Şimdi Ara

Playstation VR inceleme ilk izlenim 'Playstation 4'ün Sanal Gerçeklik atağı'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
2.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

     

    İlk olarak Playstation VR’ın teknik özellikleri ile başlayayım. Her göz için 960x1080 piksel çözünürlükte görütü verebilen 5.7” boyutunda OLED ekrana sahip olan gözlük, 90Hz ve 120Hz tazeleme oranlarını destekliyor. 

     

    Playstation VR inceleme ilk izlenim 'Playstation 4'ün Sanal Gerçeklik atağı' 



    kaskın henüz prototiplerini deneme şansına eriştik fakat son ürüne çok yakın olan prototiplerdeki deneyimimiz esnasında ağırlığı ve ergonomisi ile ilgili bir problem yaşamadık. Kafaya oldukça güzel bir şekilde oturan kask aynı zamanda 3 boyutlu ses desteği de sunuyor ve ekstra kulaklık bağlanarak kullanılıyor.

     

    Playstation VR inceleme ilk izlenim 'Playstation 4'ün Sanal Gerçeklik atağı' 



    Ön yüzünde ve arka band kısmında yer alan ışıklar sayesinde sisteme bağlı olan playstation kamera vasıtasıyla kaskın 3 boyutlu konum hesabı da yapılabiliyor. Kaskın düzgün kullanılabilmesi için playstation kameraya ihtiyacımız var. Kontrolcü olaraksa Move kontrolcülerini veya Playstaton 4 kontrolcüsünü kullanabiliyoruz.



    Bildiğiniz gibi DualShock 4 üzerinde yer alan ledler aynı kaskta olduğu gibi kamera tarafından algılanarak konum bilgisi işlenebiliyor. Kask, en düşük 90 normal şartlarda ise 120 Kare/sn gösterecek şekilde dizayn edilmiş. Sony, yüksek kare/sn gösterim oranları ile kask kullanımından oluşabilecek baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetlerini en aza indirmeyi planlıyor.

     

    Playstation VR inceleme ilk izlenim 'Playstation 4'ün Sanal Gerçeklik atağı' 



    Oculus ve Vive’da 90 kare/sn gösterim oranının yeterli görülmiş olması Sony’nin işi olabildiğince garanti altına almak istediğini gösteriyor.



    Playstation 4’ün donanımı düşünüldüğünde ise 90 ve 120FPS gibi değerlerin abartı olduğu açık. Cihazın gücü özellikle modern oyunlarda kimi zaman Full HD çözünürlük altında ancak 30FPS’e yetebilirken 3 boyutlu görsellik sunulurken nasıl olacak da bu yüksek kare/sn oranları tutturulacak sorusu ilk akla gelen şey oluyor.

     

    Playstation VR inceleme ilk izlenim 'Playstation 4'ün Sanal Gerçeklik atağı' 



    Sony, geliştirdiği bir kare tanımlama ve çoklama teknolojisi ile 30 Kare/sn görüntüleri akıcı 60 kare/sn’e 60 kare/sn görüntüleri de 120 kare/sn’e yükseltebildiğini bu işlem sırasında da GPU’nun çok az yorulduğunu iddia ediyor.



    Sony’nin 3 boyutlu filmlerde de kullandığı aradaki kareleri tahmin etme teknolojisi ne kadar verimli olacak ve oyunlarda görsel kaliteyi etkilemeden başarı sağlayabilecek mi birlikte göreceğiz.



    Elimizdeki gerçekler üzerinden konuşmamız gerekirse Playstatin 4’ün hali hazırdaki donanımı modern oyunları aynı grafik kalitesi ile sanal gerçekliğe aktarma konusunda yetersiz geliyor.

     

    Playstation VR inceleme ilk izlenim 'Playstation 4'ün Sanal Gerçeklik atağı' 



    DriveClub ile yaşadığımız sürüş deneyimi esnasında görseller Playstation 3 seviyesinde dahi değildi. Evet sanal gerçeklik kaskı ve direksiyon birleştiğinde ortaya eşsiz bir deneyim çıkıyor ve ilk denemenin heyecanıyla grafikleri çok da önemsemiyorsunuz fakat deneyime alıştıkça grafiksel detaylardaki eksiklik rahatsız etmeye başlıyorsunuz.



    Geliştiricilere bu durumun nedenlerini sorduğumuzda ise Playstation 4 için geliştirilen ve düz versiyonu bile donanımsal limitler nedeniyle Full HD 30 Kare/sn olan DriveClub’ın kask için 60 Kare/sn’de çalıştırılması gerektiği ve sürekli 60 kare/sn değerinin yakalanabilmesi için de grafiklerden feragat edildiğini cevabını aldık.

