Şimdi Ara

Popmundo Temel Bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Müzik kariyerini seçecekseniz gerçekten ciddi bir şekilde çalışmanız gerekecek. Diğerlerinden bir farkınız olsun istiyorsanız sadece müzik kariyerinize odaklanın.

      

    İlk önce müzik türünüzü ve sahnede kullanmak istediğiniz iki tane görev seçin. İlk görevinizin katkısı ikinci görevinizden çok daha fazla olacaktır. (Yaklaşık olarak %80 birinci -%20 ikinci)

      Her görevin yeteneği farklıdır ve öğrenebilmek için önce temel yeteneğinden 4 yıldız almanız gerekir. Örneğin Elektro gitar (Elektro Gitar Çal - Temel Telli Enstrumanlar) , Enstrumanların temel görevini enstrumana tıkladığınızda göreceksiniz. Solist-Geri Vokal-Rap 'in temeli aynıdır Temel Şarkı Söyleme. Dansçılık içinse Temel Dansçılık ve Profesyonel Dansçılığı geliştirmelisiniz.

      Müzik türünüz en önemli yeteneklerinizden biridir. Müzik kariyerinizle ilgili bir çok şeyde temel etmenlerden biridir. En kısa zamanda 10 yıldız yapmaya bakın. Her başarılı Kobe görevinden sonra istediğiniz müzik türünü 2 yıldız arttırabilirsiniz. Önce kendi türünüzü geliştirmek en mantıklısı olacaktır.

      

    Turneye çıktığınızda sağlık ve ruh halinizi yüksek tutmanız epey önemli olacak.

    Bu yüzden turneye çıkmadan önce sağlığınızı yüksek tutabilecek yetenekleri öğrenin. Temel Yoga Yoga Ustalığı yada Temel Dövüş Sanatları Jujutsu Ustalığı (dövüş+juijitsu daha basit ve etkili bir çözüm) yı öğrenip 5 yıldıza kadar geliştirirseniz spor salonunda spor yaparken güncelleme başı 6-7 sağlık alabilirsiniz.

    Ruh haliniz içinse yetenek yok (temel din'in etkili olduğunu duydum, ne kadar doğru bilmiyorum) en iyisi alışveriş yapmak, fal baktırmak yada özel günleri bekleyip o günlerde yükseltmek. Sık yaparsanız alışveriş bağımlılığınız artıyor. Psikiyatr a gidip düşürmeniz gerekir.

     İkinci olarak grupta mı çalacağınıza yoksa solo mu takılacağınıza karar verinÇünkü aşağıdaki görevleri grubunuzda paylaştırmalısınız, grup sayınız yeterli değilse bir kişi 2-3 görev yapmalı. Solo iseniz hepsini tek başınıza yaparsınız :)


    GRUP GÖREVLERI


    • Şarkı yazarı


    Zeka ve Müzik yeteneği mükemmel 21 olmalı. Temel Şairlik, Temel Bestecilik ve en az bir şarkı alt türü ( Türkü besteleme, Marş Besteleme, Dile dolanan müzik besteleme, vs) öğrenmeli, Müzik türünü geliştirmeli. Bunları 8 yapmadan önce sadece single çıkaracak kadar şarkı yazın, öncesinde daha fazla uğraşmaya değmez. Şarkılardan randıman alabilmek için yazdığınız şarkılardaki etkin enstrumanlarla grubunuzdaki sahne görevleri örtüşmeli. Grubunuzda en az 10 tane "yeni" ve "kaliteli" şarkınız olacak şekilde çalışmalı (1 tane de eski şarkınız olsun, bis olarak kullanırsınız). Şovmene göre çalışması gereken az yetenek var fakat çok güncelleme harcaması gerek.


