Şimdi Ara

Pokemon (Anime/Manga) [Ana Konu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
4
Favori
13.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anime/Manga bölümünde sürekli gelen Pokemon soruları ve bi ana konusunun olmaması üzerine arkadaşları bilgilendirmek amacıyla böyle bir konu açayım dedim.Anime ile ilgili sorularınız varsa sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Konunun anime/manga konusu olmasıyla oyunlarına pek bir değinmiyeceğim, ilgilenen varsa onları şu bölüme alalım --->http://forum.donanimhaber.com/forumid_356/tt.htm

     Pokemon (Anime/Manga) [Ana Konu]


    Pokemon ya da Japon versiyonundaki adıyla Pocket Monster, 1996'da Satoshi Tajiri tarafından yaratılmış bir video oyunuyla başlamış; anime, manga, kart oyunu gibi birçok dalda ilgi gören bir yapım olmuştur. Zaten çoğu kişinin bildiği üzere Pokemon, bizimkine benzer fakat için Pokemon denilen canlıların yaşadığı bir evrende geçiyor.Pokemon eğitmenlerinin amacı, Pokemonları savaşlara düzgün bir biçimde hazırlayıp, doğru stratejilerle rakiplerini yenmektir.Pokemonlar Poketopu denen toplar içinde taşınır.Her eğitmen 6 pokemon taşıyabilir.Doğada serbest halde pokemonlar gezmektedir.Eğitmenler, vahşi pokemonlara karşı savaşıp onları yakalabilir.Pokemon evreninde birçok bölge vardır, her bölgenin kendine has pokemonları ve kendi ligi var.Pokemon liglerine katılmak için o bölgedeki 8 GYM liderini yenmeniz ve rozetlerini almanız gerekmektedir.

    İşte böyle bir evrende, Pokemon Eğitmeni olmak isteyen 10 yaşındaki Ash kendine ilk Pokemonunun verileceği günü iple çekmektedir.O kadar heyecanlıdır ki, o gece geç saatlere kadar uyuyamaz ve hangi pokemonu seçmesi gerektiği üzerine düşünür durur.Tabii uyuyamıyınca, sabah da erken kalkamaz.Uyandığında saat hayli geç olmuştur, gemen Profosör Oak'ın labaratuarına giden Ash,t başlangıç pokemonları olan Bulbasaur, Charmander, ve Squirtle kendinden önce gelen çocuklar tarafından alındığını görür.Bunun üzerine Oak ona elindeki Pikachu'yu verir ama Pikachu biraz sorunlu bir pokemondur.Başka çaresi de olmayan Ash Pikachu'yu alır ve Pokemon macerasına atılır.

     Pokemon (Anime/Manga) [Ana Konu]

    (Pikachu özürlü gibi olmuş)

    Seri şuan 18. Sezonunda ve hala da devam etmekte.Oyunları Nintendo’nun el konsolları satması konusundaki en önemli kozu olduğunu düşünürsekte, serinin daha uzun seneler devam ediceğini söyleyebiliriz.Serinin en sevmediğim yanı fazlasıyla çocuksu kalması ve Ash’in pek pokemon yakalamayıp, her seride 6-7 pokemon üzerinden gitmesi oluyor.Ayrıca Roket Takımına da ayrı bir kıl olurum, son sezonlarda biraz daha hardcore takılsalarda, niye Ash’in hep önüne çıkıyon arkadaş.Aynı Pokemonların savaşını izlemek zorunda mıyız?Ayrıca her bölge değiştirdiğinde, diğer pokemonları bırakması da sıkıcı, bari her bölge geçildiğinde başka kişileri izlesek ama nerde?Serideki bir diğer gariplik ise Ash’in hep 10 yaşında kalması, o kadar sezon geçti hala adam 10 yaşında yav.

    Pokemon serilerini izleme sırası;

     Pokemon (Anime/Manga) [Ana Konu]

    (Üşendiğim için direk Vikiden SS aldım)

    Filmler Nerede İzlenmeli?
    Aslında filmlerin tam bir yeri yok sıralamada, yani tamamen konuyla alakasız olaylar işleniyor ve o neslin efsanevi pokemonlarıyla ilgili oluyorlar.

