Şimdi Ara

Ponzi Yöntemiyle 13.000.000 TL lik Vurgun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bursa’da, peruk takarak kılık değiştiren ve çok sayıda kişiyi “ponzi yöntemi” ile 13 milyon lira dolandırdığı öne sürülen 38 yaşındaki Arzu M. polis tarafından yakalandı.

    Alıntı
    DHA
    İHA

    Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin savcılıktan alınan izin sonrası başlattığı soruşturmanın ardından, İzmir ve İstanbul illerinde de çok sayıda kişiyi dolandırdığı öne sürülen Arzu M. Mustafakemalpaşa ilçesinde yakalandı. Saadet zincirinin benzeri olduğu söylenen "Ponzi" adı verilen sistem ile birçok kişiden 13 milyon lira para dolandırdığı öne sürülen Arzu M.'nin üzerinde sahte kimlikve ehliyet ile her dolandırıcılık sonrası kullandığı 18 adet farklı peruk ile döviz ve Türk lirası ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulaması yapılan Arzu M. ifadesi alındıktan sonra 'dolandırıcılık' suçundan adliyeye çıkartılacak.
    Ponzi yönetimi

    Ortalamanın üzerinde getiri sağlayan bir alana yatırım, bir işe ortak olma veya beraber iş kurma, iş imkanı ya da yardım toplama bahanesi ile kişilerden para toplama yönetimi olarak bilinen "ponzi"yi kullanan dolandırıcılar, sosyo-kültürel durumuna göre değişen senaryolarla mağdurun gönüllü olarak parasını getirip şüpheliye teslim etmesini sağlıyor. Mesela ülkedeki faiz oranı yüzde 3 ise, ponzi oynayan kişi, yatırımcılara yüzde 10 ve daha üzerinde faiz teklif ederek, kazanma hırsına kapılan kurbanlarını bu sayede tuzağa düşürüyor.
    =----------------------------------------------------

    Bu haberi buraya koymamın amacı geçtiğimiz yıl ben de 9600 tl dolandırıldım. Firma mobrabus. Sonradan isim değiştirip trafficpowerline yaptılar biraz daha dolandırıp bıraktılar milleti. Bundan önce de yatırım yapmadım fakat myadvertisingpays adında bir siteye evini satıp 240.000 tl dolandırılan var. Geçen yıl oldu bu olay. Şuan bile hayla oradan para bekleyen var. Facebook da grupları vardı hatta. Ben de grupta dolandırıldınız bir bardak su için geçmiş olsun yazdım ve beni anında gruptan attılar. Olumlu düşünecekmişiz. Arkadaş ne kerizler var ya. Dolandırıldın artık bunun neyini düşüncen daha. Bir de bu Türk firması olarak dolandırmış. Yurt dışında çok var.
    Size önerim. Paket alma üyelik yapmak vaadiyle kazanç sağlayacaksınız derlerse ve içerisinde ( bu çok önemli) Network tarzı bir şey varsa KANDIRILMAYIN!
    Özellikle sosyal medyada ve özellikle facebook da avcılık yapıyor bu dolandırıcılar.
    Böyle bir oluşum gördüğünüzde Bimer e şikayet edin. Çünkü bu sistemde olmak yasal değildir ve SUÇTUR! Yaptıran ve sisteme üye toplamaya çalışan birileri olduğunda şikayet edin. 3 yıl hapsi var en az!
    Ben şuanda 2 kişiyi adalet bakanlığına sevk ettirdim bekliyorum.








  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Annemi gano exel e uye yapmaya calisiyorlardi sen uye olacan bir kac caliskan uye bulacan onlar kazandikca sen para kazanan diye yapma etme desemde gitti uye oldu 200 liralik urun paketi aldi satamadi kendisi kullandi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda network marketing icin açılmış bir konu vardı. Hukuk profesörünün açıklamasının olduğu o konuyu ana konu yapsa yönetim cok guzel olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence BAYAN arkadaşın zekası yüksek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: G00

    Forumda network marketing icin açılmış bir konu vardı. Hukuk profesörünün açıklamasının olduğu o konuyu ana konu yapsa yönetim cok guzel olacak.

