Şimdi Ara

Polat'lıda 2. el araç dolandırıcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
15.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 2.5 ay önce aracım perte çıkmıştı:https://forum.donanimhaber.com/kaza-sonrasi--121510253#121571097

    2 hafta önce zar zor aracımın rayiç bedeli olmasa da bir bedel alabildim çok şükür. 2 haftadır da araç bakıyorum. geçen perşembe ankarada bir civic düştü sahibindene. fiyatı uygun. temiz, bir parça boyalı, hasar kayıtsız, vs. adamı aradım, konuştuk ve normal biri gibi konuşuyordu, en son ne olur şehir dışından geleceğim dedim, 58bin olur dedi ve daha da inmedi. sonra plakasını 5664 ten sorgulattım. sbm kayıtlarında bu plakada bir araç yoktur yazdı. adamı tekrar aradım. dedi ki: araç 1.5 senedir kardeşimde. o köyde olduğundan ben satmak için üstüme aldım plakasını da yeni değiştirdim, sigortası henüz kesilmedi, yarın ilk iş sigortasını kesiterecem, ondan sonra düşer. tamam dedim o zaman şasi no sunu gönderin. gönderdi. mesaj attım, sigortacıma kontrol ettirdim. hasar kaydı filan yok. tekrar aradım adamı abi dedim, bak biz ailecek bineceğiz bu arabaya aracına kefil misin? tabi ki kefilim hiç sorun yaşamazsınız filan dedi. eşimle de konuştuk, alalım dedik. tekrar aradım adamı ve tamam abi yarın geliyorum inş almaya dedim. o da tamam, araba polatlıda, aştiye inince ordan polatlı arabalarına binip gelebilirsin dedi. halbuki sahibindende araç çankayada gözüküyordu. neyse olabilir dedim. neden olmasın ki yani Smiley

    cuma günü erkenden yola çıktım kayseriden, cumadan önce iki kere aradım çaldı ama açmadı. görmemiş olabilirdi. ankarada cumayı kıldıktan sonra tekrar aradım. bu sefer de telefonu kapalıydı. büyük ihtimalle o telefon açılmayacaktı, anladım. ancak yine de önceki aramalarımı görmemiş olabilirdi, sonra da cumada telefonunu kapatmış olabilirdi veya şarjı bitmiş olabilirdi veyahut telefonu bozulmuş olabilirdi, başka bir telefona hattını takar ve görüşebilirdik. bu ihtimaller artık düşük ihtimaller olmaya başlamıştı ancak en önemlisi ben sözümde durmuş olmak için polatlıya gittim. saat 3ü biraz geçerken vardım ve telefon hala kapalıydı. biraz daha denedim ve ümidim tamamen kesilince, hakkımı helal etmediğime dair bir mesaj yazıp geri döndüm.

    adamın gerçek adı mı bilemiyorum ancak sahibindendeki adı Şehmuz Bakır idi. adı ne olursa olsun öbür tarafta inşallah hakkımı alacağım.

    sonra internetten araştırdım ki polatlıda dolandırıcılık, sahtekarlık gırla gidiyormuş. ben ucuz atlatmışım. demek ki polatlıdan araba alınmazmış. bu da bana iyi bir tecrübe oldu.

    en kötüsü de ne biliyor musunuz? 2.5 ay sonunda nihayet aracıma kavuşacağım diye çok fazla umutlanmış ve heyecanlanmıştım. hevesim kursağımda kaldı..







  • Allah razı olsun. Ne güzel uğraşmış bilgilendirme amaçlı yazmışsınız.
  • Ben Ankara'da yaşıyorum, ben de şu an araba bakıyorum ve Polatlı ilanları her ne kadar cazip olsa da kafadan eliyorum. Yıllar önce bir yakınım polatlıdan Renault9 Broadway almıştı, kısa süre bindi. Satmak istediğinde ise aracın takla atmış olduğu ortaya çıkmıştı.
  • @bozkurt71 rica ederim.

    @MÜŞAVİR evet google da aratınca bu tip bir sürü haber çıkıyor polatlı ile ilgili..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Istanbulda yaşıyorum. 3 sene önce arabamı sahibindene koydum. Antalyadan biri aradı, arabayla ilgili hiçbirşey sormadan abi araban çok hoşuma gitti, yarın geliyorum almaya dedi. Dedim Antalyada hiç araba kalmadı mı? Kusura bakma, başka araç bak dedim.

