Şimdi Ara

Pokemonlar Hakkında Bilgi(İstek üzerine bir topic altında toplandı sayglarımla)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ash'in ilk pokemonu.
    Fare türünden çıkmış bir Pokémon'dur. Kolaylıkla fark edilen özellikleri; sarı tüylerinin ve sırtında kahverengi çizgilerinin olmasıdır. Yanaklarındaki kırmızı noktalardan elektrik salınımı yapar. Vucudundaki elektriğin yayımı sayesinde çeşitli saldırılarla genellikle karşısındaki rakibi geçici olarak felç eder. Bunun haricinde küçüklüğünden kaynaklanan hızı sayesinde karşısındaki rakibi şaşırtma olanağına sahiptir. Animesinde Ash Ketchum'ın ilk Pokémon'u Pikachu'dur. Ash onu genellikle pokemon topunun içine almaz. Gelişmemişi Pichu, gelişmişi Raichu'dur. Bir elektrik pokemonu olan Pikachu'nun numarası 25'tir.

    Tür Fare Pokémon
    Çeşit Elektrik
    Boyu 0.4 m
    Ağırlığı 6.0
    Yeteneği Statik



    Pidgeot
    Pidgeot 493 hayalî Pokémon türünden biridir. Bir uçuş Pokémonu olan Pidgeot, evriminin üçüncü ve son aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Bir gelişmemiş hâli Pidgeottoolan Pidgeot daha fazla gelişmez





    Bulbasaur


    Pokémon çizgi filminde Ash'in ilk yakaladığı Pokémonlardan biridir. Pikachu gibi gelişmeye karşıdır. Ash'e çok sadıktır.


    Japonca isim Fushigidane
    Evresi Temel
    Önceki evrimi Yok
    Sonraki evrimi Ivysaur
    Tür Tohum Pokémon
    Çeşit Çimen / Zehir
    Boyu 0.7 m
    Ağırlığı 6.9
    Yeteneği Aşırı büyüme




    Butterfree


    Bir böcek Pokémonu olan Butterfree, evrimin üçüncü ve son aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Butterfree daha fazla gelişmez. Bir gelişmemiş hâli Metapod'tır.




    Charmander


    Bir böcek Pokémonu olan Butterfree, evrimin üçüncü ve son aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Butterfree daha fazla gelişmez. Bir gelişmemiş hâli Metapod'tır.



    Japonca isim Hitokage
    Evresi Evre 1
    Önceki evrimi yok
    Sonraki evrimi Yok
    Tür Ateş Pokémon
    Çeşit Ateş / Lav
    Boyu 1.0 m
    Ağırlığı 20.0
    Yeteneği Alev topu,Kuyruk kırbac


    Squirtle


    Bir su Pokémonu olan Squirtle, evrimin ilk aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Satoshi Tajiri tarafından yaratılmıştır.


    Charizard

    Charmender evriminin en güçlüsü ve en gelişmişidir.Genellikle poke topunun içinde durur.Tam bir savaş makinesidir.En yakın dostu Ash dir.Bitki pokemonlarına karşı çok iyidir ve pisişiklere de öyle.Onların gücünü alev tekmesiyle azaltır.Daha sonra da lav silahıyla onları etkisiz hale getirir.Bazen sahibine dik başlılık yapabilir.Ancak o çok sadık bir pokemondur.

    Japonca isim ?
    Evresi Evre 2
    Önceki evrimi Charmeleon
    Sonraki evrimi Yok
    Tür Ateş Pokémon
    Çeşit Ateş / Lav
    Boyu 2.0 m
    Ağırlığı 45.0
    Yeteneği Alev topu,Kuyruk kırbacı




    Charmeleon

    Charmander'in evrimleşmişi olan charmeleon çok güçlü bir pokemon'dur.Onun da Surge'nin Dratinicesi'yle sorunu vardır.Ash Charmeleon'u antrenör ve üretilen 3 mewtwodan birine sahip olan garye charmenderi'ni vererek sahip olmuştur.Ash mewtwoyla oynama cesaretini gösteren az sayıda kişiden biridir.Mewtwo bilİnen o ki insanların fedakarlık duygularına dayanamaz. Ash daha sonraki bölümlerde mewtwoya sahip olacaktır.Charmeleon bölüm 77 de süpriz bir şekilde charizard'a dönüşür.Çünkü Charmeleon uçamaz ama Charizard uçabilirdi.Fosilleşmiş bir pokemon olan Aerodactly (uçan bir dinozor pokemon) Ash'i kaçırır ve Charmeleon sahibini kurtarmak için oracıkta evrim geçirir.


    Caterpie
    Bir böcek Pokémonu olan Caterpie, evrimin ilk aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Caterpie gelişince Metapod olur.


    Staryu

    Bir su Pokémonu olan Staryu, evrimin ilk aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Satoshi Tajiri tarafından yaratılmıştır.

    Blastoise
    Bir su Pokémonu olan Blastoise, evrimin üçüncü ve son aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Blastoise daha fazla gelişmez. Bir gelişmemiş hâli Wartortle'dır.

    Magikarp
    Bir su Pokémonu olan Magikarp, evrimin ilk aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Satoshi Tajiri tarafından yaratılmıştır.

    Nidorina

    Bir zehir Pokémonu olan Nidorina, evrimin ikinci aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Nidorina gelişince Nidoqueen olur. Bir gelişmemiş hâli Nidoran♀'dır.


    Onix
    Bir kaya Pokémonu olan Onix, evrimin ilk aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Onix gelişince Steelix olur.

    Raichu
    aichu, Pikachu'nun evrimleşmiş hali bir pokemondur. Güçlü bir elektrik gücü vardır. Ash Pikachu'yu Raichu'ya çevirmemiştir. Pikachu Yıldırım Taşı kullanılarak Raichu olabilir.

    Hitmonchan

    Bir dövüş Pokémonu olan Hitmonchan, evriminin ikinci aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Hitmonchan daha fazla gelişmez. Bir gelişmemiş hâli Tyrogue'dur.

    Muk

    Bir zehir Pokémonu olan Muk, evrimin ikinci ve son aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Muk daha fazla gelişmez. Bir gelişmemiş hâli Grimer'dır.



    Ekans
    Bir zehir Pokémonu olan Ekans, evrimin ilk aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Ekans gelişince Arbok olur.


    Mankey

    Bir dövüş Pokémonu olan Mankey, evriminin ilk aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Satosho Tajiri tarafından yaratılmıştır. Mankey gelişirse Primeape olur.



