Şimdi Ara

plazma ekranındaki ısınma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
13.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 50vt 30 lara gönlüm kaymıyor değil.tek kafamı kurcalayan mağazalarda plazma ekranına dokundugumda ledlerde olmadığı kadar ısınma var.bu ısınma risk olur mu ilerde?yazın malum havalar sıcak bizde tv gunun 12 saati açık kalır.



  • Isınma kesin sorun olur. Bu yüzden plazmalar uzun süre çalışmamalıdır. Sadece ısınma değil, şebeke voltajı da sorun yaşatır.
  • plasma uzun süre açık kalınca yanmaya mı başlıyor?
  • Mesajlar acayip içerikli ve bilgi dolu. Çok faydalaniyoruz.

    Yok hocam bir sorun olmaz. Üzerinde bulunan ısı cikislarinin üzerini ortmeyin sadece.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamay_aytam

    Mesajlar acayip içerikli ve bilgi dolu. Çok faydalaniyoruz.

    Yok hocam bir sorun olmaz. Üzerinde bulunan ısı cikislarinin üzerini ortmeyin sadece.

    Evet evet. Çok faydalanıyoruz! Hiç birşey olmaz biz Türk' üz. Malımız da türk malı. Bize de malımıza da birşey olmaz! Buna guide diyor bu ecnebiler!

    http://www.practical-home-theater-guide.com/plasma-TV-unit.html

    Keep it Cool!

    Plasma TV units can generate a lot of heat. Therefore, it is important that you always keep the unit properly ventilated to ensure your plasma TV remains within its correct operating temperature.

    It is important to realize here that the aging rate of electronic components is also dependent on the operating temperature. This means that a higher operating temperature increases the aging rate and therefore reduces the lifetime of the electronic components inside a plasma TV unit.

    Particular care should be taken here when you mount a plasma TV unit in an enclosed space—like when you mount the unit flush with the wall. Leave enough clear space around the unit to let it breathe. If your mounting option does not include enough clear space around the unit to let enough air to circulate, it is recommended to use small PC-type cooling fans to help circulate enough fresh air to maintain the correct temperature.




  • Heh işte ben de bunu diyorum. Hocam oradan buradan okuduğunuz bilgileri neden kendi tecrübeniz gibi yazıyorsunuz. Bu kadarla bırakmayın . Çok yakar abü bunnar da deyin. Tüyünüzü dikin.
  • min 12 saat açık kalacak tv.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamay_aytam

    Heh işte ben de bunu diyorum. Hocam oradan buradan okuduğunuz bilgileri neden kendi tecrübeniz gibi yazıyorsunuz. Bu kadarla bırakmayın . Çok yakar abü bunnar da deyin. Tüyünüzü dikin.

    Çünkü 2 ay önce plazma TV' im bu sebepten yandı da ondan. İsterseniz onun da detayını vereyim. İster misiniz? Buffer' ın, board' un durumundan da bahsedeyim mi? Ezbere mesaj yazıyorsunuz. Bu kadar kolay mı oldu bu işler?

    Kendi tecrübem olmadığı kanısına nerden vardınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BD91AF42D -- 29 Eylül 2012; 16:43:33 >
  • Ben de tam üç senedir 3 adet plazma kullanıyorum. Bir tanesi sürekli açık. Herhangi bir problem yaşamıyorum. Samsung olan ince bir çerçeveye sahip olduğu ısı transferinde panasonic kadar başarılı değil o biraz daha fazla ısınıyor. Sıcaklık ile ilgili tek olay bu. Elektronik ürünlerde arızalar oluşabilir. Bunu genele yayıp bunların durumu budur demek ne kadar doğru. O verdiğiniz ingilizce örnekten hareketle pilastik torbayı kafasına geçirip olen redneck amerikalılar için yemeyin yutmayın kafanıza geçirip dolaşmayın da yazıyorlar. Normal bir ev kullanımında eğer plasmayı duvara gömmez nefes almasına müsait bir alana koyar veya monte ederseniz sorun olma ihtimali kalmaz. Gördüğünüz gibi ezbere yazmıyorum. Korku vermeyin millete. Bir de konu yaptığınız tv panasonic in en çok satan modellerinden biri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamay_aytam

