Şimdi Ara

Piyasadaki En İyi Otomatik Vites (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
412
Cevap
15
Favori
191.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 8zf kesinlinle en iyisi.
    dsg daha hızlı vites geçiriyor olabilir. Ancak gaza bastığınızdaki vites küçültme hızı 8zf de iki kat hızlı... zf de vites küçültmeler, yükseltmeler kadar hızlıyken. dsglerde küçültmeler manuel kadar yavaş ve bazen vuruntu sarsıntı olabiliyor.
    0-30 km konforu tork konvertörü sayesinde zf de (diğer tam otomatiklerde aynı olmayabilir) çok stabil. Aracı sanki motor gücüyle kaldırmıyorda. tork konvertörünün gücüyle kaldırıyor. Buda DSg nin D2 de can çekişirek kalkış yapmasından çok daha kararlı oluyor. (zaten dsg nin kavramasının bitme nedenide bu)
    sonuçda 8zf daha pahalı araçlarda kullanılıyor. Ancak audide de aynı dsg var. Bu anlamda audi bmw kıyasında 8zf için bile bmw tercih edilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • barakuda1 kullanıcısına yanıt
    Tork konvektörlü tam otomatik kullanıyor. O yüzden iyidir sorun çıkarma ihtimali az. Ama dizel ı çift kavrama

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CVT hakikaten çok sorunsuz lakin yakıt tüketimi,dinamiklik vs hiçbir şey yok.Vites geçişi olmadığı için hiç dinamik hissettirmiyor hele birde güçsüz motor varsa...



    DSG,sorunsuz olsa çok daha tercih edilebilir şanzıman tüm şanzımanlardan bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevozgur kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyisi multitronic.