    1- Mewtwo Strikes Back
    2- The Power of One
    3- Spell of the Unown
    4- Celebi: Voice of the Forest
    5- Pokémon Heroes: Latios and Latias
    6- Jirachi Wish Maker
    7- Destiny Deoxys
    8- Lucario and the Mystery of Mew
    9- Pokémon Ranger and the Temple of the Sea
    10- The Rise of Darkrai
    11- Giratina and the Sky Warrior
    12- Arceus and the Jewel of Life
    13- Zoroark: Master of Illusions
    14- White: Victini and Zekrom
    14- Black: Victini and Reshiram
    15- Kyurem vs. the Sword of Justice
    16- Genesect and the Legend Awakened
    17- Diancie and the Cocoon of Destruction
    18- Hoopa and the Clash of Ages (18 Temmuz’da vizyona girdi.)

    Filmler bu şekilde sıralanıyor, çıkış tarihlerene bakarak, o tarihte yayınlanan sezonu bitirdikten sonra izleseniz daha iyi olur gibi, internette kronolojik sıralama diye aradım ama hep farklı yerlerde yazılmışlar maalesef.Tam bir fikir sahibi olamadım açıkçası.

    Filmler Hakkında Kısa notlar;
    ● 1. film Mewtwo Strikes Back'dan sonra "Mewtwo Retuns" special'ine bakabilirsiniz.
    ● 14. Movie'nin 2 alternatif versiyonu var, karakterlerimiz Victini ile karşılaşana kadar olaylar aynı ilerlerliyor, akabinde olaylar değişiyor, başlıklarından da anlıyacağınız üzere karşılıştıkları efsanevi Pokemon değişiyor.Oyunlarının 2 değişik versiyonla çıkması gibi bir nevi.
    ● 16. film Genesect and the Legend Awakened'dan hemen önce "Pokemon: Mewtwo - Kakusei e no Prologue" special'ine bakmanızı tavsiye ederim.
    ● 17. film, Diancie and the Cocoon of Destruction'dan önce "Koukoku no Princess Diancie" special'ine bakabilirsiniz.
    ● 18. film, Hoopa and the Clash of Ages'tan önce "Odemashi Ko Majin Fuupa" special'ine bakabilirsiniz.

    Pokemon XY: Mega Evolution
    Bir Pokemon eğitmeni olan Alan'ın hedefi partneri Charizard ile tüm Mega evrim yapabilen Pokemonları yenip en güçlü olmaktır.4 special bölümden oluşucak bu seri, tamamen Mega Evrim Pokemon dövüşleri üzerine gidiyor.Ayrıca Alan'ın hikayesi, Pokemon'un yeni sezonu Pokemon XY&Z ile ana hikayeye bağlanıcak, bu yüzden izliyebilirsiniz.
     Pokemon (Anime/Manga) [Ana Konu]




    Hangi Dilde İzlemeliyim?

    İlk 4 sezon internette direk Türkçe Dublajlı olarak var, ayrıca 6. Sezon ve belki 7 Tam olarak kaça kadar verdi bilmiyorum ama Cartoon Network tarafından verildi.Ayrıca Pokemon Black and White’n tamamı ve Best Wishes bir kısmı da Disney XD’de türkçe dublaj olarak verildi, tabii bunları internette bulunur mu bilmiyorum.Benim tavsiyem ingilizce izlemeniz yönünde, çünkü Japon versiyonunda karakter ve bazı Pokemon isimleri farklı, mesela orda Ash’in adı Satoshi ya da Charizard’ın adı Lizardon.Ben son sezonu İngilizce bulamadığım için Japonca izliyorum da, oyunda bildiğim Pokemonlara değişik isimler söylenince biraz ters geliyor açıkçası. Frogie’ye Keromatsu diyorlar.Tavsiyem ingilizce izlemeniz yönünde, ayrıca çok basit konuşulduğu için ingilizceniz geliştirmenize yardımcı olabilir.

    Yasaklanan Bölümler:

    Yasaklanan bölümleri, ingilizce izlediğiniz sitelerde atlamış olabilirler, yani 18. bölüme geldiğinizde aslında 19. bölümü vermiş olabilirler, yeri geldiğinde internette aratıp izleyebilirsiniz.