    Ben de tam üç senedir 3 adet plazma kullanıyorum. Bir tanesi sürekli açık. Herhangi bir problem yaşamıyorum. Samsung olan ince bir çerçeveye sahip olduğu ısı transferinde panasonic kadar başarılı değil o biraz daha fazla ısınıyor. Sıcaklık ile ilgili tek olay bu. Elektronik ürünlerde arızalar oluşabilir. Bunu genele yayıp bunların durumu budur demek ne kadar doğru. O verdiğiniz ingilizce örnekten hareketle pilastik torbayı kafasına geçirip olen redneck amerikalılar için yemeyin yutmayın kafanıza geçirip dolaşmayın da yazıyorlar. Normal bir ev kullanımında eğer plasmayı duvara gömmez nefes almasına müsait bir alana koyar veya monte ederseniz sorun olma ihtimali kalmaz. Gördüğünüz gibi ezbere yazmıyorum. Korku vermeyin millete. Bir de konu yaptığınız tv panasonic in en çok satan modellerinden biri.

    Ben kendi deneyimimi yazdım, yetmedi yabancı siteyi de referans verdim.

    Siz de kendi deneyiminizi yazdınız. Benim amacım kimseye korku vermek değil, yardımcı olmak. Kimseye korku vermek gibi komik bir amacım yok. Ama sizin amacınızın farklı olduğu yazdıklarınızdan gayet net anlaşılıyor.

    Benim açımdan konu kapanmıştır. Sizi blokladım bu nedenle artık mesajlarınızı göremeyeceğim. Sizin de aynısını yapmanız isabet olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BD91AF42D -- 29 Eylül 2012; 17:36:30 >




  • Emriniz olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 3 aydır pana 42 st. 33 kullanıyorum.çok memnunum..faturada 6-7 lira farketti.ama artık 2 tv çalışıyor..ısınma falan laf..tek sıkıntım neden 46 değilde 42 aldım..hatta 50 değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adrianvalentino

    50vt 30 lara gönlüm kaymıyor değil.tek kafamı kurcalayan mağazalarda plazma ekranına dokundugumda ledlerde olmadığı kadar ısınma var.bu ısınma risk olur mu ilerde?yazın malum havalar sıcak bizde tv gunun 12 saati açık kalır.

    Plasma ekrana dokunduğunuzda fazla ısınma olayaını merak ettim, mağazada 8 saat açık kalan bir ürün ısınması gayet normaldir !

    Ezbere yazmıyorum, bu ısınma olayı Lcd panellerde aynı şekildedir hatta ısı sveiyeyi Plasmalara göre daha yüksek seviyelere çıkar led içinde geçerli !

    Gün içinde 12 saat açık kalan tv demişsiniz, Lcd alsanız yaz günlerinde plasmadan daha çok ısı yayacaktır, bulunduğu ortama göre !

    Ben plasmayı açık tuttum yandı diyenler var, defalarca frumda detay verdim, bu paneli yakma problerine sebeb olan detayları yazdım, halen panel kötüydü yandı demem iananın tamamen yanlış bilgilendirmedir !

    Şunu net olarak tekrar yazıyorum !

    1. Plasma-Lcd-Led kötü topraklması olan prizlerde, kötü topraklamasız, fiş vs, çoklu bağlantılarda, panelinizi yakmamışsanız şanlısınız diyorum ''Paneli halen yakmadıysanız şanslısınız'' tekrar yazdım ne demek istediğim anlaışmamıştır diye !

    Bu tür Panellerde, ısınma en üst seviyede olur, hatta lcd ve led paneliniz mini bir ısı fanına dönüşebilir, yayılan sıcaklık 30 cmden size çarpar, ılık demem lazım, kast ettiğim rahatsız edici ısı değil tuaf ılık olması, yüzünüze çarpar !

    Sizin şüphenize dönelim !

    Paneli almadan, fişin takılacağı prizi değiştirin %100 taopraklması garantili bir fişle topralama seviyeni ölçtürün değiştirin !

