Şimdi Ara

PLAZMA TV ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Uzun bir araştırma sonucu Panasonic Plazma TV almaya karar verdim. Ancak hangi modelini almam gerektiğine karar veremiyorum. TV'de aradığım özellikler şunlar;
    -Full HD ( mutlaka olmalı )
    -PC algılama 1920x1080 olmalı ( mutlaka olmalı )
    -En az 46'' olmalı ( 117 cm )
    -USB ve SD kart girişi ( olmasa da olur-HD media player almak mantıklı geliyor. )
    -DVB-S2 tuner ( olmasa da olur - HD receiver alabilirim )
    - 3D TV ( olabilir de olmayabilir de )

    Asıl önceliğim güzel ve sağlam bir panel olması. media player özelliklerini ya eksizksiz bulundursun ya da hiç bulundurmasın istiyorum. USB den sadece belirli formatlarda film oynatacaksa oynatmasın daha iyi. DVB-S2 tuner de ha keza. Ya sade ama sağlam bir TV alayım ya da media player özellikleri üst düzeyde bir Tv alayım diyorum. P46G20 veya P46VT20 modellerini düşünüyorum. Sizce ne yapmam lazım ? :(

    TV önerilerinizi bekliyorum. şimdiden çok teşekkürler.







  • dr8333 tv aldin mi? Ben de dvb-s2 dvb-c tunerli her turlu film dosyasini (mkv dahil) oynatabilen plazma tv ariyorum da..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xder

    dr8333 tv aldin mi? Ben de dvb-s2 dvb-c tunerli her turlu film dosyasini (mkv dahil) oynatabilen plazma tv ariyorum da..


    Ben dün itibarıyla Panasonic 50VT20 3D Tv aldım. ( 4336 TL ) Bu modeli almamın nedeni çok uygun fiyata düşmesi, V serisi olması , kaliteli olması ve dizaynı. Kesinlikle tuneri , USB girişleri ve 3D özelliği değil.
    Plazma Tv de en iyi marka Panasonic olarak kabul ediliyor. o yüzden Panasoniclere yoğunlaşmıştım. Panasonic'lerde MKV oynatatabilen Tv yok bildiğim kadarıyla. Multimedia özelliklerinden çok, sağlam ve kaliteli bir panel olması tercihimdi.
    Edindiğim birkaç bilgi ve tecrübeyi paylaşayım.
    1. Panasonic V'lerde DVB-S ; VT serilerinde ise DVB-S ve S2 tuner bulunuyor. şifresiz olarak sadece TRT HD , Teledünya ve 3D test tv'yi izlebiliyorsun.
    DVBS ve S2 nin pek bi farkı yok şimdilik. DVB-S olması yeterli. Daha fazla sayıda HD Kanal izlemek istersen eninde sonunda herhangi bir platform üyeliği alman gerekecek.
    2. Panasonic maalesef MKV dosyalarını oynatmıyor. Zaten MKV dosyalarını görmüyor.
    3. Dosya sistemi olarak harici hdd lerde Fat32'yi destekliyor ki Fat32 de maksimum 4 GB'lık dosyalar depolanabiliyor. NTFS dosya sistemiyle formatlanmış USB aygıtları ve SD kartları görmüyor bile.( exFAT'ı da destekliyor ama henüz kullanmadım)
    4. TV izleme keyfi adına en uygun ekranın 127 ekran( 50 inç ) olduğunu gördüm.Hatta bence en az 127 ekran olmalı. Göz çok çabuk alışıyor. Sanıldığı kadar da büyük değil.
    5. Benim görüşüm multimedia özelliklerini Tv de aramanın pek de doğru olmadığı. Eğer ilk seçenek bu özellikler olursa MKV oynatan Tv bulursunuz ama izlediğiniz MKV den keyif almazsınız. O yüzden Tuner ve Multimedia özellikleri için daha farklı çözüm bulmak daha akılcı ve ekonomik olabiliyor. ( Örneğin Tuner arızasında tüm TV yi servise yollarsınız. Ayrıca ne kadar fazla özellik varsa o kadar fazla arıza çıkma olasılığı artıyor.) Sonradan alacağınız HD uydu alıcısı veya HD dosya Oynatıcısı daha fonksiyonel olabilir.
    Eğer siz de benim gibi düşünüyorsanız en uygunu : Panasonic 50G20 -- bu hafta sonu 2.812 TL ( KDV dahil ) ( USB var , tuner yok )
    Yok ille de tuner ve USB olsun derseniz : Panasonic V20 serileri. ( G20 + HD uydu alıcısı V20 den daha mantıklı geliyor. V20'nin rengini beğenmedim.)
    En alınası Tv Şu an G20 bence. Eğer 50VT20'nin fiyatı bu kadar düşmüş olmasaydı kesinlikle 50G20 alırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr8333 -- 23 Aralık 2010; 0:54:10 >




  • slm, öncelikle hayırlı olsun bende çok istiyorum bunu ama bu fiyata nereden aldın acaba. Electroworldde 5400 dediler. Birde bende normalde samsung 42 inc plazma kullanıyorum. sadece Blu ray ve ps3 oyunları için düşünüyorum ancak LEd lerdeki parlaklık beni fena cezbediyor. Ledlerde de oyun performansı nasıl olur bilmiyorum...

