Şimdi Ara

Playstation 4 vs Xbox one Karşılaştırması !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sa değerli okuyucular.Bugün iki dünya devi firmaların konsolları hakkındaki karşılaştırmalarımı ve düşüncemi kullanarak bir konu hazırlamak istedim. Bildiğiniz gibi E3 den sonra konsol savaşları ateşlendi.Bende playstation 4 ve xbox one hakkında ki düşüncelerimi sizinle paylaşmak istedim.Öncelikle çıkış tarihlerinden bahsedeyim.Ps4 13 kasımda Amerika'da, Avrupa'da ve aynı zamanda ülkemizde çıkış yapacak(son haberlere göre ülkemizde gecikme yaşayarak 13 aralıkta çıkacak)-Xbox one ise Avrupa'da ve Amerika'da 27 kasımda çıkış yapacak ve ülkemize ne zaman gelir bilinmiyor(xbox 360'da ülkemize çok geç gelmişti 7 yıl sonra gelmişti).Ps4 Avrupa'da 399$, Amerika'da 399€, Türkiye'de daha bilinmiyor fakat Temmuz ayında Sony yetkilileri Ps4 Türkiye çıkış fiyatı için açıklama yapacaklardı.(Gönül isterdiki Türkiye'de de 399TL olsa :))-Xbox one ise Avrupa'da 499$, Amerika'da 499€ ve Türkiye'de ise ne zaman çıkacağı belirsiz olduğu için açıklama bile yapılmayabilir.(Türkiye'ye gelince öğreniriz ne kadar olduğunu :D)Ps4 eye kamera 59$'dan satışa sunulacak ve kutunun içerisinde olmayacak.(ps4 bu sefer kameraya önem vermiş arkadaşlar izlemek istiyorsanız eye kamerayı işte link:http://www.youtube.com/watch?v=AvpCdtjTrAo )Xbox one zaten vazgeçilmezi olan ve kamera harikası olan kinect 2.0'ı kullanacak, kinect kutunun içerisinde olacak ve kinectsiz xbox one çalışmayacak.İkiside çevrimdışı oyun oynatabilecek fakat Xbox taraftarları Xbox one E3 deki gibi istediklerini ve kısıtlamaların tekrar gelmesini isteyince microsoft yetkilileri kısıtlamaları tekrar eski haline getirebilir.(Fakat pek sanmıyorum xbox onenın eski kısıtlamalara döneceğini.Çünkü kısıtlamalar kaldırıldıktan sonra Xbox one daha çok sipariş aldı).Evet arkadaşlar aslında bu yazıda size çok daha fazla özelliklerden bahsedecektim ama malum hem dersler başlıyor hem de zaten internette bahseden yüzlerce site var ki donanım haberdede ayrıntısına kadar anlatılmış.Açıkcası arkadaşlar ben şunu merak ediyorum ki xbox 360 2005'te çıkış yaptı ve 8 kasım 2012 de Türkiye'de satışa başlandı.Microsoft xbox'ı 7 sene sonra Türkiye'ye getiriyor ki yukarıda da dediğim gibi xbox one ne zaman gelicek belli değil.Ve ülkemizde xbox fanları, sağda solda xboxı savunmalar ...Arkadaşlar lütfen biraz düşünün Playstation 3 2007 de Türkiye'ye geldi ve Playstation 4 büyük ihtimal 13 Aralık'ta gelicek Türkiye'ye.Buna rağmen Sony playstation 4'e çıkacak özel oyunlarını Türkçe olarak çıkartmak istiyor.Anlayın artık arkadaşlar Sony Türkiye'ye önem veriyor.Ama xbox one'nını Türkiye'ye 1-2 sene sonra getiripte Sony Playstation 4'u 1-2 ay gecikmeli getirdikten sonra ülkemizde xboxla ps4 aynı satılırsa sony ne düşünür arkadaşlar.Lütfen arkadaşlar oyun dünyasında biraz Türkçeyi yaygınlaştırmaya çalıştıralım arkadaşlar.Ve son olarakta Xbox taraftarları veya xbox'ı tutan arkadaşlar lütfen konuya mesaj atalım tartışalım bu konuları.
    Unutmayın arkadaşlar! BİZE ÖNEM VERENE BİZDE ÖNEM VERMELİYİZ!







  • Destan yazmışsın sen ya
  • Ps4 Avrupa'da 399$, Amerika'da 399€, #_#
  • :D ama haksız değilmiyim arkadaşlar.Ülkemizde Playstation 4 bir adım önde olmalı ki Bize değer veren büyük ve sayılı(crynet,sony v.b) firmalar anlasın arkadaşlar.Ben şunu isterimki ülkemizde Playstation 4 milyonlar satarken xbox hiç satmasında anlasın Biz nasıl bir gücüz.Ve arkadaşlar Şunu da eklemek isterimki çok önemli bir konu Sony Playstation 1 ve 2 de milyonlar satınca Sony o rehavete kapılarak Playstation 3 ü çıkardı ve Playstatation'un çok üzerinde durmadılar(benim düşünceme göre).Ama dev bir firma olan Sony Microsoft'un Xbox'ı Playstation 3 e rakip olunca Sony bu sefer dersini alarak bir oyun harikası olan Playstation 4'ü çıkardı.(Tabi burda xbox one kötü bir cihaz değil o da çok güzel bir cihaz).
  • turkiyenin pazar olarak bir degeri yokki. gelirlerimiz ortasa herkes oyun nerde ucuzsa ordan aliyor mesela gta5 us psnde 30 lira daha ucuz neden daha fazla vereyim ki 30 lira kolay mi kazaniliyor? sahsen ben senede 1-3 arasi oyun anca aliyorum onuda kardeslikle birisi kesin fifa digeride gta gow ya da exc oyun cikarsa onu aliyorum. cogu kiside boyle yapiyor zaten 1 oyun alsa surekli takas ederek her istedigi oyunu oynar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ADEBISI