    Kakuna

    Bir böcek Pokémonu olan Kakuna, evrimin ikinci aşamasındadır. Bir tırtıl kozası şeklinde olan Kakuna, aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Kakuna geliştiğinde Beedrill olur. Bir gelişmemiş hâli Weedle'dır.

    Kingler


    Bir su Pokémonu olan Kingler, evrimin ikinci ve son aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Kingler daha fazla gelişmez. Bir gelişmemiş hâli Krabby'dir.

    Rattaka

    Bir normal Pokémon olan Rattata, evrimin ilk aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Rattata gelişince
    Raticate olur.



    Dewgong


    Bir su Pokémonu olan Dewgong, evrimin ikinci ve son aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Dewgong daha fazla gelişmez. Bir gelişmemiş hâli Seel'dır.


    Crobat

    Bir zehir Pokémonu olan Crobat, evrimin üçüncü ve son aşamasındadır. Aynı zamanda ikinci nesil Pokémonlarından biridir. Crobat daha fazla gelişmez. Bir gelişmemiş hâli Golbat'tır.

    Pinsir

    Bir böcek Pokémonu olan Pinsir, evrimin ilk aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir.



    Electrode

    Bir elektrik Pokémonu olan Electrode, evriminin ikinci aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Electrode daha fazla gelişmez. Bir gelişmemiş hâli Voltorb'dur.


    Poliwag

    Bir su Pokémonu olan Poliwag, evrimin ilk aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Satoshi Tajiri ve Ken Sugimori tarafından yaratılmıştır.


    Poliwhirl


    Bir su Pokémonu olan Poliwhirl, evriminin ikinci aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Satosho Tajiri tarafından yaratılmıştır. Wartortle gelişirse Poliwrath olur. Bir gelişmemiş hâli Poliwag'dır.







    Ninetales



    Vulpix'in gelimiş hâlidir. Orijinal 150 Pokémondan da biridir. Ninetales, Japon kültüründeki tilki ruhu kitsune'den esinlenerek yaratılmıştır. Aynı şekilde kitsune de yaşlandığında ya da gelişimini tamamladığında daha fazla kuyruğu çıkar. Kyuubi-no-kitsune ise dokuz kuyruklu bir tilki-iblistir.


    Fearow

    Bir uçuş Pokémonu olan Fearow, evriminin ikinci ve son aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Bir gelişmemiş hâli Spearow olan Fearow, daha fazla gelişmez.


    Leafia
    Adını "leaf" yani anlamı yaprak olan ingilizce kelimeden almıştır. Pokemon serisinin ilk jenerasyonu olan Eevee'nin bitki gelişmişidir.



    Beedrill


    Bir böcek Pokémonu olan Beedrill, evrimin üçüncü ve son aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Beedrill daha fazla gelişmez. Bir gelişmemiş hâli Kakuna'dır.


    Arbok



    Bir zehir Pokémonu olan Arbok, evrimin ikinci ve son aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Arbok daha fazla gelişmez. Bir gelişmemiş hâli Ekans'tır.



    Nidorino

    Bir zehir Pokémonu olan Nidorino, evrimin ikinci aşamasındadır. Aynı zamanda ilk nesil Pokémonlarından biridir. Nidorino gelişince Nidoking olur. Bir gelişmemiş hâli Nidoran♀'dır.


