Şimdi Ara

Pokémon Platinum Ana Konu (Nds oyunu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
10.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Pokémon Platinum Ana Konu (Nds oyunu)


    Arkadaşlar Pokemon plaintiumu burada sizlerle açıklayacağım. Ancak öncelikle dosyayı vermek daha doğru olur diye düşündüm...

    http://r-apidshare.com/files/277714785/Platinum.rar.html

    Yeni Link::
    http://www.dosyaupload.net/download.php?file=27PlaÄ°NTÄ°UM.rar


    Boyutu: 32.1 Mb Türü: Rar
    (r ile a arasındaki - ı kaldırın)

    İçinde benim bitirilmiş save dosyam mevcuttur isterseniz onu kullanabilrisiniz. Şimdi anlatıma başlayalım...

    Efsaneler


    Oyunda yakalayabileceğiniz efsaneler: Arcutino/Zapdos/Moltres Mesprit/Azelf/Uxie Dialga/Palkia/Girtina 4 Regi Heteran ve Cressilia.... Yani baya bol çeşidimiz var :)
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Mesprit:
     Pokémon Platinum Ana Konu (Nds oyunu)

    Elite 4 lüyü yendikten sonra lake verity de. Ancak sizi görünce kaçıyor kaçtıktan sonra çimenelrde rastgele çıkıyor... :)

    Uxie
     Pokémon Platinum Ana Konu (Nds oyunu)

    Elit 4 lüyü yendikten sonra Lake Acuity de. Yakalamadan önce kaydedin...

    Azelf
     Pokémon Platinum Ana Konu (Nds oyunu)

    Elit 4 lüyü yendikten sonra Lake Valor da. Yakalamadan önce kaydedin.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Palkia
     Pokémon Platinum Ana Konu (Nds oyunu)

     Pokémon Platinum Ana Konu (Nds oyunu)

    Level 70

    National Pokedexi aldıktan sonra cyntia nın babannesi ile konuşun ve daha sonra Lustrous Orb u bulun (Mt. Coronetin içinde biyerde) Daha sonra spear pillara çıkıp açılan portaldan Palkiayla savaşın.


    Dialga
     Pokémon Platinum Ana Konu (Nds oyunu)

     Pokémon Platinum Ana Konu (Nds oyunu)

    Level 70

    National Pokedexi aldıktan sonra cyntia nın babannesi ile konuşun ve daha sonra Adamant Orb u bulun (Mt. Coronetin içinde biyerde) Daha sonra spear pillara çıkıp açılan portaldan Dialgayla savaşın.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Heatran
     Pokémon Platinum Ana Konu (Nds oyunu)

     Pokémon Platinum Ana Konu (Nds oyunu)

    Level 50

    National Pokedexi aldıktan sonra stark mountain içindeki görevi yaptıktan sonra galactic profesorunun tutuklandığı yere tekrar giderseniz heatran orda sizi bekliyor olacak. Savaşmadan önce kaydedin yakalaması zorluyor :)


    Cresselia

     Pokémon Platinum Ana Konu (Nds oyunu)

     Pokémon Platinum Ana Konu (Nds oyunu)

    Level 50

    National Pokedexi aldıktan sonra Canalave city deki tekneci size çocuğunun uyanmadığını söyleyecek yardım isteyecek ve moon islanda götürecek. O adada cresselia var ancak sizi görünce kaçıyor onun düşürdüğü itemi alıp canalavede teknecinin teknesine en yakın eve girip çocuğu uyandırıyoruz :) Daha sonra haritada şans eseri çıkıyor bu efsane...


    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Tam Çözüm [(Ç)alıntıdır Zethosa teşekkürler]..



