Şimdi Ara

Plastik Otomobil Maket Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, yeni merak sardım ve aramızdaki bu konuda tecrübeli kişilerden tavsiyeler almak istiyorum. Forumda bunla ilgili birkaç konu gördüm fakat "rehber" tarzında bir konu göremedim. Bu yüzden sizlerden ufak ufak tüyolar almak için böyle bir konu açıyorum.

    Öncelikle en yakın zamanda maket almak istiyorum şu an elimde bir maket yok.

    -Maket satışı yapan bildiğiniz güvenilir siteleri öğrenebilir miyim ? Ben birkaçtane buldum hobbytime, maketistan vs. Nerden almamı önerirsiniz ? (D&R'da fiyatlar daha Uygun galiba)

    -Maket markası olarak en çok revell'ı gördüm ve onla başlamayı düşünüyorum. İçerisinde yapıştırıcı ve boyası olan bir set alarak başlamak istiyorum.

    -Yan keski, zımpara, falçata ve fırça aldım. Bunlar haricinde ihtiyaç duyacağım şeyler var mıdır?

    -Hangi markayı önerirsiniz? Revell, italeri, tamiya en iyileri galiba ?

    -Siz yeni başlayan olarak bana neler önerebilirsiniz. Dediğim gibi ilk tecrübem olucak ve şimdiden çok heyecanlıyım. Muhtemelen yarın da maket siparişini veririm.

    Başlangıç olarak bunu düşünüyorum ama sitede ne yazık ki kutu içeriğiyle ilgili hiçbirşey yazılmamış belki aranızda detaylarını bilen vardır diye linkini de paylaşıyorum:
    http://www.dr.com.tr/Ho...eri/urunno=0000000600038

    Şimdiden teşekkür ederim.







  • Up up up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koraynba kullanıcısına yanıt
    Ben maket yapmaya 9 ay önce başladım 4 adet maket tamamladım belirli aralıklarla. Amatör olarak uğraşıyorum. Zaten başlangıç için gerekli malzemeleri almışsın.
    Marketleri ben D&r dan aldım. Diğer sitelere göre biraz daha ucuz ama her aradığın modeli bulamıyorsun. Revell marka olanlar var onlar gayet uygun ve hatasız geldi bana.
    Boyaları da D&r dan aldım suyla inceltilenkeri tavsiye ederim. Boyası ve fırçaları içinde olan maket setleri de var. Ben 3 tane fırça aldım yine Revell marka kalın orta ve ince olacak şekilde seçtim.
    Yapıştırıcıyı fırçalı olacak şekilde değil iğne uçlu olanlardan tavsiye ederim. Ben fırça gibi ucu olandan aldım ve zaman zaman yapıştırıcı parçalara bulaştı. İğne uçlu yapıştırıcılar daha kullanışlı.
    Zamanla git gide daha iyi işler çıkardım. İlk maket biraz kötü oldu.
    Tamiya markasını da çok öneren var. Tamiya ve Revell tercih edebilirsin. İstanbulda yaşıyorsan bu ürünleri rahatça bulabileceğiniz mağazalar vardır. Küçük bi şehirdeyseniz internetten sipariş vermek durumundasınız.
    Aldığınız maketin sitesinde o modelin boya kodları oluyor. Ordan hangi boyaları almanız gerektiğine bakabilirsiniz. Bende amatörce uğraştığım için burdan bilgi alışverişi ve tavsiyede bulunursak güzel olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.