    18. Bölüm : Beauty and the Beach
    Bu bölümün yasaklanma sebebi James'in kadın kılığına girmesi ve kocaman göğüslere(Japon Anime Klasiği) sahip olması.İnternette sadece Japonca versiyonu bulunmakta, isterseniz Japonca olarak izleyebilirsiniz

    35. Bölüm : The Legend of Dratini!
    Bu bölüm de Ash'in kafasına silah dayanıp, tehtit edilmesinden dolayı yasaklandı.Yine internette Japonca versiyonu bulunmakta.

    38. Bölüm : Electric Soldier Porygon
    Bu bölümü izleyen bazı çocukların hastanelik olması, akabinde epilepsi hastalarını etkilediği farkedilmesi üzerine Japonya dşında yayınlanmamıştır.Japoca versiyonu internette mevcut.Eğer merak ediyorsanız ve epilepsi değilseniz izleyebilirsiniz, tabii başınıza gelebilecek rahatsızlıklardan müessesemiz sorumlu değildir.

    252. Bölüm : The Ice Cave (5. Sezon 40. Bölüm)
    Bunun neden yasaklandığını çözemedim ama yasaklamışlar işte, gene Japonca versiyonu mevcut internette.

    Amerika'da Yasaklanan Bölmüler

    Amerika'daki ikiz kule saldırılarına benzediği gerekçesiyle, sadece Amerika'da yasaklanmıştırlar.Fakat İngilizce ve Türkçe versiyonları mevcut çünkü bu bölümler ikiz kule saldırlarından önce yayınlanmıştır.

    19. Bölüm : Tentacool and Tentacruel
    23. Bölüm : The Tower of Terror


    Yayınsal Sorunlardan Yayınlanamayan Bölümler:

    Bunlarda bazı yayısal sorunlardan dolayı atlanmış bölümler, Japonca versiyonları mevcut.

    377. Bölüm : Battle of the Quaking Island! Dojoach vs. Namazun!! (8. Sezon 9. Bölüm)
    397. Bölüm : Satoshi and Haruka! Heated Battles in Hoenn!! (8. Sezon 28. Bölüm)
    517. Bölüm : Satoshi and Hikari! Head for a New Adventure!! (10. Son 47. Bölüm)
    826. Bölüm : The Undersea Castle! Kuzumo and Dramidoro!! (17. Sezon 23. Bölüm)


    Diğer Seriler:

    The Legend of Thunder!

    Ash’i konu almayan bir yapım, 3 pokemon eğitmeni Jimmy, Marina, ve Vincent’ın Roket Takımın kötü ikilisi Attila ve Hun’u durdumaya çalışmasını anlatıyor.3 parttan oluşuyor, izlenebilir

     Pokemon (Anime/Manga) [Ana Konu]

    Pokémon Origins
    İlk oyunda kontrol ettiğimiz Red üzerinden işleyen anime, olaylar çok hızlı işleniyor bunda, fakat oyun serisinin tamamen aynısı, itemler, tmler vs. hep bu oyunda var, ayrıca savaşta kullanılan ataklar falan orjinal pokemon oyunlarına benzer nitelik taşımış.Keşke orjinal pokemon serisi de bu şekilde olsaydı dedirtiyor.4 bölümden oluşuyor.Hızlı ilerliyor ve aklımdaki o karizmatik Red karakterinin ufak ve hiçte cool olmayan bir çocuk tipiyle karşımıza çıkıyor oluşu bu serinin sorunları.

    Umarız daha karizmatik bir baş karakterle uzun uzun işlenerek güzel bir seri çıkartır yapımcılar.Tadından yenmez.

    Pokemon Crystal - Raikou, The Legend of Thunder
    Bu seri sayılmaz aslında, Kenta ki Crytal oyunundaki baş karakterimizin başından geçen 70 dk. olayı konu alıyor, başlıktan da tahmin edebiliceğiniz üzere Raikou üzerine gidiyor.

    Pokemon Evreninde Geçen Mangalar:

    Pokemon evreninde geçen bir sürü manga var, hepsine burda değinmiyeceğim, çünkü ingilizce çevirileri bile yok çoğuunu.