     

    Playstation VR inceleme ilk izlenim 'Playstation 4'ün Sanal Gerçeklik atağı' 



    Araçta aynalar dahi yoktu :) Geliştiriciler son sürümde en azından aynalara yer vermeyi ümit ediyorlar.



    Eğer sürmeyeceğim yan koltukta seyahat edeceğim derseniz grafikler biraz daha toparlıyor ama dediğim gibi hala bir Playstation 3 seviyesinde değilken Playstation 4’ün görsel deneyimini beklemek yanlış olur.



    Kaskın Playstation kamera ile ortaklığı oldukça verimli çalışıyor. Derinlik algılama kısmında tekleme veya gecikme hissetmiyorsunuz. Sony’nin aktardığı rakamlara göre tüm süreçteki gecikme 18ms’nin altında.



    Move kontrolcüler bir yerden sonra sanki bir uzvunuşmuşçasına rahat bir kontrol sağlıyor. Oyun içinde sahnenin gereksinimlerine göre kimi zaman bir silah kimi zamanda eşyaları tutabildiğinizi ellere dönüşen kontrolcüler hızlı tepki veriyor ve tetik tuşları ile kontrol oldukça rahat.

     

    Playstation VR inceleme ilk izlenim 'Playstation 4'ün Sanal Gerçeklik atağı' 



    Özellikle London Heist olarak isimlendirilen demoda çekmeceleri açmak, silahı kavramak ve biten şarjörleri masadan, çantadan alıp silaha takmak için işlemleri oradaymışçasına rahat yapabiliyorsunuz.



    Kask bir kablo yardımıyla sisteme bağlanıyor, kamera da yine kablo ile sisteme bağlı. Sanal gerçeklik için sadece kontrolcüler kablosuz iletişim sağlıyorlar.



    Bu da alacağınız her ek kontrolcü için ekstra şarj ihtiyacı doğruyor ki sanal gerçeklik tutkunlarının bir tane de toplu şarj istasyonu edinmelerinde fayda var. Zira sanal gerçeklik oyunlarında kaskın kablosu bir şekilde idare ediliyor ama şarjı biten kontrolcünüze takacağınız usb kablo problem yaratacaklardır.



    Sony, Paris oyun haftasında hali hazırda oynadığımız oyunlar yanında 200 den fazla geliştiricinin sanal gerçeklik kaskı için içerik geliştirdiğini duyurdu.



    Bu önemli zira sanal gerçeklik kaskı konsolun hali hazırdaki gücü düşünüldüğünde kendine özel içeriklerde daha iyi bir deneyim sağlayacak gibi duruyor.



    GT Sport ise grafiksel olarak neler sunacak merakla bekliyoruz. DriveClub kask düşünülerek geliştirilen bir oyun olmadığı için grafiksel kayıplar oldukça can sıkıcı seviyede olabiliyor fakat kask için sıfırdan tasarlanan bir motor bir nebze de olsa durumu toparlayabilir.



    450 dolar seviyesinde bir fiyatlandırma ile 2016 ilk çeyrekte raflardaki yerini alması planlanan kaskın, 100$ kamera 100$ da Move seti eklendiğinde kullanıya en az 650 dolarlık bir maliyeti olacak gibi duruyor.



    Plasytation’ın belki de en güçlü hamlesi olacak Playstation VR, konsolun gücü ile ilgili soru işaretleri eşliğinde kısa bir süre sonra raflardaki yerini alacak. Kim bilir belki de kask ile birlikte sanal gerçeklik oyunlarına özel daha gelişmiş bir Playstation 4 hamlesi de görebiliriz.



    Şimdilik tek yapabileceğimiz ise bekleyip görmek. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz? Playstation VR’a sahip olmayı planlıyor musunuz?








  • Büyük ihtimalle bu kask 2016 sonbaharda piyasaya çıkacak. Ocakta çıkması imkansız görünüyor. Ayrıca güçlendirilmiş yeni bir Amd APU ya sahip bir ps4 modeli gelecek gibi görünüyor.
    Zen mimarili apu gelecek deniliyor yurtdışı forumlarda bakalım neler olacak göreceğiz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 450 dolar ve kamera ve move kattığımız da 650 usd ederse türkiyede sayılı insan alır.....
  • VR tutmayacak.

