Şimdi Ara

PlayStation 5 STOK TAKİP ve SOHBET (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
15.535
Cevap
510
Favori
1.399.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SLaYeR KiNG kullanıcısına yanıt
    Şimdi stok konusunda konsol ile PC'yi karşılaştırma muhabbeti yapmak istemiyorum ama öncelikle şunu anlamak gerekir. Konsol üreticileri istese PS5'in içine 3080 ya da 3090 gücünde bir ekran kartı koyabilirdi. O zaman PC için söylenilen işte "her zaman en son grafik kalitesi PC'de mümkün, işte konsollar 4k'da 60fps veremiyor" vs. tarzında ifadelerin acaba bir anlamı kalır mıydı? Konsollar, 500 dolar/euro bandında toplanacak bir PC'nin verebileceğinin üstünde performans verebilmesi, oyunculara mümkün olduğunca tüm oyunları oynatabilmesi ve bunu uzun vadede sağlayabilmesi amacıyla çıkarılmış bir cihaz ki bunu çok da iyi bir şekilde yapıyor. Şimdi bazı PC kullanan arkadaşlar işte grafik karşılaştırmalarında PC daha kaliteli bir grafik sunuyor diye savunuyorlar ancak o grafiği verebilecek bir sistemin ülkemizde ne kadara mal olduğu konusunda bir şey demiyorlar. Parası olan arkadaşlara ben zaten kesinlikle konsolu tavsiye etmiyorum. Hani gidip 3080 ya da 3090'lı sistem alma imkanı varken PS5 alan arkadaş istisnai durumlar haricinde (özel oyunları erkenden oynama ya da dualsense sevgisi vb.) benim gözümde biraz mantık dışı hareket ediyordur. Bu durumda zaten bu kişiler PC yanında genelde PS5'i de alıyorlar.

    Tüm bunların dışında şöyle bir bakınca grafik kalitesi ve performans açısından sadece donanımın değil, cihazda kullanılan yazılımın ve oyun geliştiricilerinin de önemli bir yeri var. Sadece donanımla bitmiyor. Bunu konsol tarafındaki 3. parti oyunlar ile 1. parti oyunlar arasındaki farktan ve konsolların kağıt üzerinde aynı performansta olan PC'den daha iyi performans vermesinden bariz bir şekilde anlayabiliyoruz. Çünkü konsolda sabit bir donanım olduğundan ve yazılımı basit olup oyun amaçlı oluşturulduğundan oyunların optimize edilmesi PC'ye göre çok daha kolay oluyor.

    Son olarak toparlayacak olursak eğer bütçe konusunu ve istisnasi durumları (özel oyunları ya da kişinin özel zevklerini) saymazsak PC kesinlikle konsola göre çok daha üstün konumda. Bu konu bence pek tartışmaya müsait değil zaten ancak mevcut ekonomi,mining ve chip krizi sebebiyle fiyatlara baktığımızda sırf oyun açısından en bütçe dostu ve uzun vadeli cihazın ben açıkçası konsol olduğunu düşünüyorum. Oyun ve kol fiyatları ise düşündüğünüz kadar pahalı değil. Biraz piyasa araştırması yapılarak ve oyunlar ortak alınarak bunlar uyguna getirilebilir. Burada asıl önemli olan oyunları oynayabilmek. PC ya da PS5, birini diğerinden üstün tutmaya falan gerek yok. Zaten herkes kendi maddi ve manevi durumu hangisine yetiyorsa onu alıyor.

    Bu arada konudan saptığım için forumdaki arkadaşlardan özür diliyorum. Bu zaten bu konu hakkındaki son yazımdı. Umarım kırıcı bir laf veya söz etmemişimdir. Mümkün olduğunca kendi kişisel düşüncelerimi tatlı bir dille ifade etmeye çalıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak0308 -- 22 Şubat 2022; 17:1:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Stok yok zaten, muhabbetten çekinmeye gerek yok bence.

  • Sony Ps5 i 2022 ilk çeyreğinde hiç satmadı. Bu da demek oluyor ki çeyrek bitmeden en geç Mart ayinda stokları getirip satış yapacak. Zaten her firmanın ve her ürünün ilk çeyrek satış adedi ve hedefi vardır. İlk çeyrek stoğunu kaçırmayıp ürünü almak lazım. Bunun yolu da teknoloji marketleri sıkı takip etmekten geçiyor. Başka bir seçenek yok. 30 yıl Bile geçse bir Ps5 e 16-17 bin TL vermem. 10 bin TL de vermem. Stok gelmezse almam olur biter.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gelişme olursa paslaşalım arkadaşlar.