    Panelle beraber, Dvd-Blu-Ray-MediaPalyer,hd recivar kullacaksanız, Garantili test edilmiş belgesi olan, otomatik sigorta özelliğini barındıran, çoklu ve voltaj bloklamsı olan priz almalsınız !

    HD reciver üzerinden paneli bağladığınız hdmi kablo yada diğer kablolar önemli, bunlardan önce prinizi değişltiriken, hd reciver ve diğer cihazların ölçümünü yaptırın, her hangi bir akım varsa, bu panele yüklenecektir, buna dikkat edin !

    Bu saydıklarım var ise, panel 24 saat açık kalsa korkmayın, ısınma seviyesi en minimum düzeyde sabit kalacaktır !

    Paneli yakmak kolaydır, Türkiyede bu olay en fazla panel bağlanan cihazlar üzerinden gerçekleşir, bir hd reciver ile paneli gayet kolay yakarsınız, hd reciver kaynaklı olduğuda aklınızdan bile geçmez, ama suçlusu gözünüzün önünde problem yokmuş gibi çalışmasına devam eder ama paneli çoktan öldürmüş olur !

    Detaylar çok, kafanıza takılan şeyler, kulaktan duyma bilgilerle lütfen ciddiye almayın !




  • verdigin bilgiler için çok tşkr.voltaj bloklayan prizim var.birkaç uzman gorusu daha alırsam sorun cözülecek...neticede benim gibi tereddutte kalanlar da olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adrianvalentino

    verdigin bilgiler için çok tşkr.voltaj bloklayan prizim var.birkaç uzman gorusu daha alırsam sorun cözülecek...neticede benim gibi tereddutte kalanlar da olabilir.

    Uzman görüşüyle alakalı değil :) ben resmi test sonuçlarını yazdım, aksini iddia edende sizi yanıltır, logo izi bundan 10 senesine dayanan ilkel plasmalara aittir, şuanki plasmalarda ise logo izi hataları lcd ve ledlerde olauşabilecek yanlış kullanım arızaları ile aynı seviyededir !

    Panelleri Oyun modunda izlerseniz (bu logo izi korkusu yaşanlar için) panele istesenizde logo izini yapamassınız, olay bu kadarda nettir !

    Panel otomatik olarak, kullanıcıdan gelecek hasara karşı kendini kilitler, resim format değişimlerine geçmenize izin vermez, panel bu modda otomatik olarak film,dvd-televizyon kanallarına ait logoların sabitlenmesini öneler ve devamlı gözle göremeceğiniz şeikle panelde pixseller kapanıp açılırlar bu devamlı aynı periyod içerisinde panel açıken tekrarlanır !

    Kısaca, yukarda hatalı detayları bildikten sora, keyifle uzun seneler kullanırsınız !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: andy1

    quote:

    Orijinalden alıntı: adrianvalentino

    verdigin bilgiler için çok tşkr.voltaj bloklayan prizim var.birkaç uzman gorusu daha alırsam sorun cözülecek...neticede benim gibi tereddutte kalanlar da olabilir.

    Uzman görüşüyle alakalı değil :) ben resmi test sonuçlarını yazdım, aksini iddia edende sizi yanıltır, logo izi bundan 10 senesine dayanan ilkel plasmalara aittir, şuanki plasmalarda ise logo izi hataları lcd ve ledlerde olauşabilecek yanlış kullanım arızaları ile aynı seviyededir !

    Panelleri Oyun modunda izlerseniz (bu logo izi korkusu yaşanlar için) panele istesenizde logo izini yapamassınız, olay bu kadarda nettir !

    Panel otomatik olarak, kullanıcıdan gelecek hasara karşı kendini kilitler, resim format değişimlerine geçmenize izin vermez, panel bu modda otomatik olarak film,dvd-televizyon kanallarına ait logoların sabitlenmesini öneler ve devamlı gözle göremeceğiniz şeikle panelde pixseller kapanıp açılırlar bu devamlı aynı periyod içerisinde panel açıken tekrarlanır !

