Şimdi Ara

PlayStation 5'te kripto para madenciliği yapılabilir mi? İddialar büyüyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PlayStation 5'te kripto para madenciliği yapılabilir mi? İddialar büyüyor!



    Bitcoin'in getirdiği popülerlik ile birlikte son dönemde kripto paralar ciddi anlamda popülerleşmiş durumda. Yıllardır ekran kartı satıcılarına ve alıcılarına ciddi zorluklar yaşatan kripto para madenciliği ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.



    Ayrıca Bkz.Ekran kartı sıkıntısı 2022'ye kadar sürecek



    Son günlerde Çin'deki çeşitli forumlarda ve bazı tanınan kuruluşlarda yapılan haberlere göre Çin'de bir grup insan, PlayStation 5'i hacklemiş ve kripto para madenciliği için kullanıyor. Söylentilere göre PlayStation 5'i, NBMiner'ı destekleyen ve 99 MH/s güce sahip bir madencilik donanımına çevirmiş durumdalar. Peki bu haberler gerçek mi?



    PS5 Kripto Para Madenciliği Yapabilir mi?



    PlayStation 5'in son dönemde çıkan ekran kartları kadar güçlü olmasa da güçlü bir donanıma sahip olduğu biliniyor. Konsolun içerisinde AMD’nin RDNA 2 mimarisini temel alan özelleştirilmiş bir GPU bulunuyor. TweakTown'ın yaptığı araştırmalara göre AMD’nin RX 6900 XT grafik kartı, madencilikte 60 MH/s gücünün ötesine pek geçemiyor. PlayStation 5 GPU'sunun da RX 6900 XT kadar güçlü olmadığını göz önünde bulundurursak söylendiği gibi konsolun 99 MH/s gücüne ulaşması fazlasıyla zor görünüyor.



    Ancak DualShockers'ın yaptığı habere göre her ne kadar 99 MH/s hız pek gerçekçi olmasa da PlayStation 5'in hacklenerek kripto para madenciliği için kullanılabileceği söyleniyor. Yani ulaştığı güç biraz abartı ancak PlayStation 5 ile bir madencilik yapılabilir. 



    Bu haberin yalnızca DualShockers ve TweakTown'ın araştırmalarına göre hazırlandığını belirtelim. PlayStation 5'in olası madencilik gücü şu an için yalnızca söylentiden ibaret. Yine de böyle bir durum gerçekse grafik kartlarında yaşanan stok sorunu, zaten stok sorunu bir türlü çözülemeyen PlayStation 5'in işlerini daha da sıkıntıya sokabilir.




    Kaynak:https://www.dualshockers.com/ps5-crypto-mining-bitcoin/







  • Bıhtık yav bıhtık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duren -- 2 Mart 2021; 16:34:27 >
  • Teknoloji dünyasının belası oldu bu iş...

  • o zaman yakında ps5 fiyatları 15 20 milyar olur .d

  • nalet olası madenciler anlık :



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liquist -- 2 Mart 2021; 17:38:13 >
  • Kripto paraları sonuna kadar destekliyorum. Ama şu madencilik işi külliyen zarar. Özellikle de çevreye.. Biraz ütopik bir düşünce olacak ama bu konuda tüm devletlerin bir araya gelip madencilik yapanlara caydırıcı cezalar uygulaması gerekiyor bence. Çünkü coin'ler değerlendikçe bu olayın önü alınamaz hale gelecek..

  • Halihazırda Çin zaten kripto para çiftliklerinde hatırı sayılır üretim yapıyor, PS5'e bence çok da gerek yok. Belli ki ABD piyasadan dolarlarını çekene kadar bunların da zengin olmasına ses çıkartmayacak. Tüm fareler dolarlarıyla kapana girdiğinde şalteri indirecek ve Çin'in de elindeki kriptoları da değersizleştirecektir. Eğer yapmaz ise dünyanın en zengin kripto pazarını elinde tutan Çin dünya liderliğini alır.
    https://www.f2pool.com/farms



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 2 Mart 2021; 17:16:32 >
  • yavaş... ps5 illaki hacklenir ama bu kadar da çabuk olacağını sanmam...

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    İyide çin piyasada en çok mining yapan ülke olması onun en çok kripto para tutan ülke olduğunu göstermez ki. Çin de 500k BTC anca vardır kripto paraların yarıdan fazlası ABD de Çin'de zaten bu iş yasak kripto para alabilmek için yerli borsa kullanamıyorlar kişiden kişiye takas sistemi ile alım satım yapıyorlar buda onları uzaklaştırıyor piyasada şu an ABD ve Avrupa hakim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun
  • Sony’nin zararına olur eğer önlem almazsa :)
  • bende tüplü tv var onunla da yapabilir miyiz acaba...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: monacomen

    Halihazırda Çin zaten kripto para çiftliklerinde hatırı sayılır üretim yapıyor, PS5'e bence çok da gerek yok. Belli ki ABD piyasadan dolarlarını çekene kadar bunların da zengin olmasına ses çıkartmayacak. Tüm fareler dolarlarıyla kapana girdiğinde şalteri indirecek ve Çin'in de elindeki kriptoları da değersizleştirecektir. Eğer yapmaz ise dünyanın en zengin kripto pazarını elinde tutan Çin dünya liderliğini alır.
    https://www.f2pool.com/farms

    Çin yıllardır dünyanın en zengin ülkesi zaten. Kriptolar anında yok olsa da dünyanın en zengin ülkesi olmaya devam edecekler.





  • teknoloji icat olduğundan beri böyle zulüm görmedi. Bu işin sonunda kiloyla satıcak miningçiler rigleri. Sabredin 6 ay daha.

  • Kaynakta hata yapılmış. GPU ile BTC madenciliği kar getirmez. ETH madenciliği yapılıyor. 90 MH/s 499$ ile çok iyi bir fiyat. Dua edin bu gerçekleşmesin yoksa PS5 GG.


    Bu arada Koronavirüs bitmediği sürece bu beklenen kripto para çöküşünün olacağını düşünmüyorum, yatırım tavsiye değildir.

  • Umarım doğrudur varya o zaman süper olur

  • sadrag S kullanıcısına yanıt
    Zarar veren her konuyu hallettik bu kaldı, sonuna kadar madencileri destekliyorum. Kendim yapmasam bile

  • Küfredecem. Adamlardan kaçtık konsol alalım dedik onun da içine edecekler. Zaten 7.300 tl lik konsola adamlar 8.500 tl fiyat yazıp kitlemeye çalışıyorlar. Miningciler de dadanırsa vay halimize
  • Ps5'in bu kadar kolay ve kısa sürede hack'lenebileceğini sanmıyorum. Bir de hack'lense bile grafik kartları kadar performans veremez. Bunun hack'yle uğraşana ve buna o parayı verene kadar grafik kartı alınır zaten. Yine ayrıca dünyada PS5 stok sorunu varken ve bundan performans olarak daha güçlü olduğu ve stok durumundan dolayı daha erişilebilir bir konsol olan Xbox Series X varken PS5'i kırmak ve kırmaya çalışmak yine mantıksız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 3 Mart 2021; 3:20:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.