    Oyuna başlarken kendimizi Tv karşısında buluyoruz.Odadan çıkmak üzere hareket ettiğimizde rakibimiz geliyor ve konuşuyoruz.Evden çıkın ve rakibin evine gidin.Sol üst köşede.Kapıya geldiğinizde karşınıza çıkacak ve içeri girecek.
    Sizde girin ve odasına kadar çıkın.Sonra aşağı inecek.Sizde inin ve dışarı çıkın.Yukarıdan devam edin.Route 201 e gidin.Rakip bizi bekliyor.Kısa bir konuşmadan sonra Profesör Rowan gelecek ve pokemon seçip rakiple savaşacağız.Savaşımız bittikten sonra kendimizi evde buluyoruz.Gerekli itemleri veriyor.Dışarı çıkınca rakibimiz görünüyor. Konuştuktan sonra bizi biryere götürmemizi istiyor.Oyunun devam etmesi için bizde ona uyuyoruz.(Allah Sonumuzu Hayır Etsin)Diamond - Pearl oyunlarında adı geçen gyarados lake diye bir yer vardı.Oraya gidiyoruz.Sanırım buradaki adı Lake Verity Orada Galactic takımından Cyrus u görüp bir efsanevi pokemonun sesini duyuyoruz ve böylece maceramız başlıyor.Sandgem Town a ilerleyelim.


    Sandgem Town

    Şehre girince bizi Dawn karşılıyor.Profesör Rowan ın laboratuvarına giriyoruz.Burada pokedex ve pokemonumuz artık bize ait oluyor.Laboratuvardan ayrılalım.Dawn bize şehri gezdirecek.İş bitince onu takip etmeyin eve geri dönüp annenizle konuşun sonra Dawn yanına geri dönün.Bize pokemon yakalamayı öğretecek ve poke ball verecek.Artık pokemon yakalayabiliriz.Şimdi Jubilife City e gidelim.

    Jubilife City

    Şehre girer girmez Dawn tarafından karşılanıyoruz.Şehrin ortasında bi adamla konuşup item alıyoruz.Hemen solunuzdaki Trainer okuluna girin.Rakibimizle konuşun.Town Map verecek.Şehrin ortasında gene bir adam çıkıo karşımıza Poketch diye bir cihazdan bahsediyor.Almak için 3 kupon gibi bişe lazım.Ama kuponlar şehirde 3 adamda.Bu adamın 3 ü de aynı kişi arayın bulursunuz.Kuponları topladıktan sonra adamın yanına gidin poketch nizi alın.Ne işe yarayacak bilmiyorum.Route 203 e gidip rakiple savaşın.Oreburgh City e gidelim.

    Oreburgh City

    Savaşarak ilerliyoruz.Yolun sonundaki mağaradan içeri giriyoruz.İçerdeki adam bize Hm06 - Rock Smash veriyor.Gym liderini yendikten sonra kullanabilieceğiz.Mağaradan çıkınca bizi biri karşılıyor ve rakibin yanına götürüyor.Gym in kapısı kapalı.Gym lideri Oreburgh Mines denen bir yerde.Bizde oraya gidiyoruz.Şehrin aşağısında.Az arayınbulursunuz.Onunla konuştuktan sonra gym ine dönüyor.Bizde ilk nişan için savaşmaya gidiyoruz.Yenin ve nişanınızı alın.


    Gym Leader : Roark
    Gym Türü : Rock
    Pokemonları : Geodude , Onix , Cranidos
    Pokemon Lvl : 12 - 12 - 14


    Jubilife City e geri dönüyoruz.Şehre girerken daha önce tanıştığımız biri karşılıyor bizi.Route 204 e ilerleyin.Profesör Rowan ve Dawn ı Team Galactic elemanları tarafından kuşatılmışken göreceksiniz.Hemen savaşıyoruz ve yeniyoruz.
    Dawn da bize eşlik ediyor.Sonra bir adam gelip bize fashion case veriyor.Route 204 den devam edin.Mağara göreceksiniz.Burada Rock Smash a ihtiyacınız olacak.Küçük bi mağara hemen çıkarsınız.Yolun sonunda Floaroma Town bizi bekliyor

