Şimdi Ara

PlayStation 4.5 iddiaları güçleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
1
Favori
2.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PlayStation 4.5 iddiaları güçleniyor 
    Yeni nesil konsollar Xbox One ve Playstation 4 yaklaşık 3 yıldır piyasada bulunuyor. Çıktıkları dönemde oldukça iddialı olan bu ürünler geçen süre içerisinde beklentileri tam anlamıyla karşılayamadı. Playstation 4 donanım olarak önde olmanın avantajını bir miktar yaşayabilse de hala tüm oyunların 1080P ve 60FPS'de geldiğini söyleyemeyiz.
    Microsoft yetkilileri de geçtiğimiz günlerde bu durumun değişmesi için Xbox One'ın ara bir model ile güncelleneceğini açıkladı. Yeni Xbox One donanım olarak selefinden daha güçlü olsa da büyük ihtimalle aynı oyunlara ve altyapıya sahip olacak. Bu durumda yeni satın alınan oyun güçlü donanımda daha iyi bir performansla oynanırken eski Xbox One'da bazı kırpmalar görebiliriz.
     
     
    Playstation kısmında ise işler biraz daha bulanık. Henüz şirket resmi olarak güncellemeyi doğrulamış değil ancak iddialar git gide güçleniyor. Eurogamer'ın kısa bir süre önce yayınladığı "Playstation 4.5'in gerçek olduğunu biliyoruz. Peki Sony bunu neden yapıyor?" isimli makale de önemli bir kaynak sayılabilir.
     
    Burada güncelleme için en önemli sebeplerden birisi olarak Playstation VR gösteriliyor. İddialar Playstation 4.5 (Resmi adı değil) adıyla anılan yeni konsolun 4K oyunları çalıştırabilecek güçte olacağı yönünde. Donanım konusunda ise tercihin yine AMD'den yana olacağı konuşuluyor. 14 nm FinFet teknolojisiyle üretilen AMD Zen APU birinci tercih konumunda. 4K yükü bu APU'larda yer alacak Polaris GPU mimarisinin sırtında olacak. 
     
    PS 4.5 hamlesini siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Playstation VR'ı ve günümüz konsollarının gücünü göz önüne alırsak bu tarz bir hamleye gerek var mıydı?
     







  • Çıksında alalım. 4k yı pcde oynayabilmek için milyarlar ödüyoruz

  • Gelsin, merakla bekliyoruz. Elimizdeki PS4 çöpe gitmeyecek sonuçta. Hala ayni hızda destek vermeye devam ederlerse neden olmasın.

    Eskiden elimdeki telefonun/cihazın bir ust modeli cikinca keyfimi kacirirdi sonra bunun anlamsız olduguna karar verdim. Sanırım beni buna Xperia Z2 alıştırdı. Her 6 ayda bir üst modeli çıkıp durdu. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 24 Mart 2016; 22:10:50 >
  • 4K da çalışacağını düşünmüyorum. 2K 60FPS tuttursa bile çoğu oyuncu için kafi olacaktır. E3 te foyası çıkar sanırım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Celonfix

    Çıksında alalım. 4k yı pcde oynayabilmek için milyarlar ödüyoruz


    Valla dedikleri kadar güçlü olacaksa Ona da milyarlar veririz merak etme :)

  • 2K vermesi yeter,4k'yı geçiyorum.2K verebilecek donanım olursa o cihazda düşünün abi exc oyunların grafiklerini.Bu kötü denilen donanımda bile bu gözler driveclup,infamous,killzone,the orderlar gördü varsın 2K 60Fps verecek donanımda God of War 4'ü hayal edin. (Edemiyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHO3N1X -- 24 Mart 2016; 22:20:44 >
  • Ps3 piyasada 9 yıl kaldı.

    Değişimin olacaksa sebep olarak bir sebep bulamıyorum.

    Ps4 erken değişicek gibi geliyor. 4K kafamı karıştırıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben en çok tepki olarak mevcut cihazlarını yakacağını söyleyenleri merak ediyorum. Xbox one donanım yükseltmesi haberleri altına yorum yazan arkadaşları takipteyim O



    Omo bo konsol rohono oykoro asdfcsgsvs. Bu arada çok da iplemiyorum arkadaşlar. Bakmayın gevezelik ettiğime. Yakmayın lütfen ps4 leri, bana verin satarım assvssfacz. Şaka şaka siz satın aasfzfaFcs. Şaka şaka kullanın.

  • gg PS

  • 4k 60 fps ? orta ayarlarda bile zor görür 60 fps yi :)

  • 4k 60 fps verir vermesine de o texture ve diğer grafik ayarlarının leş olması gerek.
    Yoksa gtx 980 olacak ki öyle bir konsola zaten para dayanmaz.

  • Bu zen apusu 4k oyun oynatabilecek güçteyse(konsol platformundada olsa) bir sonraki pcmi,mini küp bir şekilde toplayabileceğim gibi.
    Amd gerçekten harika işler çıkartıyo apu konusunda,coil whinesız,sessiz,minik sistemler için biçilmiş kaftan tam bu işlemciler.
  • PlayStation 4.5 iddiaları güçleniyor

    şöyle bir bilgi var.