    Tabi en az 1.8 hacimli motorla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işte en iyisi hangisi diye bir arayış içerisinde olmak çok doğru bir yaklaşım tarzı değildir. Hepsinin kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır.
    Hiçbir çift kavramalı şanzıman sistemi vitesi D konumuna atıp, vitesle alakanızı kesebileceğiniz şanzımanlar değildir. Çift kavramalı şanzımanlar yarı otomatik ve vites aralıkları çok kısa olduğu için trafik ve yol durumuna göre manuel müdahalelere ihtiyaç duyarlar. Özellikle uzun süre yokuş yukarı bir trafikteyseniz ve otomatikte çıkıyorsanız, araç çok fazla 1 den 2, 2 den 1, 1 den 2, 2 den 1'e yarım debriyaj yapacağı için ısınıp sizi yolda bırakabilecektir. çünkü 1. vitesleri yok gibidir. Yarım kavrar ve 2'ye geçerler. Bu işi sürekli yaparlarsa ısınırlar. Soğutmak için aracı yarım saat, bir saat beklemeniz gerekecektir. En önemli husus dururken frene tam basılmasıdır. Çünkü frene tam basarsanız kavrama tamamen ayrılır. Eğer frene tam basmıyorsanız geçmiş olsun o şanzıman elinizde kalır. Çift kavramalı şanzımanları kullanmadan önce iyi anlayan ve zayıf yönlerini manuel müdahalelerle düzeltebilen sürücüler uzun yıllar sorunsuzca kullanabiliyorlar ama gördüğüm kadarıyla bu sayı çok çok az ki herkes forumlarda şikayet ediyor.
    Okumak, araştırıp öğrenmekten çok çoğunlukla bilen ya da bildiğini sanan(!) birilerine şu nasıl bu nasıl diye sormayı sevdiğimiz için çoğu kişi aman çift kavrama araç alma bozulursa altından kalkamazsın gibi sebep göstermeden nasihatlar veriyor.
    İstanbul'da şehir içi trafikte araç kullanan ve bu aracı eşi ve çocuğuyla ortak kullanan kişiler bence kesinlikle çift kavrama araç almamalı. Servisler bile şanzıman problemleri için açık açık istanbul trafiği yüzünden oluyor diyorlar.
    Bu sebeple vitesi D'ye atar yoluma bakarım. Gerisi beni ilgilendirmez mantığı çift kavramalı şanzımanlarda patlıyor. Artık bazı satıcı bayiler video çekip paylaşıyorlar. DCT nasıl kullanılır, DSG nasıl kullanılır, EDC nasıl kullanılır vs. Araç alırken eğitimler veriyorlar. Sonra biz size anlattık. Eğitim verdik deyip sorumluluk kabul etmiyorlar.
    Bu konularda bir sürü makale, veri, bilgili ve yıllarca bu şanzımanları sorun yaşamadan kullanmış insanların paylaştığı videolar var. Bunları okuyup, izleyip kullanım hatalarınızı düzeltirseniz sorunsuzca uzun kilometreler çift kavramalı şanzımanları kullanırsınız.
    Hee otomatik değil mi kardeşim. Bir sürü para verdik. Ben trafikte belli hallerde bu aracı manuele alacaksam ne diye otomatik araba aldım. Atarım D'ye gerisine karışmam diyen bir zihniyetteyseniz merak etmeyin o şanzıman eninde sonunda sizi kavrayacaktır. O zaman da yanınca yandım demeyeceksin. Çünkü hata sizin. Ya bu araçları almayacaksınız. Alıyorsanız da düşünce yapınızı değiştireceksiniz. Tekrar söylüyorum. Çift kavrama içeren yarı otomatik şanzımanları kullanmak için bu şanzımanlar hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Az yakıyor diye diye forumlarda insanlara DSG al EDC al DCT al diye tavsiyelerde bulundular ama bu şanzımanları içeren araçları alanlar tam otomatik şanzımanlı araçlarmış gibi kullandılar. Bir araba için herşey yakıttan ibaret değildir. Az yakar az yakar sonra bir sorun çıkarır. Hooop gitti tüm tasarrufun. Nerde kaldı az yakması. Çift kavramalı sanzıman içeren araçlarda insanlar tam da bu olayı yaşadı.
    Örneğin ben dizel manuel aracımı değiştirip otomatik bir araç almayı düşünüyorum. Aracı sürekli kendim kullanacak olsam gidip 1.0 ecoTSI DSG ibiza alacağım. Çünkü bu konuda çok fazla araştırma yaptım ve dezavantajlarını iyi bildiğim için uzun süreler sorunsuzca kullanacağıma inanıyorum.
    Ama araç benden çok eşimde olacağı için İbiza'yı alamıyorum. O yüzden Hyundai i20 1.4 tam otomatik alacağım. Çok yakarsa da yakıtı lpg ile çözeceğim. Aracın Lpg uyumu var. Çift kavramalı şanzımanlar kağıt üzerinde çok başarılı verilere sahipler. Ama iş pratiğe gelince, uzun ömürlü olması ve kağıt üzerindeki bu mükemmel verilere ulaşabilmesi için sizin yardımınıza ihtiyacı var.
    Yani her güzelin bir kötü yanı var.
    Tam otomatik olsun. vitesle işim olmasın dersin çok yakar.
    Çift kavrama olsun dersin. Tam otomatikten 1-1,5 lt az yakar. Pürüzsüz vites geçişi ve performans sunar ama aklın viteste araç kullanırsın.
    Yarı otomatik olsun dersin. O da belli durumlarda kararsız kalır. Vites geçişleri hissedilir.
    Herşeyi bir arada adama vermiyorlar. Mesela ben tam otomatiğe karar verdim ve çok yakmasını göze aldım.
    O yüzden araç alırken iyi analiz yapın ve bütçenize uygun bir araçta nelere ihtiyacınız olduğu ve neler vazgeçebileceğinizi iyi planlayın.




  • atade28 A kullanıcısına yanıt
    hocam eat6, tam otomatikler arasında ekonomi-performans olarak en iyisi budur... deneyin görün, özellikle de benzinlide de.
  • SpnrdJBlck S kullanıcısına yanıt
    Benzinlide nasıldır bilmem ama Focus kiralama saplantımı aşıp meraktan 308 eat6 Hdi kiraladım, 6 gündür kullanıyorum, şanzımanın ilk vites düşüşleri ve çıkışları maalesef fazla sarsıntılı. Ayrıca D'de trafikte beklemede fazla kasıntısı titremesi oluyor, bazen de hiç olmuyor. İyi şanzıman ama çok iyi değil veya bu araçta/yazılımda bir sorun olabilir. Kullandığım Mazda 3 araçtaki 6 ileri otomatik benzeri bir tat bekliyordum, evet konvertörün kitlemesi çok erken, şanzımanın verimli olduğu belli ama çalışma kalitesi ortalama. Totalde hala ZF8 diyorum ben.
  • Mercedes Benz 9G-Tronic gibi şanzımanlar varken hala DSG, hatta EAT6 gibi düşük kaliteli, düşük verimlilikle çalışan ve düşük maliyetli şanzımanlardan bahsetmek bek mantıklı değil
  • en iyi otomatik sanziman yoktur beklentinizi en iyi karsilayan vardir

    sarsintisiz gecis

    yakit tuketimi

    performans

    kronik ariza v.s.