    Sıfır araç çok pahalı, ikinci el de pahalı ama adı üstünde 2. el. Biz ikinci el araba boyasız, kazasız, değişensiz, masrafsız olsun birde ucuz olsun gibi abuk sabuk bir beklenti içine giriyoruz. Yabancı ülkelerde bu işler son derece profesyonelce yapılıyor. Kimse kimseyi dolandırma, kandırma niyetinde değil neyse o. Bizde arabana kefilmisin, kefilim diye birşey var, hiçbir mantıklı dayanağı yok. Galericilik mesleği denetim altına alınmalı, başka türlü bu işler sıkıntılı yürümeye devam eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayseri'den Ankara'ya boşu boşuna gitmiş olmak da hoş değil tabiki ama sizinki tam dolandırıcılık sayılmaz yalan söyleyip aldatmış. Dua edin 400 500 TL kapora falan istememiş. Kapora yollayıp gitseydiniz o zaman tam anlamıyla dolandırılma olurdu.

    Nacizane tavsiyem araç almak için il değiştirmeyin yazık günah emeğinize. İnsanlara güvenilmiyor şu zamanda. Boyasız olsun, 1 parça boyalı olsun gibi takıntı etmemek lazım. Dolandırıcılar bunları kullanıyor. Araba mekanik açıdan sorunsuz olsun varsın boyası da oluversin. ( Parası da ona göre olmak koşulu ile tabiki ).

    Geçmiş olsun. Kayseri - Ankara yaptırmış size boşuna.
  • https://forum.donanimhaber.com/agir-hasarli-arac-almisiz-ceteye-dolandirildik--116282651-5





    Buradaki benim hocam. Ucuz yırtmışsın. Demek şerefsizler hala devam ediyor.



    Hakkında hayırlısı olmuş :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepinize teşekkürler..

    sahibindende bir kişi daha dolandırılmış. özelden sordum ve evet yine polatlı..

    açıklaması şöyle:


    ARACI BİRKAÇ GÜN ÖNCE ANKARA'DAN ALDIM,
    EKSPERTİZE GÖTÜRDÜK, DEĞİŞEN BOYA YOK,
    ARACIN PLAKA VE ŞASEDEN 5664 SORGUSUNU YAPTIM HASAR KAYDI YOK. ARACI SATIN ALDIM,
    ELAZIĞ'A DÖNDÜM, ARACIN SAĞ ÖN HAVA YASTIĞININ UCUNUN HAFİF KALKIK OLMASINDAN ŞÜPHELENDİM, BURADA DA İŞİN EHLİ OLAN ÜMRAN OTO TESTE GÖTÜRDÜM, ARAÇ YİNE DEĞİŞENSİZ VE BOYASIZ ÇIKTI, FAKAT SAĞ ÖN ŞASE UCUNDA İŞLEM OLDUĞU VE MOTOR ALT PVC'SİNİN KIRIK OLDUĞU- SAĞ ÖN HAVA YASTIĞININ AÇILMIŞ OLABİLECEĞİ SÖYLENDİ,
    ARACI SİGORTACIYA SORGULATTIM, ŞASE'DE 1 ADET HASAR KAYDI GELİYOR AMA MİKTARI BELLİ DEĞİL,
    HONDA SERVİSİNE GİTTİM, HONDA KAYITLARINDA ARACIN PERT KAYDI GİRİŞİ YAPILDIĞI, ANCAK HONDA SERVİSİNDE İŞLEM YAPILMAYARAK DIŞARIDAN SİGORTA TARAFINDAN ARACA İŞLEM YAPILDIĞI SÖYLENDİ,
    HONDA'DA İŞLEM YAPILMADIĞI VE DIŞARIDAN ARACIN HASARI GİDERİLDİĞİ İÇİN BU KAYIT RESMİ KAYITLARDA GÖRÜNMÜYOR, ÇÜNKÜ HONDA'DA TAMİRİ YAPILMAMIŞ.
    5664 SORGUSUNDA BİR KAYIT GELMİYORDU, ŞİMDİ SORGULATTIĞIMDA 29.500 AĞIR HASAR KAYDI GELİYOR.
    SİGORTACILAR SORGULADIĞINDA 1 ADET HASAR KAYDI AÇILDIĞI VE MİKTARININ OLMADIĞI GÖRÜLÜYOR.
    ARACIN NORMAL DEĞERİ 65,000- 67,000 CİVARI, BİNİCİ İÇİN KAÇIRILMAYACAK BİR ARAÇ, BOYASIZ, DEĞİŞENSİZ ARACIMI ZARAR EDEREK BU FİYATA VERİYORUM.
    ÜMRAN OTO EKSPERTİZİN RESMİ SAYFASINA GİREREK ARACIN TÜM DETAYLI YAPTIRMIŞ OLDUĞUM KAYDINI GÖREBİLİRSİNİZ RAPORUN ÜST SAYFASI RESİMLERDE MEVCUTTUR.
    (BANA SATAN KİŞİ AHIMI ALDI, BEN KİMSENİN AHINI ALMAMAK İÇİN BÜYÜK RAKAMLARDA ZARARDA ETSEM DE ARACIN DOĞRULARINI YAZARAK-BUNU DA TUTANAK ALTINA ALARAK SATACAĞIM.)
    EKSPERTİZ ÇOK DETAYLI İNCELEME YAPTI VE BİR GRAM BOYA YOK ARABADA DEĞİŞENDE YOK,
    ÜMRAN OTO EKSPERTİZ SİTESİNDEN YAPILAN TESTİN TÜM DETAYLARINI PLAKA İLE SORGULAYABİLİRSİNİZ.
    PLAKA: ..........
    ŞASE NO: .............
    SİGORTACINIZA SORGULATIN, HER TÜRLÜ ARAŞTIRMANIZI YAPIN. SORULARINIZ OLURSA ARAYIN.
    ARAÇTA FABRİKA ÇIKIŞLI BRC LPG VARDIR, DEPO KAPAĞINDAN DOLUM YAPILMAKTADIR, 67,000 KM'DEDİR,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyinno -- 26 Ocak 2017; 18:52:55 >