     Pokemon (Anime/Manga) [Ana Konu]

    Pokémon Adventures:

    En çok tutan Pokemon manga serisi, sürekli baş karakter değişiyor, yani seride Kanto'dan Johto'ya geçerken yine aynı karakter kalmıyor, baştan başlıyoruz, yeni bir eğitmen yeni bir pokemon takımı.Ki bu da seri de bence olması gereken bir durumdu.Ayrıca bütün oyunlar üzerine bölümleri var serinin.Yine bazı bölümleri pek alakalı olmasa da, bazı yerlerde aynı karakterler üzerinden devam ediyor.Red, Green & Blue serisininin baş karakteri Red, FireRed & LeafGreen'de tekrar baş karakterimiz oluyor mesela.

    Red, Green & Blue (Volume 1~3)
    Yellow (Volume 4~7)
    Gold, Silver & Crystal (Volume 8~15)
    Ruby & Sapphire (Volume 15~22)
    FireRed & LeafGreen (Volume 22~26)
    Emerald (Volume 26~29)
    Platinum (Volume 38~40)
    HeartGold & SoulSilver (Volume 41~43)
    Black & White (Volume 43~51)
    Black 2 & White 2 (Volume 51~?)
    X & Y (Volume ?~?)


    Black 2 & White 2 ve X & Y devam ettiği için tam olarak volumeleri bilmiyoruz.O yüzden yazmadım.

    Pokemon Reburst:

    Bunun hikayesi de Pokemon insan kırması gibi bir şey olma gücüne sahip bir çocuğun babasını bulmaya çalışmasını anlatan bir hikaye.Ben konusunu Pokemon evrinine ters buldum açıkçası, Pokemon mangası okuyorsak, Pokemon savaşları görelim, öyle boş işlere girmesinler.Tabii ilginizi çektiyse okuyabilirsiniz, bana biraz değişik geldi sadece.

    Dengeki! Pikachu

    Ainmeye benzer olarak ilerleyen bir manga serisi, Ash üzerinden ilerliyor.Fazla da bir şey yazmaya gerek duymadım açıkçası, zaten seriyi izleyenler okumakla vakit kaybetmesin.

    Ayrıca Pokemon'un, Pokemon Pocket Monsters adlı uzun bir gag manga serisi var, baya uzun süredir devam eden ve sequelleri olan.Fakat internette çevirisi yok.Ve Pokemon Zencsho adında direk oyunun aynısı mangaya aktaran bir seri var fakat onunda bir çevirisini bulamadım, o yüzden onları yazmaya gerek görmedim.

    Pokemonların Evrimleri:

    Pokemonlar oyunda belirli bir levele ulaştığında, gerekli taş kullanıldığında ya da belli bazı kurallar yerine getirildiğinde evrimleşir.Animede ise taşlarla evrimleşenler aynı şekilde evrimleşirken, levelle evrimleşenler zorlu bir savaş ardından evrimleşmekte.Pokemonlar geliştikten sonra bazı özellikler kazanır ve kaybederler.Ayrıca animede pokemonları huyları da değişiyor.Duruma göre yeni türlere de dahil olabiliyorlar.Bazı Pokemonlar 2 kere evrimleşirken, bazıları sadece 1 kere evrimleşir bazı pokemonlar ise hiç evrimleşmez.

    Mega Evrim

    6. Nesilde gelen bu özellik ile Pokemonlarım evrimlerine bir basamak daha eklendi, fakat bu evrim sadece savaş sırasında, belirli bir item kullanıldığında oluyor.Ve savaş bitince pokemon eski haline dönüyor.
     Pokemon (Anime/Manga) [Ana Konu]
     Pokemon (Anime/Manga) [Ana Konu]

    (Charizard'ın X ve Y Mega Evrimleri)

    Pokemon Türleri ve Zayıflıkları

    6. Nesil'de Peri(Fairy) türünün eklenmesiylye tam 18 tane Pokomen türü oldu ve bu pokemon türlerin kendine has saldırları ve diğer türlere karşı zayıflık ya da güçlülükleri var.Ayrıca bir pokemon en fazla 2 türden olabiliyor.Bir Pokemon eğitmenin ona göre strateji geliştirmesi gerekmekte.Tabii animede bazı saçma dövüşler olmuyor değil ama genel olarak aşağıdaki tablodaki gibi bir vuruş denklemi var.Spoiler içine aldım, tabloyu fazla yer kaplamasın diye.