    Floaroma Town

    Marketin yukarısındaki bery dükkanına girin.Kızlarla konuşun.Size biri item verecek.Belki lazım olur.Şimdi Route 205 e ilerleyin.Yel değirmenlerinin olduğu bir bölgeye geliyoruz.Bir binanın önünde duran team galactic elemanıyla konuşup savaşıyoruz.Savaş bitince içeri giriyor.Ama kapı kilitleniyor anahtar lazım.Şehre geri dönüp Etherna Forest e giden yola girin.(Daha önce önünde adamlar vardı)Şimdi o adamlarla dövüşecez.Kazanınca ordaki bir adam bize anahtarı verecek.Şimdi o binaya geri dönüyoruz.İçerde çetin savaşlar bizi bekliyor.İçerde iyi bir temizlik yapın.Final savaşımız Galactic Commander Mars la.İşiniz bitince çıkın.Bizi o şehirde gördüğümüz adam karşılıyor.Route 205 e gelin ve köprüden devam edin.Etherna ormanına girin.Orada birini görüyoruz ve yola onunla beraber devam ediyoruz.
    Ormanda savaşarak devam edin.Sonraki durak Etherna City.


    Etherna City
    Şehre gelince pokemon center in yanındki eve girin yaşlı adamla konuşun.Gym e Gidin ve nişanınızı alın.



    Gym Leader : Gardenia
    Gym Türü : Grass
    Pokemonları : Turtwig , Cherrim , Roserade
    Pokemon lvl : 20 - 20 - 22

    Nişan aldıktan sonra pokemon merkezinin yukarısına doğru gidin.Rakibimiz gelip bizi bir yere götürecek.Orada Cyrus u göreceğiz.Şehre geri dönün.Dönerken Sinnoh şampiyonu gelip bize Hm01 - Cut verecek.Hemen bir pokemona öğretiyoruz.Daha sonra hemen ordaki önü ağaçlarla kapanmış olan yere gidin.Cut yapıp içieri girin.İçerideki herkesi halledin.İş bitince bisiklet dükkanına ilerleyin.Şampiyon gelip bize yumurta verecek.Sonra dükkana girin ve bisiklet alın.Aşağıdan bisikleti kullanarak devam edin.Savaşarak ilerleyin.Oradan çıkışta sarı saçlı bir kızla konuşun Flag diye bir item verecek.Daha sonra şehre uğrayıp pokemonlarınızın canlarını fulleyip Route 207 den devam ediyoruz. Mt.Coronet e girerken Dawn geliyor ve vs.seeker denen itemi veriyor.Mt Coronet ten yola devam ediyoruz. Hearthome City fazla uzakta değil.

    Hearthhome City

    Şehrin ortalarında kırmızı şapkalı bir adam duruyor.Onunla konuşuyoruz.Bizi bir binanın önüne götürüyor.O binadan içeri girince annemizi görüyoruz.Oradaki herkesle konuşun.Binadan ayrılın ve kırmızı çatılı binaya girin.İteminizi alın çıkın.Pokemon merkezinin yanındaki binaya girin evee nizi alın.İsteyen şehrin yukarısındaki (sol tarafta) Amity Square i ziyaret edebilir.Birkaç item toplarsınız.Şimdi Gym e girelim.


    Gym Leader : Fantina
    Gym Türü : Ghost
    Pokemonları : Duskull , Haunter , Mismagius
    Pokemon lvl : 24 - 24 - 26

    Şehirden çıkarken rakibimiz geliyor ve savaşıyoruz.Route 209 dan devam edin.Suyun yanındaki balıkçıdan Good Rod u alın.Yolunuzun üstünde Lost Tower diye bir bina var.Bu binada eğitmenler ve hayalet pokemonlar bulunmakta. İsteyen uğrayabilir.Şimdiki durak Solaceon Town.


    Solaceon Town



    Şehre girerken rakibimiz geliyor birşeyler söyleyip gidiyor.Solaceon Ruins denen mağaraya gidiyoruz.Burada Hm05 - Defog alıyoruz.Ama burası biraz karışık.Bi şekilde bulursunuz.Bulduğunuz odada 4 tane poke topu içinde itemler var.Birisi Fly Hm si.Şehrin yukarısından devam edin.Psyducklar yolu kapatmışlar.Route 215 e sapın.Savaşarak ilerleyin.
    Veilstone City e varacaksınız.