    Kısaca, yukarda hatalı detayları bildikten sora, keyifle uzun seneler kullanırsınız !

    Bilgileriniz ışığında bizi aydınlattığınız için çok teşekkürler hocam. Ben de 42gt50 kullanıcısı olarak plazmacı oldum :) Bilgilerinize sık sık ihtiyaç duyacağız.
    Saygılar üstad..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-BD91AF42D

    Isınma kesin sorun olur. Bu yüzden plazmalar uzun süre çalışmamalıdır. Sadece ısınma değil, şebeke voltajı da sorun yaşatır.
    lol

    vt30 var geçen sene yazın 3 saat açık bıraktım böle oldu

     plazma ekranındaki ısınma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 5 Aralık 2012; 14:55:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanhamd


    quote:

    Orijinalden alıntı: andy1

    quote:

    Orijinalden alıntı: adrianvalentino

    verdigin bilgiler için çok tşkr.voltaj bloklayan prizim var.birkaç uzman gorusu daha alırsam sorun cözülecek...neticede benim gibi tereddutte kalanlar da olabilir.

    Uzman görüşüyle alakalı değil :) ben resmi test sonuçlarını yazdım, aksini iddia edende sizi yanıltır, logo izi bundan 10 senesine dayanan ilkel plasmalara aittir, şuanki plasmalarda ise logo izi hataları lcd ve ledlerde olauşabilecek yanlış kullanım arızaları ile aynı seviyededir !

    Panelleri Oyun modunda izlerseniz (bu logo izi korkusu yaşanlar için) panele istesenizde logo izini yapamassınız, olay bu kadarda nettir !

    Panel otomatik olarak, kullanıcıdan gelecek hasara karşı kendini kilitler, resim format değişimlerine geçmenize izin vermez, panel bu modda otomatik olarak film,dvd-televizyon kanallarına ait logoların sabitlenmesini öneler ve devamlı gözle göremeceğiniz şeikle panelde pixseller kapanıp açılırlar bu devamlı aynı periyod içerisinde panel açıken tekrarlanır !

    Kısaca, yukarda hatalı detayları bildikten sora, keyifle uzun seneler kullanırsınız !

    Bilgileriniz ışığında bizi aydınlattığınız için çok teşekkürler hocam. Ben de 42gt50 kullanıcısı olarak plazmacı oldum :) Bilgilerinize sık sık ihtiyaç duyacağız.
    Saygılar üstad..

    Konuyla alakası yok ama, rumuzunuz özelmi seçildi merak ettim ?

    Osman Hamdi Bey Osmanlının yetişdirdiği en önemli ressamlardan ve Osmanlı Kültürüne inanılmaz katkıları olmuş İnsanların en başında gelir, hatta kendimi şanslı sayarım, minik bir eseri bendedir müzeye kayıt ettirmiştim :)

    Tuaf oldu biliyorum, kusura bakmayın !

    Allah'tan Rahmetle ve Saygıyla anmak istedim !

     plazma ekranındaki ısınma


    Forum yöneticileri kusura bakmasın, Osmanlının bu Mükemmel adamını yazmamak elde değildi !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 29 Ocak 2013; 1:37:52 >




  • Plazma tvler hakkında bilgisi olmayan arkadaşlar plazma tvnin sıcaklığını görünce bu tv arızalı mı acaba , uzun süre açık kalırsa bozulur mu diye düşünüyor. Daha yeni ikinci el bi plazma sattım.Adam eve geldi tvyi gördü, görüntüsünü beğendi el sıkıştık, anlaştık aldı gitti.Birkaç saat sonra bu tv çok ısınıyor bozuk mu acaba diye yazdı.Şimdiye kadar 10dan fazla plazma tv kullandım.Çoğu da Panasonic.Hiçbirinde ısınma yüzünden bir sorun yaşamadım.Evet panel ısınıyor ama bu tvler o ısılarda çalışacak şekilde üretiliyor zaten.Kaldı ki panellerin üzerinde soğutucu fanları var.. Tvnin arkasına bakarsanız görürsünüz.Isı bir şekilde azaltılıyor. Isınıyor diye korkulacak birşey yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.