    -yine amd apusu ve 8 gb ram olucak, daha iyi performans sunacak denmiş.şimdi daha iyi performans sunmasi tamamda ne kadar daha iyi performans sunacak.su anki ps4 apusu 28 nm uretiliyor siz bunu 14-16 nm uretirseniz tum ozellikleri aynı olsada zaten daha iyi performans sunar.bu performans farklılıgı cok ciddi bir fark olmaz kaldı ki bu urunlerin uretim teknigiyle alakali ekstra guc icin yeni bir apu koyulmadigi surece aynı donanım olur.ps3'te cell 90nm'den basladi 32 veya 28 nm'ye kadar indi diye hatirliyorum.bu aynı zamanda slim konsolların yolunu acan olayda oluyor.

    -pcb 1/4 oranında kucultulmus ve sekli değişmiş,katmanlar 2 kısım azaltılmış. (bu direkt akla ps4 slimi getiriyor) ,her nekadar nm dusecek olsada pcb'nin kuculmeside olasi cok guclu 4k oynatacak ps4'u pek mumkun kilmiycak gibi.

    -sistem daha guclu olacak fakat bu guc sistem+media ve vr icin olacak denmis.

    -geliştiriciler bu gucun %100 une erisemeyecekler.

    -ps4 oyunları ps4.5 calisacak denmis aynı diskle.

    -belki ps4.5 oyunlarını daha gelişmiş görebiliriz denmiş.

    -en az 2 buyuk 3. parti geliştirici durumdan haberdar ve makineyi yakında alacaklar.

    -konsolun cıkıs tarihi icin 2016 2. yarı veya 2017

    bana bu bilgiler 4k oynatan ps4.5'tan cok ps4 slim'in habercisi gibi geldi.slimde muhtemelen 4k bluray ve media player destegi olur , birde su vr'in yanında verilen zamazingoyu iceri monte ederler.


    Bu mesaja eklenen görseller:

    PlayStation 4.5 iddiaları güçleniyor




  • Aynı kaynak 2 katı güçlü olacak diyor. 2 kat güçlü ps4 4k oynatacağına kim inanır.PS4 nasıl adam gibi 1080p oynatmıyorsa.Buda 4k diye çıkar 1080p desteği olur ama adam olsunlar ara model olarak çıksın.Bu yıl çıksın ve 2019 gibi gerçek ama çok güçlü konsollar çıksın.

  • 4.5 mu bizden özendiler herhalde 4.5g :)

  • O değil de AMD 4k ekran kartını taşıyabilecek bir işlemci yapsın bana yeterli konsolda mı kullanılacak pc de mi farketmez.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: simbolmina

    Ben en çok tepki olarak mevcut cihazlarını yakacağını söyleyenleri merak ediyorum. Xbox one donanım yükseltmesi haberleri altına yorum yazan arkadaşları takipteyim O



    Omo bo konsol rohono oykoro asdfcsgsvs. Bu arada çok da iplemiyorum arkadaşlar. Bakmayın gevezelik ettiğime. Yakmayın lütfen ps4 leri, bana verin satarım assvssfacz. Şaka şaka siz satın aasfzfaFcs. Şaka şaka kullanın.

    Onlar boş konuşanlar çıkacak zaten neredeyse kesinleşti duyyuruyu yapanlar sağlam yerler bu güne kadar söyledikleri herşey çıkımış yerler asılsız haber değil 4k oynatma 1080p adam gibi ultra grafik aa ve 60 fps oynatsın gene yeter.
  • İsın özü 4.5 ciksın eyvallahta bu suanki Ps4 e oyun vs cikısı durdurulcak mı ? Durdurulmiýcak mi ? Bende buda önemli cunku hic olmadi bi kac sene daha gelecekse oyun sıkıntı yok ama bu konudada net cevap yok .s

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelsin, merakla bekliyoruz. Elimizdeki PS4 çöpe gitmeyecek sonuçta. Hala ayni hızda destek vermeye devam ederlerse neden olmasın.



    Eskiden elimdeki telefonun/cihazın bir ust modeli cikinca keyfimi kacirirdi sonra bunun anlamsız olduguna karar verdim.

  • Ben yine de oyunları 4k oynatabilen bir ps4 geleceğini zannetmiyorum. Gelirse alırmıyım? Almam çünkü 4k tv sahibi değilim :) Büyük ihtimalle bu cihaz 4k video desteği sunan, vr ile verilecek kutunun içerisinde bulunduğu ve oyunları 60 fps oynatabilen bir model olacaktır. Belki de bununla birlikte slim bir model!
    Zaten cihazın 4k oyun oynatabilecek performansa sahip olması demek yeni nesil konsol çıkarması gibi birşey oluyor. Fiyatını hesaba katmıyorum bile.
    60fps takıntısı olan ve ps4 ü yeni alacak kisiler için tercih edilecek bir model olacaktır diye düsünüyorum. Tabiki düşündüğüm gibi olmaz da mevcut ps4 versionunda oyunlar optimizasyon ozurlu bir sekilde çıkarsa o zaman konsol defterini kapatıp pc ye geçiş yapmak çok daha mantıklı olacaktır. Yurt dışında olsaydım pek dert etmezdim fakat ülkemiz için konsol oyunculuğu gerçekten büyük dert.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.