    • Şovmen


    Dış görünüş en az mükemmel 21 olmalı. Yapılacak şovlara göre bir çok yetenek öğrenmek gerekiyor. Kaliteli bir grup olmak istiyorsanız genresiz atraksiyonlara yoğunlaşmak zaman kaybı olacaktır. Öncelikle kendi müzik türünüzde, birde müzik türünüze yakın bir tür seçin ve bu ikisinden yapabileceğiniz en az 10 tane şov çıkarmaya çalışın. İki yetenek gerektiren şovlardan yüksek yıldız almak yeteneklerini geliştirdiğiniz taktirde tek yetenek gerektirenlerden daha kolaydır. Bu şovların yeteneklerini ve gerektirdiği özellikleri sürekli arttırmanız gerekecek. Çalışması gereken yetenek çok, fakat çalışmalar bitince şarkı yazarı yada basınla konuşan gibi güncelleme harcaması gerekmiyor.

    • Atraksiyonlarla ilgili bunları bilmenizde fayda var

    Atraksiyonlarda konser kalitesi açısından önem sırası kendi türünüz > diğer türler > genel atraksiyonlar şeklindedir.

    Kendi türünüzden aldığınız 4 yıldız diğer türden aldığınız 4 yıldızdan daha değerli. En değersizi de genel olanlar.

    Performansınızı bir atraksiyon bir şarkı şeklinde yapmak ve en önce az etkili-başarılı şovları/şarkıları koymak, en iyileri sona saklamak daha iyi.

    İdeal şarkı sayısı 10-12. ideal şov sayısı ise 7-10 arası

     Güç desteği ile provalar, teknik ekip ve hırs köklenebiliyor. En çok güç desteğini başarılı konserlerden ve albüm/singlelardan alırsınız.

    Albüm satışlarından elde edilen olan sanatçı desteği, albümün kalitesine ve ne kadar zaman önce bu tür bir albüm çıkarmış olduğunuza göre değişir. Single'lar, ise sadece normal albümlerin yarısı kadar destek sağlar.

     izleyici keyfini destekle atraksiyonu da Güç desteğini kullanır. En sona yapılırsa performansı arttırabiliyor. Destek 40 ın üzerinde ise yapılmalı


    • Basınla konuşma


    Çekiciliği mükemmel 21 olmalı. Önceliğinizi basınla konuşmak yaptığınızda güncelleme alırsanız basın desteğiniz artar. Aynı anda birkaç kişi önceliğini basınla konuşması yapabilir ama grup liderinin yapması ve Akıl Hocalığı Ustalığı yeteneğinin olması daha makbuldur. Bir güncellemede basın desteği 3 kişilik grupta %5, 2 kişilik grupta %7-8 sololarda %10-13 artıyor. Basınla konuşmak genel şöhreti de az miktarda arttırır. Grup lideri/yardımcısı olmayanlardan basın daha çabuk sıkılır ve etki etmez. Azami etki için Temel Medya Yönetimi, Hitabet, Halkla ilişkiler ve Akıl hocalığı ustalığı yeteneklerini geliştirmeniz gerekiyor. Ayrıca Seksapel, Komedi gibi yeteneklerde basının ilgisini çekmede işe yarıyor. Şovmen kadar çok yetenek geliştirmesi gerekmiyor fakat en çok güncelleme harcanması gereken görev bu.

    Basın desteğinin % si yükseldikçe artışı da azalıp, düşüş hızı artıyor. Grup sayısı azaldıkça basınla konuşma ile gelen artışta artıyor. Akıl hocalığının basının daha geç sıkılmasını sağlar, aldığınız artışa etkisi olmaz.


    • Klip yapımcısı


    Klip yapımcısını siz seçemezsiniz(v2 de seçilebileceği duyuruldu), klip çekimi yaptığınız mekandaki en iyi yönetmen otomatik olarak seçilir, isterseniz para karşılığı iyi bir yönetmeni kiralayabilirsiniz. Mekanda iyi bir yönetmen yoksa grubunuzdan en iyi yönetmen üstlenir. İyi bir yapımcının Temel Fotoğrafçılık, Sinemacılık ve müzik türünde 10 yıldızı olmalı. Aynı yeteneklerde grup içindeki kişinin yapımı daha başarılı olur fakat tüm yetenekleri geliştirene kadar dışarıdan kiralamanızda fayda var, aciliyeti yok. Yapımcı colin bain


    • Albüm yapımcısı


    Genelde grup içinde bulunmaz, kaliteli kayıt stüdyolarının çoğunun anlaşmalı yapımcıları vardır, ayrıca dışarıdan kiralayabilirsiniz. İyi bir yapımcının Temel Albüm yapımcılığı ve müzik türünde 10 yıldızı olmalı. Aynı yeteneklerde grup içindeki kişinin yapımı daha başarısız olur. Bu yüzden dışarıdan birini görevlendirmeniz daha iyidir.