     Pokemon (Anime/Manga) [Ana Konu]


    Pokemon Oyunları Üzerine:

    Konumuz bu olmadığı için spoiler butonu içine orjinal oyunları, hoşuma giden romlar ve bazı tutulan online oyunları yazıcam.Fakat hakkında sorularınız olursa, ya en başta verdiğiniz linki kullanarak oraya konu açın ya da bana pm yoluyla sorunuzu sorum.Elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım.


    Nintento Oyunları Ana Seri:

    Her oyunda yeni bir kişi ile Pokemon Eğitmeni macerasına katıldığımız seriler, amaç 8 rozet itoplayıp pokemon ligine girmek ve kazanmak.

    Pokémon Red, Green, and Blue (Game Boy)
    Pokémon Yellow (Game Boy)
    Pokémon Gold and Silver (Game Boy Color)
    Pokémon Crystal (Game Boy Color)
    Pokémon Ruby and Sapphire (Game Boy Advance)
    Pokémon FireRed and LeafGreen (Game Boy Advance)
    Pokémon Emerald (Game Boy Advance)
    Pokémon Diamond and Pearl (Nintendo DS)
    Pokémon Platinum (Nintendo DS)
    Pokémon HeartGold and SoulSilver (Nintendo DS)
    Pokémon Black and White (Nintendo DS)
    Pokémon Black 2 and White 2 (Nintendo DS)
    Pokémon X and Y (Nintendo 3DS)
    Pokémon Omega Ruby and Alpha Sapphire (Nintendo 3DS)
    Pokemon Sun and Moon (Nintendo 3DS) [2016 Holiday dönemi çıkıcak]

    *3DS çıkan oyunlar hariç hepsi emulatör desteğiyle bilgisayarlarda çalışmaktadır fakat 3DS emulatörü yok maalesef.

    Sonradan pişman olmamk için Visual Boy Advance ile Gameboy oyunlarını oynarken Visual Boy Advance -> Options -> Emulator -> Save Type -> Flash 128K yı işaretleyin, 64k işaretliyse oyun bittikten sonra açılan şeyleri oynayamazsınız.


    Önerdiğim Romlar:

    Pokemon Glazed
    Pokémon AshGray [Animeyle Aynı Seneryoda İlerilerliyor]
    Pokémon ChaosBlack
    Pokémon Dark Rising
    Pokémon Dark Rising 2
    Pokemon Reborn
    Pokemon Light Plantinum
    Pokemon Adventures: Red Chapter [Bu da manga serisiinin seneryosunu taşıyor.]

    Üşendiğim için burda bırakıyorum ama daha, online oyunlar ve mystery dungeon gibi serileri ekliyeceğim demiştim ama aradan süre geçti ve burası biraz boş kaldı, farkındayım, bir ara ilgileniceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 10 Mayıs 2016; 15:34:27 >







  • Güzel konu olmuş. Konu dışında da kapsamlı bir konu vardı ama ilk mesajın yarısı üye listesiyle dolmuştu.

    İngilizce dublajlı bölümlere uyumlu İngilizce alt yazı var mı acaba?

    Efsane şarkıyı da koyalım.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

    İngilizce dublajlı bölümlere uyumlu İngilizce alt yazı var mı acaba?


    Ben sırf ingilizce dublaj izlediğim için pek bilemiyeceğim ama dili çok hafif, alt yazısız izleyebilirsiniz gibi geliyor.Ayrıca listening olur, ingilizcenizi daha iyi geliştirirsiniz gibi geliyor bana.

    Tabii Japonca seslendirmeler için ing altyazı var, onların ing dub ile sekron olanını bulabilirsin belki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fingolfin.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

    İngilizce dublajlı bölümlere uyumlu İngilizce alt yazı var mı acaba?


    Ben sırf ingilizce dublaj izlediğim için pek bilemiyeceğim ama dili çok hafif, alt yazısız izleyebilirsiniz gibi geliyor.Ayrıca listening olur, ingilizcenizi daha iyi geliştirirsiniz gibi geliyor bana.

    Tabii Japonca seslendirmeler için ing altyazı var, onların ing dub ile sekron olanını bulabilirsin belki.

    Bende geçen sene duygulanıp ilk 30-40 bölümü İngilizce dublajlı izledim ama uyumlu alt yazısı da olsaydı daha iyi olurdu ama neyse yapacak bir şey yok.

