Şimdi Ara

Plazma mı? Lcd mi? işte cevabı...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar uzun zamandır,fiyatların düşmesini bekledik ve sonunda makul seviyelere düştü,bundan sonra model ve teknoloji yeniliğine göre fiyat değişecektir.yani yeni teknoloji geldiğinde bir önceki modelin fiyatı düşecek.Kısacası cep telefonu işine dönecek.
    Buraya kadar herşey tamam peki plazmamı alıcaz lcd mi.
    Bu sorunun cevabınıda bana göre en iyi aşağıda linkini vereceğim sitede bulabilirsiniz.Bana göre objektif ve bilimsel olarak anlaşılabilir bir dilde cevap verilmiş.
    Herkese şimdiden hayırlı olsun.

    http://www.plazma-lcd-tv.web.tr/home/



  • Günaydın, bu link zaten haftalardır tartışılıyor...
    Bi arama motorunu kullansaydın...
  • Günaydın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: osmanpasa77

    Selam arkadaşlar uzun zamandır,fiyatların düşmesini bekledik ve sonunda makul seviyelere düştü,bundan sonra model ve teknoloji yeniliğine göre fiyat değişecektir.yani yeni teknoloji geldiğinde bir önceki modelin fiyatı düşecek.Kısacası cep telefonu işine dönecek.
    Buraya kadar herşey tamam peki plazmamı alıcaz lcd mi.
    Bu sorunun cevabınıda bana göre en iyi aşağıda linkini vereceğim sitede bulabilirsiniz.Bana göre objektif ve bilimsel olarak anlaşılabilir bir dilde cevap verilmiş.
    Herkese şimdiden hayırlı olsun.

    http://www.plazma-lcd-tv.web.tr/home/



    yukarıda dostumun yazdığı gibi bu link aylardır tartışılmakta.
    Bu arada tarafsız olduğu söylenemz.Siteyi ve platformu hazırlayanlar dünyanın önde gelen plazma üreticileri Panasonic,Pioneer gibi.Yani pazarda pay azalma pisikolojisi LCD ye karşı.
    Elbette yazılanların bazıları doğru ancak taraflı....

    Kolay gelsin...




  • Evet pay kamak icin taraflı yazılar var.
    Lcd ve plazmanın kendine gore artı eksileri var.

    Plazmada tepki suresi hızlı, cok daha yuksek ve dogal renk uretimi var, cok daha yuksek kontrast oranı var cok daha iyi siyah basarısı var, daha genis acısı var, ama eksileride var keskinlik lcd gibi degil cunku fosfor parlama esnasında komsu pixeli mutlaka etkiliyor, yansımaya karsı zayıf kalıyor, iz kalma sorunuda var, hassas ve kırılgan yapıları var. Bunlar lcd de yok ama lcd ninde baska eksileri var. Aslında birbirlerini tamamlıyorlar o yuzden baska bir altyapı ile cok daha iyi paneller cıkacaktır ilerde.

    Baska ornek Lcd ler yapısı geregi plazmalar kadar yuksek kontrast veremezler. Ureticilerde bu acıgı ort bas etmek icin dinamik kontrast gibi yalan yanlıs bir olcum cıkardılar. Simdi nerdeyse plazma kadar kontrast degerlerini buyuk etiketlerle lcd lere yazar oldular. Amac insanları yanıltmak ve daha cok satmak. Uyanık olmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 30 Mart 2007; 9:56:57 >
  • evet o sitedeki karşılaştırmalar çok taraflı.....kontrast hariç diğer konularda lcd nin plazmayı yakalama imkanı var hatta yeni çıkanlar yakalıyorlar bile...
  • ekranın yarısı lcd yarısı da plasma olan tv'ler çıksa da forum rahatlasa
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rodec

    evet o sitedeki karşılaştırmalar çok taraflı.....kontrast hariç diğer konularda lcd nin plazmayı yakalama imkanı var hatta yeni çıkanlar yakalıyorlar bile...





    Floresan alt yapıyı degistirmeden adam gibi lcd panel cıkmaz sanırım. Bu konuda arkadan tamamen ledler le aydınlatmalı teknoloji calısması var. Ekranın sadece istenilen bolgesi aydınlatılabilecek boylece kontrast ve izleme acısı daha da iyilesebilecek. Plazmadak i gaz tepkime suresi ile lcd deki sıvı tepki sureside malum. Sonucta sıvı oda bir yerden sonra tıkanacak. OLED, LAZER gibi alternatif calısmalarda var. Plazma zaten sınır bolgede gelecek vaad etmiyor artık. Panellerin alacagı cok yol var.
  • zaten dikkat edilirse plazmalar teknik olarak sadece boyutta bir gelişme sunuyorlar...dev gibi ekranları var....ama teknolojileri fazla gelişmiyor....ama lcd paneller hızla gelişmekte....her yeni jenerasyonda izleme açıları,tepki süreleri,çözünürlük vs.vs. hızla yükseliyor......

