Şimdi Ara

Plak satışları artmaya devam ediyor: Gelirleri CD'yi üçe katladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Plak satışları artmaya devam ediyor: Gelirleri CD'yi üçe katladı
    Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği'nin (RIAA) verilerine göre geçen yıl ABD'de 43 milyon plak satıldı. Bu rakam, 2023'te satılan CD sayısından 6 milyon daha fazla. Geçtiğimiz yıl plak satışları 1987'den bu yana ilk kez CD satışlarını geçmişti. Verilere göre plak satışları 17 yıldır istikrarlı şekilde artıyor.



    Plak gelirleri CD'yi üçe katladı



    Plak fiyatları CD'lere daha yüksek olduğu için plak gelirleri, CD gelirlerini üçe katlamış durumda. Satılan CD sayısı ise bir önceki seneye göre 700 bin azaldı. 



    Plak satışları artmaya devam ediyor: Gelirleri CD'yi üçe katladı



    Gelirlerde aslan payı streaming platformlarının



    Fiziksel medya gelirleriyse tüm müzik gelirlerinin yalnızca %11'ini oluşturuyor. Spotify, Apple Music ve Youtube Music gibi streaming platformaları ABD'de müzik gelirlerinin %84'lük aslan payını oluşturuyor.



    Ayrıca Bkz.Spotify, masaüstü için mini oynatıcı özelliğini kullanıma sundu



    Plak satışlarının CD satışlarını geride bırakmasının sebeplerini anlamak zor değil. Plaklar, müzik tutkunlarına nostaljik hisler yaratmasının dışında, koleksiyon değerinin yüksek yüksek olması, kimi dinleyicilere daha doğal ve otantik gelen sesler sunması nedeniyle son yıllarda popülerlik kazanmış durumda. CD ise birçok kişinin hayatından çıkmış durumda, hatta birçok bilgisayar ve otomobilde CD çalar/sürücü dahi bulunmuyor.



     




    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/3/26/24112369/riaa-2023-music-revenue-streaming-vinyl-cds-physical-media







  • CD alacakların çoğunluğu artık dijitali tercih ediyor olmalı. Plak ise, analog tutkunlarını ayrı tutarsak ,materyalle etkileşime girilebilmesi ve yarattığı ortam ambiyansından ötürü; retro akımlarında ve hipster gençler arasında bir popülerlik kazanmış durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6s -- 27 Mart 2024; 0:37:55 >
  • Hala daha streaming servislerinde olmayan albümler var. CD öyle ya da böyle devam eder.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kullanım arttıkça kitlemasyon da artıyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dijital olan her şeye karşıyım. Mecbur olmadıkça dijitalden uzak durmaya çalışıyorum. Fiziksel olarak cd, dvd, bluray, oyun, film elde tutması çok ayrı. Rafa dizmesi ara ara psikopat gibi hepsinin tozunu alması çok başka bir duygu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pek az şey bana o hışırtılı cızırtılı plak sesinin ızdırabını unutturan digital teknolojinin verdiği hazzı verebilmişti. İlk hi-fi sistemini, CD çalarların çıkmasıyla edinmiştim. Bugün plak satışları CD satışlarının önüne geçmiş ise daha iyi oldukları için değil, streaming pazar payının tamamına yakınının CD pazarından alınmış olmasındandır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çokrenkli -- 27 Mart 2024; 09:53:12 >
  • Şu anda evimde Kenwood deck sistemi kurulu, 3 adet farklı özellikli Sony, Sansui ve Kenwood plakçalar (pikap) var. Plak olarak eski ve yeni basım 500 e yakın plak topladım. 600 civarı eski ve yeni basım CD, 1000 I aşkın kaset var. Kasetçalar da tüm bakımlarını kendim yaptım. Technics ve Kenwood markalar. Full otomatik ve 3 kafalı tek yön kasetçalarlar. Sevdiğim sanatçıların albümlerini alıyorum. Biraz bütçe ve zevk meselesi. Fırsat buldukça da flac uzantılı dosya olarak HDD kerime dijital kayıt yapıyorum. Plağın yerini hiç biri tutmaz. Ama remastered plaklar bile eski basimlarin ses kalitesinde değil. Bunu da Nora plakciliga bildirmiş olalım. Lütfen biraz daha net sese sahip kayıtlara önem verelim. Dinleyiciyi aptal yerin,e koymayın. Ses kalitesini 50 yıllık kulaklar çok basit ayırt edebiliyor.

  • çokrenkli kullanıcısına yanıt
    Plak cızırtısının da ayrı bir çekiciliği var , ayrıca hala en kaliteli ses plak sesi bence. Canlı müzik yapılıyormuş hissi alıyorsun plak ile dinlerken , kendi fikrim tabii ki. Ayrıca hep almak istesem de kiracı olduğumuzdan hep vazgeçmek zorunda kalmıştım.

  • Çok normal bir sonuç zira CD alan insan sayısı çok azaldı. CD alacağıma zaten dijitalde dinlerim diyorlar haklı olarak fakat LP'nin hem dinlerken verdiği ayrı bir keyfi var hem de meraklısı sebepli koleksiyon amaçlı da satın alımı çokça yapılıyor.


    Bir de araştırma kar odaklı bir araştırma olduğu için LP'nin CD'nin kat be kat pahalı olması da bu sonucun ortaya çıkmasına büyük bir etken...

  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    Kayıt analog değilse plağın da bi anlamı olmaz. ayrıca fiziksel sınırlılık yüzünden plaklar dijital kadar kalite sunamaz. İş daha çok nostaljik duygular.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Yeni basılan plakların çoğu dijital alınan kayıtların dac ile analog'a çevrilmesiyle yapılıyor. Yani aslında orijinal plak kayıtları gibi saf analog kayıt değil. Cd den tek farkları iğne hışırtısı. Böyle olunca da aslında hiç bir espirisi yok. Eski kayıtları da çiziksiz ve temiz bulmak hem zor hem de çok pahalıya geliyor. Bence şu an moda olan bu vinyl akımı gerçek odyofiller için sorun yaratmaktan başka bir işe yaramadı.

  • Plak sevsem kullansamda ben daha çok kasetçiyim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.