    ____________________________________________________________________________________________________________________


    Pokemon türleri


    Pokémon Türleri


    Ateş:
    Saldırılarının ağır zarar verdiği türler: Buz, Böcek, Çimen, Çelik
    Saldırılarının hafif zarar verdiği türler: Ateş, Su , Kaya, Ejderha
    Saldırılarından ağır zarar aldığı türler: Su,Kaya,Toprak
    Saldırılarından hafif zarar aldığı türler: Ateş, Çimen, Buz, Böcek, Çelik
    Ateş Türü Pokemonlar:
    #4 Charmender
    #5 Charmeleon
    #6 Charizard [Ateş/Uçan]
    #37 Vulpix
    #38 Ninetales
    #58 Growlithe
    #59 Arcanine
    #77 Ponyta
    #78 Rapidash
    #126 Magmar
    #136 Flareon
    #146 Moltres [Ateş/Uçan]
    #155 Cyndaquil
    #156 Quilava
    #157 Typhlosion
    #218 Slugma
    #219 Magcargo [Ateş/Kaya]
    #228 Houndour [Karanlık/Ateş]
    #229 Houndoom [Karanlık/Ateş]
    #240 Magby
    #244 Entei
    #250 Ho-oh [Ateş/Uçan]
    #255 Torchic
    #256 Combusken [Ateş/Dövüş]
    #257 Blaziken [Ateş/Dövüş]
    #322 Numel
    #323 Camerupt
    #324 Torkoal
    Ateş Saldırıları
    Blast Burn
    Blaze Kick
    Fire Blast
    Fire Punch
    Fire Spin
    Flame Wheel
    Flame Thrower
    Heat Wave
    Overheat
    Sacred Fire
    Sunny Day
    Will-o-Wisp
    Su:
    Saldırılarının ağır zarar verdiği türler: Ateş, Toprak, Kaya
    Saldırılarının hafif zarar verdiği türler: Çimen, Su, Ejderha
    Saldırılarından ağır zarar aldığı türler: Elektrik, Çimen
    Saldırılarından hafif zarar aldığı türler: Ateş, Su, Buz , Çelik
    Su Türü Pokemonlar:
    #7 Squirtle
    #8 Wartortle
    #9 Blastoise
    #54 Psyduck
    #55 Golduck
    #60 Poliwag
    #61 Poliwhirl
    #62 Poliwrath [Su/Dövüş]
    #72 Tentacool [Su/Zehir]
    #73 Tentacruel [Su/Zehir]
    #79 Slowpoke [Su/Psychic]
    #80 Slowbro [Su/Psychic]
    #86 Seel
    #87 Dewgong [Su/Buz]
    #90 Shellder
    #91 Cloyster [Su/Buz]
    #98 Krabby
    #99 Kingler
    #116 Horsea
    #117 Seadra
    #118 Goldeen
    #119 Seaking
    #120 Staryu
    #121 Starmie [Su/Psychic]
    #129 Magikarp
    #130 Gyarados [Su/Uçan]
    #131 Lapras [Su/Buz]
    #134 Vaporeon
    #138 Omanyte [Kaya/Su]
    #139 Omastar [Kaya/Su]
    #140 Kabuto [Kaya/Su]
    #141 Kabutops [Kaya/Su]
    #158 Totodile
    #159 Croconaw
    #160 Feraligatr
    #170 Chinchou [Su/Elektrik]
    #171 Lanturn [Su/Elektrik]
    #183 Marill
    #184 Azumarill
    #186 Politoed
    #194 Wooper [Su/Toprak]
    #195 Quagsire [Su/Toprak]
    #199 Slowking [Su/Psychic]
    #211 Qwilfish [Su/Zehir]
    #222 Corsola [Su/Kaya]
    #223 Remoraid
    #224 Octillery
    #226 Mantine [Su/Uçan]
    #230 Kingdra [Su/Ejderha]
    #245 Suicune
    #258 Mudkip
    #259 Marshtomp [Su/Toprak]
    #260 Swampert [Su/Toprak]
    #270 Lotad [Su/Çimen]
    #271 Lombre [Su/Çimen]
    #272 Ludicolo [Su/Çimen]
    #278 Wingull [Su/Uçan]
    #279 Pelipper [Su/Uçan]
    #283 Surskit
    #318 Carvanha [Su/Karanlık]
    #319 Sharpedo [Su/Karanlık]
    #320 Wailmer
    #321 Wailord
    #339 Barboach [Su/Toprak]
    #340 Whiscash [Su/Toprak]
    #341 Corphish
    #342 Crawdaunt
    #349 Feebas
    #350 Milotic
    #363 Spheal [Buz/Su]
    #364 Sealeo [Buz/Su]
    #365 Walrein [Buz/Su]
    #366 Clamperl
    #367 Huntail
    #368 Gorebyss
    #369 Relicanth [Su/Kaya]
    #370 Luvdisc
    #382 Kyogre
    Su Saldırıları:
    Bubble
    Bubblebeam
    Clamp
    Crabhammer
    Dive
    Hydro Cannon
    Hydro Pump
    Muddy Water
    Octazooka
    Rain Dance
    Surf
    Water Gun
    Water Pulse
    Water Sport
    Water Spout
    Waterfall
    Whirlpool
    Withdraw
    Elektrik:
    Saldırılarının ağır zarar verdiği türler: Su, Uçan
    Saldırılarının hafif zarar verdiği türler: Elektrik, Çimen , Ejderha
    Saldırılarının etki etmediği türler: Toprak
    Saldırılarından ağır zarar aldığı türler: Toprak
    Saldırılarından hafif zarar aldığı türler: Çimen, Çelik
    Elektrik Türü Pokemonlar:
    #25 Pikachu
    #26 Raichu
    #81 Magnemite [Elektrik/Çelik]
    #82 Magneton [Elektrik/Çelik]
    #100 Voltorb
    #101 Electrode
    #125 Electabuzz
    #135 Jolteon
    #145 Zapdos [Elektrik/Uçan]
    #170 Chinchou [Su/Elektrik]
    #171 Lanturn [Su/Elektrik]
    #172 Pichu
    #179 Mareep
    #180 Flaafy
    #181 Ampharos
    #239 Elekid
    #243 Raikou
    #309 Electrike
    #310 Manectric
    #311 Plusle
    #312 Minun
    Elektrik Saldırıları:
    Charge
    Shock Wave
    Spark
    Thunder
    Thunder Wave
    Thunderbolt
    Thunder Punch
    Thunder Shock
    Volt Tackle
    Zap Cannon
    Çimen:
    Saldırılarının ağır zarar verdiği türler: Su, Kaya, Çimen
    Saldırılarının hafif zarar verdiği türler: Ateş, Çimen, Zehir, Uçan, Çelik, Ejderha
    Saldırılarından ağır zarar aldığı türler: Ateş, Uçan, Zehir, Buz, Böcek
    Saldırılarından hafif zarar aldığı türler: Su , Elektrik, Çimen, Toprak
    Çimen Türü Pokemonlar:
    #1 Bulbasaur [Çimen/Zehir]
    #2 Ivysaur [Çimen/Zehir]
    #3 Venusaur [Çimen/Zehir]
    #43 Oddish [Çimen/Zehir]
    #44 Gloom [Çimen/Zehir]
    #45 Vileplume [Çimen/Zehir]