    Eğer kullanıyorsan bir blu ray veya ps3 oyun görüntüsü koyabilirmisin..

    Hayırlı olsun tekrar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abscess

    slm, öncelikle hayırlı olsun bende çok istiyorum bunu ama bu fiyata nereden aldın acaba. Electroworldde 5400 dediler. Birde bende normalde samsung 42 inc plazma kullanıyorum. sadece Blu ray ve ps3 oyunları için düşünüyorum ancak LEd lerdeki parlaklık beni fena cezbediyor. Ledlerde de oyun performansı nasıl olur bilmiyorum...

    Eğer kullanıyorsan bir blu ray veya ps3 oyun görüntüsü koyabilirmisin..

    Hayırlı olsun tekrar..


    Çok teşekkürler. TV'yi Vatanbilgisayar'dan aldım. World Kart % 25 İndirim kampanyasından, 4336 TL 5 taksit... Şu an Stokta yok maalesef. Çok memnunum Tv'den. bu akşam GS-Gaziantep Maçını izledim. Görüntü kalitesi süper(normal modda izlememe rağmen)
    Henüz PS3 almadım.Haftasonu PS3 oyun ve Bluray görüntüleri eklerim ama.
    Umarım siz de böyle uygun fiyata bulabilirsiniz.




  • Hayırlı olsun tekrar...

    Zaten SD yayınlarda rakipsizdir Plazma. Dün Arkadaşımda LCD tvde galatasaray maçı rezaletti.

    Özellikle hareketli görüntülerde plazmanın avantajı tartışılmaz ama gene arkadaşımda philhphs LCD de blu ray olarak Batman i izledik görüntü inanılmazdı. Bende ki Samsung da o kadar canlı bir görüntü olmuyor.

    Ekran görüntüsü koyarsan birde özellikle Fifa seviyorsan performansını değerlendirirsen çok makbule geçer.

    İlgine teşekkürler..
  • Tekrar Merhaba. Panasonic 50VT20E kullanıcı olarak bu TV hakkındaki izlenimlerimi çok fazla teknik bilgi içermese de paylaşayım,belki bir faydası olur diye düşündüm.

    1.) Dış Görünüş ;

    TV malzemesi oldukça kaliteli. Çok şık bir tv , parlak siyah ( piano black ) ancak farklı açılardan bakılınca çerçevesi koyu kahverengi gibi bir renk alıyor ki bence oldukça güzel. Kasa olarak neredeyse ortalama bir LED TV görünümü veriyor ,hatta bana göre çoğu ledTV den daha zarif ve daha şık.

    2.) Genel Performans ve görüntü kalitesi :

    SD Kanallarda oldukça başarılı. TV'nin kendi tunerini kullanıyorum. HD kanal olarak da ücretsiz izlenebilen TRT HD , Teledünya (tanıtım kanalı) ve 3D test HD kanalları mevcut. TRT HD hem görüntü kalitesi hem de yayın akışı içeriği açısından mükemmel bir kanal. HD çekim belgeselleri çok güzel.
    Kanallarda en ufak bir donma,kırılma,gölgelenme vs. yaşamadım. Sanırım ilk kez şans faktörü yanımda. Özellikle yabancı forumlarda sözedilen görüntü hataları ile karşılaşmadım. Şu an halen Normal Modda kullanmama rağmen görüntü çok kaliteli ve kesinlikle gözü hiç rahatsız etmiyor.
    Daha önce de belirttiğim gibi 50' kesinlikle büyük bir ekran değil. Eğer kullanacağınız mekan dar değilse hatta ideal ekran boyutu denebilir.
    USB'den media oynatma özelliği çok güzel , özellikle küçük ekranda filmin üzerine geldiğinizde sesli önizleme yapıyor olması çok hoşuma gitti. Şimdilik alt yazı problemi yaşıyorum. srt formatlı bazı altyazıları görmüyor. Zaman yetersizliğinden uğraşamadım ama büyük ihtimalle çözülebilecek bir sorun. ( Bi forumda ANSI olmalı unicode olmamalı deniyordu ama denemedim ) NTFS diskleri görmüyor. Fat32 de maximum 4 GB depolanıyor. Ancak TV exFATı destekliyor. exFAT da yanılmıyorsam 1.000.000 GB a kadar destekleniyordu. ExFAT'ı denedim. Sorunsuz şekilde görüp filmleri oynatıyor. Maalesef bilindiği üzere MKV Oynatmıyor.
    Harici Harddiske kayıt yapabiliyor ama bunun için HDD yi biçimlendiriyor. Varsa tüm veriler siliniyor. Kaydedilen görüntüleri 3d oynatabiliyor deniyor ama henüz denemedim.
    internete bağlanıyor. youtube vs sitelerden video izleyebiliyorsunuz ama bu sitelerdeki görüntüler genelde düşük kalitede olduğundan tatmin edici olmuyor. HD izlemek içinse maalesef 8 Mbit bağlantılarımız bile yetmiyor. Beklemek sıkıyor.