    O konu linki var mı? Varsa yönetime bildirmek gerek. Forumda bu tür konuların olması birilerinin mutlaka işine yarayacaktır. Dolandırılan eminim ki şuan bile var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl başarıyorsunuz böyle yerlere para kaptırmayı. Para kaptıran kişilerin bazı zeka problemleri olabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten profesyonel kişilerin idare etmediği yatırım fonlarına girmeyin. Fonlar getiri oranı garanti edemezler, garanti eden kişi dolandırıcıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asosyal mühendis


    quote:

    Orijinalden alıntı: G00

    Forumda network marketing icin açılmış bir konu vardı. Hukuk profesörünün açıklamasının olduğu o konuyu ana konu yapsa yönetim cok guzel olacak.

    O konu linki var mı? Varsa yönetime bildirmek gerek. Forumda bu tür konuların olması birilerinin mutlaka işine yarayacaktır. Dolandırılan eminim ki şuan bile var.

    Şu an mobil olduğum için bulamam ama ufak bir arama ile bulunabilir ve ana konu olanilir kapanmadiysa. Herhangi bir yöneticiyi etiketleyerek öğrenebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZAMANINDA COINTELLECT VARDI. 200 EUROYLA GİRİP 400 EUROYLA ÇIKMIŞTIM. VADEDİLEN İSE 600 EUROYDU SANIRIM, 200 EURO ADAMLARDA KALDI YANİ. PONZİNİN OLAYI SİSTEM TAZEYKEN GİRECEKSİN. PİRAMİTE SONRADAN DAHİL OLURSAN PATLAMA RİSKİN DAHA FAZLA.

    HE Bİ DE SAĞDA SOLDA AMCAOĞLU GEL TARZI ÇALIŞIRSAN OLMAZ DALGA KONUSU OLURSUN BUNU RİSK OLARAK GÖRÜP GİRECEKSİN. ÇAĞIRACAĞIN ADAM VARSA DA BUNUN PONZI OLDUĞUNU PATLAMA RISKININ OLDUĞUNU ANLATACAKSIN. YOKSA 3 AYA BMW ÇEKIYORUZ VAADLERIYLE ÜYE YAPTIĞIN ADAM GELIR SENI OLDURUR BORÇLANDIM DIYE.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affiliation -- 12 Şubat 2017; 0:4:38 >
  • salak olma dolandırılma beyin bedave

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • affiliation kullanıcısına yanıt
    Bunu zaten çoğu kişi bilir ama kimsenin vebalini düşünmeyen kişiler bahsettiğim. Firma kapanmış uçmuş önemli değil. Aynen ortada bir vaad var. Millete parayı yatırtıyorlar babasının şirketi gibi güven verip şirket de batınca biz size söylemiştik kendi isteğinizle yatırım yaptınız deyip işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar. Ama sırf 3-5 kuruş kazanmak için milyonları milletin cebinden çıkarmak nasıl bir caniliktir onu kafam almıyor.
    ---------

    Ayrı olarak beynini kullan diyen vatandaşlar için söylüyorum. Türkiye' de günde binlerce vaka oluyor. Herkesin bir dolandırılma riski var. Bu şekilde değil ama farklı şekilde dolandırılabilirsin. Kimse kimseden üstün değil. Zaten bu konuyu açmamdaki amaç belki 1 kişi vardır bu tarz bir şeye girecek. Bilmiyordur ya da haberi olmayabilir. Forum ortamında belki 1 kişiye hayrımız dokunursa ne mutlu bana. Benim düşüncem bu yönde. Kaldı ki bu ülkede profesör bile dolandırılabiliyor. Yaz google a bakın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.