Şimdi Ara

port forward çalışmaması? süperonline HG8245X6 modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • port forward  çalışmaması? süperonline HG8245X6 modem


    Ayarları gösterildiği gibi anlatıldığı gibi yaptığım halde portlar açık gözükmüyor bi türlü, bunu anlayan yapabilen var mı?


    Ip statik IP değil, ama datacenter IP si de değil yani residential IP,


    bi internet bağlantı mdaha var onda da ttnet in verdiği hg630a huawei modem var onda da port forwarding işlemi bi türlü çalışmıyor, onda statik IP var, ayarlar zaten bu iki modemin benzer sayılır ama 2sinde de portlar açık gözükmüyor (( burdan denedim https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ ayrıca kullanıcağım uygulamada portları test ederken kapalı görüyor ))


    firewall kapalı, bu süperonlnie internetin modem de güvenlik duvarı gelen standart ayarında, hg630a modem de(statik IP li) güvenlik duvarı kapalı, windows da güvenlik duvarı kapalı yine de portlar bir türlü açık gözükmüyor


    türkcell modem de başka bi ayara ellemedim hatta kapatıp açmadımda port forwardlayınca , AMA hg630a modem de bi çok ayarı kurcaladım defalarca kapatıp açtım her ayar sonrası vs yine de bişey değişmedi


    bu modemlerde port açan var mı daha önce? yardımcı olabilir misiniz?








  • portları TCP ve UDP vs vs farklı farklı denedim sonuç aynı :/


    bi keresinde network güvenli kfirmasında çalışan networkçü arkadaşa sordu muzaktan bağlandı baya denedi o da başaramadı (hg630a da) ((ama o sıra statik IP yoktu, ama datacenter IP de değildi ona eminim, kullandığım bi kaç uygulama datacenter IP si olunca çalışmıyor))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpugur -- 12 Temmuz 2022; 23:14:29 >
  • ngrok

    bu yazılımla pc kapanana kadar geçici bi çözüm sunabilir mi?

  • Cgnat olduğu için muhtemelen açtığınız port işe yaramıyor. Static ip alarak denemenizi tavsiye ederim

  • Bende de durum aynı çözdünüz mü acaba bu durumu 1sene önce yaptığım da portlar açılmıştı ama şuan da açılmıyor bence modem ile alakalı bir durum değil bu windowsun kendisiyle alakalı bir durum ve portları açarken modem ayarları ve firewall dan açma bile yapmamıştım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PrensCin -- 31 Aralık 2022; 21:2:44 >
  • Bende de sorun aynı bu modem ile, sorunun modemden kaynaklandığını düşünüyorum, windowstan değil, önceki modemimde port açma sıkıntısı yoktu. Bu arada cgnatta değilim kendim kontrol de ettim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0semary -- 6 Ocak 2023; 21:52:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin modemin aynısı bende de var, orta seviye network bilgisine sahibim, ne yaptıysam portu yönlendiremedim. Anladığım kadarı ile port yönlendirmeye modem izin vermiyor ancak bunu insanları kandırarak yapıyorlar, ben üye olurken yönlendirebilirsiniz demişlerdi, ancak yönlendiremedim. Sanki port yönlendirme varmış gibi ara yüz koymuşlar, ama yönlendirilmiyor.

    Siz ne yaptınız merak ettim, başara bildiniz mi?

    Bu çok çok ciddi bir güvenlik riskidir ve süperonline çok fena insanları takip ediyor. Sözleşmem bitince ayrılmayı düşünüyorum, bu şekilde asla kabul etmem. Yaptıkları hukuksuz ve etikten yoksundur. Eğer ülkemizde hukuk olsaydı mahkemeye bile verirdim ancak maalesef ki, kızmaktan öteye gidemiyoruz. İnsanları reklam ve fişlemek için takip ettiklerini zannediyorum.