    #46 Paras [Böcek/Çimen]
    #47 Parasect [Böcek/Çimen]
    #69 Bellsprout [Çimen/Zehir]
    #70 Weepinbell [Çimen/Zehir]
    #71 Victreebell [Çimen/Zehir]
    #102 Exeggcute [Çimen/Psychic]
    #103 Exeggutor [Çimen/Psychic]
    #114 Tangela
    #152 Chikorita
    #153 Bayleef
    #154 Meganium
    #182 Belossom
    #187 Hoppip [Çimen/Uçan]
    #188 Skiploom [Çimen/Uçan]
    #189 Jumpluff [Çimen/Uçan]
    #191 Sunkern
    #192 Sunflora
    #251 Celebi [Psychic/Çimen]
    #252 Treecko
    #253 Grovyle
    #254 Sceptile
    #270 Lotad [Su/Çimen]
    #271 Lombre [Su/Çimen]
    #272 Ludicolo [Su/Çimen]
    #273 Seedot
    #274 Nuzleaf [Çimen/Karanlık]
    #275 Shiftry [Çimen/Karanlık]
    #285 Shroomish
    #286 Breloom [Çimen/Dövüş]
    #315 Roselia [Çimen/Zehir]
    #331 Cacnea
    #332 Cacturne [Çimen/Karanlık]
    #345 Lileep [Kaya/Çimen]
    #346 Cradily [Kaya/Çimen]
    #357 Tropius [Çimen/Uçan]
    Çimen Saldırıları
    Absorb
    Bullet Seed
    Cotton Spore
    Frenzy Plant
    Giga Drain
    Grastwhistle
    Leaf Blade
    Leech Seed
    Magical Leaf
    Mega Drain
    Needle Arm
    Petal Dance
    Razor Leaf
    Sleep Powder
    Solarbeam
    Spore
    Stun Spore
    Synthesis
    Vine Whip
    Toprak:
    Saldırılarının ağır zarar verdiği türler: Ateş, Elektrik, Kaya, Çelik, Zehir
    Saldırılarının hafif zarar verdiği türler: Çimen, Böcek
    Saldırılarının etki etmediği türler: Uçan
    Saldırılarından ağır zarar aldığı türler: Çimen, Su, Buz
    Saldırılarından hafif zarar aldığı türler: Zehir, Kaya
    Saldırılarından etkilenmediği türler: Elektrik
    Toprak Türü Pokemonlar:
    #27 Sandshrew
    #28 Sandslash
    #31 Nidoqueen [Zehir/Toprak]
    #34 Nidoking [Zehir/Toprak]
    #50 Diglett
    #51 Dugtrio
    #74 Geodude [Kaya/Toprak]
    #75 Graveler [Kaya/Toprak]
    #76 Golem [Kaya/Toprak]
    #95 Onix [Kaya/Toprak]
    #104 Cubone
    #105 Marowak
    #111 Rhyhorn [Toprak/Kaya]
    #112 Rhydon [Toprak/Kaya]
    #194 Wooper [Su/Toprak]
    #195 Quagsire [Su/Toprak]
    #207 Gligar [Toprak/Uçan]
    #208 Steelix [Çelik/Toprak]
    #220 Swinub [Buz/Toprak]
    #221 Piloswine [Buz/Toprak]
    #231 Phanpy
    #232 Donphan
    #246 Larvitar [Kaya/Toprak]
    #247 Pupitar [Kaya/Toprak]
    #259 Marshtomp [Su/Toprak]
    #260 Swampert [Su/Toprak]
    #290 Nincada [Böcek/Toprak]
    #322 Numel [Ateş/Toprak]
    #323 Camerupt [Ateş/Toprak]
    #328 Trapinch
    #329 Vibrava [Toprak/Ejderha]
    #330 Flygon [Toprak/Ejderha]
    #339 Barboach [Su/Toprak]
    #340 Whiscash [Su/Toprak]
    #343 Baltoy [Toprak/Psychic]
    #344 Claydol [Toprak/Psychic]
    #383 Groudon
    Toprak Saldırıları
    Bone Club
    Bone Rush
    Bonemerang
    Dig
    Earthquake
    Fissure
    Magnitude
    Mud Shot
    Mud Sport
    Mud Slap
    Sand Tomb
    Sand Attack
    Spikes
    Kaya
    Saldırılarının ağır zarar verdiği türler: Ateş, Buz, Uçan, Böcel
    Saldırılarının hafif zarar verdiği türler: Kaya, Toprak , Çelik
    Saldırılarından ağır zarar aldığı türler: Su, Çimen, Dövüş, Toprak, Çelik
    Saldırılarından hafif zarar aldığı türler: Uçan, Ateş, Normal, Zehir
    Kaya Türü Pokemonlar:
    #74 Geodude [Kaya/Toprak]
    #75 Graveler [Kaya/Toprak]
    #76 Golem [Kaya/Toprak]
    #95 Onix [Kaya/Toprak]
    #111 Rhyhorn [Toprak/Kaya]
    #112 Rhydon [Toprak/Kaya
    #138 Omanyte [Su/Kaya]
    #139 Omastar [Su/Kaya]
    #140 Kabuto [Su/Kaya]
    #141 Kabutops [Su/Kaya]
    #142 Aerodactyl [Kaya/Uçan]
    #185 Sudowoodo
    #213 Shuckle [Böcek/Kaya]
    #219 Magcargo [Ateş/Kaya]
    #222 Corsola [Su/Kaya]
    #246 Larvitar [Kaya/Toprak]
    #247 Pupitar [Kaya/Toprak]
    #248 Tyranitar [Kaya/Karanlık]
    #299 Nosepass
    #304 Aron [Çelik/Kaya]
    #305 Lairon [Çelik/Kaya]
    #306 Aggron [Çelik/Kaya]
    #337 Lunatone [Kaya/Psychic]
    #338 Solrock [Kaya/Psychic]
    #345 Lileep [Kaya/Çimen]
    #346 Cradily [Kaya/Çimen]
    #347 Anorith [Kaya/Böcek]
    #348 Armaldo [Kaya/Böcek]
    #369 Relicanth [Kaya/Su]
    #377 Regirock
    Kaya Saldırıları:
    Ancientpower
    Rock Blast
    Rock Slide
    Rock Throw
    Rock Tomb
    Rollout
    Sandstorm
    Uçan
    Saldırılarının ağır zarar verdiği türler: Çimen, Böcek, Dövüş
    Saldırılarının hafif zarar verdiği türler: Kaya, Çelik, Elektrik
    Saldırılarından ağır zarar aldığı türler: Kaya, Elektrik, Buz
    Saldırılarından hafif zarar aldığı türler: Çimen, Böcek, Dövüş
    Saldırılardan etkilenmediği türler: Toprak
    Uçan Tür Pokemonlar:
    #6 Charizard [Ateş/Uçan]
    #12 Butterfree [Böcek/Uçan]
    #16 Pidgey [Normal/Uçan]
    #17 Pidgeotto [Normal/Uçan]
    #18 Pidgeot [Normal/Uçan]
    #21 Spearow [Normal/Uçan]
    #22 Fearow [Normal/Uçan]
    #41 Zubat [Zehir/Uçan]
    #42 Golbat [Zehir/Uçan]
    #83 Farfetch’d [Normal/Uçan]
    #84 Doduo [Normal/Uçan]
    #85 Dodrio [Normal/Uçan]
    #123 Scyther [Böcek/Uçan]
    #130 Gyarados [Su/Uçan]
    #142 Aerodactyl [Kaya/Uçan]
    #144 Articuno [Buz/Uçan]
    #145 Zapdos [Elektrik/Uçan]
    #146 Moltres [Ateş/Uçan]
    #149 Dragonite [Ejderha/Uçan]