    • Diğer görevler


    Grup içinde hastalanan birini tedavi etmek için Doktor yetenekleri olan bir kişinin olması ve Şarkı yazanın tohum bulması için fallarla (Temel astroloji gerekir) desteklenmesi işinize yarabilir. Fakat araştırırsanız hemen her şehirde bu konuda size yardımcı olabilecek birilerini bulabilirsiniz.


    • Fal ile ilgili ek bilgi :


    Falınızda çıkan kehanet 3 gün içerisinde gerçekleşir. Falınızda bir şeyi edinmeniz söylenmişse 24.,48.,72. saatlerde eğer elinizde eğer o nesne varsa uzun boylu yabancı gelebilir ve ruh haliniz artar. Şarkı yazmak için iyi bir dönem dedikten sonra 24.,48.,72. saatlerde önceliğiniz müzik bestelemekse ilham tohumu gelme ihtimali var.Şansınızı arttırmak için daha fazla fal baktırabilirsiniz.

    Burç ile başarısız da olsanız 60 dakikada bir fal bakabilirsiniz. Başkalarına da fal baktırabilirsiniz ama 180 dakikada bir yıldız falı okuyabilirsiniz.


    GRUP ÜYE SAYISI


    • Solo


    İşin çok zor …. Adam gibi müzik yapıp sıralamalara oynaman yaklaşık 8-9 ayını alacak.Sabredebilirim diyorsan en alttan ve tek başına başlaman gerek yukarıdakilerin hepsini tek başına yapacaksın. İmkansız değil ama zor. Epey süre cover grubu olman yada uzun süre konser vermemen gerekecek. Ama oyundaki değişkenler başarılı gruplardan daha kolay yükselmeni sağlayacaktır.


    • İki kişilik grup


    Eğer oyuna başlarken birisiyle ortaklaşa bir grup kurarsanız yükünüz hafifleyecektir. Biriniz sahne atraksiyonlarını yapar, biriniz şarkı yazar.Sahne atraksiyonu yapmayacak kişinin temel şovmenlik geliştirmesine şarkı yazmayacak kişinin de bestecilik falan geliştirmesine gerek yok başlarda.


    • Üç kişilik grup


    Bence en ideal grup. En başta şarkı yazma konusunda daha rahat edersiniz. İki kişi şarkı yazar, bir kişi şovları yapar. Ayrıca bir kişi de basınla konuşmak için yetenek geliştirirmişse daha iyi olur. Bu kişinin grup lideri/yardımcı olması daha etkili. Çoğu etkinlikte gruptaki kişilerin karakter özellikleri, yetenek düzeyleri, şöhretleri, sağlık ve ruh hallerinin ortalaması alındığı için daha rahat başarılı olursunuz.


    • Üç kişiden kalabalık gruplar


    Üçten kalabalık grupları önermiyorum. Fazla kalabalık olur, idare etmesi, iyi performans vermesi zorlaşır. Yetenekleri düşük, sağlık ve ruh haline dikkat etmeyen üyeler performansınızın düşmesine neden olur. Konseri kaçırmaları yada enstrüman getirmeyi unutmaları da cabası.Grubunuzu mümkün olduğunca küçük tutmaya çalışın.

    !! Önemli !! : Kişi sayısının fazlalığı sahneden yıldız alınmasını da zorlaştırır. solo sanatçısı 8* yetenek ile 5* atraksiyon yapabilir ama 3 kişilik gruptaki şovmen 9* yetenekle 5* yıldız alamayabilir.


    Kaynak: https://popmundocamiasi.blogspot.com




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihanna -- 5 Kasım 2021; 20:57:34 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.