    Veilstone City

    Şehre Girince direk Gym e gidip.Dawn orda bekliyor.Konuşuyoruz.Pastoria gym lideri de geliyor.Şimdi gym e girip nişan alabiliriz.Bu kadar saçma bir Gym bulmacası görmedim.


    Gym Leader : Maylene
    Gym Türü : Fighting
    Pokemonları : Meditite , Machoke , Lucario
    Pokemon lvl : 28 - 29 - 32

    Gym den çıktıktan sonra Dawn geliyor.Konuşuyoruz ve gidiyor.Şehre girerken bir yerde 2 tane team galactic bekçisi duruyordu.Oraya gidin.Dawn la beraber onları halledin.Sonra bir adam gelecek ve oradaki binaya götürecek.Route 214 den devam edin.Valor Lakefront diye bir yere geleceksiniz.İsteyen lokantaya girip pokemon savaşı yapabilir. Aşağıdan devam edin.


    Pastoria City

    Gym e gelin.Rakibimiz gelecek ve bizimle savaşacak.Onu yenin ve gym e girin.Nişanınızı alın.

    Gym Leader : Crasher Wake
    Gym Türü : Water
    Pokemonları : Gyarados , Quagsire , Floatzel
    Pokemon lvl : 33 - 34 - 37

    İş bitince rakip geliyor.Wake de gym den çıkıyor.Şehrin girişindeki Team Galactic binasının oraya gidiyorlar.Sizde oraya gidin.Biraz konuştuktan sonra gym lideri içeri giriyor biz giremiyoruz.Şehrin girişindeki yere gidin.Team Galactic elemanını takip edin.Kendimizi Lake Valor da buluyoruz.Sonra şehrin girişine gidin.Onu bulun ve savaşın.Sonra Şampiyon geliyor ve bize item veriyor.Şimdi yolu Psyducklar tarafından kapatılan yere gidelim.Solaceon Town a uçun.Route 210 a Psyduckların olduğu yere gidin.Secret potionu onlara verin.Gidecekler ve bizde yolumuza oradan devam edeceğiz.Celestic Town yolun sonunda.



    Celestic Town



    Poke Center in solundaki yaşlı kadınla konuşun.Sonra şehrin ortasındaki önü kapalı olan mağaraya gigin.Düşmanı yenin.O yaşlı kadın(şampiyonun büyükannesi)gelecek ve old charm verecek.Mağaraya girin.Tabelaya dokunun.Cyrus gelecek ve savaşacağız.Yenince büyükanne Hm03 - Surf verecek.Jubilife City e uçun ve Route 218 e gidin.Surf e başlayın.İlerisinde Canalave City var.



    Canalave City

    Güzel bir şehir.Köprüye gidin.Rakiple savaşacağız.Gym in aşağısında geminin yanında denizci ile konuşun.Sizi İron Island a götürecek.Orada bi kızdan Hm04 - Strength alacağız.Sonra Gym e girin.Nişanınızı alın.

    Gym Leader : Byron
    Gym Türü : Steel
    Pokemonları : Magneton , Steelix , Bastiodon
    Pokemon lvl : 37 - 38 - 41

    Gym savaşı bitince Rival kapıda bekliyor.Kütüphaneye gidiyor.Biz de oraya gidiyoruz.Orada Profesör Rowan ve Dawn la buluşuyoruz.Asıl macera şimdi başlıyor.Sonra hemen Lake Valor a gidiyoruz.Yağmur yağan şehrin girişinde ağaçların olduğu yerde gizli bir kapısı var.Oraya gidin ve Team galactic elemanlarını temizleyin.Saturn ü yenin.Sonra eve Twinleaf Town a uçun.Ordaki göle gidin.Ordaki Elemanları da temizleyin.Mars ı yenin.Sonra Celestic Town ya da Eterna City e uçun.Mt Coronet e girin.Ordan Snowpoint şehrine geçin.Route 217 ye gelince bir evin yanında HM08 - Rock Climb bulacaksınız.Lazım olacak.Mutlaka bulun.