    #163 Hoot-hoot [Normal/Uçan]
    #164 Noctowl [Normal/Uçan]
    #165 Ledyba [Böcek/Uçan]
    #166 Ledian [Böcek/Uçan]
    #169 Crobat [Zehir/Uçan]
    #176 Togetic [Normal/Uçan]
    #177 Natu [Psychic/Uçan]
    #178 Xatu [Psychic/Uçan]
    #187 Hoppip [Çimen/Uçan]
    #188 Skiploom [Çimen/Uçan]
    #189 Jumpluff [Çimen/Uçan]
    #193 Yanma [Böcek/Uçan]
    #198 Murkrow [Karanlık/Uçan]
    #207 Gligar [Toprak/Uçan]
    #225 Delibird [Buz/Uçan]
    #226 Mantine [Su/Uçan]
    #227 Skarmory [Çelik/Uçan]
    #249 Lugia [Psychic/Uçan]
    #250 Ho-oh [Ateş/Uçan]
    #267 Beauifly [Böcek/Uçan]
    #276 Taillow [Normal/Uçan]
    #277 Swellow [Normal/Uçan]
    #278 Wingull [Su/Uçan]
    #279 Pelipper [Su/Uçan]
    #284 Masquerain [Su/Uçan]
    #291 Ninjask [Böcek/Uçan]
    #333 Swablu [Normal/Uçan]
    #334 Altaria [Ejderha/Uçan]
    #357 Tropius [Çimen/Uçan]
    #373 Salamence [Ejderha/Uçan]
    #384 Rayquaza [Ejderha/Uçan]
    Uçan Saldırıları:
    Aerial Ace
    Aeroblast
    Air Cutter
    Bounce
    Drill Peck
    Featherdance
    Fly
    Gust
    Mirror Move
    Peck
    Sky Attack
    Wing Attack
    Psychic:
    Saldırılarının ağır zarar verdiği türler: Zehir, Dövüş
    Saldırılarının hafif zarar verdiği türler: Hayalet, Çelik
    Saldırılarının etki etmediği türler: Karanlık
    Saldırılarından ağır zarar aldığı türler: Hayalet, Karanlık, Böcek
    Saldırılarından hafif zarar aldığı türler: Dövüş, Psychic
    Psychic Türü Pokemonlar:
    #63 Abra
    #64 Kadabra
    #65 Alakazam
    #79 Slowpoke [Su/Psychic]
    #80 Slowbro [Su/Psychic]
    #96 Drowzee
    #97 Hypno
    #102 Exeggcute [Çimen/Psychic]
    #103 Exeggutor [Çimen/Psychic]
    #121 Starmie [Su/Psychic]
    #122 Mr. Mime
    #124 Jynx [Buz/Psychic]
    #150 Mewtwo
    #151 Mew
    #177 Natu [Psychic/Uçan]
    #178 Xatu [Psychic/Uçan]
    #196 Espeon
    #199 Slowking [Su/Psychic]
    #201 Unown
    #202 Wobbuffet
    #203 Girafarig [Normal/Psychic]
    #238 Smoochum [Buz/Psychic]
    #249 Lugia [Psychic/Uçan]
    #251 Celebi [Psychic/Çimen]
    #280 Ralts
    #281 Kirlia
    #282 Gardevoir
    #307 Meditite [Dövüş/Psychic]
    #308 Medicham [Dövüş/Psychic]
    #325 Spoink
    #326 Grumpig
    #337 Lunatone [Kaya/Psychic]
    #338 Solrock [Kaya/Psychic]
    #343 Baltoy [Toprak/Psychic]
    #344 Claydol [Toprak/Psychic]
    #358 Chimecho
    #360 Wynaut
    #374 Beldum [Çelik/Psychic]
    #375 Metang [Çelik/Psychic]
    #376 Metagross [Çelik/Psychic]
    #380 Latias [Ejderha/Psychic]
    #381 Latios [Ejderha/Psychic]
    #385 Jirachi [Çelik/Psychic]
    #386 Deoxys
    Psychic Saldırıları:
    Agility
    Amnesia
    Barrier
    Calm Mind
    Confusion
    Cosmic Power
    Dream Eater
    Extra Sensory
    Future Sight
    Hypnosis
    Imprison
    Kinesis
    Light Screen
    Luster Purge
    Magic Coat
    Meditate
    Mirror Coat
    Mist Ball
    Psybeam
    Psychic
    Psycho Boost
    Psywave
    Reflect
    Rest
    Role Play
    Skill Swap
    Teleport
    Trick
    Böcek:
    Saldırılarının ağır zarar verdiği türler: Çimen, Psychic, Karanlık
    Saldırılarının hafif zarar verdiği türler: Ateş, Dövüş, Uçan, Zehir, Hayalet, Çelik
    Saldırılarından ağır zarar aldığı türler: Ateş, Kaya, Uçan
    Saldırılarından hafif zarar aldığı türler: Çimen, Dövüş, Toprak
    Böcek Türü Pokemonlar:
    #10 Caterpie
    #11 Metapod
    #12 Butterfree [Böcek/Uçan]
    #13 Weedle [Böcek/Zehir]
    #14 Kakuna [Böcek/Zehir]
    #15 Beedrill [Böcek/Zehir]
    #46 Paras [Böcek/Çimen]
    #47 Parasect [Böcek/Çimen]
    #48 Venonat [Böcek/Zehir]
    #49 Venomoth [Böcek/Zehir]
    #123 Scyther [Böcek/Uçan]
    #127 Pinsir
    #165 Ledyba [Böcek/Uçan]
    #166 Ledian [Böcek/Uçan]
    #167 Spinarak [Böcek/Zehir]
    #168 Ariados [Böcek/Zehir]
    #193 Yanma [Böcek/Uçan]
    #204 Pineco
    #205 Forretress [Böcek/Çelik]
    #212 Scizor [Böcek/Çelik]
    #213 Shuckle [Böcek/Kaya]
    #214 Heracross [Böcek/Dövüş]
    #265 Wurmple
    #266 Silcoon
    #267 Beautifly [Böcek/Uçan]
    #268 Cascoon
    #269 Dustox [Böcek/Zehir]
    #283 Surskit [Böcek/Su]
    #284 Masquerain [Böcek/Uçan]
    #290 Nincada [Böcek/Toprak]
    #291 Ninjask [Böcek/Uçan]
    #292 Shedinja [Böcek/Hayalet]
    #313 Volbeat
    #314 Illumise
    #347 Anorith [Böcek/Su]
    #348 Armaldo [Böcek/Su]
    Böcek Saldırıları:
    Fury Cutter
    Leech Life
    Megahorn
    Pin Missile
    Signal Beam
    Silver Wind
    Spider Web
    Spring Shot
    Tail Glow
    Twineedle
    Dövüş:
    Saldırılarının ağır zarar verdiği türler: Normal, Buz , Kaya, Karanlık, Çelik
    Saldırılarının hafif zarar verdiği türler: Zehir, Uçan, Psychic, Böcek
    Saldırılarının etki etmediği türler: Hayalet
    Saldırılarından ağır zarar aldığı türler: Uçan, Psychic
    Saldırılarından hafif zarar aldığı türler: Böcek, Kaya, Karanlık
    Dövüş Türü Pokemonlar:
    #56 Mankey
    #57 Primeape
    #62 Poliwrath [Su/Dövüş]
    #66 Machop
    #67 Machoke
    #68 Machamp
    #107 Hitmonlee
    #108 Hitmonchan
    #214 Heracross [Böcek/Dövüş]
    #236 Tyrogue
