Şimdi Ara

[PLOTTER] HP Mİ? CANON MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar,

    Bilgi sahibi arkadaşlardan fikir rica edeceğim bir sorum olacak.

    Dijital baskı merkezi kurmayı planlıyorum. Burada afiş, poster, takvim, davetiye, kartvizit, doğum günü - kına - düğün için kişiye özel baskılar ve ürünler üreticem bununla birlikte web tasarımı da olacak. Aynı zamanda ismini şimdilik söylemek istemediğim çok unique bir domain ismine de kendimce bir yatırım yaptım ve e-ticaret sitesi olarak kullanıcam onuda yine oldukça iyi bir firma ile çalışıcam. Sitede fotoğraflarınız, afiş veya postere çevirmek istediğiniz her türlü resmi yükleyip ödeme yaptığınızda ister seçtiğiniz çerçeve modeli içerisinde isterseniz de yalın haliyle aynı gün kargolamayı planlıyorum. Tabi sitede ofis kırtasiyesi ve sarf malzeme satışı da olacak.

    Sorum şu olacak;

    İlk etapta çok büyük bir baskı makinası almayı planlamıyorum. Gelişmiş Plotterlar (110cm en) ile çıktı alıp işlerin gidişatına bağlı büyütmeyi düşünüyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu HP ve Canon'un diğerlerine göre bir adım önde olduğunu gördüm, ama dediğim gibi çok büyük ve seri üretim yapan makinalar alamayacağımdan dolayı benim için önemli olan sarf malzeme sarfiyatı. Hatta ilk etapta kapasiteden bile daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuyla ilgili bilgi sahibi arkadaşlar var mıdır? Hangisini tavsiye edersiniz?

    Ayrıca bir soru daha sormak istiyorum farklı farklı konular açmadan. Web tasarımı ve photoshop konusunda hobi olarak uğraşlarım var ama bu işte daha profesyonel daha butik işler yapmak için bir kursa başlıyacam, kurs Photoshop, illustrator ve indesign'ı kapsıyor bu programların hepsinde kendimi geliştirmem yeterli midir yoksa photoshop yeterli mi?

    Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama değerli zamanınızı ayırıp yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.







  • Yok mudur bilgisi olan?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.