Şimdi Ara

Plakadaki ceza plaka ile birlikte nakil olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen ay ikinci el bir araba aldım. Satış işlemini gerçekleştimeden 2 kere radara yakalanmışım. Tebligatlar da haliyle eski sahibine gitmiş. Şu anda internet vergi dairesinden sorguladığımda plaka değiştiği halde, araç eski plaka ile benim üzerime görünüyor ama ceza görünmüyor. Yani satış işlenmiş ama plakayı sonradan çıkarttığım için yeni plaka işlenmemiş. Şimdi trafik tescil bilgileri maliyeye ulaşınca, yani plaka güncellenirken üzerindeki cezalar da yeni plakaya geçer mi?

    Neden derseniz şu anda bu plaka ile girip "Beyanlı Trafik Cezası Ödeme" yapabiliyorum. Ancak plaka değişikliği yapılınca bu plaka ile hiç bir araç kaydına ulaşılamayacağı için internetten ödeme yapamayacağım. Tabi yeni plakaya aktarılacaksa yeni plakamla girip öderim.

    Bir de ceza tamamen plakaya mı ait, kişi ile ilgisi yok mu? Yani bu cezanın peşine düşen plakayı mı bulur, yoksa ceza işlenirken kimin üzerine ise onu mu bulur? Satıcıyı mağdur etmek istemiyorum da o açıdan.

    Bilen varsa lütfen yardımcı olabilir mi?







  • Cezalar eski sahibinin borcu olarak kalacaktır.

    Aracı satmadan önce yediğim ceza satışını verdikten sonra da benim üzerimde kalmıştı. Satış yaparken hiçbir borç gözükmemişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.