    #237 Hitmontop
    #256 Combusken [Ateş/Dövüş]
    #257 Blaziken [Ateş/Dövüş]
    #286 Breloom [Çimen/Dövüş]
    #296 Makuhita
    #297 Hariyama
    #307 Meditite [Dövüş/Psychic]
    #308 Medicham [Dövüş/Psychic]
    Dövüş Saldırıları:
    Arm Thrust
    Brick Break
    Bulk Up
    Counter
    Cross Chop
    Detect
    Double Kick
    Dynamic Punch
    Focus Punch
    Hi Jump Kick
    Jump Kick
    Karate Chop
    Low Kick
    Mach Punch
    Revenge
    Reversal
    Rock Smash
    Rolling Kick
    Seismic Toss
    Sky Uppercut
    Submission
    Super Power
    Triple Kick
    Vital Throw
    Buz:
    Saldırılarının ağır zarar verdiği türler: Çimen, Toprak, Uçan, Ejderha
    Saldırılarının hafif zarar verdiği türler: Ateş, Su , Buz, Çelik
    Saldırılarından ağır zarar aldığı türler: Ateş, Buz, Kaya, Çelik
    Saldırılarından hafif zarar aldığı türler: Buz
    Buz Türü Pokemonlar:
    #87 Dewgong [Su/Buz]
    #91 Cloyster [Su/Buz]
    #124 Jynx [Buz/Psychic]
    #131 Lapras [Su/Buz]
    #144 Articuno [Buz/Uçan]
    #215 Sneasel [Karanlık/Buz]
    #220 Swinub [Buz/Toprak]
    #221 Piloswine [Buz/Toprak]
    #225 Delibird [Buz/Uçan]
    #238 Smoochum [Buz/Psychic]
    #361 Snorunt
    #362 Glalie [Buz/Su]
    #363 Spheal [Buz/Su]
    #364 Sealeo [Buz/Su]
    #365 Walrein [Buz/Su]
    #378 Regice
    Buz Saldırıları:
    Aurora Beam
    Blizzard
    Hail
    Haze
    Ice Ball
    Ice Beam
    Ice Punch
    Icicle Spear
    Icy Wind
    Mist
    Powder Snow
    Sheer Cold
    Hayalet:
    Saldırılarının ağır zarar verdiği türler: Psychic, Hayalet
    Saldırılarının hafif zarar verdiği türler: Karanlık, Çelik
    Saldırılarının etki etmediği türler: Normal
    Saldırılarından ağır zarar aldığı türler: Hayalet, Karanlık
    Saldırılarından hafif zarar aldığı türler: Zehir, Böcek
    Saldırılarından etkilenmediği türler: Normal, Dövüş
    Hayalet Türü Pokemonlar:
    #92 Gastly [Hayalet/Zehir]
    #93 Haunter [Hayalet/Zehir]
    #94 Gengar [Hayalet/Zehir]
    #200 Misdreavus
    #292 Shedinja [Böcek/Hayalet]
    #302 Sableye [Karanlık/Hayalet]
    #353 Shuppet
    #354 Banette
    #355 Duskull
    #356 Dusclops
    Hayalet Saldırıları:
    Confuse Ray
    Curse
    Destiny Bond
    Grudge
    Lick
    Night Shade
    Nightmare
    Shadow Ball
    Shadow Punch
    Spite
    Zehir:
    Saldırılarının ağır zarar verdiği türler: Çimen
    Saldırılarının hafif zarar verdiği türler: Zehir, Toprak, Kaya, Hayalet
    Saldırılarının etki etmediği türler: Çelik
    Saldırılarından ağır zarar aldığı türler: Toprak, Psychic
    Saldırılarından hafif zarar aldığı türler: Çimen, Dövüş, Zehir, Böcek
    Zehir Türü Pokemonlar:
    #1 Bulbasaur [Çimen/Zehir]
    #2 Ivysaur [Çimen/Zehir]
    #3 Venusaur [Çimen/Zehir]
    #13 Weedle[Böcek/Zehir]
    #14 Kakuna [Böcek/Zehir]
    #15 Beedrill [Böcek/Zehir]
    #23 Ekans
    #24 Arbok
    #29 Nidoran (Dişi)
    #30 Nidorina
    #31 Nidoqueen [Zehir/Toprak]
    #32 Nidoran (Erkek)
    #33 Nidorino
    #34 Nidoking [Zehir/Toprak]
    #41 Zubat [Zehir/Uçan]
    #42 Golbat [Zehir/Uçan]
    #43 Oddish [Çimen/Zehir]
    #44 Gloom [Çimen/Zehir]
    #45 Vileplume [Çimen/Zehir]
    #48 Venonat [Böcek/Zehir]
    #49 Venomoth [Böcek/Zehir]
    #69 Bellsprout [Çimen/Zehir]
    #70 Weepinbell [Çimen/Zehir]
    #71 Victreebell [Çimen/Zehir]
    #72 Tentacool [Su/Zehir]
    #73 Tentacruel [Su/Zehir]
    #88 Grimer
    #89 Muk
    #92 Gastly [Hayalet/Zehir]
    #93 Haunter [Hayalet/Zehir]
    #94 Gengar [Hayalet/Zehir]
    #109 Koffing
    #110 Weezing
    #167 Spinarak [Böcek/Zehir]
    #168 Ariados [Böcek/Zehir]
    #169 Crobat [Zehir/Uçan]
    #211 Qwilfish [Su/Zehir]
    #269 Dustox [Böcek/Zehir]
    #315 Roselia [Çimen/Zehir]
    #316 Gulpin
    #317 Swalot
    #336 Seviper
    Zehir Saldırıları:
    Acid
    Acid Armor
    Posion Fang
    Posion Gas
    Posion Sting
    Posion Tail
    Posionpowder
    Sludge
    Sludge Bomb
    Smog
    Toxic
    Ejderha:
    Saldırılarının ağır zarar verdiği türler:Ejderha
    Saldırılarının hafif zarar verdiği türler:Çelik
    Saldırılarından ağır zarar aldığı türler:Buz, Ejderha
    Saldırılarından hafif zarar aldığı türler:Ateş, Su , Şimşek, Çimen
    Ejderha Türü Pokemonlar:
    #147 Dratini
    #148 Dragonair
    #149 Dragonite [Ejderha/Uçan]
    #230 Kingdra [Su/Ejderha]
    #330 Flygon [Toprak/Ejderha]
    #334 Altaria [Ejderha/Uçan]
    #371 Bagon
    #372 Shellgon
    #373 Salamence [Ejderha/Uçan]
    #380 Latias [Ejderha/Psychic]
    #381 Latios [Ejderha/Psychic]
    #384 Rayquaza [Ejderha/Uçan]
    Ejderha Saldırıları:
    Dragon Claw
    Dragon Dance
    Dragon Rage
    Dragonbreath
    Outrage
    Twister
    Çelik:
    Saldırılarının ağır zarar verdiği türler: Buz, Kaya
    Saldırılarının hafif zarar verdiği türler: Ateş, Su, Elektrik, Çelik
    Saldırılarından ağır zarar aldığı türler: Ateş, Dövüş, Toprak
    Saldırılarından hafif zarar aldığı türler: Normal, Çimen, Buz, Uçan, Psychic, Böcek, Kaya, Hayalet, Ejderha, Karanlık, Çelik
    Saldırılarından etkilenmediği türler: Zehir