    fiyat



    kisacasi

    sarsintisiz gecis en iyisi cvt malum disli yok ;)

    yakit tuketimi performans en iyisi dsg ( hic sevmem ama kuru kavrama )

    kronik ariza v.s. en iyisi tork konvertorlu zf veya hondanin sirali spor tipi

    fiyat en iyisi robotik (lanet gelsin aman aman )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de hiç şanzımanı olmayan ama otomatik vites olan araçlar vardır. Toyota hibritler, elektrikli otomobiller gibi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    hocam performans/ekonomi ?
  • Yıl olmş 2019 hala B segment sorunsuz bi araç yok. Hepsinde sıkıntı var. Hangisi alınır sizce. Tam otomatik ne tavsiye edersiniz?Bir de bu tam otomatikler sorun çıkarmıyor mu* sorun çıkarırsa masrafları yarı otomatik gibi değil mi;? yarı yolda bırakmıyor mu?
  • Kimse söylememiş ya da ben gözden kaçırdım
    Cvt sorunsuzluk ve konfor bakımından başarılıdır ancak performanı düşürür
    Subaru ise cvt de işi çözmüş hem konforlu hem sorunsuz hem torka dayanıklı performansı etkilemiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cqr52 -- 11 Haziran 2019; 11:25:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noche34

    Yıl olmş 2019 hala B segment sorunsuz bi araç yok. Hepsinde sıkıntı var. Hangisi alınır sizce. Tam otomatik ne tavsiye edersiniz?Bir de bu tam otomatikler sorun çıkarmıyor mu* sorun çıkarırsa masrafları yarı otomatik gibi değil mi;? yarı yolda bırakmıyor mu?
    Yaklaşık bir sene önce yazmışım, otomatik vitesten yana sorun yaşamak istemiyorsanız Toyota'nın hibrit modellerinde şanzıman bulunmaz. Bunu haricinde Japon şanzımanları iyidir; Toyota CVT, Aisin gibi. Aisin şanzımanlarını Peugeot kullanır mesela...
    Tek/çift kavrama denilen mekatronik şanzımanların sorun çıkartma olasılığı yüksektir, buna dikkat edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 11 Haziran 2019; 11:30:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    2. el Yaris baktım ama yokuşlarda falan sıkıntılıymış araç. Kullananlarda olumsuz yorum aldım. Şanzıman iyi ama araç kullanımı pek iyi değilmiş.

    b veya c segment max 80bin tl tavsiyeniz ne olur.

    en düşük 2017 olması lazım ama..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noche34

    Yıl olmş 2019 hala B segment sorunsuz bi araç yok. Hepsinde sıkıntı var. Hangisi alınır sizce. Tam otomatik ne tavsiye edersiniz?Bir de bu tam otomatikler sorun çıkarmıyor mu* sorun çıkarırsa masrafları yarı otomatik gibi değil mi;? yarı yolda bırakmıyor mu?
    O kadar kişi alıyor da sorun mu çıkıyor diyerekten DSG'ye bakıyordunuz. Almadınız sanırım :)

    Ben Gene nacizane tavsiye vereyim; i20 lere yönelin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akustik34 kullanıcısına yanıt
    VW araçları en çok satılan ve tercih edilen bir marka. Bir de kullanıcı hatası diyenler de çok var. Tam emin olamıyorum ki. Eski yorumlar falan görüyorum DSG sıkıntılarıyla ilgili. Ben o gün size de sordum cevap vermediniz. Sizin görüşünüz ve araştırmanız ne yönde? Almadım tabii ki. Zaten şu an araç alınmaz. Araç satışları düşmesine rağmen fiyatlar düşmedi.. Yıl sonuna doğru almayı düşünüyorum

    i20 çok yakıyor 10lt kadar gidiyormuş. O yüzden soğudum ve dizel araç bakıyorum şimcik. Ama çok uygun fiyata ve ucuzz i20 bulursam neden olmasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noche34

    2. el Yaris baktım ama yokuşlarda falan sıkıntılıymış araç. Kullananlarda olumsuz yorum aldım. Şanzıman iyi ama araç kullanımı pek iyi değilmiş.

    b veya c segment max 80bin tl tavsiyeniz ne olur.

    en düşük 2017 olması lazım ama..
    Malum sitede filtreleme yaparsanız mutlaka istediğiniz şekilde bir araç bulursunuz.

    Ben kendi adıma tek/çift kavrama mekatronik şanzımanlardan uzak dururum, bir başkası bu tip şanzımanları tercih edilebilir. Karar elbette sizin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    Her gün bakıyorum ilanlara. Sizin tavsiyeniz nedir
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.