    Snowpoint City

    Girin Gym e alın nişanınızı.
    Gym Leader : Candice
    Gym Türü : Ice
    Pokemonları : Sneasel , Piloswine , Abomasnow , Froslass
    Pokemon lvl : 40 - 40 - 42 - 44

    Bundan sonrası da victory road ve elit 4 lü... Elit 4 lü kolayda şampiyon cyntha o çok zorluyor Bu tam çözüm tamamen (ç)alıntıdır. Tüm hakkıhttp://forum.nokiacep.com/pokemon-platinum-tam-cozum-meboli-farkiyla-t128142.html den kopyalanmıştır. İyi oyunlar dilerim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytzey -- 17 Eylül 2009; 23:16:25 >







  • Eline kolun sağlık Aytuğ.
  • Sağol daha devamını getiriyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytzey

    Sağol daha devamını getiriyorum

    DH seni özlemişti.
  • Herkes faydalansın diye upluyorum inşallah yarın diğer şeyleri de koyacağım...
  • bir şey soracağım bu No$gba yı büyütmenin bir yolu var mı?
  • Ben çözünürlüğü 800x600 e alıp monitorun ayarlarıyla oynayarak büyütyordum tam ekrana yakın ama başka kolay bir yolu yok galiba :D
  • bir de sasve yapamıyorum nasıl save edicem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noventaa

    bir de sasve yapamıyorum nasıl save edicem



    Genelde gba oyunlarında ilk baştaki ufak olayları geçip profesorler filan işleri halledip serbest kalınca ENTER a basınca açılan ekrandan SAVE bölümünden kaydedebilirsin.
  • a tuşuna basıp save de olmazsa ben ayarlarını veririm...
  • Zapdos-Moltres-Articuno'da benden olsun

    Oyunda görülebilecek 210 pokeyi gördükten sonra Profesör Rowan'ın labaratuvarına gidiyoruz. Profesör Oak'da arkamızdan gelip bize National Dex'i veriyorlar. Ardından evden çıkıp aşağıya doğru gidiyoruz. Surf yapıp sağa gidiyoruz. İyice ilerledikten sonra bir bina buluyoruz bu binada 493 pokemonun nerdeyse hepsi var. Orda Profesör Oak ile konuşuyoruz ardından onunla Eterna City'deki evinde buluşuyoruz. Bize 3 efsane kuşun Sinnoh'da görüldüğünü söylüyor. Onlarda çimenlerde rastgele çıkıyor. Levelleri 60




  • Sağol kardeş de malesef hepsi yok Oraya onu koymalarının amacı trade yapacaklardan biri pokemonlarını oraya atıyor diğerleri de yakalıyor. Bir mini Oyun yani...

    Birde heart gold doul silverde sorunum var...
    thepowerofaytzey@hotmail.com ekler misin?
  • tüm pokeler var yakalaman gerekmiyo sadece 210 tanesini görmen gerekiyor zaten heatren'i falanda ondan sonra yakalıyosun
  • Aytuğ birşey sorcam.Ben şimdi 1. gym i yendim.Jubile(yanlış ama) city'den yukardaki mağaraya girdim.Çıktım bi şehre geldim.Ordan sağa gittim.Galactic team'ı yendim.Kapı kapalı oranın.Napcam acep?
  • Rock sması aldım dimi 1. gym yi yendikten sonra. Onu alınca mağaranın sağınan geç direk. Florama towna varman lazım....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytzey

    Rock sması aldım dimi 1. gym yi yendikten sonra. Onu alınca mağaranın sağınan geç direk. Florama towna varman lazım....

    İşte Florama'ya gittim fakat onun devamında kocaman pervanelerin orda galactic team ile savaştım yendim.Ordaki binaya girilmiyor.Kilitli diyordu.Yukardaki yoldanda gidilmiyor.Galactic team sokmuyor.
  • floramanın üst kısmında florama meadeow vae oraya git ordakilerle bi konuş bakalım
  • Çok saol, birde bu budew farklı bir şekilde evrimleşiyormuş.Anlatır mısınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abyss -- 15 Eylül 2009; 20:38:04 >
  • Verdiğn Link Bozuk Kardeş Eror Veriyor Bi Bakarsan Tam Süper Olacak
  • Evet bende tikladim - yi kaldirdim error veriyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.