  • Beklediğimden çok daha pahalı, ben 450 dolarlık fiyata kamera-move dahil zannediyordum. Pek akıl karı değil PS4'de VR, hem kalite düşük hem aşırı pahalı bir deneyim üstelik sayılı çıkacak oyunda cabası :P

    Bakalım Oculus-HTV Vive fiyatları nasıl olacak :/ konsolu-tableti elimde ne varsa satıp alasım var bir tane :)

  • 650 dolar aşırı gereksiz ve pahalı. Şu anki kurdan 1823 lira yapıyor, vergilerle beraber 2200 civarına alırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme için çok erken, bu arada ps camera 40 dolarlık bir fiyattan satılıyor ps move'un tanesi ise 30 dolar gibi bir fiyat. Kesinlikle ucuz bir bundle yaparlar. Adam akılllı oyun çıkınca grafiklerinde sorun olacağını sanmıyorum. Kaskıda 400 civarında bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 2 Kasım 2015; 19:16:59 >
  • 650 dolardan hic alinmaz valla

  • Önsiparişle alacağım, merakla bekliyorum.

    Bu arada ps4 camera 100 dolar degil normalde 60 dolardı fakat suan amazonda 39 dolar.

    http://www.amazon.com/PlayStation-4-Camera/dp/B00BGAA3S2

    Move kontroller de 27 dolara dusmus.

    http://www.amazon.com/Playstation-Move-Motion-Controller-3/dp/B002I0J51U



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 2 Kasım 2015; 19:44:34 >




  • bu fiyatla cok satamaz acikcasi bana fiyat pek inandirici gelmedi heralde sizin tahminininz degildir duyumdur diye tahmin ediyorum.konsol fiyatında olacagini soylemislerdi konsol 350 dolar su an, ben konsolun fiyatını gecececigini inanmiyorum.move ve kamerayla birlikte belki 450 dolar olur.650 dolarlar gercekci degil.iki move + camrea su an 95 dolara zaten amazonda.siz 200 dolar eklemissiniz.
    kendi fiyat tahminim kask 300 dolar + movelar ve kamerayla birlikte 400 dolar olur. +50 dolar oynayabilir belki.

  • İnceleme için teşekkürler.
    Htc nin de dediği gibi daha zamanı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah var VR den çok, gücü artırılmış ps4 ü merak ediyorum

  • etkili bir vr deneyimi için ps4'ün daha da güçlendirilmesi gerek. bence ps5 ile vr on numara beş yıldız olur. hatta pc oyunculuğuna da darbe vurur.

  • Güçlü bir ps4 değilde,Ps4 e takilacak güç kaynağı gibi birşey gelecekmiş yükü o karşılayacak. Ama ucuz bişey olmaz tahminim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Danny Santos

    Güçlü bir ps4 değilde,Ps4 e takilacak güç kaynağı gibi birşey gelecekmiş yükü o karşılayacak. Ama ucuz bişey olmaz tahminim.

    Bende bahsettiğin gibi duyumlar aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Playstation VR duyurulduğundan beri düşündüğüm 60 FPS nasıl yakalanacağıydı ki sanal gerçeklik için minumum 60 FPS öneriyorlar. DriveClub da grafiklerin geriye gitmesi ve haberin belirttiğine göre PS3 kalitesinde bile olmaması beni üzdü. Belki ilk aldığımız zaman bizi etkileyecektir ama sonra oldukça göze batacaktır hele PC için yapılan teknoloji demolarını ve Assetto Corsa gibi oyunların %100 Rift desteklediğini düşününce. Umarım DriveClub VR için tasarlanmadığı için bu durum olmuştur ve VR düşünürülek tasarlanan oyunlar daha iyi görsellik sunar en azından yeni GT kısılmış bir oyun olmasın VR modu ayrı olsun da adam gibi GT oyunu görelim.
  • Playstation VR'yi almak istiyorum ama yeterli sayıda oyunun çıkmamasından korkuyorum sizce mod gibi bir şeyler yapilip pc de çalışabilirmi ?

  • Şaka maka adamlar ps4'ün güçlendirilmesi gerektiğini kabul ettirmiş görünüyor.

    Güzel bir sistem, umarım tutar ve makul sürede fiyatı düşer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz daha geliştirilirse ps4 ile beraber, alabilirim zevli birşeye benziyor.

  • Fiyat pahalı. Merak ettiğim, gerçek anlamda tamamlanınca oyunlar daha eğlenceli olacak belli. Olmazda hadi oldu diyelim ve güçlendirilmiş bir ps4 çıkardılar. 2000tl kamerası, move seti, VR.. E birde yeni konsol var. O da tahminen 2000tl civarında olur. Oldu mu 4000tl.. Ben cadılar bayramı indiriminden + enpara + plus indirimi kombosu yapan adamım bana gelmez :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris707 -- 2 Kasım 2015; 23:34:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.