  • SynTech S kullanıcısına yanıt
    Çağrı merkezi yönlendirme yapıyor, alternatif olarak deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün 5 müşteri temsilcisini aradım, bunlardan birtanesi " Ne portu, port olmazki " dedi ve bende müsade isteyip kapattım, diğerleri siz söyleyin ben yazayım dediler, 2 tanesi port numarasını yanlış yazdılar, ben fark ettim düzelttim, neticede zorlada olsa port bilgisini girebildiler, ancak benim yaptığımdan hiç bir farkı yok, onların yaptıklarıda çalışmıyor. Neden çalışmıyor diye soruyorum, siz bize söyleyin biz yazalım diyorlar, bende port numarasını, ip numarasını söylüyorum, yapıyorlar, ama çalışmıyor.


    Yapacağım gerçek yönlendirmeden farklı olarak;

    Yaptığım test denemesi şöyle, bunu acaba yönlendirmeleri çalışıyormu diye yapıyorum...


    443 ve 80 nolu portu bilgisayarımın local statik ip numarasına değilde, telefonumun kullandığı local statik ip adresine yönlendirirsen, bu yönlendirmenin sonucu ne olur?

    Bilgisayar hiçbir web sayfasını açamaz, telefon açabilir.

    Bu sonuç beklenmez mi?

    İşte bu çalışmıyor.

    Ben modemin 22 nolu ssh portunu bilgisayarıma yönlendiriyorum, ama diğer bilgisayarlarda hâlâ ssh ile 22 nolu portdan ( örneğin filezilla ) çıkabiliyor.

    Yani çalışmıyor, beni sinir ettiler.





  • Upnp port mapper uygulamasını kullanarak port açmayı başardım. Cgn ipde değilseniz bu yöntemle açılabiliyor, uygulama modemin upnp özelliğini kullanarak modeme upnp port profili ekliyor. Port kontrolü yaparken aktif olması için sunucunuzun o portta aktif olması gerekiyor.

    port forward  çalışmaması? süperonline HG8245X6 modem

    port forward  çalışmaması? süperonline HG8245X6 modem

    port forward  çalışmaması? süperonline HG8245X6 modem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0semary -- 31 Temmuz 2023; 22:53:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • modeminizin anasayfasındaki internet iconuna tıkladıgınızda karşınıza gelen ip adressi sizin ip adresinizden farklı ise örneğin 10. ile başlıyorsa bu işlemleri gerçekleştiremezsiniz.

  • audii A kullanıcısına yanıt

    Hocam bu hafta port açmaya çalışıyordum bende de aynı modemden var. Ne yazık ki hiçbir şekilde işlemi gerçekleştiremedim. Bugün bu threade rastladım ve en son sizin mesajınızı gördüm. Kontrol ettim ve modem arayüzünde internet ikonuna tıkladığımda gösterdiği ip adresi gerçekten de 10 ile başlıyor ve benim ip adresimden farklı. Bu neden oluyor ve neden port yönlendiremiyorum? Bilginiz varsa ve beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum.

  • Nothateasy N kullanıcısına yanıt

    Servis sağlayıcılar CGNAT adında (Carrier Grade Network Address Translation) ile size gerçek olmayan bir IP ataması yapıyorlar. Bu nedenle aslında istekler ISS sistemine erişim oradan NAT ile size geliyor. Sizin kendi tarafınızda port açıp kapatmanız bir çözüm sağlamıyor. Eğer ev ağınıza dışardan NAT ile erişmeniz gerekiyorsa statik ip almanız gerekiyor. Öncesinde ISS ile görüşerek CGNAT'tan çıkarılmayı talep etmeyi deneyebilirsiniz, genelde statik ip almanız gerekiyor diyorlar ama şansınızı denemekten zarar gelmez.

  • @R0semary Hocam biraz detaylandırsanız çok iyi olur. Örneğin söz konusu uygulama Windows için kullanılabilir mi? Ayrıca anladığım kadarıyla Statik IP satın almamız lazım.

  • sterilsenfoni kullanıcısına yanıt
    Evet windowsta kullanabilirsiniz. Statik ip’ye ihtiyacınız yok kendim dinamik ip kullanıyorum. Uygulamanın kullanımı ile ilgili rehberler mevcut, bu modemde port açma yolu en kolay bu şekilde bildiğim kadarıyla. Sadece cgn ipde olmamanız lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0semary -- 22 Şubat 2024; 11:18:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.