Şimdi Ara

Popüler Bilim Videoları Projesi için gönüllüler arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Ben Çağan, kısa videolar çeken ve internet üzerinden yayımlayan bir yapımcıyım. Uzun süredir internet tabanlı bir popüler bilim videoları projesi planlıyorum. Videolarda anlatıcı olarak ilk önce üniversite akademisyenlerini düşündüm ancak Türkiye üniversitelerinde bu işe hiç de sıcak bakılmadığını, çünkü üniversitelerin bilim üretilen yerler olmaktan çok meslek lisesine benzediğini ve akademisyenlerin de ezberlediğini anlatıp parasını alma derdinde olan "müfredat hocaları"ndan ibaret olduklarını gördüm (istisnalar vardır elbet ama benim bulunduğum bölgede rastlamadım onlara). Ancak yine de şevkim kırılmadı, bu işi mezunlarla ya da son sınıf öğrencilerle yürütmeye karar verdim.

    Amaçladığım şey İngiliz video haberci Brady Haran'ın (www.bradyharan.com) Nottingham Üniversitesi Fen bilimleri fakültesinden akademisyenlerle yaptığı videoların benzerini yapmak.

    Linkler:
    DeepSkyVideos (http://www.youtube.com/DeepSkyVideos)
    PeriodicVideos (http://www.youtube.com/periodicvideos)
    SixtySymbols (http://www.youtube.com/sixtysymbols)

    Brady Haran, Nottingham Üniversitesi'nde çalışan farklı dallardan Prof. ve Dr.'larla düzenli bir araya gelip ilginç ve eğlenceli konularda video çekiyor.

    Brady, DeepSkyVideos YouTube kanalı için astronomlarla bir araya geliyor ve Messier kataloğundaki yıldız kümelerini işliyorlar ya da dünya çapındaki teleskopları gezip&tanıtıyor.
    PeriodicVideos'ta kimyasal reaksiyonları ve elementleri işliyorlar, kimya'ya dair her türlü konuda videolar yapıyorlar.
    SixtySymbols kanalında da Fizikle ilgili videolar var.

    Öyle sıkıcı ve sadece bilim insanlarının anlayacağı videolar değil bunlar. Sıradan senin benim gibi sokaktaki insanın anlayacağı düzeye indirgenen bir bilim haberciliği bu. Ondan adı Popüler Bilim zaten...

    Aslında Brady'nin daha birçok kanalı var. Matematik, Bilgisayar vs.. alanlarında. Ama ben şimdilik sadece Astronomi,Biyoloji, Fizik ve Kimya gibi alanları düşünüyorum. Hepsi olmasa da en azından birkaçını birden.

    Ben şu an Mersin Merkez'de oturuyorum. Sık sık popüler bilim sitelerini karıştıran, yeni bilimsel bulgulara dair makaleler okuyan, bunlara ilgi duyan, Mersin'de ya da Adana'da oturan arkadaşlara videolarda anlatıcı olarak yer vermek istiyorum. Yapılması gereken şey basit: bir konu listesi çıkarmak ve düzenli olarak bir araya gelerek o konudaki videoları işlemek. (Videolar 3-5 dk.'lık kısa videolar şekinde olacak ve haftada en az 1 kez çekim yapılması şartı var).

    Anlatıcı olarak izlenmesi gereken bazı kurallar da var tabii ki, örneğin konular insanların merak ettikleri şeyler olmalı, sade, teknik jargon içermeyen bir dil kullanılmalı, monoton bir anlatımdan çok jest ve mimiklerin de dahil edildiği vücut dilinin kullanıldığı bir anlatım tercih edilmeli, mümkünse deneylerle anlatılan konu desteklenmeli... gibisinden şeyler.

    Bana gelirsek.. teknik ekipmanım ve kullanım bilgim profesyonel düzeyde. Ses, kamera, ışık konusunda sorun yok. Tek ihtiyacım olan bu konuda gönüllü ve bilgili arkadaşlar. Tekrar altını çizmek isterim, bu proje çerçevesinde maddi bir beklentiniz olmasın. Ancak kariyeriniz için iyi bir eklenti olabilir ve bu yolla kendinize bir isim yapmanız gayet mümkün.

    Eğer bu konuyla ciddi olarak ilgileniyorsanız lütfen en kısa sürede benimle iletişime geçin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagancelik -- 15 Mart 2014; 0:38:26 >







  • Günceldir..
  • Evrim ağacı böyle bir proje yapmıştı.
  • Yaptıgıniz güzl ama ugrastıyor hocam neyse konu üstte kalsın bulursun insallah gönüllü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu uste alalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptığınız güzel ama ne maddi yönden ve konum itibariyle destekleyemeyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk videoda adamın durduğu yer bizim yaylayı hatırlattı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMW M3 POWER -- 30 Kasım 2013; 20:54:53 >
  • Güzel bir proje umarım katılımcı bulursun, yaşım itibariyle katılamıyorum fakat katılmak isterdim.
  • proje çok güzel umarım destek bulur ve projeni hayata geçirebilirsin
  • izleyebilirim
  • Tavsiye olarak söyle bir şey ekleyebılırım sanırım. Neden mersin ve Adana diye kısıtlandırmıssın kı olayı. Ülkenin çeşitli bölgelerinden çalışma grupları oluşturulup daha çok video daha çok is ortaya çıkarabilirsin. Ve daha makbule geçer. Misel mersin üniversitesinin öğrencileri fizik alanında Dicle üniversitesi biyoloji ege unıversıtesıde fizik dallarından katılım gösterebilir. Seçilecek üniversitelerin radya televizyon bölümü olmasıda kolaylık sağlayacaktır. Naçizane önerim tabi bunlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fıkır guzel, umarım vazgecmedınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.