    Çelik Türü Pokemonlar: #81 Magnemite [Elektrik/Çelik]
    #82 Magneton [Elektrik/Çelik]
    #205 Forretress [Böcek/Çelik]
    #208 Steelix [Çelik/Toprak]
    #212 Scizor [Böcek/Çelik]
    #227 Skarmory [Çelik/Uçan]
    #303 Mawile
    #304 Aron [Çelik/Kaya]
    #305 Lairon [Çelik/Kaya]
    #306 Aggron [Çelik/Kaya]
    #374 Beldum [Çelik/Psychic]
    #375 Metang [Çelik/Psychic]
    #376 Metagross [Çelik/Psychic]
    #379 Registeel
    #385 Jirachi [Çelik/Psychic]
    Çelik Saldırıları:
    Doom Desire
    Iron Defense
    Iron Tail
    Metal Claw
    Metal Sound
    Meteor Mash
    Steel Wing
    Normal:
    Saldırılarının ağır zarar verdiği türler: Yok
    Saldırılarının hafif zarar verdiği türler: Çelik, Kaya
    Saldırılarının etki etmediği türler: Hayalet
    Saldırılarından ağır zarar aldığı türler: Dövüş
    Saldırılarından hafif zarar aldığı türler: Yok
    Saldırılarından etkilenmediği türler: Hayalet
    Normal Türü Pokemonlar:
    #16 Pidgey [Normal/Uçan]
    #17 Pidgeotto [Normal/Uçan]
    #18 Pidgeot [Normal/Uçan]
    #19 Rattata
    #20 Raticate
    #21 Spearow [Normal/Uçan]
    #22 Fearow [Normal/Uçan]
    #35 Clefairy
    #36 Clefable
    #39 Jigglypuff
    #40 Wigglytuff
    #52 Meowth
    #53 Persian
    #83 Farfetch’d [Normal/Uçan]
    #84 Doduo [Normal/Uçan]
    #85 Dodrio [Normal/Uçan]
    #108 Lickitung
    #113 Chansey
    #115 Kangaskhan
    #128 Tauros
    #132 Ditto
    #133 Eevee
    #137 Porygon
    #143 Snorlax
    #161 Sentret
    #162 Furret
    #163 Hoothoot [Normal/Uçan]
    #164 Noctowl [Normal/Uçan]
    #173 Cleffa
    #174 Igglybuff
    #175 Togepi
    #176 Togetic
    #190 Aipom
    #203 Girafarig [Normal/Psychic]
    #206 Dunsparce
    #209 Snubbull
    #210 Granbull
    #216 Teddiursa
    #217 Ursaring
    #233 Porygon2
    #234 Stantler
    #235 Smeargle
    #241 Miltank
    #242 Blissey
    #263 Zigzagoon
    #264 Linoone
    #276 Taillow [Normal/Uçan]
    #277 Swellow [Normal/Uçan]
    #287 Slakoth
    #288 Vigoroth
    #289 Slaking
    #293 Whismur
    #294 Loudred
    #295 Exploud
    #298 Azurill
    #300 Skitty
    #301 Delcatty
    #327 Spinda
    #333 Swablu [Normal/Uçan]
    #335 Zangoose
    #351 Castform
    #352 Kecleon
    Normal Saldırıları:
    Assist
    Attract
    Barrage
    Baton Pass
    Belly Drum
    Bide
    Bind
    Block
    Body Slam
    Camouflage
    Charm
    Comet Punch
    Constrict
    Conversion
    Conversion2
    Covet
    Crush Claw
    Cut
    Defense Curl
    Disable
    Dizzy Punch
    Double Team
    Double Edge
    Double Slap
    Egg Bomb
    Encore
    Endeavor
    Endure
    Explosion
    Extremespeed
    Facade
    Fake Out
    False Swipe
    Flail
    Flash
    Focus Energy
    Follow Me
    Foresight
    Frustation
    Fury Attack
    Fury Swipes
    Glare
    Growl
    Guillotine
    Harden
    Headbutt
    Heal Bell
    Helping Hand
    Hidden Power
    Horn Attack
    Horn Drill
    Howl
    Hyper Beam
    Hyper Fang
    Hyper Voice
    Leer
    Lock On
    Lovely Kiss
    Mean Look
    Mega Kick
    Mega Punch
    Metronome
    Milk Drink
    Mimic
    Mind Reader
    Minimize
    Moonlight
    Morning Sun
    Nature Power
    Odor Sleuth
    Pain Split
    Pay Day
    Perish Song
    Pound
    Present
    Protect
    Psych Up
    Quick Attack
    Rage
    Rapid Spin
    Razor Wind
    Recover
    Recycle
    Refresh
    Return
    Roar
    Safe Guard
    Scary Face
    Scratch
    Screech
    Secret Power
    Selfdestruct
    Sharpen
    Sing
    Sketch
    Skull Bash
    Slack Off
    Slam
    Slash
    Sleep Talk
    Smellingsalt
    Smokescreen
    Snore
    Softboiled
    Sonicboom
    Spike Cannon
    Spit Up
    Stockpile
    Stomp
    Strength
    Struggle
    Substitute
    Super Fang
    Supersonic
    Swagger
    Swallow
    Sweet Kiss
    Sweet Scent
    Swift
    Swords Dance
    Tackle
    Tail Whip
    Take Down
    Teeter Dance
    Thrash
    Tickle
    Transform
    Tri Attack
    Uproar
    Vicegrip
    Weather Ball
    Wish
    Wrap
    Yawn
    Karanlık:
    Saldırılarının ağır zarar verdiği türler: Psychic, Hayalet
    Saldırılarının hafif zarar verdiği türler: Dövüş, Karanlık, Çelik
    Saldırılarından ağır zarar aldığı türler: Dövüş, Böcek
    Saldırılarından hafif zarar aldığı türler: Hayalet, Karanlık
    Saldırılarından etkilenmediği türler: Psychic
    Karanlık Türü Pokemonlar:
    #197 Umbreon
    #198 Murkrow [Karanlık/Uçan]
    #215 Sneasel [Karanlık/Buz]
    #228 Houndour [Karanlık/Ateş]
    #229 Houndoom [Karanlık/Ateş]
    #248 Tyranitar [Kaya/Karanlık]
    #261 Poochyena
    #262 Mightyena
    #274 Nuzleaf [Çimen/Karanlık]
    #275 Shiftry [Çimen/Karanlık]
    #302 Sableye [Karanlık/Hayalet]
    #318 Carvanha [Su/Karanlık]
    #319 Sharpedo [Su/Karanlık]
    #332 Cacturne [Çimen/Karanlık]
    #342 Crawdaunt [Su/Karanlık]
    #359 Absol
    Karanlık Saldırıları:
    Beat Up
    Bite
    Crunch
    Faint Attack
    Fake Tears
    Flatter
    Knock Off
    Memento
    Pursuit
    Snatch
    Taunt
    Thief
    Torment


