Şimdi Ara

Polo 2012 Sinyal Verip Direksiyon Çevirince Gelen Tık Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar. Daha önce fark etmediğim ama duydukça bayağı kafaya taktığım bir ses var araçta. Herhangi bir yere sinyal verdikten sonra ister sola ister sağa direksiyonu birazcık çevirince tık diye ince bir ses geliyor. Sinyal kapalıyken yapmıyor bunu. Sinyal kolunun toplayıp kaldırma sesi değil. Çok ince tırnak makasıyla tırnak keser gibi bir ses. Sinyali yakıyorum hafif sola çeviriyorum tık ediyor ediyor bir kere veya sağa çeviriyorum yine aynı aralıkta tık diye ses geliyor. Sebebi ne olabilir?




  • ehliyeti yeni mi aldınız, ilk aracınız mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinyali veriyorsunuz,

    Sinyal verdiğiniz tarafa direksiyonu çeviriyorsunuz,

    Direksiyon "mekanizmasındaki" tırnak sinyal kolunu yakalıyor, bingo ilk tık,

    Sonra direksiyonu topluyorsunuz, aynı tırnak bu sefer sinyal kolunu eski haline getirecek o hamleyi yapıyor, bingo ikinci tık

  • adam sağa sola çevirmede fark etmiyor demiş ne alaka sinyalmiş bingoymuş ya dalga geçmek yerine biraz ilk mesajı okuyun. sinyal verince kol topluyor bravo çok iyi biliyorsunuz.


    her araçta tam olarak olmasa da kol içinde şuna benzer parçalar oluyor bunun ucundaki çıkıntı aşınmış olabilir. büyük ihtimalle de budur



    Polo 2012 Sinyal Verip Direksiyon Çevirince Gelen Tık Sesi
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    Hocam gelen sesin normal sinyal kolu sesindeki dönüşü tamamladıktan sonra gelen ses olmadığını belirtmiştim zaten. Aynı sorun arkadaşımın aracında da başladı. Direksiyon yaylarının vs. içine pislik birikmesinden kaynaklı oluyormuş. Ve ses sinyali yaktıktan sonra direksiyonu dönüş yönüne 15-20 derecelik açıyla çevirince geliyor her seferinde. Dönüşü toplarken değil. Sola sinyal yakıp sağa hafif çevirsen bile geliyordu :) Neyse aracı sattım zaten. Araçta daha önce böyle bir şey yoktu. 1 yıl kullandım o aracı.

  • Gökhan G. kullanıcısına yanıt

    10 ay boyunca bu sesi vermeyen araç birden vermeye mi başladı? Başka hiçbir araçta bu sesle karşılaşmadım sürerken. Normal bir ses değildi. Sinyal verdiğim tarafın zıttına çevirerek denedim yine o ses geliyordu :) Toplama yakalamayla alakalı değildi değildi yani. Ve çok gıcık bir sesti tok bir ses değildi sinyal kolundan her zaman gelen seslerden değildi yani.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.