    turkiyenin pazar olarak bir degeri yokki. gelirlerimiz ortasa herkes oyun nerde ucuzsa ordan aliyor mesela gta5 us psnde 30 lira daha ucuz neden daha fazla vereyim ki 30 lira kolay mi kazaniliyor? sahsen ben senede 1-3 arasi oyun anca aliyorum onuda kardeslikle birisi kesin fifa digeride gta gow ya da exc oyun cikarsa onu aliyorum. cogu kiside boyle yapiyor zaten 1 oyun alsa surekli takas ederek her istedigi oyunu oynar.

    hocam sen kesinlikle haklısın ben ona birşey demiyorum, Türkiye'de güzel bir oyun parası 150-200 TL arası tabiki de takas , ikinci el v.b şeyler daha ucuza geliyor.Ama benim demek istediğim mesela Playstation 4 Türkiye'de çok fazla satıldıktan sonra Playstation 4 oyun piyasası da kötü durumda olursa bile Sony bizim durumları anlar.Yani Sony bizim takas, ikinci el gibi durumları yaptığımızı anlar.Fakat Sony Playstation'un ülkemizde çok satılıdığını görünce zaten bizi küçümsemez.(Yani arkadaşlar çok satıldığından kastım Xbox alanlar inş. bu yazdıklarımdan sonra playstation 4 alma kararı almışlarsa O bile satışları artıra bilir bir nebze.)İnş. bu yazdıklarımı çok kişi okurda biraz yardımda bulunmuş olurum.




  • Microsoft için önemli olan pazar A.B.D.-Kanada pazarı. Aslında en önemli pazarda burası zaten, en fazla konsol burada satılıyor. Avrupa pazarı ikinci planda, hele ki Türkiye zaten oyun konsolu açısından çok küçük bir pazar. Tükiye küçük bir pazar olmasına rağmen sony'nin Türkçe oyun desteği sevindirici. Ama sony bunu babasının hayırına yapıyormuş gibi düşünmekte gerekmiyor. Ben önümüzdeki nesil PS4 alacağım. Çünkü arkadaşlarım genelde playstation kullanıcısı. Ama gerek microsoft gerekse nintendo her zaman olmalı. Sony tekel olsa fiyat konusunda herkesin cebini yakar. Bu elektronik devlerinin hiç birisi müşteri dostu falan değil kendinizi kandırmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

    Microsoft için önemli olan pazar A.B.D.-Kanada pazarı. Aslında en önemli pazarda burası zaten, en fazla konsol burada satılıyor. Avrupa pazarı ikinci planda, hele ki Türkiye zaten oyun konsolu açısından çok küçük bir pazar. Tükiye küçük bir pazar olmasına rağmen sony'nin Türkçe oyun desteği sevindirici. Ama sony bunu babasının hayırına yapıyormuş gibi düşünmekte gerekmiyor. Ben önümüzdeki nesil PS4 alacağım. Çünkü arkadaşlarım genelde playstation kullanıcısı. Ama gerek microsoft gerekse nintendo her zaman olmalı. Sony tekel olsa fiyat konusunda herkesin cebini yakar. Bu elektronik devlerinin hiç birisi müşteri dostu falan değil kendinizi kandırmayın.

    Arkadaşım çok haklı kunuşuyorsun sana sonuna kadar katılıyorum ama şimdi düşünsenize Playstation 4 ülkemizde milyon satarken xbox one bin satarsa Sony ne düşünür? Ülkemiz oyun konsolu olarak küçük bir yer olarak gözüksede Sony bu ülkede Playstation 4'e önem verildiğini anlar.Belki daha çok Türkçe oyun veya buna benzer şeyler görebiliriz.(eğer Microsoft ülkemize görülebilir bir destek verseydi zaten bu kadar Playstation 4'ü savunmazdım.)Ve rakip firmalara gelince(microsoft, nintendo...)Bu firmalar tabi ki olmalı.Ama ben ülkemizde değilde yurt dışında olsaydım Playstation 4 alacaksam iki kere düşünürdüm, başka konsollarla kıyaslardım v.b(Ama Playstation 4 alırdım heralde çünkü donanım açısındanda diğer firmalara göre iyi gibi gözüküyor).Ama ülkemizde Xbox mı alıcam? Hayatta olmaz çünkü Microsft'un ülkemize verdiği değer ortada.(xbox live Amerika hesabında 100.000 ürün varken Türkiye hesabında 30.000 ürün var ve buna benzer o kadar şeyler var ki çok da yazmaya gerek yok)En azından Sony ülkemize az da olsa çok da olsa destek vermeyi unutmuyor.Nese arkadaşlar çok uzatmadan inş. Türkiye'ye verilen önem artar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.