    ____________________________________________________________________________________________________________

    Ash Ketchum



    Ash Ketchum, pokemon çizgi filminin baş kahramanıdır.





    Başlangıç pokemonu olarak pikachu'yu almıştır daha sonra bir caterpie, bulbasaur, squirtle, chikorita, tododile, cyndaquil, treecko, pidgey,donphan, corphish, swellow, aipom, charmender yakalamıştır. Bu pokemonlarıyla birçok yarışmaya katılıp çoğunluğundan birincilikle çıkmıştır. Ve de Ash'in en büyük hayali bütün pokemonları yakalayarak gelmiş geçmiş en iyi pokemon eğiticisi olmaktır.


    _________________________________________________________________________________________________________-----


    Kim Yarattı pokemonu

    Pokémon, Satoshi Tajiri'nin 1995 yılında yarattığı ilk Oyun daha sonra çizgifilm ve de son olarak film çıkarmıştır, kart oyunu, manga gibi dallara uzanan bir animedir.

    Pokémon'un hikayesi çok değişiktir. Çıkış noktası, Pokémon'un yaratıcısı olan Satoshi Tajiri'nin küçüklükten gelme böcek toplama hobisinden doğduğu söylenebilir. Hikayesini de değişik kılan olgu da "Hepsini Yakala" mottosudur. Yaratıcı ve eğlenmeye yönelik olan konsol firması Nintendo'nun aklına bir fikir gelir ve bu fikri oyun olarak uygular. Nintendo'nun projesi bir oyundur ve Nintendo'nun Gameboy konsolunda oynanılır. Oyun o kadar çok tutar ki Final Fantasy i bile geçer. Bu kadar çok tutmuşken Tv Tokyo ile anlaşılır ve animesi yapılır. Animesi için kurulmuş grup bile vardır. Şarkıları bu grup söyler grubun adı Pokérap'dir. Buna ek olarak çizgi film Çin'deyken bazı ses efektlerini ise Pokémonun orkestrası yapar.Türkiye'de ise tartışmalara neden olan olay bir çocuğun ben Pikachu'yum diye camdan atlaması. Fakat Ash'in ilk Pokémon'u olan Pikachu'nun uçma özelliği yoktur.Pokemonun İngilizce dublajında Ash ve Ash'in annesini seslendiren kişi aynıdır.Seslendiren kişinin adı Veronica Taylor'dur. Annesinin varlığı anime ve manga boyunca, ve hatta oyun boyunca sık sık geçerken babasından sadece ilk bölümde Ash Viridian Şehrine gittiğinde bahsedilmiştir. İşbu olunca bazı fansiteleri ve kamu içinde Rocket takımının patronun olan Giovanni'nin Ash'in babası olduğu fikri öne sürülmüştür. Gerçekliği Nintendo tarafından kabul edilmese de inkarı da olmamış bu olay kafalarda tesadüfi soru işaretleri oluşturmaktadır.


    Pokémon kelimesi "Pocket" (Cep) ve "Monster" (Canavar) kelimelerinin birbirlerine eklenmesiyle ve eklenen kelimelerin kısaltılmasıyla elde edilmiştir. Bundaki mantık şudur; Pokémonlar, "Pokéball"ların (Pokétop) içine girerek cebe girecek kadar kolay taşınabilir hale gelirler.

    Pokémon Nintendo'nun The Pokémon Company (Pokémon Şirketi) firması tarafından kontrol ediliyor.


    Pokemon birçok dile çevrilerek çocukların gözdesi olmayı başarmıştır. TV Serisi olarak yaklaşık 500 bölümü vardır. Diamond/Pearl serisiyle bu sayı sürekli artmaktadır. 9 tane de sinema filmi vardır.Birinde Ash ve dostları Mewtwo ile savaşırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeskinKılış1903 -- 10 Nisan 2007; 16:26:13 >







  • emeğe saygı sağol sen istersen böyle bir rehber yap en başa pokemon tarihi sonra pokeler ve özellikleri istersen birlikte yapabiliriz
  • daha yapıcağım
  • Nerden buldun.

    Koyyala yapıştırmı yaptın?Siteyi söylesene
  • quote:

    Orjinalden alıntı: onder6

    Nerden buldun.

    Koyyala yapıştırmı yaptın?Siteyi söylesene


    Sanırım wikipedia
  • nerden anladınn
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KeskinKılış1903

    nerden anladınn


    Okumuştum....AMa bence hepsi gereksiz diğer baslıktada söylediğim gibi....
  • GERKESİZ KONU AMA COPY PASTE YE SAYGI(ESPRİ ALINTIDIR)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: grk-brk

    GERKESİZ KONU AMA COPY PASTE YE SAYGI(ESPRİ ALINTIDIR)


    evt...(:

    espri saymıorm pek ama...




  • alemsin olum espri yi bile alıntı yapıyon.

    Alıntı demessen yasal işlem uygulanır.

  • güzel espri
  • quote:

    Orjinalden alıntı: onder6

    alemsin olum espri yi bile alıntı yapıyon.

    Alıntı demessen yasal işlem uygulanır.



    ne ya dava açarım yazmazsa..!!
  • üst konu olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: umutj

    üst konu olsun

  • İsteyen olursa 1. Nesil Pokémonlar'ı hakkında çok rahat bilgi bulabilirim.
  • Şuan bile işe yarıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.