  • Seyinno kullanıcısına yanıt
    Merhaba nasıl oldu anlatır mısınız bizimde başımıza geldi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakanyil H kullanıcısına yanıt
    merhaba, neyi anlatıyım?
  • Ankaralıyım bende Polatlı da böyle olay çok oluyormuş oranın özelliği nedir bilmiyorum ama benim de başıma geliyodu son an da kurtulum geçmiş olsun
  • Sağolun size de geçmiş olsun..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu görünce Bir Polatlı'lı olarak bende birşeyler karalamak istedim. Resimde gördüğünüz yer Heykel dediğimiz meydandır. Polatlı'dan araç alırken pert tuzağına düşmek istemiyorsanız öncelikle meşhur sitede üye bilgilerinden üyelik tarihine bakın ilan veriliş tarihi ile aynı sürede üye oldu ise sekmeyi direk kapatın derim. Hele ki fiyatı cazip ve albenili resimleri varsa zaten bu işi bilen biri olduğunu anlamanız mümkün. Polatlı'da pert araç satanlar genelde resimleri Kipa-Migros-TMO parkı yanında ki hamam ve Ticaret lisesi yakınında bulunan Yunus Marketin arka tarafında çekerler bakın çoğu aynı yerlerde ve özenli çekilmiş resimlerdir.

    Benim daha önce şaşmazda görüp sadece paspaslarına su girdiği için 100 km de pert diye almadığım 2013 Ford Fiesta aracı 2 gün sonra Polatlı'da yıkanmış parlamış ve satışa hazır Polatlı'da gördüm. Bu pert araçların çoğu şaşmazda alınıyor ve satışa sunuluyor. Plakadan hiç bir zaman sorgu yapmayın hepsi yeni plakalı olduğu için çıkmayabilir Şasi'den sorgulayın.

    Polatlı'dan selamlar.

     Polat'lıda 2. el araç dolandırıcılığı


     Polat'lıda 2. el araç dolandırıcılığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IORI -- 3 Şubat 2017; 8:36:12 >




  • Bu tür araç dolandırıcılığında genelde iki yöntem vardır.
    -- En basiti satmak istediği aracı piyasa fiyatının çok bariz şekilde altından satışa koyarlar. ve kaparo isterler.
    -- Diğer yöntem ise, satmakta olduğunuz aracı almak isteyen kötü niyetli kişi aracınızı noterden SATIŞ ile değil de VEKALET ile alır. Parayı verir. aracı alır götürür, Ama araç hala sizin üzerinizedir. Senaryonun ikinci aşamasında uzak şehirdeki malum sebeplerden gelip aracı satın alamayan kişi sizi arar. " araçta beklenmedik zarar. masraf vs çıktı" der para ister. Doğal olarak sizde vermeyeceğinizi söylersiniz. O da size " Peki sen bilirsin bu araç kaza , suça karışma vs bir şey olursa sorumluluk bize ait değil" der. İşte bundan sonra ipler kopar.
  • IORI kullanıcısına yanıt
    Slm lar Dün bir araç için anlaşıp istanbuldan polatlıya geldim.kendisinin eskişehirde aracın polatlıda olduğunu söyledi.neyse ankaradayken mesaj attım cevap yok yolda aradım cevap yok polatlıya vardım bir kere açtı on dakkaya döncem dedi kayıp.ben tesadüfen dolaşırken aracı tamda sizin resmini koyduğunuz yerde buldum.araç dedikleri gibi lokal boya degil komple sag taraf boyalıydı arkasındaki araçtan bi çakal çıktı buyrun filan dedi durumu anlattım gelir sahibi dedi ama etraftada bikaç çakalları vardı.neticede 1000 km yol yaptım 500tl harcadım arkama bakarak döndüm bu adamlara kapora filan vermedim olan eziyetime sinirime oldu. Polat'lıda 2. el araç dolandırıcılığı Polat'lıda 2. el araç dolandırıcılığıilk resim ilanın resmi ikinci resimde polatlıda aracı bulup çektigim resim sizin meydan.Polatlıya dikkat daha kötü dolandırılabilirsiniz.ben savcılıga suç duyurusunda bulunucam.Ama polatlı savcılıgının buna dur demesi lazım sonuçta polatlının adı çıkıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayburc

