 860 var şimdilik işlemci masrafı yapmıyım diyip maximus u aldım. ben aldığım zaman vatana sordum ne zaman gelir rampage diye: en geç 2 haftaya kadar stoklarda olur dediler. 3 aydır hala gelecek. ne yazıkki teknolji yönünden mahrumiyet ülkesiyiz. p6x58d premium ile p6x58d-e arasında çok fark yok onu da alabilirsin.




  • Çok haklısın arkadaşım teknoloji yönünden hakkaten mahrumiyet ülkesiyiz ne kendimiz üretebiliyoruz ne de dışarda üretileni dünya ile aynı zamanda ülkemize getirebiliyoruz. 2 anakart arasında çok fark yok demişsin benim gözüme sadece e- sata bağlantısının olmayışı çarptı onun dışında fark var mı?? (Unhappyboy sağol bilgi için 10 gün içinde kadıköy şubesine gidip sorucam durumu)
  • asusun sitesinden baktım her iki modelde de e sata portu ne back panelde ne de internal portlarda görünmüyor. bu anakartlar eski mi yoksa yazma gereğimi hissetmemişler. premiumda 2 tane ethernet port var. E de reset switch yok. bir de premium un kutu içeriği fazla. yani temel teknoljik özellikler tamamen aynı. bir de E modelinde dış saat hızını 100MHz den 500MHz e 1 er MHz lik adımlarla artırabiliyorsun. oc yapanlar bilir bu çok önemli bir özelliktir. oc ta stabiliteyi anlamlı kılar.

    resimlere baktım e sata ikisinde de yok ve 2 tane ps2 port var bu anakartlar eski seri. yenilerde 1 tane oluyor. para varsa rampage 3 extreme i bekle derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Mukteda -- 11 Temmuz 2010; 0:25:50 >
  • Yanlış anlamadıysam incelemelerin birinde e-sata nın premium modelinde kutu içeriğindeki bir aparatla sağlandığını gördüm.Yani anakartın üzerinde e-sata portu yok kutunun içinden çıkan bir aparat takıldığında e-sata portuna kavuşmuş oluyor.
  • evet baktım sonradan varmış öyle birşey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Mukteda -- 11 Temmuz 2010; 20:51:58 >
  • Bugün itibariyle söylüyorum hala piyasada yok.Ne kartmış arkadaş.Newegg sitesinde de müşterinin en çok tercih ettiği ürün ödülünü almış.
  • Üstteki mesajımı tekrarlamak istiyorum:

    premiumda 2 tane ethernet port var. E de reset switch yok. bir de premium un kutu içeriği fazla. yani temel teknoljik özellikler tamamen aynı. bir de E modelinde dış saat hızını 100MHz den 500MHz e 1 er MHz lik adımlarla artırabiliyorsun. oc yapanlar bilir bu çok önemli bir özelliktir. oc ta stabiliteyi anlamlı kılar.

    koyu kısma özellikle dikkatini çekmek istiyorum. ben maximus 3 extreme kullanıyorum benim anakartta da bu özellik var. 4GHz stabil çalışıyor. stabil işlemci ve ram frekanslarını yakalaman açısından küçük adımlar önemlidir. E modelini alsan da çok büyük kaybın olmaz.
  • Hocam çok haklısın ikisi arasında bende çok önemli fark görmüyorum ama e-sata lazım bana E modelini alırsam nasıl hallederim o işi ??
  • illa e sata lazım diye birşey yok. elinde e sata harici mi var? sat kardeşim. usb3 olayı e satayı başlamadan bitirdi. benim anakarta bir kasa bağlantısı olarak var bağlı ve kullanılmıyor. birde anakartta arakada var kullanılmıyor. usb3 taşınabilir diskler ve disk kutulau yakında gelir. eğer e satanın senin için aciliyeti varsa orasını bilemem.
  • e-sata lı diski sattık, bu anakarta yakında çıkacak olan usb3 taşınabilir diski bağladım diyelim. Oyun oynarken takılma,hd film izlerken takılma veya aklına gelen herhangi bir sorun olur mu? Aralarındaki fark ne kadardır e-sata ile usb3 bağlantılarının?
  • Tabloda görülen usb2.0 ve usb3.0 2.0 ın 10 katı aktarım hızına sahip:


     Piyasada Asus P6X58D PREMİUM Anakart Neden Yok?
  • Sağol El Mukteda bu bilgi için yalnız bu hızlar özellikle usb 3.0 ın hızının kağıt üstünde e-sata dan iyi olduğu fakat uygulamalarda e-sata nın hala en iyi olduğunu söyleyen yazılar okudum acaba gerçeklik payı ne kadar bu yazıların bilgin var mı?
  • duydukların gerçek.. usb3,0 e-sata 2.0 ı geçemiyor
  • vallahi dostlarım ben youtube dan bir japonun videosunu izledim süperdi usb3. 1TB lık bir usb3 taşınabilir diskle yapılıyordu test. hatta usb2.0 diskle bile farkediyordu usb2.0 arayüze göre. kusura bakma dostum yanlış bilgilendirdiysem özür dilerim.
  • usb 3.0 ile usb 2,0 arasında çok fark var..yani usb 3.0 yaygınlaşınca gereksiz bişey olmayacak
    ama e-sata yı geçemiyor
    çünkü sata bağlantısı esasında dahili diskler için yapılmış bir arabirim..ve dışardan güç alması gerekiyor..
    usb 3,0 ise asıl hızlı flash diskler piyasaya çıktığında işe yarayacaktır..
    çünkü flash disklerin dışardan güç alma şansı yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.