    Annem de oynamayı çok seviyor (özellikle otomobil yarışlarını) inşallah 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hediyem bir Playstation 5 olur kendisine :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün ipad almak için bostancı vatan girdim.
    Sırf laf olsun diye arkadaşa ps5 sordum haliyle yok dedi.
    Aşağı yukarı belli mi peki gelişi diye sorunca, “sony bize ocak ayında gelecek bilgisi vermişti ama gelmedi ayrıca bu yıl boyunca da geleceğini düşünmüyorum” diye bir cevap verdi.

    Anlaşılan onlarda bezmişler artık stok sorgusundan ve belirsizliğinden.

    Grubun ismini “umutsuz ps5 bekleyenleri” şeklinde değiştirebiliriz aslında :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zngny -- 22 Şubat 2022; 20:45:27 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bartınoğlu kullanıcısına yanıt
    Bu durum için vestelin servisini aradım öncelikle garantisi bittiği için 65tl servis ücreti olacak denildi tamam dedim sorun yok. Geldiler evelsi gün baktılar tvye kurulum yaptılar önce ps4 bağlandı sorun yok açıldı zaten sorun yoktu ondan yana ps5i bagladigimizda sinyal yok sorunu verdi birkac defa denendi uydudan yayınlara bakıldı ve merkezi aradılar. Merkezden ps5in bilgilerine bakacaklarını 5dakikaya döneceklerini belirttiler. 10dakika sonra telefon geldi ps5 dedi çok yüksek geliyor tv ye başka tv almalarını öneririz tv eski kalıyor dediler. Bu şekilde bilgi aktarıldı. Bu günde Daha eski samsung marka tvde denedim onda akıcı ve sorunsuz anlam veremedim siz yinede tedbirli olun derim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Beyler 15 dk önce Mediamarkt'ta satışa açılmış PS5 ama hemen bitmiş. Ayrıca fiyatı da 9999TL olarak gözükmüş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet ya kıl payı kaçtı hiç beklemiyordum bu saatte yenileyeceklerine hazırlıksız yakalandım. Umarım buradan alan olmuştur

  • Millet bot kurmuş herhalde. Bu kadar hızlı bir şekilde bitmesinin başka bir açıklaması yok. Özellikle bu saatte.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mağazalara da stok girişi olacak diye yorumlanabilir mi acaba. Bi soruşturmak lazım yarın

  • Gece 2 de 3 dakika içinde stok bittiyse dediğiniz gibi bot veya alarm sistemi ile takip edenler var demektir. Umarım kullanmak için alıyorlardır...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sp@wn kullanıcısına yanıt

    Nvidia ekran kartı konusunu incelerseniz, amacın kullanmak olmadığını anlarsınız hocam. :) Konuda sivrilenleri maliye yakında alır. :)

  • iyi güzelde 10000tl fiyat nedir bi ara trendyolda 9600-10000 arası ps5 satıyordu media markt resmi satışını yükseltti.Bence onlarda vatan vs mağazalarda olmayınca fiyatı yüksek tutup ne de olsa ürün satılır deyip 10000 tl den sattı ve nitekim 15 dk da satıldı.Aynı anda tüm mağazalar stok açarsa fiyat 8500 seviyesinde olur mu?Bilemedim.

  • TahsinS68 kullanıcısına yanıt

    Dunde bir videoda daha gordum yeni kutu acilimi yapiyor tvye bagliyor tv vestel ama goruntu gelmiyor 4k vestel tv bunun eski olmasiyla ilgisi yok belliki baska bir problem var sonrasinda monitore bagliyor 1080p monitor onda aciliyor benimde regal oldugu icin bendede sorun olabilir cok can sıkıcı bir durum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, şimdi biz burada konuşup birbirimize haber veriyoruz fakat malesef al satçılarda burayı takip ediyor

  • Arkadaşlar umudunuzu kırmak istemem ama ben arkadaşıma 3 aydan beri sipariş verdim. Kendisi Amerika'da oturuyor . Halen stok Yok diyor

    Yani daha ABD de bile stok sorunu var. Orası doymadan buraya gelmez


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala bu konsolu bekleyenler var mı ya. Ben 1 ay bekledikten sonra unuttum gitti. Konuyu görünce aklıma geldi ps5 diye bir konsolu çıktığı 😄


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shankssan kullanıcısına yanıt
    Evet var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bende ümidimi kesmedim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bartınoğlu kullanıcısına yanıt
    Bendeki vestel tvde çok eski degil 2018 kasım cihazı 4k bir tv sanırım vestel tvlerin anakartından alakali bir problem gibi gözüküyor. Yinede çok saçma can sıkıcı durum elbette. Şu an türkiye şartlarında tvde almak bir hayli lüks halinde. Ps5i 10binden aşagı yok buda ayrı bir sorun. Karşı komşum halen stok kovalıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.