    3.) Kutu İçeriği ;

    2 Adet Panasonic 3D gözlük
    1 adet wireless adaptörü ve USB uzatma kablosu
    Buz Devri 3 ve Caroline Bluray Disk
    Uzaktan Kumanda, 2 adet ferrit çekirdeği( kablolara takmak için) , gözlük pillerini değiştirmek için bir adet mini tornavida

    4.) 3D , Bluray ve Oyun Performansı ;

    Bluray filmler çoğu tvde olduğu gibi bu tvde de inanılmaz güzellikte.
    Oyun olarak Uncharted 2 ve Gran Turismo 5'i deneyebildim PS3te. Uncharted 2 maximum 720p çözünürlükte olmasına rağmen çok güzel grafiklere sahip. Bu tvde oynamak ise ayrı bir güzellik katıyor. Oyun ise bitmesini istemediğim nadir oyunlardandı ama maalesef bitirdim. :) Muhteşem bir oyun.
    Gran Turismo 5 ve Uncharted 2 oyunlarında muhteşem performansı vardı TV nin. En ufak bir hata görmedim.
    Gran Turismo 5'i 3D oynayınca 720p'ye düşüyor çözünürlük ancak yine de çok başarılı. 3d olarak oyun oynamak hele de GT 5 gibi bir oyunumu oynamak gerçekten güzel. Ama sanırım oyunda 3D efektlere yer verilmemiş.( Bazı filmlerde arabadan bir parça düşer ve izleyenin başına çarpacakmış hissi verir.Bunun gibi efektler yok) 3D modda oynuyorsunuz ama çarpıcı 3D efektler maalesef yok, düz ve monoton bir 3D olmuş. Sanırım gerçek 3D keyfinin gelmesi biraz zaman alacak. Ancak sonuçta GT 5 ve oyun muhteşem. Türkçe olması ise çok ama çok iyi olmuş. Keşke bütün oyunlar böyle olsa demekten alıkoyamıyorsunuz kendinizi...
    Daha önce Samsung ve Sonynin 3D Tvlerini deneme şansım oldu. Samsunga oranla Sony biraz daha iyiydi ancak ikisi de Panasonic'in yanına yaklaşamaz. Son derece yumuşak grafiklerle ve canlı bir 3D deneyimi yaşatıyor. Diğer iki tvnin görüntüleri biraz yapay kalıyor. ( Plazma Faktörü de etkili olabilir) Özellikle IMAX'ın Deep Sea belgeselinde ekrandan ayrışıp dışarı fırlayan görüntüleri görebiliyorsunuz. İzlediğim tüm 3D görüntülerde en ufak bir hata görmedim. Çok başarılıydı.

    Forumda gerçekten son derece değerli üstadlar var. ( Özellikle Albani ve Paulbrake ) Eğer bir yanlışım varsa düzeltebilirler. Zaten görüşlerimde teknik bilgi yok , okuduklarım çerçevesinde TV yi gözlemledim ve gördüklerimi yazdım.

    Son olarak çektiğim birkaç foto linkini vereyim. Saygılar...
    http://img43.imageshack.us/i/dsc09048i.jpg/
    http://img593.imageshack.us/i/dsc09047g.jpg/
    http://img534.imageshack.us/i/dsc09046o.jpg/
    http://img59.imageshack.us/i/dsc09042q.jpg/
    http://img808.imageshack.us/i/dsc09037i.jpg/
    http://img211.imageshack.us/i/dsc09035v.jpg/
    http://img690.imageshack.us/i/dsc09019b.jpg/
    http://img809.imageshack.us/i/dsc09025y.jpg/
    http://img714.imageshack.us/i/dsc08922yn.jpg/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr8333 -- 6 Ocak 2011; 2:30:51 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.