    Slm lar Dün bir araç için anlaşıp istanbuldan polatlıya geldim.kendisinin eskişehirde aracın polatlıda olduğunu söyledi.neyse ankaradayken mesaj attım cevap yok yolda aradım cevap yok polatlıya vardım bir kere açtı on dakkaya döncem dedi kayıp.ben tesadüfen dolaşırken aracı tamda sizin resmini koyduğunuz yerde buldum.araç dedikleri gibi lokal boya degil komple sag taraf boyalıydı arkasındaki araçtan bi çakal çıktı buyrun filan dedi durumu anlattım gelir sahibi dedi ama etraftada bikaç çakalları vardı.neticede 1000 km yol yaptım 500tl harcadım arkama bakarak döndüm bu adamlara kapora filan vermedim olan eziyetime sinirime oldu. Polat'lıda 2. el araç dolandırıcılığı Polat'lıda 2. el araç dolandırıcılığıilk resim ilanın resmi ikinci resimde polatlıda aracı bulup çektigim resim sizin meydan.Polatlıya dikkat daha kötü dolandırılabilirsiniz.ben savcılıga suç duyurusunda bulunucam.Ama polatlı savcılıgının buna dur demesi lazım sonuçta polatlının adı çıkıyor.

    Öncelikle geçmiş olsun, şunu söylemeden geçmeyim Polatlı'da yaşanan yoğun araç satışı nedeni ile 06 PAA XX ile başlayan seri 06 PZZ XX olarak bu yıl tükendi, şimdi 06 PGA-PGZ arası daha önce verilmeyen seriler veriliyor, plaka ilk kez araca takıldığı için geçmişi tertemiz çıkıyor zaten plaka daha yeni takılmış dolayısı ile kim bilir hangi şehirden geldi belli değil, şasi ile sorgulama yapmadan asla araç almayın ve bir şehire gidecekseniz mutlaka ruhsat resmini isteyin ve orada ki şasiyi mesaj atın.

    Maalesef bu tür olaylar nedeni ile memleketimin adı çıktı, herkes böyle değil ama yapan 5-10 kişi karalamaya yetiyor.




  • merhabalar. 30000e kadar araç arıyorum ve polatlıdan bir ilana denk geldim. araç sahibinden satılık yazmış. 5664 ten detay istediğimde som sahipliği 1yıl 1ay görünüyor. 88 ve 250 liralık 2 hasar kaydı görünüyor. ne dersiniz uğraşmaya değer mi? fiyatı da uygun ama içime kurt düştü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AfyonumuFünyeylePatlattm kullanıcısına yanıt
    hocam bence şase numarasını isteyip tekrar sorgulatın 5664'ten, aynı kayıtlar gelirse sonra ekspertize falan sokarsınız. Sigortacıya falanda sorgulatın şaseden. anlaşabilirseniz adamın verdiği şase numarasını ruhsattakiyle karşılaştırın. yahu iyice paranoyak ettiler bizi adiler ya.
  • Bence böyle konular ders niteliğinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polatlıda yaşıyorum bu pert araçlar 1 sene önceye kadar bizim evin bi yakınına plakasız şekilde koyuluyordu plakaları hep benzer olduğundan adama bak al sat yapıyor herhalde falan diyordum sonra öğrendim mevzuyu pert araba toplayıp satıyormuş şimdi adamın arabaları koyduğu yere apartman dikildi yeni yerini bilmiyorum.

    Dikkat etmeniz gereken en önemli şey 2010 model araba pgc tarzı g li plakaysa yeni plakalı demektir plaka değiştirilmiş demektir.
    2016-2017 olmayan pg li plakalara dikkat edin mümkünse bulaşmayın
    Şasenin fotoğrafını isteyin size okumasını kabul etmeyin boşa yol gelmeyin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.