    İlk favori pokemonum Picigeto....

     Pokemon (Anime/Manga) [Ana Konu]


    Roket takımı her ne kadar sıksa da bu kedi izlettiriyor kendini

     Pokemon (Anime/Manga) [Ana Konu]




  • Konuya destek.
  • Türkçe izliyodum, ses değişimi fazla etki etmezse ingilizce devam ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasaklanmış bölümleri ekledim listeye, ilerleyen süreçte serinin mangaları ve pokemonlar hakkında bazı bilgileri vericem, evrim, mega evrim, hangi tip hangi tipe güçlü gibi.
  • Son olarak mangalari ve pokemonlar hakkinda bazi bilgiler ekledim.Listede gozumden kacan ya da eklememi istediginiz seyler varsa soyleyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuda büyük emek var teşekkürler zaman ayırdığın için.
  • bu aralar pokemon tcg e sarmıştım eğer vakit bulursam animeleri de bir ara tekrar izlemek iyi olabilir
  • Saydek'in askerleriyiz.
     Pokemon (Anime/Manga) [Ana Konu]
  • Emeğe saygı cidden çok hoş olmuş detaylar falan uzun gibi gözüksede tam tadında olmuş.
  • Cidden çok güzel bir yazı olmuş, kısa ama detaylı, ayrıca sondaki paylaştığın romlarda işime yarıyacak, sürekli fire red oynamaktan sıkılmıştım, teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lann The Clever -- 16 Ağustos 2014; 1:43:55 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bu anime hala devam ediyomu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Replica Simone Simons

    bu anime hala devam ediyomu?

    Evet, 18. sezonunda.İlk mesajda da yazmıştım.
  • Güzel bi konu olmuş. Tebrikler.
    Ash in Pikachu yu aldığı o ilk sahne geldi aklıma. Duygulandım bak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ilk mesaja takildim atillayi kotu gostermek? Adam onune geleni bicmis atmis. Hitlerden bile cani ne bekliyordun ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fire red oynadığım en sağlam oyundu diyebilirim telefona bile yüklemiştim gameboy emulatorünü oradan da oynamıştım uzun süre şimdi 3ds emulatör çıkmasını bekliyorum 1 yıldır :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psman

    Hocam ilk mesaja takildim atillayi kotu gostermek? Adam onune geleni bicmis atmis. Hitlerden bile cani ne bekliyordun ki?

    Attila'nın gayet cani biri olduğunun farkındayım ama Hitler'den bile cani demek aşırıya kaçmış.Attila biraz daha savaşçı bir kişilik.Mesela bazı Cermen efsanelerinde Attila çok iyi biriymiş gibi anlatılır.Attila'nın iyi biri olduğunu savunmuyorum ya da animede kötü olarak konulmasının yalnış olduğunu da.Espri olsun diye yazmıştım onu oraya, bu tarz şeyleri de takmam.

    Ayrıca Hun ve Attila değil de, neden Hitler ve Stalin olmuyor kötüler.Hep Attila olur bu tarz şeylerde ama başka göremedik böyle.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fingolfin.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Psman

    Hocam ilk mesaja takildim atillayi kotu gostermek? Adam onune geleni bicmis atmis. Hitlerden bile cani ne bekliyordun ki?

    Attila'nın gayet cani biri olduğunun farkındayım ama Hitler'den bile cani demek aşırıya kaçmış.Attila biraz daha savaşçı bir kişilik.Mesela bazı Cermen efsanelerinde Attila çok iyi biriymiş gibi anlatılır.Attila'nın iyi biri olduğunu savunmuyorum ya da animede kötü olarak konulmasının yalnış olduğunu da.Espri olsun diye yazmıştım onu oraya, bu tarz şeyleri de takmam.

    Ayrıca Hun ve Attila değil de, neden Hitler ve Stalin olmuyor kötüler.Hep Attila olur bu tarz şeylerde ama başka göremedik böyle.

    Belki kulturleri yakin oldugundandir. Hitlerin en azindan bir amaci varmis. Atilla onune geleni yakip yikip yagmaliyor. Ikisinide desteklemiyorum bende. Ciddi oldugunuzu dusunerek yazmistim onu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.