    yukarıdaki malum site ve üreticiler son can çekişme feryatlarını atıyorlar...zaman daralıyor onlar için ne kadar plazma satarlarsa o kadar iyi...
  • ya bu araştırmayı yürüten şirketler aynı zamanda lcd de üreten firmalar, benim anlayamadığım neden lcd ye bok atsınlarki, zaten bu adamlarda Lcd teknolojisinden yeterince para kazanmıyorlarmı ki, kazanıyorlar, ben taraflı bir site olduğunu düşünmüyorum açıkcası, plazmanın full hd side çıktı, artık ötesi yok gibi arkadaşlar... plazma full hd alınır, ve bu işe nokta konur. :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: .Taner.

    ekranın yarısı lcd yarısı da plasma olan tv'ler çıksa da forum rahatlasa


  • sed tv

    merakla bekliyoruz.en kısa zamanda çıkar da şu lcd ve plazma fiyatları da bi yoluna girer şöyle 1500-2500 ytl. ye.
  • LCD'lerde backlight bleeding problemi (dinamik kontrast ile) oransal olarak önlendi. Yeni model gelişmiş LCD'lerde bunu görebilmek mümkün. Ancak tepkime süresinde halen önemli gelişmeler olduğu söylenemez. LCD'lerde tepkime süresi ne zaman 3 ms altına iner, o zaman plasma ile yarışır hale geldiği iddia edilebilir. Şu ana kadar söylediklerim tamamen SD yayın izleme amaçlı panel seçimiyle ilgilidir.
    Oyun ve bilgisayar bağlama amaçlı ağırlıklı kullanımda LCD tercihini tartışmıyorum. Ancak 32 inch üzeri LCD'de panellerde keyifli uydu-DVD izleme olabileceğini pek sanmıyorum.
    Sözü edilen Site, ağırlıklı plasma üreten firmaların katkılarıyla faaliyette. Sadece aralarında Panasonic rekabete karşı koymak için LCD üretimine sonradan başlamıştır. Biraz reklam kokusu var tabi.
    Sizler tercihlerinizi 1-2 modele indirdiğinizde, özellikle LCD'ye herkesin hasta gibi izlediği, ağır çekim HD tanıtıcı filmler ile karar vermeyin. Evde de bu görüntüyü alabileceğinizi hayal ederseniz, internetten bol bol ağır çekim HD film indirmenizi tavsiye ederim. Aksi takdirde, bir spor karşılaşması, aksiyon veya karanlık sahnelerin bol olduğu filmler izlerken uğrayabileceğiniz hayal kırıklığı fazla olabilir. Kullanım amacınıza uygun kaynakları seyrederek kararınızı verin. LCD görüntüleri, canlı renkleri bol kullanan bir ressamın fırçasından çıkmış gibi gelebilir ama plasmada gerçek hayatın renklerini bulursunuz. Yalnız izleme mesafeniz çok yakınsa LCD daha net görüntü veriyor gibi gelecektir.
    Son olarak, G 9 veya G 10 panel olsun, bir çok gelişmiş teknikler de kullanılsa Panasonic ile erken karar vermeyin. Yurtdışındaki Forumlardaki görüşleri izleyelim. Sonuçta biz ekranda görüntü alacağız. Eğer halen mor yılan ile uğraşacaksak ne tür yeniliklerin olduğunun hiç önemi yoktur. Bence halen mor yılan konusunda Panasonic'in aşamadığı noktalar olabilir. Bekleyip görmek gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 1 Nisan 2007; 22:32:01 >




  • + 507XA & 46X2000

    BU MUHABBET BITMEZ

    quote:

    Orjinalden alıntı: ChordSolo


    quote:

    Orjinalden alıntı: .Taner.

    ekranın yarısı lcd yarısı da plasma olan tv'ler çıksa da forum rahatlasa







  • home&technologynin nisan sayısında 3ms tepki süresine sahip lcdlerden bahsediyodu.teknoloji gelişiyo tabi.
  • Sony`den sonra Philips`de plazma işini bıraktı neden acaba fazla kazanamadılar mı yoksa !!!!!!!!!!!!!!
    Bir bildikleri var herhalde millet hala LCD mi ?,Plazma mı ? diyor enteresan
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Begonvill

    Sony`den sonra Philips`de plazma işini bıraktı neden acaba fazla kazanamadılar mı yoksa !!!!!!!!!!!!!!
    Bir bildikleri var herhalde millet hala LCD mi ?,Plazma mı ? diyor enteresan


    quote:

    Orjinalden alıntı: waterfall_man

    home&technologynin nisan sayısında 3ms tepki süresine sahip lcdlerden bahsediyodu.teknoloji gelişiyo tabi.


    LCD'lerde tepkime süresi 3 ms (veya altına) düşürülürse ve fiyatları da uygun olursa, bana göre gerçekten plasma üretiminde sona gelinebilir. Çünkü plasma teknolojisinin gidecek çok az yolu kaldı gibi.




  • Ellerindeki plazma stoklarını nasıl tüketecekler bi düşünsenize....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rodec

    zaten dikkat edilirse plazmalar teknik olarak sadece boyutta bir gelişme sunuyorlar...dev gibi ekranları var....ama teknolojileri fazla gelişmiyor....ama lcd paneller hızla gelişmekte....her yeni jenerasyonda izleme açıları,tepki süreleri,çözünürlük vs.vs. hızla yükseliyor......

    yukarıdaki malum site ve üreticiler son can çekişme feryatlarını atıyorlar...zaman daralıyor onlar için ne kadar plazma satarlarsa o kadar iyi...


  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.