Şimdi Ara

PlayStation 6 ile ilgili yeni dedikodular: Gelişmiş yapay zeka, yol izleme...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PlayStation 6 ile ilgili yeni dedikodular: Gelişmiş yapay zeka, yol izleme...
    PlayStation 6'nın çıkışına daha uzun süre olsa da görünüşe göre Sony, konsol oyunculuğunu değiştirecek bazı şeyler üzerinde çalışıyor. Youtube'daki RedGamingTech  kanalı yeni konsol ile ilgili ilginç bazı bilgiler paylaştı.



    PlayStation 6'nın işlemcisi ve GPU'su henüz belli değil. Sony'nin yeni nesil konsolunu geliştirme aşamasında Microsoft'dan geride olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla yeni XBox daha önce piyasaya sürülebilir.



    Çiplet tasarımı düşünülüyor



    Farklı kaynaklarda edinilen bilgiye göre Sony çiplet tasarımını kullanmayı düşünüyor. Çiplet tasarımı AMD'nin halihazırda bazı işlemcilerinde kullandığı bir teknoloji. Japon firma aynı zamanda işlemcide büyük bir önbellek kullanmayı planlıyor. Bu sayede GDDR7 belleğin gecikme problemine karşı geliştiricilere CPU ve GPU yükleri konusunda yardımcı olması düşünülüyor.



    Yapay zeka ve ışın izleme geliştirmeleri sunacak



    Sony, yeni konsolunda yapay zeka ve ışın izleme konularında geliştirmeler sunacak. Özellikle üretken yapay zeka konusuna odaklanan firma, tek oyunculu oyunlarda bile daha etkileşimli ve sürükleyici deneyim yaratarak çığır açmayı hedefliyor.



    Firma aynı zamanda ışın izleme yeniden üretme teknolojisi üzerinde çalışıyor. Dolayısıyla ışın izleme konusunda da büyük gelişmeler bizi bekliyor. Aynı zamada PS6 oyunlarının yol izleme (path tracing) teknolojisini de yaygın biçimde kullanacağı ifade ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Sony PlayStation 5 Pro özellikleri ortaya çıktı: Büyük yükseltme geliyor



    RedGamingTech aynı zamanda Playstation 5 Pro'dan da söz ediyor. Playstation 5'in duyurulmasından önce araştırma geliştirme çalışmalarının tamamlandığını söylüyor. Büyük bir donanım problemi veya Jim Ryan'ın Mart 2024'de şirketten ayrılmasından sonra yeni başkanın konsolun çıkışını engelleyebileceğini ifade ediyor



    PlayStation 6'nın piyasaya sürülmesine daha çok zaman var. Dedikodulara göre 2027-2028 yılları hedef olarak belirlenmiş durumda. Yeni konsolla ilgili bilgiler ortaya çıktıkça sizlerle paylaşacağız.




    Kaynak:https://wccftech.com/playstation-6-ray-tracing-reconstruction-path-tracing/







  • PS5 Alanlara geçmiş olsun.

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    5 yil sonradi icinmi? 😂😂😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Drummerrrr kullanıcısına yanıt

    Çaktırma şimdiden psikolojik baskı yapıyorum :)

  • daha ps5 pro gelcek demi onu satacaklar.

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Ucuza ikinci elden düşürmek için algı 😀

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RTX 80xx serisi çıktığında artık PS6 çıkar muhtemelen. Haliyle ps5 in şuan zaten 2070-2080 seviyesinde GPU gücü olduğu düşünüldüğünde pc donanımlarının GPU CPU vb gibi bileşenlerin ne hızla geliştiği düşünülürse PS5 alanlar cidden üzgün şuanda. Gerek çıkmayan oyunlar gerek çıkacak oyunların da diğer platformlara çıkacak olması gerek TR için oyun fiyatlarının 1500 seviyesinde olması PS5 için vs yani uzun lafın kısası ps alınmaması için tüm şeyleri söyledim. 20k ya topladığın bir rtx 4060 lı sistem bile PS5 in içinden geçer.

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt

    Daha makineye oyun çıkmadı, makinenin sınırlarını zorlayacak oyun çıkmadı hocam. Daha bunun PS5 Pro'su var. Şu andan itibaren kafadan 7 yıl sayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 2 Aralık 2023; 2:55:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xbox akar .....

  • Dünya PS5 te öyle bir kazık yedi ki oyun olmadıktan sonra yeni konsol almaz..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeye de yapay zeka.. GTA 6 daki npc sokak ortasında osurunca da yapay zeka gerekli onu unutmayalım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uchihaitachi kullanıcısına yanıt

    Oyun bozan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 2 Aralık 2023; 23:2:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS5 Pro söylentileri yetmedi şimdide PS6 ya mı geçtiniz? Hayatınız yalan be!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2026ya kadar zaten bu teknoloji eskiyecek ps6 büyük ihtimalle 2026 sonlarına ya tanıtılır ya çıkar kesin bile değil şimdiden şöyle olacak böyle olacak demek pek doğru değil ozamanın teknolojisi belki çok daha farklı çok daha üst düzeyde olabilir çok düşük düzeyde olabilir belki arm işlemciye geçilip tamamıyla bulut oyunculuğa geçilecek makine tasarlayıp arge yükseltmektense tamamiyle üyelik sistemi üzerinden devam edecekler belkide

  • Optimize özürlü oyunların hali ortada. Steam'in dolara geçmesi de tüy dikti. PC'nin bir avantajı kalmadı.

  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

    PC lerede özürlü işletim sistemi windows işletim sistemi olduğu sürece hiç bir sistem randuman vermez. istersen 500k ver server kasa yap yine. w11 e geçeyim dedim 25 gün dayandım (dünya ortalaması 14 günmüş) geri w10 geçtim.

  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

    PC alınmaması için söylenebilecek şeyler söylense, PC almak için sebep kalmaz. PlayStation 6 ile ilgili yeni dedikodular: Gelişmiş yapay zeka, yol izleme...  RTX 4060'lı sistem kağıt üstünde PS5'i geçiyor da ne oluyor? Yıllar önce PS4'e çıkan TLOU II'nin grafikleri bile hala top notch. Her şey kağıt üstündeki veriler değil. Bırakın artık şu işleri. Daha PS5 için oyun bile çıkmadı. PS5 yıllar boyu en iyi grafikleri sunmaya devam edecektir.


    Sadece oyun amaçlı bir şey satın alınacaksa PC alınmaz, driver'ıydı, yazılımıydı, hatasıydı, güncellemesiydi, sebepsiz sorunlardı vs. vs derken, aptal bir işletim sistemine sahip bir şeyle ben neden kanser olayım oyun oynamak için, bir de üstüne üstlük masa başına bağımlı olacağım o da yetmezmiş gibi konsolun 2-3 katı para dökeceğim. Akıl alır gibi değil.


    Konsollar oyun oynamak için üretilmiştir, nokta.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 4 Aralık 2023; 10:57:23 >




  • NomadCRY kullanıcısına yanıt

    Nasıl ateri oynayan kalmadıysa PS,XBOX vs oynayan da kalmayacak üretimi olmayacak belki de son çıkan nesil oyun konsollarında. Bulut tabanlı oyunlar yaygınlaşacak hatta apple onu da geçip telefondan AAA oyun oynatmaya başladı. Teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki sizin düşünceniz bile yetişemez. 5 sene sonra kimse oyun konsolu almayacak bile tarihin tozlu sayfalarına gömülecek.

  • TheLuBu kullanıcısına yanıt

    Evet win çok sorunlu bir işletim sistemi çünkü 100 dolarlık sistemde de çalışıyor 5 bin dolarlık sistemde de. Burada microsoftun bana kalırsa çok daha özelleştirip ayrı paketler halinde sunması gerek. Misal 100 dolarlık leptop için Win 11 düz baz verisyonu. 1000 dolarlık leptop sistmeler için Win 11 pro, 5 bin dolarlık sistemler full performans ve verim için de Win 11 ultra diye sistem yapıp satsalar her sorun ortadan kalkar. Win başarısız olması biraz da dediğim gibi her donanımı kusursuz çalıştırmaya çalıştığı için kaynaklanıyor. Ayrıştır 3 ayrı model en düşük modele en basitini koy özellikleri kırp ki kasmasın donmasın en yalın halini ver 100 dolarlık leptoplarda sorunsuz çalışsın.

  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

    5 sene sonra konsollar tarihin tozlu sayfalarına mı gömülecek? PlayStation 6 ile ilgili yeni dedikodular: Gelişmiş yapay zeka, yol izleme...  5 yıl sonra görüşelim allah için. Hayatımda daha mantıksız ve saçma bir yorum görmedim şu forumda.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.